Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171193 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #140 -: Февруари 05, 2010, 02:59:18 pm »
Не знам дали са естествени,ако са малки и с малък карат,може и за това са евтини.Ще ги питаш от къде са добити и имат ли документ за това.
Мисля,че цената е такава,защото качеството на изумруда е ниско от бижутерийна гледна точка,но ако е изумруд-вибрациите си работят.

Иначе 6 е добро число,защото е на Венера-за любов и благоденствие  :blink:

А пръстена е нежен и същевременно интересен  ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #141 -: Февруари 05, 2010, 03:14:10 pm »
О,не!  :o Харесах си пръстен с аметист който вече е купен  :'(  И отгоре на всичко ми се вижда много евтин (и не само той).

*

sunrain

• 6710
« Отговор #142 -: Февруари 05, 2010, 03:16:05 pm »
Да, точно така е - хем е фин, хем има нещо в него.  :wub:  Благодаря отново! Има и по-скъпи, но са по-големи, аз също предполагам, че понеже са малки камъчетата по пръстена и затова е приемлива стойността му.  

Къде го видя този с аметиста? Нещо подобно май ми хвана окото на него сайт. Кажи сега какво мислиш, щом е евтин...?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #143 -: Февруари 05, 2010, 03:22:30 pm »
тук при мъжките бижута е.

Офф....

Ами за цената-и аз се чудя,може да е в зависимост от каратите.Но в нета преди време съм влизал в чужди сайтове за гемове и бижута и ми е правило впечатление,че са много по-евтини от колкото тука.Може да ги внасят от някъде където са по-евтини,но със сигурност не са правени тук:
Произведено от: Quality Jewelry Since 1974  

Примерно,пръстена който си харесах в СФ в един магазин,този с аквамарин е към 1500лв,а тия тук  :unsure:
Но пък този дето аз си харесах с аквамарина е златен и е авторски и с много красива изработка на самия пръстен и камък също  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #144 -: Февруари 05, 2010, 03:29:37 pm »
Еми, ще питам там за документи, както казваш ти, и ще рискувам.  :blink: То вече човек незнае какво се продава никъде.     

*

sunrain

• 6710
« Отговор #145 -: Февруари 05, 2010, 03:45:03 pm »
На същия сайт има препратка към този, където има информация за актуалната цена на скъпоценните камъни. 

http://www.gemval.com/?fuseaction=appraisal

*

Asol

• 4140
« Отговор #146 -: Февруари 05, 2010, 04:46:27 pm »
Гранатът - камък на виталността и страстта

Гранатът е скъпоценен камък. Името произлиза от латинската дума granatus, с която се означавали семената на гранатовото дърво. Ювелирните украшения с гранати били разпространени още по времето на скитите. Цветовете на граната могат да бъдат: пурпурночервен – тогава се нарича алмандин, безцветен или жълтозелен – нарича се гросулар, кафяв или черен – нарича се меланит, зелен – нарича се уваровит, червен – нарича се пироп, андранит. Разновидност на андранита е демантоидът, който е най-скъпият и рядък гранат.
Векове наред се считало, че гранатът носи щастие в любовта и приятелството и предпазва собствениците си от враговете им. Благодарение на наситенокървавия цвят на пиропа и алмандина се появила легенда, че гранатите нормализират кръвното налягане и подпомагат кръвообращението.
Астролозите го препоръчват на родените под знака на Овен и Лъв./wiki

Гранатът - камък на виталността и страстта

Цвят: Най-често цветът е тъмно червен, но има гранати във всички цветове на дъгата: розови, виолетови, оранжеви, жълти, зелени, понякога черни, кафеви и много тъмно зелени.

Описание: Гранатите са група силикати (Mg3Al2[SiO4]3), които имат аналогични кристални структури. Гранатът може да е полупрозрачен до прозрачен, а понякога и непрозрачен със стъклен или смолист блясък. Гранатите са всъщност едно от най-големите семейства скъпоценни камъни. Срещат се в много голямо разнообразие от образувания, цветове и чистота. Повечето естествени гранати са смесица от две или повече разновидности.

