Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171170 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #120 -: Февруари 02, 2010, 08:05:30 am »
АМЕТИСТ

Името на камъка Аметист произлиза от Αμέθυστος /аметистос/, което означава „предпазващ от напиване”.

Познати са две разновидности : виолетов корунд и виолетовия кварц.

Аметистът е камъка на пръстените на католическите епископи. Също така той дава благополучие, щастие и здраве.  Будизмът е възприел, че той подпомага за благочестивото съсредоточаване.  Броеница направена с този тип камъни е спомага да бъдат по-лесно чути дадени молитви. Евреите наричат Аметиста - ахлама, което означава приятни сънища, древните индийци – шокуда т.е. носител на щастие.

През античността този камък е бил основно средство за лечение на пиянство. Алкохолно зависимите са лекувани като им се е давало да консумират  стрит на прах Аметист. Римските съдове също са украсявани с този уникален камък, като се  е  предполагало, че  ако се пие алкохол от подобен вид чаши е невъзможно човек да се напие. Също така е  отдавана  и голяма сила в неговите лековити способности срещу депресия и носталгия.  

Използвал се е за гадаене, защото чрез сънищата помагал на носещия го да разбере дали около него има врагове.

Аметистът също така е и мощен закрилник - върху него са се изписвали имената на слънцето и луната. Така изписан камъка е носен на врата против всякакъв вид магии. Съществувало е поверие, че колкото повече камъни от този вид притежава човек, толкова повече духове защитават него и дома му.  При военни действия, задължително в онази епоха се е носел Аметист нанизан на копринен конец и никой враг не може да надвие война. Много често е изрязван във формата на Скарабей отново за предпазване от наранявания.

Историята показва, че редица рицари през  XVI в. са носили Амулет от този камък като върху него е издълбана рисунка на : рицар върху кон като в едната си ръка държи скиптър. Често е бил носен на третия пръст на лявата ръка за да може да предпазва неговия притежател изцяло.

Аметистът се е смятал и за средство за разкрасяване - древна рецепта е че намокрения с слюнка камък може да помогне при рани и петна по лицето.  Ако се подържи в топла вода и след това се постави да капе в чиста вода се e получавало серум за почувстване на кожата, вярвало е че е ефикасно дари и срещу рак на кожата.

От астрологическа гледна точка Аметиста е свързан с планетата Венера, неговия зодиакален знак е Риби, месеца Февруари.

Смята се, че аметистът носи щастие, укрепва волята и подобрява обмяната на веществата. Освен „отрезвяващите свойства“, за които в древността вярвали, че притежава, аметистът също се смятал за способен да предпазва от магии и от уроки на нещастно влюбени ревнивци, да държи на страна злите жени и отровните змии. Смятали още, че сложен под възглавницата помага срещу безсъние, а на прах успокоява гастритните болки, подобрява функцията на черния дроб и лекува изгарянията. Приписват му и свойствата да стимулира творчеството, съзерцанието и медитацията, пророческите сънища и да помага при алкохолна интоксикация.

Астролозите го препоръчват на родените под знака на Овен, Близнаци, Рак , Скорпион , Стрелец Козирог Водолей и Риби.

Аметистът е един от най-одухотворените камъни, насърчаващ божествената любов, въплътена в същността му, и самоотвержеността и духовната мъдрост. Отваря интуицията и усилва душевните дарби. Аметистът е изключително силен и предпазващ камък с високи вибрации. Предпазва от душевни атаки, преобразувайки енергията в любов.

Този скъпоценен  камък благоприятства процеса на взимане на решения, като внася чувство за общност и духовно самопознание, и за прилагането решенията и самопознанието на практика. Аметистът подобрява паметта и усилва мотивацията, което подпомага способността да си поставяте реалистични цели.

Идеален камък за балансиране между върховете и спадовете в живота, подкрепящ емоционалното центриране. Той прогонва гнева, яростта, страха и раздразнението. Облекчава тъгата и скръбта, подпомага примиряването с тежки загуби.

Лечебни свойства: Още от времето на древните гърци, аметистите са били считани за притежаващи силен лечебен ефект

Поставен под възглавницата нощем, този скъпоценен камък помага срещу безсънието и предизвиква хубави сънища. При главоболие камъкът може да се загрее и постави върху челото или слепоочията, за да намали пулсиращото чувство.

Знаете ли, че: Аметистът и цитринът, разновидности на кварца, са на практика един и същ камък и обикновено аметистът се третира на висока температура, за да промени цвета си в прекрасните златни нюанси на цитрина.

Специфични цветове: Освен общите качества, можете да откриете голямо разнообразие от аметисти в различни цветове и форми, които имат различни свойства:

Светло лилавият аметист има особено високи вибрации. Те стимулират и след това успокояват чакрите в областта на гърлото и сърцето. Носят любов и светлина за обкръжението.

Аметистът във формата на обърната буква V е един от най-силните стимулатори на третото око. Той усилва вътрешното интуитивно зрение и външното, физическо такова. Притежава силна фокусирана енергия, която разпръсква и отблъсква негативното. Спомага да откриете и осъществите позитивно решение за всеки проблем!

Гроздовидния аметист има малки чепчета, покриващи страните му. Изглеждайки като кула на замък от някоя приказка, той благоприятства контакта с митичните и приказни области и стимулира въображението.

Когато носите аметист, няма да бъдете изкушени да преяждате или да прекалявате с алкохола, а когато държите камъка в лявата си ръка или около врата, може да го използвате, за да осъществите контакт с вътрешното си Аз.

Съхранявайте своите аметисти по отделно в меки платнени торбички или кутии. Имайте предвид и факта, че аметистите избледняват на слънце.
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 08:47:52 am от Asol »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #121 -: Февруари 02, 2010, 09:57:44 am »
Вещичке, споделям! Останах с аметистовата гривна за през нощта и що сънища сънувах да  *ба. Събудих се обляна в студена пот. Като във филм на Хичкок, още не мога да дойда на себе си.
...Отивам незнайно защо да купувам цветя, озовавам се на старо гробище. Усещам някаква заплаха, като че ли всичко наоколо се съживява. Опитвам се да се измъкна, портите се затварят. Опитвам се да се покатеря по оградата, беше някаква метална мрежа или тел, а тя започва да се увива около мен... Събудих се със силно сърцебиене.  ;D

когато за сефте се оградих с аметисти и планински кристали /леглото ми де/ та и аз имах такива сънища - страховити и объркани. с времето и вдигането на вибрацията нещата се успокоиха...
Лили, има и нещо друго, сещам се да други мои сънища от него време - опитвах се на сън да изкопам заровени емоции дет съм ги забравила преди години, та и аз сънувах гробища де. помисли малко и сигурно същността ще излезе наяве лесно  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Февруари 02, 2010, 12:31:51 pm »
Да, интересно, в съня си след гробището изведнъж се озовах в изоставена тоалетна. Имаше нещо страшно и там, но тогава се събудих. Гробища и тоалетни - типично плутонова тематика. От гледна точка на индийската астрология може да се свърже с периода на Кету, в който съм сега.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #123 -: Февруари 02, 2010, 12:41:58 pm »
Аметиста само засилва достъпа до психиката,астрала и прочие-и така всичко зависи от нашата вибрация,през периода или деня.Аз имам случаи в които не мога да заспя ако до мен има аметист(особено от една друза),а от други аметисти пък не мога да се събудя,все едно съм зашеметен  ;D

Но определено мога да заява,че засилват астрални опитности и разширяват диапазона на това къде може да отиде съзнанието по време на сън.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Февруари 02, 2010, 12:48:44 pm »
По принцип имам предсказателни сънища, които впоследствие се сбъдват почти едно към едно, макар че често са символични. Затова мислех да ги стимулирам като си взема аметисти и се обградя с тях. Да видим сега какви посетители ще имам от астрала...  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #125 -: Февруари 02, 2010, 12:49:28 pm »
Как да програмираме кристал
В метафизиката с термина „програмиране на кристал” се означава да се предаде и съхрани определен енергиен модел в кристал. Този енергиен модел може да бъде някаква мисъл, идея, цвят, емоция, звук или каквато и да било друга вибрация.
Вибрационният модел се запазва в кристала докато не бъде целенасочено изчистен от него.

Ето един примерен начин как да програмираме кристал. Какво ни е необходимо за целта?

1.Кристал - счита се, че планинските кристали са най-податливи и лесни за програмиране камъни.
2.Ясно Намерение – знание за това какво искате да програмирате кристала да прави.
3.Фокусирано Действие

Първа стъпка – Пречистете своя кристал с предпочитания от вас метод и се усамотете с вашия кристал някъде, където няма да бъдете обезпокоени по време на процеса по програмирането.

Втора стъпка – Задръжте кристала във вашата доминантна ръка (лява, ако сте левичари) и изчистете своето съзнание от несвързани с процеса мисли. Започнете да се фокусирате върху вашето намерение за програмирането на кристала.

Трета стъпка – Фокусирайте се върху вашето намерение за кристала като изричате високо на глас описателни думи. Например: Ако желаете да програмирате кристала си да ви донесе той вътрешно спокойствие, започнете да повтаряте думите „вътрешно спокойствие” отново и отново. Ако обстановката не позволява да изричате думите прекалено високо на глас или се опасявате, че бихте да привлечете ненужно внимание, можете да шепнете думите.

Четвърта стъпка – Повтаряйте думите на вашето намерение върху недоминатната си ръка, като наричане, след това поставете тази си ръка върху кристала и натиснете. Така вибрациите преминават в кристала.

Пета стъпка – Продължете да държите кристала и да повтаряте вашето намерение докато не усетите, че вибрациите са потънали в кристала напълно. Ако чувствате, че е необходимо, повторете Четвърта стъпка.

След като интуитивно усетите, че кристалът е приел вибрациите, отворете ръцете си и му благодарете. Той е вече програмиран.

нямам представа кой е първият автор :lol:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #126 -: Февруари 02, 2010, 12:51:30 pm »
По принцип имам предсказателни сънища, които впоследствие се сбъдват почти едно към едно, макар че често са символични. Затова мислех да ги стимулирам като си взема аметисти и се обградя с тях. Да видим сега какви посетители ще имам от астрала...  :blink:

ац и уран в 12 дават доста сънища ( нотоварените 12), по джотиша ми се падат  доста сънища, но и кошмари и  е вярно
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #127 -: Февруари 05, 2010, 11:17:46 am »
Изумрудът дарява с богатство и спокойствие

Смарагдът, известен още като изумруд, е камъкът на спокойствието и хармонията. Зелените камъни с тяхната бездънна дълбочина и скрита мощна енергетика носят в себе си мир и стабилизиране.

