Здравей Гост

Кога ще открием лекарство против рака?

• 33 Отговора
  • 4870 Прегледи
*

abroad

Re:Кога ще открием лекарство против рака?
« Отговор #20 -: Януари 26, 2010, 09:15:52 am »
вижте, лично според мен си има лекове за всички болести. след като природата е създала нещо /визирам растенията/, то те се използват за лечение. няма отровни растения - лекарството е в дозата. такаааа... обаче, фармацията и цигарените компании са едни от владетелите на света. е па те да не са луди да си пикаят на хляба и черния хайвер а  ;)  много ясно, че ще се борят да унищожат всички попълзновения към личните си потфейли. има хора, които управляват тази планета и държат да си останат в сянка, но не дават и пълна информация за всичко... важен е контролът над заблудените овце за да могат да ги доят  :-X :-X :-X

има начини и за запазване на младостта, красотата, здравето, ама тия да не са луди да кажат какви са. нали вадят пари от това да ни лъжат... в говорилнята оплюхме държавата, но не е само нашата - целият свят се опитват да го турят под контрол... за чеп им е да знаят кой какво прави, колко пъти ходи на лекар и какви лекарства пие. сложиха компютри навсякъде и тая информация отива някъде накуп. а защо ли  ;)  па иначе го маскираха като олекотяване на работата на институциите...  измислиха чипове за кучетата, че що им са бееееееее на гадинките чипове - да ги следят дали пишкат на булеварда ли  ;)  са и на хората да сложат и вече ще сме като стадо на паша и ще ни пускат високоволтажен ток кат не слушкаме  :-X :-X :-X   превърнаха планетата в кочина, подчиниха населението, правят ни на нискоеволюирали примати и се барат за господ бог... повръща ми се вече от лицемерието на тоя свят  :-X :-X :-X

Точно така...

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #21 -: Януари 26, 2010, 09:36:31 am »
Ами за рекламите по телевизията , какво ще кажете???

Ми то не са космодискове, артростопи, разни сиропчета , витамини........, купувай народе , продуктите са без лекарско предписание :97:

Не знам дали има еколози сред учасниците във форума, те могат да кажат дали е вярно това.
 Един познат ми каза,  че има информация от  еколожка,  че 2010г. ще има бум  в раковите диагнози. 2010г ,съвпадала с някакъв период на разпад на радиацията от Чернобил. Не знам дали правилно се изразих. Вие чували ли сте нещо по този въпрос.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #22 -: Януари 26, 2010, 09:41:56 am »
Мари, не съм чувала за това, но рака се предизвиква от стрес, а виж колко много стрес има навсякъде и затова хич не ми е чудно  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Януари 26, 2010, 10:28:45 am »
Ами за рекламите по телевизията , какво ще кажете???

Ми то не са космодискове, артростопи, разни сиропчета , витамини........, купувай народе , продуктите са без лекарско предписание :97:

Не знам дали има еколози сред учасниците във форума, те могат да кажат дали е вярно това.
 Един познат ми каза,  че има информация от  еколожка,  че 2010г. ще има бум  в раковите диагнози. 2010г ,съвпадала с някакъв период на разпад на радиацията от Чернобил. Не знам дали правилно се изразих. Вие чували ли сте нещо по този въпрос.

Аз съм еколог по професия, освен това работя в институция, но такова нещо не съм чувала. Вероятно това има връзка с периода на полуразпад на веществата в организма след поглъщането им - т.нар. "погълната доза". Мога да попитам в нашия отдел "Радиационен контрол", физиците-радиолози ходят по конгреси и вероятно там се коментират такива неща. Аз не се занимавам с радиация, а със замърсяването на питейните води и нямам информация по въпроса.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #24 -: Януари 26, 2010, 10:37:03 am »
Мари, не съм чувала за това, но рака се предизвиква от стрес, а виж колко много стрес има навсякъде и затова хич не ми е чудно  :-\

Аз дори си мисля, че бумът се дължи повече на факта, че сега възможностите за дигностика са по-развити. Тоест и преди израждането на клетките е било факт, но не винаги е било възможно, а в някои региони и едва ли някой си е давал въобще труда да търси диагноза рак като причина за смъртта. Мисля си също, че много от страничните поражения на органите са в резултат именно на агресивните конвенционални методи на лечение и медикаментите отрови. Баща ми практически го уби "лечението", ракът не беше още в "терминална" фаза.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Януари 26, 2010, 10:42:28 am »
Мари, не съм чувала за това, но рака се предизвиква от стрес, а виж колко много стрес има навсякъде и затова хич не ми е чудно  :-\

Аз дори си мисля, че бумът се дължи повече на факта, че сега възможностите за дигностика са по-развити. Тоест и преди израждането на клетките е било факт, но не винаги е било възможно, а в някои региони и едва ли някой си е давал въобще труда да търси диагноза рак като причина за смъртта. Мисля си също, че много от страничните поражения на органите са в резултат именно на агресивните конвенционални методи на лечение и медикаментите отрови. Баща ми практически го уби "лечението", ракът не беше още в "терминална" фаза.

Да, страничните ефекти от химиотерапията са по-вредни и понякога превишават по сила въздействието на самия раков процес.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #26 -: Януари 26, 2010, 11:35:55 am »
И накрая, според мен в по-глобален план еволюцията на организмите е по същество именно раково "израждане", патогенеза. Казано другояче, ракът е трансформация на съществуващите клетки и организми в някакво ново качество - нова клетка или организъм с генетична памет за първичния си източник, но и с нови вериги, по-жизнени и способни за адаптация към променените външни условия. Не че това е голяма утеха, когато се срещнеш с болестта.  :'(

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Януари 26, 2010, 11:48:14 am »
И накрая, според мен в по-глобален план еволюцията на организмите е по същество именно раково "израждане", патогенеза. Казано другояче, ракът е трансформация на съществуващите клетки и организми в някакво ново качество - нова клетка или организъм с генетична памет за първичния си източник, но и с нови вериги, по-жизнени и способни за адаптация към променените външни условия. Не че това е голяма утеха, когато се срещнеш с болестта.  :'(

За пръв път чувам подобно "революционно" тълкувание. Вероятно имаш предвид, че в основата на еволюционния процес стоят генетичните мутации по принцип. Но има съществена разлика между това да възникват нови видове и това да се модифицират съществуващите клетки в живите организми, което патологичен процес. Още в часовете по биология сме изучавали, че 99 % от мутациите са вредни и естественият отбор ги отхвърля, така че не всяка мутация е полезна и води до усъвършенстване на белези, до по-добра адаптивност на индивида и на вида като цяло.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #28 -: Януари 26, 2010, 01:00:49 pm »
Още в часовете по биология сме изучавали, че 99 % от мутациите са вредни и естественият отбор ги отхвърля, така че не всяка мутация е полезна и води до усъвършенстване на белези, до по-добра адаптивност на индивида и на вида като цяло.
Мдааа, но онзи 1%, който оцелява, гарантира всъщност оцеляването на вида. Мутиралата клетка е винаги агресор, защото отнема от ресурсите на съществуващите, мимикрира успешно или се променя по-бързо и по-ефективно спрямо техните защитни реакции, но в крайна сметка им намира цаката.

За пръв път чувам подобно "революционно" тълкувание...
Кощунствено тогава ще ти се стори, че допускам аналогията, че човечеството всъщност много точно копира поведението на раковите клетки, ако разглеждаме земята като организъм. Подобно на рака сме безобидни до момента, до който не започнем чрез неконтролируемо разрастване да изземваме жизнените ресурси на останалите "клетки" на планетата. Токсините, произведени като остатъчен продукт от дейността ни, блокират защитните и жизнеподдържащите сили на организма и в крайна сметка го водят до колапс. Въпросът е дали сме от тия 99% мутации, дето заедно със себе си ще уморят и планетата, или ще се окажем оня 1%, който да трансформира организма в ново качество.

PS. Разсъжденията ми нямат нищо общо с научната коректност и не почиват на никакви биологични доказателства, разбира се.  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #29 -: Януари 26, 2010, 01:01:41 pm »
мутации - да. когато магнитното поле достигне кота 0 през 2012 година, тогава ще нахлуят доста лъчи и няма от какво да бъдат спряни. истинските мутации тогава ще настъпят доброзорно, ако преди това не са направени доброволно  ;)  но това са онези мутации, които касаят трансформацията към 4то измерение...

а тези настоящи мутации са в реда на нещата, защото:

1. водата, която пием е наситена с флуор, а вече е доказано, че флуорът направо си е отровен за човешкият организъм - води до загниване на зъбите и един куп други гадости.
2. нитратите ни тровят бавно и сигурно.
3. въздухът, който дишаме вече се ВИЖДА по дяволите  :o
4. генно-модифицираните храни са навсякъде около нас и ние ги ядем - никой не те пита искаш ли да ядеш тези лайна, просто само това се продава  :-X
5. продават ти хапчета за добро здраве, които бавно и сигурно ти рушат здравето напълно

има и още много примери, но в общи линии картинката е много грозна и неприемлива  :angry:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #30 -: Януари 27, 2010, 12:28:28 pm »
Още в часовете по биология сме изучавали, че 99 % от мутациите са вредни и естественият отбор ги отхвърля, така че не всяка мутация е полезна и води до усъвършенстване на белези, до по-добра адаптивност на индивида и на вида като цяло.
Мдааа, но онзи 1%, който оцелява, гарантира всъщност оцеляването на вида. Мутиралата клетка е винаги агресор, защото отнема от ресурсите на съществуващите, мимикрира успешно или се променя по-бързо и по-ефективно спрямо техните защитни реакции, но в крайна сметка им намира цаката.

За пръв път чувам подобно "революционно" тълкувание...
Кощунствено тогава ще ти се стори, че допускам аналогията, че човечеството всъщност много точно копира поведението на раковите клетки, ако разглеждаме земята като организъм. Подобно на рака сме безобидни до момента, до който не започнем чрез неконтролируемо разрастване да изземваме жизнените ресурси на останалите "клетки" на планетата. Токсините, произведени като остатъчен продукт от дейността ни, блокират защитните и жизнеподдържащите сили на организма и в крайна сметка го водят до колапс. Въпросът е дали сме от тия 99% мутации, дето заедно със себе си ще уморят и планетата, или ще се окажем оня 1%, който да трансформира организма в ново качество.

PS. Разсъжденията ми нямат нищо общо с научната коректност и не почиват на никакви биологични доказателства, разбира се.  :blink:

Интересно,наистина -донякъде и аз съм склонен да мисля така.Някои дори стигат до по-големи крайности като наричат човечеството-рака на планетата.
За рака е писано доста и едно от нещата е,че това са клетки които излизат извън общата програма на организма,което може да обозначи област от тялото/съзнанието,която става егоистична към любовта/енергията,която иска да засмуче,но любовта е възможна само в единство с цялото и такова поведение е пагубно-било за тялото или за човечеството от тези душевно раково болни индивиди дето смучат и заразяват цялото човечество с индивидуалните си програми в разрез на естествените.

3. въздухът, който дишаме вече се ВИЖДА по дяволите  :o

Не знам да се смея ли,да плача ли-Хиронова му работа,екологията и лечението изискват криза определено .

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Януари 27, 2010, 06:15:26 pm »
Цитат
въздухът, който дишаме вече се ВИЖДА по дяволите

О,оооо! Това е един много стар "еколожки виц". Отишъл един дългогодишен служител на Кремиковци на почивна станция в планината. От ден на ден все по .угрижен ходел. Попитал го управителят на хотела:

- "Моля, извинете, господине, да не би нещо в хотела да не ви харесва - било храната или обслужването? "

-"О, не, не! Благодаря! Всичко е прекрасно, само дето, аз съм свикнал да виждам това, което дишам".

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Януари 27, 2010, 07:37:11 pm »
Да.  ;D Нещо като това:

Градски човек отива на село и получава астматична криза от чистия въздух. За да му окажат спешна помощ го слагат на ауспуха на колата. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Януари 28, 2010, 12:05:31 am »
лекарството е открито още 2003г.
за ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ ,няма воля и мафията във фармацефтичния бизнес е на много високо ниво :( :angry:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците