Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171180 Прегледи
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #380 -: Март 05, 2010, 04:37:38 pm »
  Не е мъри, джанъм...Александрит съм виждала и знам кво представлява... :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #381 -: Март 05, 2010, 06:59:41 pm »
  Не е мъри, джанъм...Александрит съм виждала и знам кво представлява... :blink:

интересно ,какво е това? :o
да не е нещо синтетично?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #382 -: Март 06, 2010, 10:56:01 am »
   По всяка вероятност, за това зададох въпроса ако някой е по-навътре със синтетичната обработка на камъните да изкаже предположение. Вероятността да е обработен цирконий е много голяма, иначе си има кристална структура, не е стъкълце. Под микроскоп когато се гледа скъпоценен камък шлифовката е много гладка, а стъклото е цялото на резки. Но странното е, че този камък не сияе така на слънчева, както на изкуствена. Чувала съм за топлинна обработка на камъните, но не съм срещала друг такъв, за да направя съпоставка. А иначе произхода му е от Тайланд. Както и че не е шлифован симетрично, а въпреки това разсейването на лъчите на светлината е много голямо.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

« Отговор #384 -: Март 18, 2010, 05:58:42 pm »
http://www.bwsmigel.info/Lesson6/DE.Optical.Phenomena.html

Много хубав сайт, изключително полезна информация.  :blink:
http://www.bwsmigel.info/
« Последна редакция: Март 18, 2010, 07:44:03 pm от daisyline »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #385 -: Март 19, 2010, 05:37:02 pm »
Днес, като тръгнах да си вземам хонорарите, на връщане отново се изкуших да вляза в любимия ми магазин за бижута - Mantelli (знаех си) и спонтанно си избрах подарък за предстоящия рожден ден. Естествено, олекнах с хонорара си, не е за пръв път.  ;D Новата придобивка е сребърна гривничка с оливин и цирконийчета.

Цитат
Оливин – нарича се така поради маслиненозеления си цвят. По състав е магнезиево–железен силикат. Камъкът е прозрачен или плътен, като скъпоценни се ценят само прозрачните му разновидности – перидот, хризолит - жълтозелен до златистозелен цвят. Оливинът може да помогне при сърдечни отклонения, при някои заразни болести, за добър сън. Премахва лошите мисли и меланхолията. Има свойството да изчиства част от негативните външни и вътрешни натрупвания. Оливинът може да се носи под формата на бижу, най-добре като висулка върху сърдечната чакра, но и да се ползва като декоративен предмет.

А ето какво представлява камъкът:

Хризолит (оливин, перидот)

Перидотът е древен и все пак, понастоящем, много популярен скъпоценен камък. Толкова е стар, че може да бъде намерен даже в египетската бижутерия от ранното второ хилядолетие пр. Хр. Камъните, използвани през онези дни, идвали от находище на малък вулканичен остров в Червено море, намиращ се на около 70 километра от египетския бряг, който бил повторно открит около 1900 г. и оттогава насам , напълно експлоатиран като находище. Преди около няколко години са разкрити находища на перидот в региона на Кашмир и камъните от там показват уникална красота на цветовете и прозрачността.

Древните римляни харесвали този камък и обичали искрящия му зелен блясък, който не се променя, дори при изкуствено осветление. Те дори го нарекли "вечерен изумруд”. Перидотът може да бъде намерен в Европа в много средновековни църкви, украсяващ някои съкровища. През ерата на барока тъмнозеленият камък изживял своеобразен кратък разцвет преди да бъде забравен.
Камъкът всъщност е известен под три имена – перидот, хризолит (произлизащо от гръцката дума "златен камък”) и оливин, защото перидотът е скъпоценната разновидност на минерала оливин. В търговията със скъпоценни и полускъпоценни камъни обикновено се нарича перидот – име, идващо от гръцкото "перидона”, в превод "даващ много”.

Перидотът е един от малкото камъни, които се срещат само в един цвят. Много фини следи от желязо са причината за тъмнозеления му цвят.