Въздействието на зеленото винаги създава у хората усещане за спокойствие и равновесие. Този цвят винаги създава усещане за безопасност, свежест, прохлада, помага да се концентрирате в мисленето.

Изумрудът е най-яркият представител на зелените скъпоценни камъни. Още през античността изумрудът винаги е бил поставян след диамантите и перлите както по ценност, така и по въздействие върху хората.

Тогава всички вярвали, че в изумруда, като в огледало, се отразяват всички тайни на настоящето и бъдещето. Но зада прочете тази информация, човек трябва да е освободен от егоистични стремежи.

В различните страни от древни времена изумрудът е бил използван от магьосници. В Индия съществували специално разработени ритуали за надничане в бъдещето с помощта на изумруди.

Според исторически бележки великият пророк Нострадамус винаги носел на лявата си ръка пръстен с огромен изумруд. Той можел с цели часове да гледа единствено и само как светлината на слънцето се пречупва през камъка.

Собственикът на изумруд може да разчита, че камъкът ще го дари с власт и богатство. Жената, на чието пръстче сияе пръстен с изумруд, се чувства истинска повелителка на мъжките сърца.

Тибетската медицина използва изумруд, а най-древните сведения за този камък са от Древен Египет. Мумиите, които са открити в Египет, понякога са били украсявани с изумруди във формата на свещения бръмбар – скарабей.

Самата Клеопатра е била влюбена в този камък. Тя имала много бижута с най-различна форма, изработени от изумруд, някои от тях билри във формата на глави на египетски богове.

Цвят: Изумрудът е зелен. Понякога може да има жълтеникав или синкав отенък. Камъкът губи цвета си при силно загряване.

Описание: Al2Be3[Si6O18] Изумрудът е зелена разновидност на берила. Много рядко се срещат сравнително чисти, прозрачни и без включения изумруди и затова такива образци се ценят изключително високо, по-скъпо дори от диамантите. Също много красиви, но далеч по-достъпни са не толкова чистите и прозрачни изумруди.

Произход на името: Името му идва от гръцката дума smaragdos.

Годишнина: Изумруда е скъпоценния камък за 20-тата, 35-тата и 55-тата година от брака.

Съхранение и почистване: Не трябва да се почиства в ултразвукови ванички или в гореща вода. Най-добре е да се почиства с мека кърпа. Да се избягват много резки температурни промени. При силно загряване изумрудът започва да губи цвета си.

История на камъка: Изумрудът е бил добиван и обработван от древните народи от хиляди години. Бил е познат и на ацтеките и инките. В Индия и до днес е един от най-обичаните камъни.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #128 -: Февруари 05, 2010, 11:43:10 am »
Ох, наистина ще ходя да си купя смарагд.  :blink: Сега остава някой да ми каже къде са истински във Варна?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #129 -: Февруари 05, 2010, 11:55:56 am »
Виж тука http://biju.links.bg/ дали няма да изкочи нещо  ;)

За "Фортуна" в СФ,знам че камъните са истинки,със сертификат са.Задължително провери и искай да ти докажат,че не са синтетично създадени-макар че имат същите физически свойства,нямат другите -енергийни ,които ги има при добитите и обработени от Земята,макар че според някои имат,но не със същата сила,аз не съм склонен да го приема.Защото енергията на Земята се разпределя във недрата и във всички естествени камъни,а изкуствено създадените кой ще ги зареди-някоя лаборатория ли  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Февруари 05, 2010, 12:11:08 pm »
Ох, наистина ще ходя да си купя смарагд.  :blink:

Доколкото знам, това е най-скъпият камък след диаманта. Обикновено се инкрустира върху бяло злато или платина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #131 -: Февруари 05, 2010, 12:17:34 pm »
С бяло злато направо звучи чудесно.  :blink: Скъп е казваш, Лили, но ако е писано ще дойде при мен, нали.  ;)
Благодаря за линка, Синухе.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Февруари 05, 2010, 12:22:41 pm »
От порядъка на 700 щатски долара за тънко семпло пръстенче в комплект с възмънички обеци, но освен изумруди има и мънинки диамантчета по тях. Това са цените в Дубай, в България не знам по колко вървят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Февруари 05, 2010, 12:29:25 pm »
ТАЛИСМАНИ НА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Цитат
Талисманите на Риби

За камъни на знака се считат бисер и аметист.
Бисер- бледорозовникав (край бреговете на Индия), сребрист и жълтоват (във водите на Шри Ланка), светлозелен (в Японско море), бял в Австралия, черен (в Мексиканския залив), розово- червен (в Калифорнийския залив) камък.

Бисерът способства за благоденствие и дълголетие, а и носи щастие. Придава блясък на очите и предпазва от мъка по несподелена любов. Той пази от ” лоши очи”и дава възможност да се предвиди бъдещето. Пръстен с бисер пази от крадци и от нещастни сделки.
Блясъкът на бисера зависи от здравословното състояние на неговия притежател. След смъртта на притежателя камъкът помътнява. Пръстен с бисер символизира “сълзи на мъката”.
Аметист – камък с лилаво- виолетов цвят, напомнящ силно разредено червено вино. Носи успех по време на лов и при спортни състезания. Предпазва от пиянство- човек, носещ пръстен с този камък, може да не се страхува, че питието ще затъмни разсъдъка му. Аметистът е в състояние да предизвика любов към подаряващия го, да замени предишна любов с равнодушие и да открие сърцето за нова любов. Сгодените или омъжени жени трябва да се пазят, ако техния любим получи като подарък изделие с такъв камък. Аметистът носи късмет, спокойствие и благоденствие.
Независимо от възрастта, пола и общественото положение, се смята,че този камък е “ щастлив камък” за всеки, който се е родил под знака на Риби. Смята се, че ако се инкрустира върху него знак на луната или слънцето, той ще спасява от отравяния.
Вдовиците и вдовците, които не се канят отново да встъпят в брак, носят аметист в знак на вечна любов към отишлия си от живота съпруг.В тази връзка камъкът се явява символ на вярната и предана любов и се нарича “вдовишки камък”..

Талисманите на Водолея

На Водолея щастие носят гранат и цирконий.
Гранат – плускъпоценен камък, съществуващ в няколко разновидности, които се различават по цвят- от тъмно- червено до жълтеникаво. Този камък се явява символ на сърдечните чувства, любовта и дружбата. Пръстени с гранат се даряват в знак на доказателство за приятелство и благодарност, а също и за спомен.
На този камък се приписват целебни свойства: помага при висока температура, възпалено гърло и при упорито главоболие. Ако граната се носи постоянно, се смята че осигурява на своя притежател добро настроение, веселие и радостни мисли. Гранатът се смята за талисман на влюбените и го наричат “камък на честта”. Според поверието крадените камъни носят нещастие.
Цирконий -рядък прозрачен скъпоценен камък, когото на Изток наричат “по- малкия брат на елмаза”. Подобрява умствените способности. Подбужда стремеж към науките и познаване на истината, укрепва паметта и увеличава съобразителността.Циркони със синкава окраска е талисман за пърешественици – отпъжда дивите зверове и предпазва от ухапване на отровни змии.

Козирогът и неговите талисмани

Родилите се под знака на Козирог по- лесно понасят превратностите на променливото щастие, когато са със своите талисмани:пурпурен рубин, тъмен оникс или зелен малахит.
Рубин – красив червен камък с пурпурни отблясъци. Носи щастие в любовта. Този, който иска да постигне взаимност, трябва да подари рубин с цвета на пламък на своя избраник. Да го носи човек на себе си под формата на окачена висулка, значи да е най- велик сред хората и достоен за тяхното уважение.Рубинът прави добрия човек още по- добър, злия превръща направо в злодей.а благородния – в мъжествен . Човекът, носещ този камък печели победи и върши подвизи. Предпазва от мълнии, наводнения и отравяния. На него се приписват свойствата да спира кървене, да спасява от рани и епилепсия, да пречиства въздуха, заразен с микроби на епидемични заболявания, да прогонва зли духове.
Оникс –полускъпоценен камък на “вождовете” с кафяв или черноват цвят. Дава на владетелите власт над другите хора. Прояснява ума и позволява да се проникне в замислите на политическите противници; укрепва паметта и предпазва от внезапна смърт и покушение над живота. Рисковано е за съпружеското щастие мъжа да подари на жена си мъниста от оникс, особено когато той не иска да е “под чехъл”.
Оникса в комбинация със сребро лекува болести на сърцето и безсъние, дава желание за живот и прогонва черните мисли.
Родените под знака на Козирог трябва да отбягват лазурита.

Стрелецът и неговите талисмани

Камъни на Стрелеца – аметист, топаз и хризолит
Аметист- носи късмет по време на лов и в спортни състезания. Предпазва от пиянство.Човек, носещ пръстен с този камък може да не се бои, че алкохолът ще затъмни разсъдъка му.
Аметиста е способен да предизвика любов към подаряващия го, заменя предишната любов с равнодушие,а сърцето отваря за нова любов. Сгодените или омъжени жени трябва да са внимателни, ако на техния любим подарят изделие с този камък. Той носи успех, спокойствие и благополучие. Успокоява нервните разстройства и прекратява разпри. Независимо от пола, възрастта и общественото положение, камъкът се смята за щастливия камък на всички, родени под знака на Стрелеца. Ако върху него се изрежат знаците на Луната и Слънцето, смята се, че ще може да лекува Вдовците и вдовиците, които не се канят да встъпят в брак, носят този камък в знак на вечна любов към напусналия живота. Този камък се явява символ на вярната, предана любов и се нарича “вдовишки камък”
Топаз- жълт прозрачен камък. Помага да се спечели снизхождението на началството. Този камък е амулет за отправящи се на дълъг път. Спомага за усмиряване на морски бури. Неговото влияние позволява да се видят намеренията на врага, да се познаят недоброжелатели и подсказва верни съвети за работата.Лекува астма, подагра и безсъница. Укротява ярост и успокоява страсти. Дава на мъжете мъдрост, а на жените – плодовитост.
Хризолит – красив полускъпоценен камък с жълто-зелен цвят. Носи спокоен сън и отпъжда нощни кошмари. Лекува заекване, В комбинация със злато укрепва духовните сили на притежателя и дава възможност за предсказване на бъдещето. Затова златни пръстени с такъв камък често се носят от астролози и предсказатели.
Хората, родени под знака на Стрелец, не трябва да носят украшения от нефрит.

Скорпионът и неговите талисмани

Камъните на този знак на Зодиака са аквамарин, корал и гранат. Главен талисман е пръстен или гривна под формата на змия.
Аквамарин – красив, прозрачен синьо- зелен камък, който е амулет на щастливите съпружески съюзи, взаимната любов и уважение.Обръща мислите на притежателя си към този, който му го е подарил. Използва се като професионален талисман на моряците- осигурява безопасност при пътешествията си и осигурява победи в морските битки.На аквамарина се приписва способността да успокоява бури и да охлажда страсти. Лекува болести на гърлото и зъбите. Препоръчва се на хора с тези заболявания да носят огърлици от аквамарин в комбинация със сребро.
Корал: предпазва от лоши очи, пази от мълнии, отблъсква демони и прогонва изкушенията. Облекчава лечението на рани и язви, дори и когато те са вътрешни. Укрепва паметта. Това е великолепен талисман за гадатели.
Гранат- полускъпоценен камък, съществуващ в няколко разновидности, които се различават по цвят – от тъмно- червено , до жълтовато. Този камък се явява символ на сърдечните чувства, любовта и дружбата. Пръстени с гранат се даряват в знак на доказателство за приятелство и благодарност, а и за спомен.
На този камък се приписват целебни свойства: помага при висока температура, възпалено гърло и при упорито главоболие.Ако граната се носи постоянно, се смята че осигурява на своя притежател добро настроение, весели и радостни мисли. Гранатът се смята за талисман на влюбените и го наричат “камък на честта”.Крадените камъни според поверието носят нещастие.

Талисманите на Везни

На представителите на зодия Везни най- много подхождат опал и лазурит.
Опалът е скъпоценен камък с преливащо като дъга сияние. Предпазва от чума. В качеството си на талисман гарантира успех във всички начинания., но само при условие, че го притежава благороден човек, съумял да пребори у себе си егоизма и стремежа към богатство. Непостоянните хора с неустойчив характер трябва да се предпазват от него. Дава дар за пророчества. На притежателите на опал се приписва умение да въздействат телепатично на околните.Не се препоръчва на хора с разклатени нерви да носят този камък. Всъщност да се подарява опал не е за препоръчване, защото извиква завист у даряващия. Явява се камък на надеждата и верността. Символизира измяна и каприз. Още от Средновековието е разпространено схващането, че със златен обков “камъкът на дъгата” носи нещастие.
Лазурит: влиянието на този камък смекчава слабостите,често присъщи на хората, родени под този знак- недостатъчна въздържаност и непостоянство в дружбата и любовта. Препоръчва се да се носи огърлица с лазурит от хора, страдащи от епилепсия, кожни болести и ревматизъм.На хората, родени под знака на Везни не се препоръчва носенето на оникс.

Дева и нейните талисмани

Щастие на Девите носят нефрит и сердолик. За да може тези камъни да притежават най- голяма сила, те трябва да са в комбинация със сребро или платина, но в никакъв случай със злато.
Нефритът е зеленикав ни непрозрачен и е наричан “камък ма живота”. Укрепва жизнените сили, предпазва от болести и помага на страдащия от мигрена., болести на гръбначние стълб и черния дроб, подобрява зрението и носи късмет в хазартните игри и предпазва от лоши очи. Отблъсква ударите на мълниите и пробужда у останалите вярност към притежателя на този камък.
Сердолик е полускъпоценен камък с червен, червено-кафяв,зеленикав, или оцветен в бяло. Предпазва при земетресения от опасност за срутване. Има предание у мюсулманите, което гласи: “Който носи пръстен със сердолик, винаги притежава благоденствие и изпитва радост. Носете пръстен със сердолик, защото наистина той изгонва бедността!”.
Този камък придава блясък, а на кожата – свежест и мекота, лекува зъбобол, побеждава черна магия, защитава от недоброжелателства; придава храброст и помага в запазване на тайни. Пази от разстройство на стомаха и жлъчката, спира кървене смекчава гнева. Също така успокоява сърцебиене и спомага да се откликне на молбата или нуждата на друг човек. Сердолик отпраща злите духове, пази от магии, отклонява кавги и обостря ума. Той трябва да се носи със сребро.

Лъвът и неговите талисмани

На Лъва подхождат камъни с жълт цвят: янтар ,хризолит, оливин и топаз.
Янтар – преписва му се чудодейна сила да лекува много болести(на кожата, гърлото, а също и ревматизъм). Защитава от заблуда и лоши очи. Спира задухът,сърцебиенето и кръвотеченията. Ако бременна жена носи янтарна огърлица, тя лесно ще роди. Янтарът носи здраве и сили на новородените.
Ако поставите необработени късчета янтар под възглавницата , ще се спасите от безсъние
Хризолид – красив полускъпоценен камък с жълто- зелен цвят. Носи спокоен сън и отпъжда нощните кошмари. Лекува заекване. В комбинация със злато укрепва духовните сили на притежателя и дава възможност за предсказване на бъдещето. Затова златни пръстени с такъв камък често са носени от астролози и предсказатели.
Оливин – осигурява симпатиите на обкръжаващите и успех в работата. Пази имуществото от посегателства и кражби.
Топаз – жълт прозрачен камък, който помага да се спечели благосклонността на началството и носи богатство. Този камък – амулет се дава на тръгващия на далечен път. Спомага за усмиряване на морските бури.Влиянието му позволява да се разберат намеренията на враговете, да се разпознаят недоброжелателите и да се даде верен съвет за работа. Лекува астма, подагра, безсъница. Укротява ярост и успокоява страсти; дава на мъжете мъдрост, а на жените – плодовитост.

Рак и талисманите му

Талисмани на хората, родени под знака на Рака са лунен камък, изумруд, бисер и разновидността на хризоберила, наречена “котешко око”.
Лунен камък – символизира магическата сила на лунните полета и затова се счита най- подходящия амулет за хора, родени през пълнолуние или в понеделник- денят, управляван от луната. Камъкът помага при любовните отношения, способства за преодоляване на препятствия по пътя на щастието; в трудни положения помага да се вземат правилни решения. Дава дарование за красноречивост и възможност за убеждаване.Препоръчва се да се носи лунен камък със сребърен обков от хора с нервни заболявания.
Изумруд – скъпоценен камък, който е способен да открива тайните на бъдещето и просветлява ума на владетелите.Освобождава от мъка и хипохондрия, пропъжда лоши сънища , спасява от коварствата на любовта, от треска и проказа. Камъкът укрепва сърцето, отстранява мъката, спасява от припадъци и зли духове.Този, който носи постоянно изумруд, става дълголетник и е винаги в добро настроение.
Той се явява могъщ талисман, лекуващ зрението, а и средство за предпазване от ухапване на отровни животни. Това е камък на хладнокръвието, мъдростта и надеждата. В комбинация със злато защитава от зъл любовен чар, невярност и лъжа.
Родените под знака на Рак трябва да се пазят от лазурит, оникс и гранит.

Бпизнаци и талисманите им

За камъни на Близнаци се считат ахат, хризопраз и берил.
Ахатът е полу скъпоценен камък с различен цвят, Носенето на ахат на лявата ръка дава възможност да се преодолява раздразнителност и злословие. Спасява от урочасване, отрови и много други напасти.Дава на притежателя си не само сила, но и красноречие, обостря зрението, утолява жаждата и даже отблъсква бури и урагани. Този камък е разрешено да се носи по време на траур. Препоръчва се да носите ахатов гердан при болки в гърлото, хронична кашлица и зъбобол.
Хризопразът е камък със синьо- зелен, ябълково зелен, тревисто зелен или изумрудено зелен цвят. Смята се, че е най- сполучливия талисман за деловите хора. Когато е със златен обков, предпазва от нечестни контакти, опасности при търговски пътешествия и от материални загуби. Знае се като предпазно средство от завист и клевета. Дава спокойствие.Помага при болести на нервната система и при очни заболявания.
Берил – камък със светло син цвят, който носи щастие и подпомага постоянството на чувствата. Прави човека жизнерадостен, весел и приветлив.
Близнаците трябва да избягват украшения от нефрит.

Телецът и неговите талисмани

За хората, родени под знака на Телеца са подходящи камъни с небесно- син цвят – тюркоаз и сапфир.
Тюркоазът е бижутерски камък със светлосин цвят. Смята се, че е талисман, който помага в сърдечните дела и е символ на неизменната и вярна любов. Носи щастие и примирява съпрузи. Ако жената иска да привлече избрания от нея мъж, то незабелязано трябва да зашие в дрехите му късче тюркоаз.
Камъкът се счита подходящ за момичета, по- млади от двадесет години, а жените към тридесет (омъжени или неомъжени), трябва да се откажат от носене на бижута, украсени с него. Тюркоазът помирява враждуващи, спира кавги, възцарява мир в семейството. Той дава изобилие, но носи нещастие на тези хора, които са злобни и не съблюдават нравствените закони.
Камъкът притежава лечебни свойства. Тюркоаз със сребърен обков помага на тези, които страдат от безсъние и нощни кошмари, намалява кръвотеченията и облекчава страданията на болните от жълтеница.Продължителното съзерцаване на тюркоаз сутрин подобрява зрението.
За него е известно, че притежава свойството да “умира” пред опасност или в ръцете на болен човек. Ако камъка в подарения пръстен бледнее, това е показател за влошаване на сърдечната дейност.
Сапфир – това е един от най- красивите скъпоценни камъни, камък на верността, целомъдрието и скромността. Той е талисман на влюбените и новобрачните, и се смята за “талисман на мъдрите”. Възбужда жаждата за знания, укрепва паметта, усилва благоразумието и разсъдливостта. Предпазва от клетви и завист, лекува от меланхолия, привлича милостта на съдбата и симпатиите на околните.
Сапфирът се смята за камък на мореплавателите и им помага да избягват корабокрушения, и “извиква” нужните ветрове. Сапфирът премахва вероломството и дава сили на уморения човек. На хората, страдащи от болестите на сърцето, астма и невралгия, се препоръчва да носят на лявата си ръка пръстен или гривна със сапфир.

Овенът и неговите талисмани

За талисмани на Овена се считат елмаз (брилянт) и рубин.
ЕЛМАЗ е най- скъпият и красив скъпоценен камък. Той е символ на невинност, твърдост и храброст, а и на победа над болката и недъзите. Укротява яростта и сладострастието и дава увереност и сила. На този камък са приписвани чудодейни особености и необичайна сила. Той носи успех във всяко начинание, пази от болести и рани в боя, закриля от уроки и зли очи, осигурява здраве, благополучие и дълъг живот. Ако на ръката на жената има елмаз, тя ражда много леко. Този, който носи елмаз, може да не се бои от падане на мълния. Очите му са защитени от раняване. Елмазът отблъсква мръсотията и лошите сънища, В качеството ма талисман брилянтите се носят на лявата ръка и на шията, но нищо не трябва да пречи на допира на скъпоценния камък с кожата, защото това усилва неговото действие. Камъкът има благоприятно въздействие когато е подарен, или когато е дошъл по наследство-т.е., когато при притежателя си е дошъл по честен път. В противен случай носи само болести и нещастия.
РУБИН това е красив червен камък с пурпурен отблясък, символизиращ изпепеляващата и страстна любов. Носи щастие в любовта. Този, който иска да постигне взаимност, трябва да подари рубин с цвета на пламък на своя избраник. Да носиш на шията си рубин, значи да си най- велик сред хората и достоен за тяхното уважение.
Рубинът прави добрия човек още по- добър; злият превръща в истински злодей, а благородния и мъжествен човек, носещ този камък, постига победи и върши подвизи. Този камък пази от мълнии и наводнения и предпазва от отрова. На рубинът се приписва свойството да спира кръвотечение, да спасява от рани и епилепсия, а и да пречиства въздуха, когато е заразен с микроби на епидемични заболявания. Отблъсква злите духове. Има свойството да потъмнява, когато над притежателя е възникнала опасност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #134 -: Февруари 05, 2010, 12:37:31 pm »
Още за смарагда

Предания: Смарагдът заедно с диаманта, рубина и сап-
фира е един от най-скъпите и ценени от дълбока древност ми-
нерали. В митологията той е камъкът на Меркурий, пазителят
на пътуващите. За всички култури на Изтока и Запада смараг-
дът е символ на власт, здраве, богатство и щастие. Най-цененият
минерал от съкровищниците на фараоните. Клеопатра се
опитвала да постигне вечна младост и красота чрез отразяване
на смарагдови лъчи върху кожата си; смарагдът е символ на
преминалата в обич вечна любов. Много от най-ценените днес
смарагди са заграбени от инките и са донесени от конквистадо-
рите в Европа.

Лечебни свойства: При възпаление очите се мият мно-
гократно с тампонче със смарагдова вода. Минералът въздейс-
тва силно върху организма за справяне със смущения, свърза-
ни с равновесието. Може да бъде употребяван и при склерози,
епилепсия и главозамайване - препоръчва се многократното
му полагане върху третото око, като се редува с турмалин (зе-
лен, розов или червен).
Положен върху третото око, смарагдът елиминира и гла-
воболие, възвръща самочувствието, освобождава напрежени-
ето и дава сили на изтощената нервна система

Цвят: зелен Чакра: диафрагмената
•   Лекува очистената и пречистена диафрагмена чакра и емоционалното тяло, препрограмира диафрагмената чакра и емоционалното тя¬ло/линията хара.
•   Обезврежда негативността и я трансформира в положителна емоционална енергия.
•   Стабилизира; успокоява; вдъхва чувство за си¬гурност, хармония, близост с Богинята.
•   Насърчава разбирането за личната жизнена ми-
сия във връзка с универсалния план, улеснява емоционалните и житейски преходи и промени.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #135 -: Февруари 05, 2010, 12:39:20 pm »
Според Марая,един от популярните използвани камъни в бижутерията е Танзанита (сега го виждам за пръв път  ;) )

За Танзанита-инфо на руски http://www.jewelgator.com/jewelry-resources/gemstones-supply/tanzanit-eksklyuziv-s-podnozhiya-kilimandzharo.php

Танзанитът е особено харесван от знаменитостите в последно време. Той може да се види под светлината на прожекторите на кинофестивали, коктейли и частни партита.
Една от първите звездни особи, които се спират на него, е Ел Макферсън, на последната церемония по връчването на награди Оскар. Нейните украшения са дело на британския бижутер Tom McEwan. Режисьорът Деймън Даш носи пръстен с такъв камък, както и Салма Хайек.

За много от тези популярни личности танзанитът притежава привлекателна сила. Неговият наситен цвят, изменчивостта на различна светлина и чувственият му заряд са някои от причините за това.
Най-често танзанитът е син, но може да има виолетов или пурпурен нюанс. В зависимост от качеството на камъка (блясъка, цялостта и цвета), той може да надмине дори диаманта, тъй като цената му е между три и четири хиляди долара на карат. Причината за това е неговата рядкост, тъй като танзанитът се добива само в Танзания (от където идва и неговото име).

Камъкът е открит за първи път през 1967 г. от Мануел де Соуса, докато търси рубини заедно с индианците масаи. Отначало той мисли, че откритият камък е сапфир, но гемеоложкият анализ му показва, че е от разновидността на цоизита.

Бижутата с танзанит се считат за по-ценни и от тези с диаманти. Причината е в това, че проучванията за нови находища са безплодни. Разкритите залежи се очаква да стигнат за още 25 години, през които цената на камъка ще продължава да нараства.

Танзанита принадлежи към групата на минералите зоист и се намират само в Танзания. Той е открит през 1967г. и е оцветен в много екзотично лилаво, синьо или сиво. Цветът зависи от ъгъла на наблюдение, когато се наблюдава на стайна светлина може да придобие наситен лилав цвят. Ванадиума в състава на танзанита създава този вълшебен цвят. Танзанитът е полиморфичен. Кристалът е прозрачен със стъклен блясък. Твърдостта му е 6,5 — 7 по скалата на Мос. Плътността му е 3,1 — 3,5 грама на куб. см. Легендата за този камък е че след пожар причинен от мълния, изгоряла част от Танзания и пастирите забелязали, че обикновените кафяви кристали на зоиста се превърнали в лилаво сини. Причината за това била високата температура на пожара и така племето Масаи откриват този прекрасен камък. Синият камък впечатлил знаменитата американска бижутерска къща Тифани и в 70 — те години те се появяват с колекция от този камък, която удачно съвпаднала с възникващата мода на африканско етно. Най- големият танзанит е бил намерен в 2005 г. с тежина повече от 3 кг. Камъкът го нарекли Манвензи в чест на вторият по височина връх Килиманджаро и до днес цената му не е уточнена. Лечебните му свойства все още не са доуточнени , но са известни някои от тях. Камъкът действа добре за укрепването на зрението и сваля нервното напрежение. Особено ако гледаш камъка продължително време, той изтегля умората и човек се чувства бодър и свеж. Смята се, че сините танзити, могат да ви избави от простуда, в някой страни го използват за лечение на кожата и гръбначният стълб. В Америка смятат камъка за щастие. Препоръчва се като подарък за 24 тата годишнина. Жените да носят пръстени с танзанит, за да усилват своята привлекателност. А относно за какъв знак от зодиите е предназначен този камък, още не е уточнено, защото е сравнително млад камък.

Той смесва в себе си цветовете на два от най-популярните камъни- сапфир и аметист. Цветът му е от виолетово-син до пурпурен. Рядко се среща почти син танзанит, по-често срещания цвят е пурпурен. В основата си той е трицветен и при ярка изкуствена или слънчева светлина може да се наблюдават различни преливания от синьо към виолетово. Танзанитът се смята за талисман, поради магическите свойства, с които се е окичил. Например в Америка го смятат за талисман, носещ разкош и благосъстояние. Вярва се, че ако го носиш инкрустиран в брошка носи успех в кариерата. Също така се вярва, че освен материална, носи и защита в личния живот. В семейството този камък носи мир, покой и разбиране. Хубаво е танзанит да се подарява на 24-та годишнина от сватбата.

Смята се, че ако жената носи бижу с такъв камък, той засилва нейната привлекателност, дарява й увереност. Ако камъкът е инкрустиран в пръстен, носи внимание от срещуположния пол. Талисман с танзанит носи любов и щастие в семейството. Народните лечители виждат в танзанита лек за различни заболявания. Със своята синя окраска може да успокоява и лекува напрежение в очите, така както и сапфира. Необходимо е само известно време камъка да се наблюдава. Също така синия танзанит може да лекува простудни заболявания, както и лечение на кожни заболявания, облекчава състоянието на човека при копривна треска. Друго лечебно свойство на камъка е лечението на заболявания свързани с гръбначния стълб.

Танзанит
Цвят: синъо-лилав    Чакра: каузалното тяло

•   Отваря чакрата на каузалното тяло, за да поз¬воли развиването на ново духовно съзнание, очиства емоционалното тяло на нивата на духовните чакри.
•   Поражда интерес към метафизиката, духов¬ността и психичната работа.
•   Подтиква човека да направи разлика между сегашния си начин на живот и възможността да живее по-съзнателно, отключва съзнанието и осъзнаването.
•   Помага при вземането на духовно повлияни житейски решения.

Различни красиви полирани скъпоценни камъни  :'(

*

sunrain

• 6710
« Отговор #136 -: Февруари 05, 2010, 12:41:34 pm »
http://www.trinketsltd.com/contact.php?topic_id=6

Препоръчаха ми и този сайт. Имали лиценз на Сваровски.
Тук има приемливи цени на скъпоценни камъни, особено на по-малките. Ще разпитам за още инфо дали не са синтетични.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #137 -: Февруари 05, 2010, 12:44:30 pm »
Не съм съгласна за Телеца какви камъни харесваме.Аз не харесвам особено сините камъни, почти не нося синьо, не зная защо не ме привлича.Сякаш имам непоносимост към този цвят. :unsure:Забелязала съм,че най-голяма слабост имам към черно, сиво,зелено, лилаво, розово, червено оранжево,жълто.Съответно камъни в тези цветове ме привличат.
Купих си скоро малък розов кварц, хайде дано да срещна любовта.... :-[
« Последна редакция: Февруари 05, 2010, 12:49:08 pm от Londa »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #138 -: Февруари 05, 2010, 02:28:57 pm »

Талисманите на Везни

На представителите на зодия Везни най- много подхождат опал и лазурит.

Е това е уникален камък. Трябва много силно да си го възнамеря...

Истинският черен благороден опал (последните три картинки) е рядък и много скъп; един екземпляр с размерите на бобено зърно може лесно да достигне цена от 25 000 долара.  :-X

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #139 -: Февруари 05, 2010, 02:44:30 pm »
Харесах си това засега. Ако някой може да ми даде съвет доколко мога да смятам, че са естествени камъните? На сайта им на някои пише синтетични, значи би трябвало да не лъжат, но знае ли човек...  

http://www.podarak-biju.com/index.php?main_page=product_info&cPath=3_4&products_id=459  

6 на брой са върху пръстена. Това има ли значение?  ;)

Това е най-красивата тема, просто ме запалихте.  :wub: