Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171258 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #180 -: Февруари 06, 2010, 01:51:44 pm »
Абе може да ми кажете, че си внушавам, но откакто си лягам с аметистова гривна на лявата ръка и необработен аметист под възглавницата, спя като бебе. Вече нямам никакви проблеми със съня, заспивам по-бързо, по-рано се събуждам и си помня сънищата.
Добре де, нямам нищо земно в хороскопа и откъде е любовта ми към камъните? Всъщност тя ми е по Венера, тъй като скъпоценните и полускъпоценните камъни ги обичам най-вече във вид на бижу.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #181 -: Февруари 06, 2010, 01:54:50 pm »
Аз съм "зарибена" вече ;D и се каня да си купя някоя и друга джунджурийка  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #182 -: Февруари 06, 2010, 01:56:18 pm »
Е и аз трябва да си видя транзитите от тия дни кое ме насочи към тях, а вие сте главните виновници, щото досега не съм се увличала по тях, но определено усещам как започвам да се пристрастявам.
 То на моята Венера в 8-ми й дай зависимости.  :P Направо вече треперя като ги гледам някои камъни.  :rolleyes:        
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #183 -: Февруари 06, 2010, 02:01:43 pm »
Добре де, нямам нищо земно в хороскопа и откъде е любовта ми към камъните?

Имаше енергийна мрежа,в която Сатурн през Нептун или Меркурий се свързва с Венера  ;)

А са бижута,защото Сатурн е в Лъв,а по Лъва е блясъка т.е. полираните скъпоценни камъни и минерали.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Февруари 06, 2010, 02:06:46 pm »
И като се добави една Малавя йога на Венера, която предполага връзка на родения с изкуството и красотата...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #185 -: Февруари 06, 2010, 02:07:27 pm »
 ;D ;D ,полирани ,неполирани ,колкото повече ,толкова по-добре.
обожавам ги ,радвам им се зареждам се с тях.
венерата е в козирог и 2-ри дом ,ценител и колекцеионер.
колекционерите според мен са по сатурн , а венера в знака на козирог е ценител.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #186 -: Февруари 06, 2010, 02:14:03 pm »
Между другото, дотук забелязвам, че много от родените с Венера във втори дом обичат да колекционират нещо - вещи, дрехи, бижута, предмети на изкуството, аксесоари...
Понякога стремежът към придобиване се превръща във вещомания, а при някои аспекти на Венера - екстравагантно харчене, прахосничество, пилеене на средства за ненужни неща, шопинг мания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедне
« Отговор #187 -: Февруари 06, 2010, 02:18:53 pm »
луна- квадртаче щпитер също колекционират
Asol-  много добе се е поставила
п.п. да имате линкче към джойтиша руската версия?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #188 -: Февруари 06, 2010, 02:21:43 pm »
Аз съм екземпляр със земна Венера, в Телец, в квадрат със Сатурн. Страст ми е всичко красиво, исрящо и блестящо красиво. Кристали още не колекциониран, но знае ли човек какво ме чака?
Преди 2 години си купих първия кристал, сваровски във формата на ринг с цвят шампанско. Видях го на една витрина и просто не можах да го подмина, а аз рядко пазарувам така. Беше невероятно красив, но преди няколко месеца падна на земята и се счупи. Замених го с обеци и колие, пак със сваровски и още една висулка с мистичен топаз. Та към момента това имам в колекцията.
И да споделя, купих си и аз аметист, уж да сънувам повече, че е голяма суша напоследък, вместо това започна да ми се доспива повече, отпуснах се и се успокоих много. Дано да започна и да сънувам.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Февруари 06, 2010, 02:24:11 pm »
вместо това започна да ми се доспива повече, отпуснах се и се успокоих много.

И при мен ефектът е същият като го слагам под възглавницата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #190 -: Февруари 06, 2010, 02:25:07 pm »
Между другото, дотук забелязвам, че много от родените с Венера във втори дом обичат да колекционират нещо - вещи, дрехи, бижута, предмети на изкуството, аксесоари...
Понякога стремежът към придобиване се превръща във вещомания, а при някои аспекти на Венера - екстравагантно харчене, прахосничество, пилеене на средства за ненужни неща, шопинг мания.

аз мисля ,че венера във втори е ценител ,като приемам 2-ри дом за ценностната система и притежанията ни.
в козирог тя е колекцонер и то на камъни -сатурн.
ако е в лъв вероятно ще колекционира бижута.
ако е в близнаци - книги....,абе все си мисля ,че и знака е важен.
щото аз имам колекций и от обувки и от чанти  и от бижута и от камъни , а за книги въобще не ми се коментира- огромна бибилиотека! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #191 -: Февруари 06, 2010, 02:25:26 pm »
 обичам и имам бижута - друг въпрос дали нося :-[
Kali - маетистът  е много подходящ за вярност и трябва в това отношение да се внимава кой го подарява :P

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Февруари 06, 2010, 02:28:09 pm »
аз мисля ,че венера във втори е ценител ,като приемам 2-ри дом за ценностната система и притежанията ни.

По същата логика могат да се ценят и вещи, дори да стане човек роб на вещите си, ако се даде приоритет на притежанията. Всичко според ценностната система на човека.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #193 -: Февруари 06, 2010, 02:35:42 pm »
дори да стане човек роб на вещите си, ако се даде приоритет на притежанията. Всичко според ценностната система на човека.

мисля ,че притежанията са приоритет в днешно време.
няма човек ,който не иска да е задоволен материално ,да притежава .
всеки иска да бъде добре и да има и точно в това е и корелацията с ценностната ни система.
но смятам ,че от един 2-ри дом не може да се съди за приоритет на притжанията.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #194 -: Февруари 06, 2010, 02:45:19 pm »
Kali - маетистът  е много подходящ за вярност и трябва в това отношение да се внимава кой го подарява :P

Значи пак извадих късмет  :blink:, подарих си го на себе си и го слагам под възглавницата си, когато спя до съпруга си.

Струва само 1 лв, всеки от вас може да опита.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Февруари 06, 2010, 02:45:55 pm »
Ако втори дом е акцентиран, има връзка, защото там се концентрира голяма част от енергията в хороскопа. Мисля, че в херметизма се казваше, че на всички ни се дава енергия по равно, но всеки от нас решава и избира за какво и как да я разпредели. Като се даде приоритет на определени сфери и ценности, се ощетяват и отиват на заден план някои други. При по-висока проработка на акцентиран втори дом роденият може да бъде въвлечен и в благотворителни прояви, но общо взето рядко се стига дотук. Немалко са хората, които правят благотворителност с не чак дотам чисти подбуди, като например да си начешат егото, да си вдигнат рейтинга, популярността, да си създадат някакъв имидж за пред някой си...
Права си, в днешното ни общество се дава приоритет на материалните ценности. Но съм сигурна, че приоритетите, които си поставя даден човек, могат да бъдат видяни в хороскопа. И дотук не съм сгрешила, гледайки в кои домове и квадранти е концентрирана енергията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #196 -: Февруари 06, 2010, 02:51:41 pm »
венерата е в козирог

Няма майтап откакто прогресивната ми Венера е в Козирог, не излизам без бижу. Преди не ги отварях с години. Даже на специални събития не слагах.

Сега сутрин първо си избирам пръстена, а после костюма към него :-\.

Но и Сатурн сега ми е върху Слънцето в квадрат с нат. си позиция. Явно имам нужда от силите на камънака...
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #197 -: Февруари 06, 2010, 03:05:03 pm »
Права си, в днешното ни общество се дава приоритет на материалните ценности. Но съм сигурна, че приоритетите, които си поставя даден човек, могат да бъдат видяни в хороскопа. И дотук не съм сгрешила, гледайки в кои домове и квадранти е концентрирана енергията.

какви наблюдения имаш за заетия 1-ви квадрант? и за 2-ри също.
защото , ако ние сами сме избрали къде да концентрираме планетарните влияния и къде да акцентираме ,това означава ,че именно там нърпиме развитие ,по прогресий ,дирекций....
много ми е интересно точно това и от скоро проверявам в картите на близки и познати ,как се развиват енергийте дадени ни при раждането.принципно в един човешки живот не можеш да преминеш през всички квадранти ;D ;D.
един акцентиран 12-ти дом , може да стигне в развитието си максимум до средата на 3-ти ,зависи разбира се от градусите....
сподели някакви наблюдения. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #198 -: Февруари 06, 2010, 03:07:19 pm »
И като се добави една Малавя йога на Венера, която предполага връзка на родения с изкуството и красотата...

:rolleyes: мойта къде ли е? :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #199 -: Февруари 06, 2010, 03:10:37 pm »
По индийска? В Козирог, в трети дом, няма специални достойнства, но се намира в знак на приятел /Сатурн/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.