Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171582 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #360 -: Февруари 17, 2010, 04:06:28 pm »
Но да ви кажа на ушенце, за да им вдъхна респект, се издокарах и се накичих с най-скъпите си бижута. Колкото и смешно да звучи, за съжаление все още важи принципът "по дрехите посрещат".  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #361 -: Февруари 17, 2010, 04:08:06 pm »
оххххххххх, тази тема е опасна за мен
искам ново бижуууууууууууууууууу с голям камък..скоро сънувах златен пръстен с аметист  бая голям (като слусхам може и да си купя ;D)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #362 -: Февруари 17, 2010, 04:22:40 pm »
Което ми напомня, че снощи сънувах какви ли не камъни. Въртяха се като небесни тела, няколко цвята, имаше лилав май....Един от тях беше много голям черен леко прозрачен и помня, че нещо ми въздействаше.

Абе голяма мания, само това ми липсваше, както вече се оплаках. ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #363 -: Февруари 17, 2010, 05:14:49 pm »
Но да ви кажа на ушенце, за да им вдъхна респект, се издокарах и се накичих с най-скъпите си бижута. Колкото и смешно да звучи, за съжаление все още важи принципът "по дрехите посрещат".  :-[

Така е!  ;)

*

Helo

« Отговор #364 -: Февруари 17, 2010, 05:15:34 pm »
оххххххххх, тази тема е опасна за мен
искам ново бижуууууууууууууууууу с голям камък..скоро сънувах златен пръстен с аметист  бая голям (като слусхам може и да си купя ;D)

Което ми напомня, че снощи сънувах какви ли не камъни. Въртяха се като небесни тела, няколко цвята, имаше лилав май....Един от тях беше много голям черен леко прозрачен и помня, че нещо ми въздействаше.

Абе голяма мания, само това ми липсваше, както вече се оплаках. ;D

Подхвърли им на жените в някой форум една тема за скъпоценни камъни и глей кво става!

« Отговор #365 -: Февруари 17, 2010, 05:23:28 pm »
Магазинът е MANTELLI, намира се на бул. Вл. Варненчик 31 А във Варна, от страната на Лазур.
Продават изделия от злато и качествено сребро със скъпоценни и полускъпоценни камъни, внос от Италия.
Много са любезни!  :blink:
Как няма да са любезни,като в България диамантите се продават с 20% по висока цена от Италия.

« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 05:30:22 pm от HERMES TRISMEGIST »
Аз устоявам, за да общувам Отвъд диханието
Аз представям вливащата енергия на духа
С космическия тон на присъствието
Аз съм воден от силата на смъртта

*

Diyana

• 2705
« Отговор #366 -: Февруари 17, 2010, 05:44:15 pm »
Честито, Небесна! Харесва ми благородният студен син цвят на камъните ти. Много се лепя на сини камъни аз.

Лили, твоята "детелина"  си я представям в наситения нефритен цвят, почти малахитено зелено. Или е в по-нежния млечен нюанс? Снимка няма ли да ни пуснеш.  ;D

Аз пък освен тигровия камънак, не можа да устоя на една тюркоазена висулка - огромна, наситено синя, рошавка и с черни включения. После прочетох тук, че е камък на мъжа ми и днес я дадох да му я вградят в ключодържател. Иначе влязох за нов пръстен. А излязох с поредното перлено колие  :(. И без пръстен. Поне този път перлите не са сиви.

Но се сдобих с хубава новинка за софиянци - седмицата преди Великден ще има изложение на минерали в музея Земята и хората. Всички вносители и производители ще са там и както обикновено, ще има достъпни цени за камъни с гарантирано качество и произход. Така че, стискай, народе до тогава.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #367 -: Февруари 17, 2010, 05:53:12 pm »
Лили, твоята "детелина"  си я представям в наситения нефритен цвят, почти малахитено зелено. Или е в по-нежния млечен нюанс? Снимка няма ли да ни пуснеш.  ;D

Да, наситен нефритен цвят, но не като при изумруда, по-светло. Тук-там има и бели ивички, цветът е млечнозелен, но нито много светъл, нито много тъмен. Снимката, ако я направя с телефона, няма да е много качествена, особено по това време, а пък с камерата за единия пръстен не ми се играе и после да прехвърлям снимката. Но утре, ако имам време в излишък, може и да пробвам...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #368 -: Февруари 17, 2010, 06:35:12 pm »

Подхвърли им на жените в някой форум една тема за скъпоценни камъни и глей кво става!