Произход на името: Гранатите са наречени така от древните гърци, понеже им напомняли на семената на нара - granatum

Съхранение и почистване: Като с всички скъпоценни камъни грижата за гранатите трябва да е свързана с предпазване от драскотини и силен удар, агресивни химикали и екстремни температури.

История на камъка: Едни от най-древните скъпоценни камъни. Ценени са от хиляди години. Египтяните са създавали гривни, колиета и други бижута от гранат. В края на 19-ти век гривни и брошки от гранат стават особено популярни. Често гранати са били бъркани с уралски смарагди и рубини.

Съвети при покупка: Гранатът е камък с разумна цена. Подходящ е за всякакви бижута - пръстени, медальони, обици, гривни и колиета. Има и много красиви оранжеви гранати. Зеленият гранат е много рядък и скъп камък.

Мистични сили: Гранатът трябва да се носи близо до тялото. Неговата енергия стимулира сексуалността, дава енергия и решителност, насърчава сексуалното желание и доброто здраве. Повишава въображението на приносителя си. Символизира огън, вяра, смелост, истина, грация, изящество, състрадание, постоянство и преданост. Също така дава защита на пътешественика.

Находища: Гранати се намират на много различни места. Най-вече Кения, Шри Ланка, Тайланд, Бразилия, Индия, Мадагаскар, Канада и САЩ. Забележителни залежи са намерени още в Чешката република и Испания. Повечето от днешния добив на гранати идва от Африка./freya.bg

*

sunrain

• 6710
« Отговор #147 -: Февруари 05, 2010, 05:01:09 pm »
Чекай, че си избирам смарагд заради твоите теми за камънаци сега луднах тотално.  ;D 

съветвам те ,като един лъв ,да се снабдиш първо с рубин...той е задължителен ,пък смарагда сам ще дойде при теб....

Местя тук поста.  :blink:
Вероятно си пропуснала, когато споменах, че имам подарък от баща ми, но не го нося, защото е злато.

Защо смяташ, че е толкова важно да угодя на Лъва като за начало?  ;)
Насочих се към смарагда заради някои описания за неговото влияние, имам нужда от него, така мисля. И като гледам как се е засилил към мен.......щото още малко и го поръчвам.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #148 -: Февруари 05, 2010, 05:41:56 pm »
Аметистът не се фалшифицира, защото е широкоразпространен камък. Затова и самия камък не е скъп. Единствено среброто определя цената на бижуто. Вероятно е родий, а не сребро, затова ти се струва евтин, не зная. Поискай доказателство за автентичността на метала.

*

Helo

« Отговор #149 -: Февруари 05, 2010, 05:50:52 pm »
О,не!  :o Харесах си пръстен с аметист който вече е купен  :'(  И отгоре на всичко ми се вижда много евтин (и не само той).

Божееее, Синухе, ти си по-голяма кокона и от жените!

То не са изрусени кичури, коламаски на гърдите и под мишниците, сребърен пръстен с аметист.

От кое в картата ти идва това чудо!

;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #150 -: Февруари 05, 2010, 05:58:35 pm »
Харесах си това засега.
http://www.podarak-biju.com/index.php?main_page=product_info&cPath=3_4&products_id=459  

Ако това е изумруд /смарагд/, вероятно не е много чист, затова е по-евтин, а пък и щом е в сребърен обков.
От снимката си личи, че в камъка има включвания, които правят цветът му на места да изглежда по-неравномерен - къде по-светъл, къде по-тъмен, тук-там с точици... Чистият изумруд е без точици.
Препоръчвам да не се избира и поръчва пръстен онлайн, а да се види на място!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #151 -: Февруари 05, 2010, 06:12:17 pm »
Включенията показват, че камъкът е естествен, а не някой боядисан циркон. От друга страна включенията понижават цената на всеки камък.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #152 -: Февруари 05, 2010, 06:17:45 pm »
sunrain,  пръстена е страхотен! Много е нежен. Нямам идея чист ли е, не е ли, обаче аз не бих му простила  :-[  ;D

