Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171601 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #440 -: Април 09, 2010, 09:06:01 pm »
Вижте какво ми попадна-чанта изобразяваща Буда,инкрустирана със скъпоценни камъни и минерали:

http://ifitshipitshere.blogspot.com/2007/11/purse-with-prestige-leiber-hermes-prada.html

Може да се закупи от сайта,цената и е божествена: $3895.00

Но само си представете как ще ви влияе на чакрите докато я носите и съм сигурен че парите в такава чанта ще имат магическото свойство да се множат  ;D

« Отговор #441 -: Април 13, 2010, 10:49:56 pm »
Представяте ли си така да си изложиш колекцията от камъни в къщи  :unsure: ;D http://www.gembg.com/cgi-bin/store.cgi

« Последна редакция: Април 13, 2010, 11:04:01 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #442 -: Април 19, 2010, 04:47:45 pm »
- Задачка, с повишена трудност - това е камък на изкуствена светлина, но камерата е много слаба, иначе самият камък е абсолютно прозрачен. Изключително добре разсейва изкуствената светлина, като според цвета й се променя и камъкът. На бяла луминисцентна е бял, на синя е като аквамарин, а на червена е като аметист тъмен с червеникъв оттенък.
- а това е на дневна светлина - цвета е бледо лилаво-розов....Какъв е камъкът ?

Намерих къв е камъкът - Фианит  ;D. И нали трябва да съм сигурна, успях да си надера едно сапфирче на пръстен, с този като му пробвах твърдостта....

« Отговор #443 -: Април 19, 2010, 04:49:24 pm »

« Отговор #444 -: Април 20, 2010, 12:07:01 pm »
  На който му се чете по руски, много хубав сайт http://www.brilliant-info.ru/fianit.html

*

Nebesna

« Отговор #445 -: Юни 05, 2010, 09:20:46 pm »
10 развенчани мита за бижутата

Можете ли да определите дали златото е истинско като го захапете? Носят ли опалите лош късмет? Може ли да разтопите перлите си в оцет? Неразрушими ли са диамантите? Този материал развенчава тези и още няколко популярни митове за бижута.

Диамантите са най-скъпия камък

Експертите спорят по този факт, но някои от тях вярват, че смарагдите са най-скъпи. Други смятат, че това са александритите. Все пак обаче един син диамант 6,04 карата е бил продаден на търг в Хонг Конг за 7,98 млн. долара, което е рекорд за най-скъпоструващ скъпоценен камък, продаван някога.

Опалите носят лош късмет

Преди векове опалите са смятани за късметлийски камък. Римляните вярвали, че той е комбинация от красотата на всички скъпоценни камъни. Династията на Цезарите подарявали на съпругите си опали за късмет. С времето те опалите започнали да се асоциират с черната магия, с чумата, нещастието и лошия късмет. В наши дни, когато суеверията и митовете вече са разсеяни, опалите се считат за редки съкровища.

Диамантите са неразрушими

Те са регистрирани с твърдост 10 по скалата на Мох, но, въпреки че само един диамант може да надраска друг диамант, те могат да се нащърбват или напукват, ако не се грижите правилно за тях.

Перлите могат да се разтопят в оцет

Според една легенда Клеопатра разтопила изключително ценна перла в оцет и го изпила, за да докаже на Марк Антоний, че може да организира най-богатия и натруфен пир на всички времена. Според модерната наука калциевият карбонат в перлите се разтваря в оцет, но колко бързо става това зависи от големината на перлата. Ако е счупена, ще се разтвори по-бързо.

Диамантите се оценяват по цветовете си

Въпреки че "сините" диаманти са често смятани за най-скъпоструващи, всъщност има няколко неща, които трябва да се имат предвид, когато се поръчва диамант - цветът, шлифоването, прозрачността и каратът.

Турмалините Параиба се добиват само в Параиба, Бразилия

Това е горещо разисквано твърдение в света на гемологията. Въпреки че за първи път са открити в Бразилия, тези красиви турмалини в наши дни се добиват и в мини в региони на Африка като Нигерия и Мозамбик. Международна група, формирана от седем от най-големите лаборатории в света, е създала стандартизиран език, според който терминът "параиба" може да се използва за описване на цвета на камъка, не само за произхода му. Тази характеристика обаче е била и все още е спорна.

Диамантите са най-рядко срещаните скъпоценни камъни

Въпреки че цветните диаманти, наричани "капризни", могат да са изключително рядко срещани, диамантите като цяло не са. Въпреки че някои хора вярват, че александритът и червените диаманти са най-редките, книгата на Гинес твърди, че пейнитът е най-рядко срещания скъпоценен минерал.

Мините за лунен камък са изчерпани

Това е единственото до някъде вярно твърдение. Основната световна жила за "фин син лунен камък" в Шри Ланка е изчерпана и поради това бижутата с него стават все по-редки и по-скъпи. Въпреки че все още са достъпни от други мини по света, лунните камъни се срещат в различни цветове като бяло, жълто, сиво, розово и зелено.

Можете да познаете дали парче злато е истинско като го захапете

Може би ще успеете, но не е много добра идея. Истината е, че златото е относително мек метал и човешките зъби са достатъчно здрави, за да оставят следа по него него. Колкото по-чисто е златото, толкова по-меко е. Има обаче безскрупулни хора, които боядисват олово със златен цвят, за да излъжат купувачите. И успяват, защото оловото също е толкова меко.

Златото се намира в разнообразни цветове - жълто, бяло и розово

Въпреки че тези цветове често се приписват на златото, единственото истинско злато е жълто. Цветното злато е всъщност смесен метал, създаден от комбинирането на чисто злато с желязо, сребро, платина, мед и алуминий. В интерес на истината цялото жълто злато с изключение на 24-каратовото, също е смес, тъй като е комбинирано с други метали в различни количества.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #446 -: Юни 25, 2010, 02:33:15 pm »
Хело , всички истински диаманти са придружени със сертификати.
има диаманти , които са безумно скъпи и такива , които са много ефтини.
последните са ефтини не защото не са истински , а заради отличителните белези за стойност на диаманта , а именно... чистота , прозрачност , карат и не на последно място цвят.
магазините от които купувам са няколко...АВИ център , АЛТЪНБАШ , СЖИ.
гарантирам , че там са истински и наред с това има и добро качество....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #447 -: Юни 25, 2010, 02:40:29 pm »
последните са ефтини не защото не са истински , а заради отличителните белези за стойност на диаманта , а именно... чистота , прозрачност , карат и не на последно място цвят.

Аз си харесах един пръстен оттук, обаче нямат адрес. Трябва да им звънна, но все пак е съмнително това, че не са си написали адреса.

http://www.biju.tv/showpage.php?ref=contacts

*

sunrain

• 6710
« Отговор #448 -: Юни 25, 2010, 02:45:43 pm »
О за този сайт не съм чувала много ласкави неща. Май не всичко е истинско там. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #449 -: Юни 25, 2010, 02:46:16 pm »
О за този сайт не съм чувала много ласкави неща. Май не всичко е истинско там. 

Така ли!

Окъде си чувала?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #450 -: Юни 25, 2010, 02:47:12 pm »
Чакай. Сега го видях. Не е този, сори, че имам сто неща за правене и хвърлям по едно око във форума и ми се привидя друг по адреса.

П.П. Обаче е странно, защото адреса им сякаш е същия, а визията на сайта, не. Значи подходи все пак със съмнение като за начало!  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #451 -: Юни 25, 2010, 02:47:51 pm »

Аз си харесах един пръстен оттук, обаче нямат адрес. Трябва да им звънна, но все пак е съмнително това, че не са си написали адреса.

http://www.biju.tv/showpage.php?ref=contacts

не мога да ги коментирам , нямам инфо за тях, телефона им не е безплатен - разговора се дели м/у теб и тях.
аз разпознавам истинските с невъоражено око , но теб не те съветвам да купуваш от тези.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #452 -: Юни 27, 2010, 07:04:00 pm »
Аметистът вече не ми действа :( Кажете нещо друго помощно за безсъние

*

Lillie

• 30532
« Отговор #453 -: Юни 27, 2010, 07:31:34 pm »
Така ли? И на мен!  ;D Още го държа под възглавницата, но вече отдавна му е минал ефектът, ако въобще е имало такъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #454 -: Юни 27, 2010, 07:39:14 pm »
Аметистът вече не ми действа :( Кажете нещо друго помощно за безсъние

а пречисти ли камъка? :wink2:

*

Марая

• 28287
« Отговор #455 -: Юни 27, 2010, 07:49:24 pm »
много сте в грешка, няма такова нещо като истински кристал без влияние.. периодично трябва да се чистят с морска сол или при пълнолуние на лунна светлина въпреки че аз предпочитам първият вариант..
зависи какъв е кристалът като чистота..колко е голям, наситеност.. всяко от тези неща имат значение .

има и други начини , аз ги пречиствам в земята....там престояват и след това ги ползвам.
могат и ароматни пръчици да се пречистват.
зареждам ги на слънце!

*

abroad

« Отговор #456 -: Юни 27, 2010, 07:50:53 pm »
Чистен е, да. Действаше си бая време ;D, ма спря...
Крис, викаш пак да го пречистя, ще пробвам

*

Lillie

• 30532
« Отговор #457 -: Юни 27, 2010, 07:58:14 pm »
И моя го пречистих, след като го закупих. Да взема да го очистя пак ли?
А със "зареждането" им по пълнолуние бих внимавала, защото не се знае с какви енергии могат да се заредят. Не всички пълнолуния се случват при благоприятни планетарни констелации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #458 -: Юни 27, 2010, 08:00:13 pm »
И моя го пречистих, след като го закупих. Да взема да го очистя пак ли?

ми да, поема отрицателната енергия , прах и каквото още се сетиш!
на всеки 15 дни чистя всички камънаци! :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #459 -: Юни 27, 2010, 08:11:34 pm »
много сте в грешка, няма такова нещо като истински кристал без влияние.. периодично трябва да се чистят с морска сол или при пълнолуние на лунна светлина въпреки че аз предпочитам първият вариант..
зависи какъв е кристалът като чистота..колко е голям, наситеност.. всяко от тези неща имат значение .

има и други начини , аз ги пречиствам в земята....там престояват и след това ги ползвам.
зареждам ги на слънце!
Не мисля че това е най-удачния вариант, но щом смяташ, че е ок, нема да ти налагам мнение, не ми е това целта..
честно казано не мисля че с ароматни пръчици би се пречистил..
на слънце също не мога да кажа със сигурност, има логика обаче не знам.. по скоро по този начин се  зарежда с енергия, не се пречиства.. има разлика
по принцип всички кристали от разновидността на жълтия сапфир, като цитрина например имат свойството дитектно да преработват слънчевата енергия в чиста прана, но камъка трябва да има симетрични размери и да е в пряк досег до тялото..
за мен най-удачния вариант и който съм установил, че е най-ефикасен за пречистване на кристали това е
стъклен съд, пълен с морска сол[казвам стъклен, защото не е добре да е пластмасов примерно или  изработен от някаква синтетика], камъните ги поставяш вътре и оставяш съдът, на лунна светлина, ако е възможно.. след това ги измиваш естествено, но трябва да преседят поне 24 часа в морската сол..

абсолютно не четеш всичко,много бързаш ;D ;D , ето виж

зареждам ги на слънце!

а иначе , за пръчиците не си много прав....
най-добрият вариант е в земята, защото това е тяхната естествена среда. аз ги слагам в саксия...
най-добре е да преминат пречистване през четирите елемента.....