Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171415 Прегледи
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #100 -: Януари 25, 2010, 01:39:35 pm »
  Те са от една и съща група минерали - Корунд  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Януари 25, 2010, 01:47:51 pm »
Преди време има интересен сън с камъни. Сънувах 2 пръстена, единия с рубини, а другия с тимносини прозрачни кристали, но не знам как се казват, за да им потърся значението. Знаете ли кои камъни са тъмносини и прозрачни? Благодаря ви.

има няколко такива:
аквамарин
син топаз
бледолилаво-синьо:
танзанит ,като той може да бъде и мн.тъмно лилав
йолит е другия-много красив камък....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #102 -: Януари 25, 2010, 01:49:57 pm »
сега като чета и се сетих за една забравена история. като бях малка и баба ми беше жива, ме оставяха лятната ваканция на село при нея /в онази къща, която много често сънувам/. та там в избата на баба ми имаше много буркани с копчета, стари бижута и разни дрънкулки. обичах да седя там на пода, да разсипвам бурканите на пода и да разглеждам джунджуриите. в един буркан бях намерила едно колие, което си забръсах. колието беше жълто с бели, зелени и жълти камъни в ковани легла. имаше формата на нещо като арфа и синджирче, само закопчалка си нямаше и затова откъснах закопчалката от едно панаирджииско синджирче и му я бях сложила. където и да се появях /бях на около 15-16 години/ направо обирах точките с това колие... после един ден просто се скъса и го загубих. от него ми остана само част от синджирчето... след време отивах при златар да ми оправи един сребърен синджир и намерих остатъка от синджирчето на колието в дъното на чантата си. като го видя бижутера го огледа и заключи - чисто злато с проба 18 карата  :o  направо не ми се мисли какви са били камъните в "арфата", колко години се е търкаляло в буркан в мазето на баба и факта, че го загубих....

не бях се сещала за това от поне 15 години  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #103 -: Януари 25, 2010, 01:54:18 pm »
Сапфири бяха, много благодаря  :blink:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #104 -: Януари 25, 2010, 02:11:21 pm »
дааа ,но и при тях има всякакви цветове от бели ,през жълти ,през светлосини ,розови ,до тъмно ,много тъмно  сини.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #105 -: Януари 25, 2010, 08:34:17 pm »
Хризолит

- представлява силикат
с магнезий, желязо или манган. Цветът е оливено
/маслинено/ зелен до жълт или бял при форстерита. В
скалите може да образува сегрегации, наречени
“оливинови очи”. Красиви кристали от оливин са
намирани в Урал, Нова Зеландия, а у нас на
Манастирските височини и в Северна България.
Този полускъпоценен камък дарява родените под знака на
Лъва с приятни сънища, прогонва кошмарите, укрепва
духовните сили и дава дори възможности да се
предсказва бъдещето. По тая причина е носен често от
предсказатели и астролози.

Смята се, че провокира симпатии у околните, предпазва
от кражби и пожари и дава успех в нови начинания.
Лекарите в древността са смятали, че лекува заекване.

Хора от зодия Лъв могат да го носят, но Риби да го избягват.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #106 -: Януари 27, 2010, 11:39:20 am »
С Венера в Козирог и аз колекционирам минерали ,направо съм си луд по тях  :-[ Но що ли си мисля,че имаше такава тема,ако не и в Мистика  :-\

Любими са ми кварцовите кристали-планински кристал,аметист,цитрин,опушен кварц,морион.
Иначе за бижута-бих носил пръстен с аметист,александрит,аквамарин или с диаманти/брилянти.

В София си харесах страхотен пръстен с истински аквамарин (което се среща рядко),хареса ми и самата форма на пръстена и ми стоеше невероятно.Независимо и от страхотната му ценичка,съм си го поръчал на Вселената за тази година,че ще го имам и ще му се радвам,защото той е направен точно за мен и аз вече го срещнах!  :72:
Любов от пръв поглед просто  :25:

Ето и примерни пръстени с аквамарин,вторият е и с диаманти,но като този дето съм избрал не виждам сходна снимка:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Февруари 01, 2010, 05:31:16 pm »
Я кажете, моля ви, тези дето ползвате кристали в ежедневието си, как се изчиства кристалът преди употреба?
Най-сетне си харесах един аметист и си го взех. Имаше много наредени камъни, пипах, пипах и накрая напипах кой трябва да е Моят.  ;D Продавачката изглеждаше доста осведомена и ми каза, че първо се слага в съд с вода и морска сол да престои едно денонощие и после се измива с топла течаща вода. Сол и вода в какви пропорции (тук МС в Дева се обади  :-[)? Вярно ли е това, така ли се процедира преди употребата му? Искам да го използвам после за пречистване и избистряне на съзнанието, да стимулирам сънуването и ясновиждането. Напоследък много взех да сънувам и отново ме спохождат видения в будно състояние. Нали сега съм под въздействие на аспекта на прогр. Луна с Нептун, трябва да намеря начин за проработка на тези енергии.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #108 -: Февруари 01, 2010, 05:51:48 pm »
оффф да ви .... на девите - бе пълниш една купа с вода и люсваш сол колкото ти доди отвътре  ;D  така една вечер седи и на другия ден под течаща вода за минута-две. после за да го заредиш го оставяш за няколко часа на Слънце и туй то  :72:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Февруари 01, 2010, 05:53:23 pm »
Взех си и гривна от аметист, вече съм с нея, да видим какъв ще е ефектът...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #110 -: Февруари 01, 2010, 05:57:28 pm »
Взех си и гривна от аметист, вече съм с нея, да видим какъв ще е ефектът...

напоследък не понасям изобщо гривни, синджирчета и пръстени. откак започнах преди година и нещо да раздвижвам чакри и енергийно тяло, изобщо не ми понасят бижута. синджирче на врата го приемам като клуп за бесене - направо откачам. гривните не ги понасям и пръстените и тях.... идея си нямам какво става, но ги приемам като примки. а преди обожавах бижута - имам купища сребърни всякакви работи, но вече са само спомени в кутия  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Февруари 01, 2010, 05:59:20 pm »
Ще преспя с гривната и ще видим какъв ще го ям през нощта.  ;D
Ако има интересни сънища, ще споделя тук.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #112 -: Февруари 01, 2010, 06:27:27 pm »
Ох, на мен много ми е мъка, че почти не мога да нося нещо на врата или гривна, а толкова харесвам как стои. Само с два пръстена съм и то пак, защото са ми специален подарък, а един от тях е халката. Но другия го свалям редовно, защото от пръстта чак имам чувството, че нещо ме хваща за гушата.  :blink:

Честита придобивка, Лили! Да ти носи много прозрения и приятни моменти.  :blink:   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #113 -: Февруари 01, 2010, 06:36:24 pm »
Аметистът е много подходящ за отблъскване на чужди страсти.

Така ли? Повече няма да нося бижутата си с аметисти!  ;D
За малахита пък казват обратното, не бил препоръчителен за млади девици, понеже привличал натрапчиви домогвания от страна на мъжкия пол. И се сещам как веднъж се пошегувах с майка ми, още като беше жива, и тя в типичния си рибешко-стрелешки стил отвърна "давай да носиме и ние бижута с малахит".  ;D

Не само за млади девици....може да привлече сексуалното насилие. за да омилостивиш камъка, постави до него сребърна монета. Добре е да се носи в сребърен обков. Имам подарена "малахитовая лягушка" от един мъж - не можех да се откопча от сексуални набези от същия този мъж, а и от други, докато не сложих сребърна монета до малахита и не се обградих с други камъни.

Абе, Лили, защо ти е аметист?   :rolleyes: Сега видях какво сте писали по-преди.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Февруари 01, 2010, 06:40:09 pm »
А, не за това де. За привличане на енергии от отвъдното смятам да го ползвам, не за прогонване на мъже с мераци.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #115 -: Февруари 01, 2010, 06:41:27 pm »
Ми, тогава не го носи през деня.  ;) Че да не изгониш любовта, дето се е насочила към теб!  :blink:

*

Helo

« Отговор #116 -: Февруари 01, 2010, 06:46:47 pm »
Диамант - най-чистият от всички кристали и най-близкият до биологичното ниво на човека, тъй като не е нищо друго, освен въглеродни атоми. Мощен усилвател на биомагнитните вълни, но оказва подкрепа само на онези, които имат чисти и справедливи помисли. Регулира телесната температура и е яростен защитник на благородните действия.
ДИАМАНТ - сериозен "царски" камък. Носи щастие само ако сте посветен или сте го получили в наследство. Носи огромната енергия на целия Зодиак.Ако вашите сили са несъизмерими с неговата енергия, заплашва ви изтощение. Белите диаманти могат да носят всички. Но за да привикне камъкът към вас, ще трябва да минат не по-малко от 9 години. А дотогава може да го носите само един път в месеца.

http://mybluehawaii.googlepages.com/di

*

sunrain

• 6710
« Отговор #117 -: Февруари 01, 2010, 06:55:13 pm »
Ей, ще ме запалите и мен по тез камъни, сякаш не ми стигат обувките.  ;D Харесах си хризолит, смарагд и сердолик. Много са красиви.  :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Февруари 01, 2010, 09:20:50 pm »
Диамант - най-чистият от всички кристали и най-близкият до биологичното ниво на човека, тъй като не е нищо друго, освен въглеродни атоми. Мощен усилвател на биомагнитните вълни, но оказва подкрепа само на онези, които имат чисти и справедливи помисли. Регулира телесната температура и е яростен защитник на благородните действия.
ДИАМАНТ - сериозен "царски" камък. Носи щастие само ако сте посветен или сте го получили в наследство. Носи огромната енергия на целия Зодиак.Ако вашите сили са несъизмерими с неговата енергия, заплашва ви изтощение. Белите диаманти могат да носят всички. Но за да привикне камъкът към вас, ще трябва да минат не по-малко от 9 години. А дотогава може да го носите само един път в месеца.

http://mybluehawaii.googlepages.com/di

ами , ами нося всеки ден....
без тях не мога! :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #119 -: Февруари 02, 2010, 07:50:10 am »
Вещичке, споделям! Останах с аметистовата гривна за през нощта и що сънища сънувах да  *ба. Събудих се обляна в студена пот. Като във филм на Хичкок, още не мога да дойда на себе си.
...Отивам незнайно защо да купувам цветя, озовавам се на старо гробище. Усещам някаква заплаха, като че ли всичко наоколо се съживява. Опитвам се да се измъкна, портите се затварят. Опитвам се да се покатеря по оградата, беше някаква метална мрежа или тел, а тя започва да се увива около мен... Събудих се със силно сърцебиене.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.