Ами страшна работа, майтап няма.  :rolleyes: Аз по принцип такива неща не са ме увличали сериозно, само изчистени халки обици сребро и някое друго бижу за врата за вечер, рядко през деня нещо, но сега ме впечатлиха особено камъните с тяхното излъчване.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #369 -: Февруари 17, 2010, 06:38:24 pm »
Чета тук-таме, че за жените на дясната ръка е хубаво пръстен със съответния камък, при мъжете обратното. Споделяте ли това мнение и забелязали ли сте да е вярно?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #370 -: Февруари 17, 2010, 08:43:48 pm »
мммммммм, и не си единствената и аз имам приятелки, които намират успокоение в камънака- аз ги приемам като отделни същностни  и понякога мие трудно да балансиам себе си с тях :-[

аз си падам повече по шаманизмите и бих сложила вода до аметиста или около него  даже течащи  бих сложила на капки :P

*

Kaya

• 2893
« Отговор #371 -: Февруари 17, 2010, 09:19:19 pm »
 ох, това плутон на Ац го казва нали ;D
 любопитно накъде са тръгнали сигурно е някакво  магнитно поле

*

Nebesna

« Отговор #372 -: Февруари 17, 2010, 09:26:14 pm »
Чета тук-таме, че за жените на дясната ръка е хубаво пръстен със съответния камък, при мъжете обратното. Споделяте ли това мнение и забелязали ли сте да е вярно?

Аз пък съм чела, че за мъжете дясната, а за жените лявата ръка били "приемащи" и е добре благоприяните камъни да се носят на тази ръка. А на обратната ръка се носели камъниу които не ви подхождат, за да неутрализират негативната енергия.

Чела съм също така, че на меркуриевия пръст (т.е. на кутрето) се носят камъни за стимулиране на умствената дейност), а на показалеца - камъни, засилващи лидерството.

*

Nebesna

« Отговор #373 -: Февруари 17, 2010, 09:27:17 pm »
Магазинът е MANTELLI, намира се на бул. Вл. Варненчик 31 А във Варна, от страната на Лазур.
Продават изделия от злато и качествено сребро със скъпоценни и полускъпоценни камъни, внос от Италия.
Много са любезни!  :blink:

Мерси, Лили!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #374 -: Март 05, 2010, 01:41:05 pm »

ТУРМАЛИН

ТВЪРДОСТ: 7.

ЦВЯТ: Най- различни цветове.

НАХОДИЩА: Рубелит- Русия, САЩ, Мадагаскар, Бразилия, Мианмар и Източна Африка. Индиколит- Сибир, Бразилия, Мадагаскар и САЩ. Дравит- Шли Ланка, САЩ, Канада, Мексико, Бразилия и Австралия. Ахроид- Мадагаскар и САЩ. Двуцветен- Южна Африка, Бразилия, Източна Африка. Черен- навсякъде по света. Жълт и зелен- Бразилия, Танзания, Намибия и Шри Ланка.

ОПИСАНИЕ: Името „турмалин” идва от сингалски /езикът на Шри Ланка/- турмали или торамалли- скъпоцене камък от неизвестна порода. През XVIII век в Англия думата е била изписвана tumalin. Турмалинът често се бърка с други скъпоценни камъни, заради голямото си цветово разнообразие. Среща се в най- различни цветове: безцветен, розов, зелен, син, кафяв и всички оттенъци между тях. Съществева и разновидност с необикновен пурпурен цвят, наречена сиберит, която се добива в Урал /Русия/.
Някои турмалини имат два и повече цвята, например „диненият” от Бразилия. В мините на Мозамбик, Ангола, Танзания и Замбия също се добиват подобни образци, които изглеждат точно обратно: зелени в средата и розови по краищата. Червеният турмалин е известен и като елбаит.
В Бразилия се добиват и яркозелени турмалини, наречени „бразилски смарагди” или „хромови зелени турмалини”. Неосведомените хора често ги бъркат със смарагди. Навремето те са били монтирани в епископските пръстени.
Ахроитът е рядка, безцветна разновидност на турмалина. Името му идва от гръцката дума ахрос, „без цвят”. Често се обработва чрез нагряване, за да стане бледорозов.
Дравитът е богат на магнезий, който му придава много тъмнокафяв, оранжево- кафяв или златистооранжев оттенък. Той изглежда безцветен от един ъгъл и оцветен- от друг. Понякога се нагрява, за да се изсветли, ако изглежда твърде тъмен. Името му идва от района Драве в Австрия.
Тъмносиният турмалин се нарича индиколит или индиголит. Може да бъде от зеленикаво- син до индигов. Изглежда зелен или син от един ъгъл, а от друг губи прозрачността си. Най- големите му находища се намират в Сибир /Русия/, където лилавата, синьо- лилава или виолетова разновидност се нарича сиберит. Светлосини турмалини се добиват в Парабия /Бразилия/, също и в Колорадо, Масачузетс и Калифорния /САЩ/, Намибия и Мадагаскар.
Рубелитът- от латинската дума, означаваща „червено”, всъщност се среща в различни оттенъци на розово, розово- виолетово или червено. Рубинено- червените екземпляри са най- ценни. Някои рубелити имат нишковидни инклузии, които им придават ефекта на котешко око, ако се кабошонират. Срещат се в Русия, Бирма, Шри Ланка, Бразилия, Калифорния и Мадагаскар.
Черният турмалин, наричан още скорл, е най- разпространен и най- популярен, въпреки че не се цени като скъпоценен камък.
Най- често се срещат жълти, жълто- зелени и зелени турмалини, като зеленото варира от ярко, през маслинено до жълто- зелено. Тъмните, наситено зелени турмалини са редки и много ценни. Срещат се в Бразилия, Танзания, Мозамбик, Намибия, Русия, Шри Ланка и Мейн /САЩ/.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ:
Този камък се използва повече от 2000 години. Вероятно римляните и гърците са го внасяли от Азия, тъй като на един пръстен от II или III век има надпис, според който произхожда от Индия.
В Близкия и Далечния Изток от векове се изработват накити от турмалин, но чак през XVIII век в Европа го разпространяват холандските колонисти. Отначало холандците използвали само дълги кристали, с които чистели пепелта от лулите си. По тази причина те го нарекли ashen trekker или „пепелочистач”. След 1750 г. той става много популярен и известен със сингалското /цейлонското/ си име тормалли. Немците го наричали anzieher, а французите- tirecendre. Древноримският писател Плиний го назовава lychnis. Турмалинът, подобно на кехлибара, е пироелектричен, т.е. наелектризира се след нагряване. Шведският учен Линей го нарича „електрически камък”. Освен това става пиезоелектричен след прилагане на натиск. Заради тези две свойства той се използва при изработването на термометри, дълбоководни уреди и инструменти, работещи под налягане. Ако се среже слой по дължината на призмата, турмалинът поляризира светлината. Въпреки че е пироелектричен и пиезоелектричен, той не провежда електричество. Плува във вода, за разлика от топаза.

Някои автори го свързват със зодиакалния знак Везни.

Който го сънува, трябва да бъде внимателен за неочаквана и потенциална опасност.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Турмалинът е камък на зодиакалния знак Близнаци. Понякога се среща във формата на жезъл. Тези екземпляри се ценят високо като лечебни инструменти, защото могат да провеждат мощни целебни енергии. Освен това хората вярват, че опитните магьосници могат да направят чудеса с тях.

Верделит /зелен/: Лекува на всички нива. Укрепва и пречиства нервната система.

Динен: Прекрасен помощник за хармонизиране на енергиите на сърцето и нервната система. Всички турмалини въздействат върху нервната система. Силен лечител заради мощното си електромагнитно поле.

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА:
Всички разновидности на турмалина имат едни и същи качества, като конкретните им цветове въздействат върху различни чакри. Използвайте турмалина заедно с малахит, за да свържете горните с долните чакри и енергията ви да потече в правилен ритъм.
Турмалинът може да изгради и да поддържа мощен щит, който ще ви предпазва и същевременно ще ви дава усещане за сигурност. Като един от най- силните защитни камъни, той отблъсква страха и негативността и вдъхва самоувереност и разбиране.
Помага за балансиране на ендокринната система и обновява тялото и ума. Подобрява съня. Активирайки определени вибрации в ума и тялото, този кристал синхронизира фините тела и има силно защитно действие. Изважда на повърхността и отстранява страха и негативните състояния; мощен закрилник.
Турмалинът ще увеличи вашата чувствителност и разбиране и по този начин ще ви помогне да се концентрирате и вдъхновите. Тъй като отключва творческите способности, той е много полезен за художници, писатели, артисти, музиканти и всички останали творци на изкуството.
Камъкът ще ви помогне да станете по- гъвкави и да не се ангажирате твърде емоционално с неприятните проблеми; освен това ще ви накара да бъдете по- обективни в намеренията си.
Турмалиновите жезли са много мощни, но и доста скъпи. Тъй като рядко се появяват на пазара, могат да достигнат цена от няколкостотин долара. Има равномерно оцветени или с преливащи цветове, и с дължина до 20 см. Енергията, провеждана чрез тях, се издига до високи вибрации.

Ахроит /рядък и безцветен/: Ще ви помогне да виждате по- ясно събитията от ежедневието и да предсказвате бъдещето.

Синьо- зелен: Привлича нови приятели и нови събития в живота.

Бюргерит /иридиращ тъмнокафяв/: Енергиите му са подобни на тези на дравита.

Хромдравит /тъмнозелен/: Привлича пари и успех в бизнеса.

Дравит /много тъмнокафяв, оранжево-кафяв или златисто- кафяв/: Балансира четвърта чакра; подпомага интелектуалните процеси.

Индиколит /син/: Дава покой и ясни прозрения. Учи на духовна цялост.

Рубелит и елбаит /червен, тъмнорозов/: Понякога го наричат „кралицата на турмалините”; успокоява и отпуска. Подпомага духовните стремежи и желания. Облекчава скръбта и вътрешната болка, причинена от конфликти. Като камък на сърдечната чакра, помага за освобождаване на дълбоко заровени емоционални преживявания. Работи добре заедно с розов кварц и кунцит. Ще ви помогне да се освободите от стара любовна мъка и да се подготвите да обичате отново.

Черен: Лекува стайни растения. Подпомага астралните пътувания, отработва информация от минали животи и съдейства за трансформацията към по- високи нива. Ще ви помогне да схванете абстрактните идеи. Отклонява всяка негативност и може да се използва като щит за отблъскване на физически и психични негативни енергии. Променя и откстранява вътрешната негативност. Може да накара вибрациите или събитията да забавят ход, за да може човек да ги прецени по- добре. Ако в естествено състояние се намира в прозрачен кварцов кристал, се нарича турмалинов кварц.

Сиберит /лилав до пурпурно-виолетов/: Помага за отключване на интуицията и свръхестествените възприятия.

Цилайзит /жълт и кафяв/: Дава енергия на ума по време на учене или изследователска работа; помага за установяване на контакт с етерни същества от другите светове.

Верделит /зелен и тъмнозелен/: ПОДПОМАГА ОБЩУВАНЕТО. Съдейства на онези, които търсят мъдрост от природата и природните духове. Това е регенериращ камък, който може да пререди всички тела след разтърсващи преживявания. Привлича благополучие и вдъхновява творческите идеи. Ще ви помогне да се справите с проблема си. Може да ви посочи негативните енергии, за да ги избегнете.

Динен/розово и зелено/: Ще ви помогне да не се отказвате от работата си, докато не я свършите. Прекрасно средство за отстраняване на дисбаланс и вина, конфликти и неясноти. Диненият турмалин е камъкът, който „решава проблемите”; ще ви помогне да приемете миналото и да изградите планове за по- добро бъдеще.

Жълт: Балансира пета чакра; засилва интелекта.

МАГИЧЕСКО ПРИЛОЖЕНИЕ

Можете да си купите турмалин във формата на топка, пирамида, колона или жезъл. Това е прекрасен кристал с многостранно действие; можете да го използвате при почти всички ритуали и заклинания, без да се опасявате, че ще наруши енергийния баланс на другите камъни. Ако често го държите в ръце, той ще стане изключително чувствителен към вашите вибрации и бързо ще откликва на всичко, което правите.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #375 -: Март 05, 2010, 01:57:19 pm »

Турмалин - динен
Цвят: розово и зелено Чакри: сърдечната и каузалното тяло
•   Лекува и отключва способността да стигаме до другите.
•   Вдъхва вяра в себе си, другите и Богинята; поощрява любовта към себе си и универсална- та любов.
•   Насърчава служенето в полза на планетата, по¬ мага на ранените лечители и хората, преживели насилие в миналото.
•   Лекува и премахва сърдечните белези.
•   Внася поетите преди инкарнацията кармични ангажименти и мисия на живота в сърцето на човека, отваря сърдечната чакра и чакрата на каузалното тяло.

Турмалин  - зелен
Цвят: зелен Чакра: диафрагмената
•   Отваря и отпушва диафрагмената чакра, пре¬чиства и освобождава негативните емоции от линията хара и личната житейска мисия.
•   Очиства емоционалното тяло от минали и насто¬ящи травми и негативни емоционални модели.
•   Пази човека в процеса на детоксикация, като му осигурява аурично изолиране, безопасност и сигурност; очиства от отровите аурата и чакрите на етерно/кундалини и емоционално/хара ни¬во.
•   Пречиства жлъчния мехур и черния дроб на емоционално ниво.
Този камък действа много дълбоко и бързо и може да предизвика интензивно очистване.

Турмалин  - лилав
Цвят: пурпурен Чакра: теменната
•   Предпазва, отблъсква и очиства от прикрепени духове, негативни създания, обсебване и нисши създания.
•   Предпазва и отстранява негативните извънзем¬ни импланти и вмешателства.
•   Пречиства човешката енергийни система на етерно, емоционално, ментално и светлинно- телесно ниво от негативни нашествия от този живот (но не лекува донесените от миналите инкар нации).
•   Изпълва със светлина каналите на кундалини и хара и ауричните тела.

Турмалин  - прозрачен
Цвят: прозрачен, сребърен Чакра: над личностната точка
•   Осигурява защита и очистване на цялата аура.
•   Установява контакт с позитивни извънземни Същества, духовни водачи, ангели, извисени лечители.
•   Улеснява ченълинга, автоматичното писане.
•   Очиства и енергизира каналите на хара и кундалини, възстановява 12-те нишки на ДНК, лекува уврежданията на душевното ядро.
•   Спомага за получаване на кармична милост, изпълва всички нива с информация/светлина, универсален лечител.

Турмалин  - розов (рубелит)
Цвят: червено-лилав Чакра: каузалното тяло
•   Придава дълбоко успокояваща любовна енер¬гия, отключва и лекува цялото емоционално тяло.
•   Внася личната житейска мисия във всички чак- ри по линията хара и в съзнателно осмисляне в земен план.
•   Балансира енергийния поток в каналите и чакрите на хара и кундалини.
•   Отстранява блокажите и негативността от цялата аура и системата на чакрите на всички нива.
•   Трансформира негативността в положителна емоционална енергия; изпълва каналите и чакрите на емоционалното и етерното тяло със светлина/информация, мир, радост, универсал¬ на любов.
•   Вдъхва състрадание към себе си и към другите и поощрява живот на служене; подкрепя поели¬ те по пътя на бодхисатвите.

Турмалин - син
Цвят: син, синьо-зелен Чакра: тимусната
•   Отваря и очиства тимусната чакра, свързва ли¬ нията хара/емоционалното тяло с каналите на кундалини/етерното тяло.
•   Очиства и стабилизира линията хара и хара чакрите.
•   Трансформира емоционалното лечение във фи¬зическо изцеление на болестта.
•   Фокусира индивидуалната житейска мисия към служене на планетата и хората; поражда желание и преданост към избрания жизнен път и призва¬ние; предпазва цялата аура и личната мисия.
•   Помага на свикналите да се раздават да се научат и да получават, помага на положилите Обета за бодхисатви да живеят в равновесие.
• Помага на лечителите, поощрява енергийния поток в централната нервна система.

Турмалин  -  черен
Цвят: черен Чакра: земната
•   Предпазва аурата и инкарнацията, вкарва зем¬ната енергия в коренната чакра и каналите на кундалини.
•   Действа като защитна броня, абсорбира и тран¬сформира негативната енергия и негативните мисъл-форми от нас самите и от другите, дава закрила срещу психични нападения и обсебва¬щи духове.
•   Лекува страха и паниката, вдъхва чувство за безопасност и сигурност.
•   Активира способността да се заземяваме и цен¬трираме, поощрява пускането на корени в Зе¬мята и тялото.
•   Поражда чувството, че сме добре дошли на Земята, повишава способността да оставаме вътре в тялото си.

Турмалин - черно кадифе
Цвят: черен Чакра: земната
•   Отваря и балансира линията хара и всички хара чакри.
•   Дарява с жива енергия, която разширява, хар¬монизира и премахва енергийните блокажи.
•   Отстранява препятствията, които пречат на осъществяването на житейската мисия; насоч-ват кармичните ангажименти на инкарнацията към физическо проявление.
•   Улеснява установяването на връзка със земна¬та ци за черпене на живителни сокове от плане¬тата.
•   Позволява навлизане в Празнотата и Непразнотата за освобождаване от  ограниченията и не¬гативната карма.
•   Заземява и центрира, повишава сигурността и стабилността.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #376 -: Март 05, 2010, 02:24:23 pm »
ужасно красив камък е турмалина. във всичките му разновидности.
черното кадифе го виждам за първи път! уникално е....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Последна редакция: Март 05, 2010, 03:25:23 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #378 -: Март 05, 2010, 04:32:38 pm »
- Задачка, с повишена трудност - това е камък на изкуствена светлина, но камерата е много слаба, иначе самият камък е абсолютно прозрачен. Изключително добре разсейва изкуствената светлина, като според цвета й се променя и камъкът. На бяла луминисцентна е бял, на синя е като аквамарин, а на червена е като аметист тъмен с червеникъв оттенък.
- а това е на дневна светлина - цвета е бледо лилаво-розов....Какъв е камъкът ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #379 -: Март 05, 2010, 04:36:10 pm »
deizi ;Dq aleksandrit