Перидотът е роднина на гранатите. Скъпоценният камък се среща в жълтозелен-златист или оливинов цвят.

Перидотът при мъжете възпламенява страста и лекува импотентността, премахва нощните страхове и лоши сънища, подобрява съня. Премахва заекването.

Перидотът помага при простудни заболявания и болки в очите.

Перидотът зарежда с енергия сърдечната и пъпната чакра.

Перидотът оказва благотворно влияние както върху физическия свят, така и върху емоционалното равновесие на човека. Нормализира сърдечната дейност и кръвното налягане. Лекува нервната система.

Подходящото съчетание на перидота е със злато. Носенето на накити, съдържащи перидот, укрепва вярата и засилва интуицията.

Информацията е взета от този блог.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #386 -: Март 19, 2010, 06:45:37 pm »
Много красиво! Честито!  :blink:

Това е един от камъните, които и на мен ми се нравят и бих си купила. Тия цветове много ме привличат, внасят ми спокойствие.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #387 -: Март 20, 2010, 07:17:25 am »
Перидотът при мъжете възпламенява страста и лекува импотентността,

честито Лилие, стратегическа покупка, друго си е да си подготвена  ;) ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #388 -: Март 20, 2010, 10:03:17 am »
Ох, щИ падна, направо щях да се задавя с кафето, така ме разсмя.  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #389 -: Април 01, 2010, 07:30:26 pm »
 :o ;D

Вече се замислям как след време ще имам легълце,направено от някой такъв минерал-естествено че ще го полират в каквато форма избера,само не знам как ще се разберем с това че са студени или ще ги ползвам само лятото  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #390 -: Април 01, 2010, 07:39:13 pm »
уникална друза Нухе :o :o , от къде я изкопа? :o ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #391 -: Април 01, 2010, 07:52:38 pm »
Подстъпите към Сити центъра са осеяни с огради и ремонти и не мога да стигна до там. А искам да избера камъни на моя приятелка, която има скоро ЧРД.

Дайте ми съвет, моля - какви камъни да купя за овенка, с АС Козирог, Луна във Везни, с мигрена.

Искам да й избера нещо за мигрената и спокоен сън. И лИбоф, натюрелмо! :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #392 -: Април 01, 2010, 08:03:13 pm »
За мигрената много ми помогна авантюринът. Носих го около месец, около врата през деня, вечер го свалях.
Аметистът помогна до някъде в борбата с безсънието

« Отговор #393 -: Април 01, 2010, 08:15:48 pm »
Подстъпите към Сити центъра са осеяни с огради и ремонти и не мога да стигна до там. А искам да избера камъни на моя приятелка, която има скоро ЧРД.
Дайте ми съвет, моля - какви камъни да купя за овенка, с АС Козирог, Луна във Везни, с мигрена.
Искам да й избера нещо за мигрената и спокоен сън. И лИбоф, натюрелмо! :rolleyes:

За мигрената много ми помогна авантюринът. Носих го около месец, около врата през деня, вечер го свалях.
Аметистът помогна до някъде в борбата с безсънието

Мерси, Аброуд.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #394 -: Април 02, 2010, 02:43:07 pm »
главоболието може да бъде предизвикано от много причини.
според мен Аурора е по-важно да се установи причината преди да се закупи камъка...
подходящите камъни за овните са червените камъни. виж къде и е луната .

« Отговор #395 -: Април 02, 2010, 03:17:19 pm »
Мерси, Марая!

Не знам каква е причината за мигрената. :-[ Марс в Козирог в квадрат от 1-ви с Луна/Уран и Слънце.  
Аз прочетох в постовете ви някъде за рубина, че е подходящ за Овен.

Тъй като тя носи само златни бижута, мислех да купя, ако намеря разбера се, само камъни. Да си ги слага под възглавницата или на бюрото - някъде, където прекарва много време.

Заради гравоболието мислех да й взема лазурит, а за да привличане на пари турмалин, пирит или авантюрин. Разбира се не знам какво ще намеря.  :-[

Ти сещаш ли се в мола на Стамболийски на кой етаж е магазина с камъните, защото аз не мога да се сетя, а често ходя там. :-\ Ако може да ми кажеш и за местонахождението на другия в Сити Центъра  :wub:

За себе си мислех да си купя някакъв гердан с халцедон заради фарингита ми /Марс в Телец/, че пак се е обострил. Вече е станал май хроничен  :'(

*

Марая

• 28287
« Отговор #396 -: Април 02, 2010, 03:36:00 pm »
еее ,Аурора ,що я няма катеричката? :'(

това е доста силна позиция за марс ,аз имам такъв. ние притежателите на козирожки марс сме работохолиците на зодиака. ;) вероятно е и много отговорна. и тъй като има квадратура с луна и уран съм наясно ,че е и много емоционална. от поста ти с така описаните планетарни конфигураций разбирам това. и тъй като става дума за първи дом и квадрат от първи дом към луна/уран ,мисля ,че най-подходящото нещо за нея е граната. но той задължително трябва да е тъмен ,до черен почти. " утвърждавам силите си и действам трезво"-това е посланието на граната. а тъй като марс екзалтира в козирог ,чийто диспозитор е сатурн мисля ,че това ще стабилизира вътрешната енергия ,която тази жена притежава.

за теб :blink: халцедона е изключително подходящ за гърлената чакра , но ако избереш и нещо светлозелено ,пак няма да сбъркаш. за целта можеш да си купиш и необлагороден авантюрин.

камъка на парите  ;D ;D не е турмалина. или поне аз не съм срещала такова инфо.виж пирита е камък на парите ,както и всички камъни в които има медна жилка ,в това число и лапис-лазули.
един от най-мощните камъни е хелиотропа. съветвам те , ако си намериш такъв да го купиш.
за теб също можеш да си вземеш и родонит. ако имаш възможност си ги вземи и под формата на бижута , а ако прецениш ,че не бива да хвърляш пари ,вземи си малки камъчета вършат много работа.
занимавам се с камъни повече от 25години , имам богата колекция от обработени до най-дребните и евтини. дори и речни събирам. силата им е голяма. действат на енергийно и емоционално ниво.
в сити центъра и в МОЛ софия са на етажите на пикадили. има щанд в музея "земята и хората". това са най-подходящите места за покупка. разбира се и в някой ювелирни магазини , но там са много скъпи.
и да покажеш какво си купила. :wink2: :blink:

п.п и не се насилвай в избора , този който избереш ,ще те привлече , той ще те избере ,не ти него! :blink:
« Последна редакция: Април 02, 2010, 03:43:52 pm от Марая »

« Отговор #397 -: Април 02, 2010, 03:53:12 pm »
еее ,Аурора ,що я няма катеричката? :'(
сега пък и катеричката изчезна! :unsure: От вчера ми изчезна сиянието в подписа, а линка си е там. Сигурно защото тези дни си харесах едни черешки за аватар и мислех да сменя катеричката  ;D Туй е силата на мисълта! ;D Снощи докато лъсках яйцата с олиото си мислех, че ще изпусна някое и ще го счупя и така и стана -едно от сините, които най-се получават със седефа :-[, а можеше да се счупия някое жълто, невзрачно....

Марая, обезателно ще споделя с вас какви камъни съм й купила. Мерси за адресите.  :88:

*

Марая

• 28287
« Отговор #398 -: Април 02, 2010, 04:02:08 pm »
няма по-силно оръжие от мисълта! но малцина го осъзнаваме.....

особенно когато мисълта е активна , и свързана с луната :P ,в натала ти има меркурий в тригон с луна ,която е в секстил с марс. :blink:

*

Helo

« Отговор #399 -: Април 02, 2010, 04:03:30 pm »

Снощи докато лъсках яйцата с олиото