Иначе аз до преди няколко години изобщо не си падах по камъни, все ми бяха някак натруфени, кичозни. Единствено съм носила аметист. После какво ми стана незнам взех, че пощурях. Сега ме е обхванала мания по кехлибар. Умирам за комплект /даааа, скромна съм, знам  ;D/ бижута с кехлибар. Адски е красив. И сякаш някакси ми е нужен..луда работа :)

http://www.juvella.com/%D0%BA%D0%B5%D1%85%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%82-51/
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Nebesna

« Отговор #153 -: Февруари 05, 2010, 06:35:21 pm »
ЯНТАР (КЕХЛИБАР)

Кехлибарът представлява органогенен камък, вкаменена смола на дървета. Наричат го още „морски камък”, „морски тамян”, „амбра” и т.н. Цвят: бледожълт, лимоненожълт, оранжев, червен, кафяв и др. Особено ценни са образците с вкаменено насекомо в тях.
Магически свойства:
Този минерал е способен да утешава хора, постигнати от силна мъка, дава облегчение и надежда за по-добро бъдеще.
Постоянното носене по време на бременността предотвратява токсикозата и гарантира леко раждане. Ако кърмещите майки носят кехлибарени огърлици, подобрява се лактацията, а детето ще израстне с весел и добър характер.
Късче кехлибар, поставен под завивките, прогонва нощните кошмари, когато човек е най-уязвим – по време на сън.
В райони с чести гръмотевични бури, у дома задължително трябва да държите няколко предмета от янтар, за да предпазвате жилището от падане на мълнии и пожари.
Кехлибарът добре гори и отделя приятен дим. Кехлибарени късове с ниско качество се нагрявали до висока температура и се използвали за опушване при различни религиозни обряди. Кехлибареният дим облегчава пристъпите на астма и кашлица, прогонва мухи и насекоми. С кехлибарен дим опушвали младоженците и новородените за здраве и  щастие, а също и болните коне. В древността забелязват, че забавя разлагането на труповете и така започват да го използват за балсамиране.  Янтарният дим се използвал от ясновидците за усилване на ясновиденията.

Лечебни свойства

В официалната медицина, янтарът се използва като суровина за получаването на янтарната киселина, която се явява силен биостимулатор. Притежава антиоксидантни, детоксикиращи, противовъзпалителни и противостресови свойства.
Янтарът притежава широк терапевтичен диапазон – в зависимост от цвета, неговите лечебни свойства се простират от базисната (1) до гърлената чакра (5).

Знаменитият Авицена (Ибн Сина) смятал янтара за панацея срещу болестите и в своите медицински трактати цитира десетки рецепти , в чиито състав влиза янтар. В полската народна медицина съществува рецепта с янтар, която помага при всички болести на дихателната система.
Литотерапевтитие твърдят, че с помощта на кехлибара се лекуват множество заболявания:  на кожата и косите, нарушения на слуха и зрението (катаракта и късогледство), бронхити, астма, чревни заболявания, инфекции на пикочните пътища, нервни болести (депресии и др.), преустановява повръщане и кръвохрачене, прогонва камъни от бъбреците и черния дроб, ,  
Диапазонът на действие на янтарната киселина е много широк: стимулира нервната система, укрепва дейността на бъбреците и червата, лекува различни видове анемия, остри радикулити, сърдечно-съдови заболявания. Янтарната киселина намира приложение в много лекарствени препарати в съвременната фармакология. Установено е, че подобрява клетъчното дишане и обменът на глюкозата, което осигурява енергия на организма. Препаратите с янтарна киселина се прилагат за профилактика и лечение на грип и простудни заболявания. Хранителните добавки с янтарна киселина рязко снижават вероятността от заразяване с грип даже по време на епидемии.
Огърлици от янтар се носят за очистване на организма от шлаките и нормализиране на дейността на щитовидната жлеза. Американските ендокринолози препоръчват на пациентите с гуша, да носят янтарни огърлици. В областта на шията се втрива янтарно масло.  

Янтарът е полезен за всички зодиакални знаци, но най-много помага на родените в зодиакалния знак Лъв.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #154 -: Февруари 05, 2010, 06:35:57 pm »
Аз се впрегнах здраво да събирам информация и ми обясниха специално за смарагда, че ако не е добре шлифован тогава е по-евтин, но поне има истински на пазара при това на достъпни цени, разбира се малък пръстен, малък камък. Незнам до колко е вярно, вие доста им разбирате май.  :blink:
Сигурно ще избера като за начало един подобен, който ще мога да видя на живо. А после ще проуча допълнително и този сайт да видим там за какво става дума. Много е красив наистина.   :rolleyes:

Благодаря за съветите, ще се похваля, когато се появи изумрудчето.  :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #155 -: Февруари 05, 2010, 06:39:24 pm »
Включенията показват, че камъкът е естествен, а не някой боядисан циркон. От друга страна включенията понижават цената на всеки камък.

въобще не са гаранция  включенията или дамарите .
защото има камъни ,които подлежат на обработка.
така например ,един планински кристал значително по ефтин може да бъде продаден за аметист ,сапфир ,дори рубин.
има лабораторий ,които се справят с проблема на оцветяването.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #156 -: Февруари 05, 2010, 06:41:07 pm »
Аз се впрегнах здраво да събирам информация и ми обясниха специално за смарагда, че ако не е добре шлифован тогава е по-евтин, но поне има истински на пазара при това на достъпни цени, разбира се малък пръстен, малък камък. Незнам до колко е вярно, вие доста им разбирате май.  :blink:
Сигурно ще избера като за начало един подобен, който ще мога да видя на живо. А после ще проуча допълнително и този сайт да видим там за какво става дума. Много е красив наистина.   :rolleyes:

Аз ги изучавах цяла година и имам много богата информация за камъните. Смайвала съм бижутери с познанията си. Има едно ателие във Варна, от където си купих истински рубини. Там продават мъж и жена. Той има уред, с който проверява дали камъкът е истински или не - при истински камъни уредът пищи и светка. Така ми прави демонтрация и аз решавам дали да купя камъка. Рубинът се оказа естествен и го взех. Исках да си взема и цитрин, но той се оказа фалшиф. Цитрините ги фалшифицират, като прекарват аметист през топлинна обработка, докато си промени цветя от лилаво в жълто. Но в този случай можеш да познае по това, че камъкът има пропуквания - те се виждат като тънки жилки.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #157 -: Февруари 05, 2010, 06:41:43 pm »
Ми въобще не се учудвам и така да е. Аз специално въобще не им разбирам, затова се допитвам до вас. Обаче държа, ако е камък да е истински, иначе за кво ми е.
 И ти как си сигурна, когато купуваш, каквото и да е?? - Небесна е споделила. Марая ти как се ориентираш?
Небесна, това пръстенче тогава какво да го правя според теб?

*

Nebesna

« Отговор #158 -: Февруари 05, 2010, 06:44:04 pm »
Ми въобще не се учудвам и така да е. Аз специално въобще не им разбирам, затова се допитвам до вас. Обаче държа, ако е камък да е истински, иначе за кво ми е.
 И ти как си сигурна, когато купуваш, каквото и да е?? - Небесна е споделила. Марая ти как се ориентираш?
Небесна, това пръстенче тогава какво да го правя според теб?

никога не купувам по интернет.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #159 -: Февруари 05, 2010, 06:45:30 pm »
Той има уред, с който проверява дали камъкът е истински или не - при истински камъни уредът пищи и светка.

пищят само диамантите ,другите не пищят.....
чистия и истински рубин е изключително прозрачен и има цвят гълъбова кръв.
мътните рубини са зародиш на рубина......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците