Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171156 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #80 -: Януари 24, 2010, 09:34:37 pm »
Благодаря Марая. ;)

*

Helo

« Отговор #81 -: Януари 24, 2010, 09:36:22 pm »

поставям го в ръката си и стискам ,когато ме боли глава.
поставям го на слънчевия сплит и така сваля кръвното ми.
действа ми антидепресивно.
щоо,питаш?

Ами, нали писах, че в митологията на Шумер непрекъснато споменават за предмети, направени от този камък. Явно е бил на особена почит.

Нали цитирах и от Уикипедия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%82

И се чудех щом е толкова почитан какви ли свойства има.

« Отговор #82 -: Януари 24, 2010, 09:37:29 pm »
А кое отблъсква враговете?

Мислех да понося опал, понеже знам, че този се носи само от Везни. За другите носел само беди. Но е черен и нещо ми простее. Може и да бъркам  :unsure:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #83 -: Януари 24, 2010, 09:39:02 pm »

поставям го в ръката си и стискам ,когато ме боли глава.
поставям го на слънчевия сплит и така сваля кръвното ми.
действа ми антидепресивно.
щоо,питаш?

Ами, нали писах, че в митологията на Шумер непрекъснато споменават за предмети, направени от този камък. Явно е бил на особена почит.

Нали цитирах и от Уикипедия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%82

И се чудех щом е толкова почитан какви ли свойства има.

сините камъни свалят кръвното и премахват главоболието.
халцедона е полезен за болки в гърлото.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #84 -: Януари 24, 2010, 09:53:58 pm »

сините камъни свалят кръвното и премахват главоболието.
халцедона е полезен за болки в гърлото.

Това е полезно за Телец.  :P

Халцедон (Chalcedony). Пробужда съзидателността, повишава разбирането за полярните енергии на привличане и отблъскване, като по този начин успяваме да привличаме само това, което е необходимо край нас, без да проявяваме агресивност. Увеличава способността за изразяване и комуникиране, вкл. интимно общуване.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #85 -: Януари 25, 2010, 09:22:47 am »
кристалите не ги ползвам като вас  ;)

обичам да си ги гледам, да ги подържа в ръцете си. усещам им енергетиката обаче като ги хвана в ръка. само дето спя с тях и другото им приложение е, че ги слагам кодирани в кремовете, които правя.

иначе ги обожавам - играта на светлината по друзичките им, цветовете им... никак не бих се сърдила ако се заобиколя с камънаци  ;D

засега имам: аватюрин - тъмносин, като нощното небе със звездите, розов кварц, аметисти, зелен халцедон, бял халцедон с червени жилки, тигрово око, планински кристали. повечето са необработени камъни.

спрях да нося бижута от година насам. нещо взеха да ме нервят и ги махнах. обожавам среброто и мразя златото, но с тая рачешката Луна в 4 дом си е нормално  ;)  имам си истинска перла в сребърен обков - кремава. много драпах докато я получа и я носих доста дълго време, но вече и нея не слагам. когато ми я купуваха исках черна перла, но бившият ми съпруг беше изпаднал в истерия от цената на черната перла и аз се задоволих с кремава  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #86 -: Януари 25, 2010, 10:19:30 am »
при мен минералите хело не са страст , а заболяване :(.

Преди време забелязах, че синът ми при всяко излизане навън първо се оглеждаше за камъче, като си го мушне в джоба, може вече да си играе с нещо друго. Що камънак е принесъл в къщи, събрала съм бая "инсталации"  :P тогава. Той е лъвче. Наскоро видях, че по това време Сатурн му е минавал няколко пъти точно над градуса на наталното Слънце. Човечето яко се "заземяваше".
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #87 -: Януари 25, 2010, 10:33:34 am »
А кое отблъсква враговете?

Мислех да понося опал, понеже знам, че този се носи само от Везни. За другите носел само беди. Но е черен и нещо ми простее. Може и да бъркам  :unsure:

Зайо ;D, не е винаги черен даже по-често е млечен към син, аз имам синьо даже към електрик и много си го обичам, но имам усещне да го нося понякога за дълго време и после за дълго- не
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #88 -: Януари 25, 2010, 01:02:39 pm »
http://www.velango.com/index.php?p2=jam_info_full&id=238&lang=bg
  Който му се чете за камъните, а това е за александрита, навремето ми показаха такъв камък, бях изумена. Нямам кой знае какви бижута, но малко или много съм усетила влиянието на камъните по тях. Когато искам да имам енергия и безпристрастност - нося сапфир, когато искам да привличам мъжкото внимание и да съм борбена - нося рубин, дълго време носех - розовия си камък /който си сменя цветовете/,  мисля че ми носи духовност, по-скоро ми помага да се извисявам над ситуациите, но не и любов. Казаха ми да нося млечен карнеол, за да привличам любовта /някъде го забутах/, но май помага, за краткото време през което го поносих - имаше ефект  :blink:.

*

Uran

• 6041
« Отговор #89 -: Януари 25, 2010, 01:07:55 pm »
http://www.velango.com/index.php?p2=jam_info_full&id=238&lang=bg
  Който му се чете за камъните, а това е за александрита, навремето ми показаха такъв камък, бях изумена. Нямам кой знае какви бижута, но малко или много съм усетила влиянието на камъните по тях. Когато искам да имам енергия и безпристрастност - нося сапфир, когато искам да привличам мъжкото внимание и да съм борбена - нося рубин, дълго време носех - розовия си камък /който си сменя цветовете/,  мисля че ми носи духовност, по-скоро ми помага да се извисявам над ситуациите, но не и любов. Казаха ми да нося млечен карнеол, за да привличам любовта /някъде го забутах/, но май помага, за краткото време през което го поносих - имаше ефект  :blink:.
Да, такъв е александритът. Моят си ги купих от Русия, мнооооого отдавна. Тогава бяха и относително достъпни  като цена (СССР по време на перестройката) ;D ;D ;D.

« Отговор #90 -: Януари 25, 2010, 01:14:34 pm »
    И това исках да добавя, че в момента е много трудно да се намерят истински камъни, повечето са синтетични, а по обикновените сергийки обикновени стъкълца, много добра имитация. Затова като видя пръстен от старо злато и цвета му, веднага се ориентирам да погледна камъка. Ако е от старите руски бижута, 100 % камъкът е истински и си личи. За рубина, особено ако го видите на старо руско злато и мъничък, да знаете че е истински. Иначе по принцип той е много чуплив и трудно се шлифова. За това ако видите голям добре обработен рубин на приемлива цена - значи е изкуствен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Януари 25, 2010, 01:18:22 pm »
За рубина, особено ако го видите на старо руско злато и мъничък, да знаете че е истински. Иначе по принцип той е много чуплив и трудно се шлифова. За това ако видите голям добре обработен рубин на приемлива цена - значи е изкуствен.

абе ИМА И ГОЛЯМИ , ама са по-скъпи от еднокаратовине диаманти с чистота I :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #92 -: Януари 25, 2010, 01:20:38 pm »
 ъхъм  :72: :

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Януари 25, 2010, 01:22:27 pm »
ъхъм  :72: :

моя камък е рубина.....

« Отговор #94 -: Януари 25, 2010, 01:24:18 pm »
   Знам и моя  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #95 -: Януари 25, 2010, 01:24:57 pm »
     Ако е от старите руски бижута, 100 % камъкът е истински и си личи. За рубина, особено ако го видите на старо руско злато и мъничък, да знаете че е истински.

Да, подаръка от баща ми е точно такъв, но общо взето си го пазя само за спомен. Незнаех, че може да е истински, понеже наистина е много стар и бях малка...
   а в днешно време ето, че въпроса е как купувате такива неща при всичките тия ментета, как се ориентирате??  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Януари 25, 2010, 01:25:32 pm »
   Знам и моя  :blink:

що и твоя? :-\

« Отговор #97 -: Януари 25, 2010, 01:28:59 pm »
   Щото ми харесва и ме привлича. Понякога го дават за Козирог, а и за Скорпион /този знак е силно акцентиран при мен/....

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #98 -: Януари 25, 2010, 01:35:34 pm »
Преди време има интересен сън с камъни. Сънувах 2 пръстена, единия с рубини, а другия с тимносини прозрачни кристали, но не знам как се казват, за да им потърся значението. Знаете ли кои камъни са тъмносини и прозрачни? Благодаря ви.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #99 -: Януари 25, 2010, 01:37:11 pm »
Преди време има интересен сън с камъни. Сънувах 2 пръстена, единия с рубини, а другия с тимносини прозрачни кристали, но не знам как се казват, за да им потърся значението. Знаете ли кои камъни са тъмносини и прозрачни? Благодаря ви.
Сапфирите
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda