Здравей Гост

Темата на Небесна

• 534 Отговора
  • 83430 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Темата на Небесна
« Отговор #240 -: Март 28, 2010, 09:30:59 pm »
не , дала съм я като линк на подписа си. мъничка е !
по отношение на жълтото , аз изпитвах панически страх. преди много години една гледачка на кафе ми беше казала ,да не нося никога жълто....сложих един жълт халат и същия ден мъжа ми умря. това беше сериозен психологически проблем за мен дълги години. не съм харесвалла бог знае колко тоя цвят,но от този ден той стана табу за мен. в китай е цвета на траура.
преди 2 год. се престраших и сега от време на време си го позволям ,макар ,че вътре дълбоко в мен все още на стража стой страха , е ...не е същия страх ,но го има....
теста на ЛЮШЕР го описва много правилно този цвят.
виж оранжевото го харесвам много.....а жълтото все пак е цвят на слънцето!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #241 -: Март 28, 2010, 09:46:07 pm »
няма що да готвя за Великден, да се моря с козунаци,яйца,
слагам ги под строй пред компа, гледат, наслаждават се , засищат се и си лягат, очи пълни ,ръце празни, ;)
забранено за бременни и снощни да гледат :P

много красота и пъстрота, пролетно ти става на душата и хубаво,
айде да си лягам,че пак ще ми се прияде и отиде баницата с праз и сирене,дето я точих два часа ;D,че мъж ми я сънувал,пък аз взех,че я материализирах днес ;)

сладки сънища :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #242 -: Март 28, 2010, 10:27:50 pm »
не , дала съм я като линк на подписа си. мъничка е !
по отношение на жълтото , аз изпитвах панически страх. преди много години една гледачка на кафе ми беше казала ,да не нося никога жълто....сложих един жълт халат и същия ден мъжа ми умря. това беше сериозен психологически проблем за мен дълги години. не съм харесвалла бог знае колко тоя цвят,но от този ден той стана табу за мен. в китай е цвета на траура.
преди 2 год. се престраших и сега от време на време си го позволям ,макар ,че вътре дълбоко в мен все още на стража стой страха , е ...не е същия страх ,но го има....
теста на ЛЮШЕР го описва много правилно този цвят.
виж оранжевото го харесвам много.....а жълтото все пак е цвят на слънцето!

Разширих си познанията....написах тест на Люшер и ето какво открих в руската Уикипедия:

"Желтый цвет ограждает надежды на успех, спонтанное удовлетворение от участия в деятельности (иногда без четкого осознания ее деталей), ориентацию на дальнейшую работу..... потребность в перспективе, надеждах на лучшее, мечтах"

Винаги съм свързвала жълтия цвят с оптимизма. Под влияние на този цвят нараства интелектуалната ми активност и инициативата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #243 -: Март 28, 2010, 10:32:26 pm »
небесна /леле ,каква беля щях да направя ,бях ти написала името ;D/ , хубаво е да се попълва този тест на всеки 6 месеца.така можеш да провериш дълбоко подсъзнанието си от което произтичат и всички беди на съзнанието.
тези сладурчета от гугъля ли са двете. дай линк моля те ,щото верно съм влюбена в тях. и да не ги махаш ,много ти отиват!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #244 -: Март 28, 2010, 11:31:32 pm »

*

Nebesna

« Отговор #245 -: Март 28, 2010, 11:34:29 pm »
Ето ти линк на сладурчетата, въпреки че можеш да си копираш картинката директно. Щракаш с десен бутон върху нея и после:" Save image us"

http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/oostern_gifblume-0339.gif

*

Марая

• 28287
« Отговор #246 -: Март 28, 2010, 11:41:26 pm »
Ето ти линк на сладурчетата, въпреки че можеш да си копираш картинката директно. Щракаш с десен бутон върху нея и после:" Save image us"

http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Nebesna/oostern_gifblume-0339.gif

:kissd: мерси много!

*

Nebesna

« Отговор #247 -: Юли 01, 2010, 06:23:28 pm »
Спомняте ли си като отказах цигарите на 15.11.2009 г. - тогава прогресивната ми Луна влезе в Дева и се запъти към сходяща опозиция към наталния Меркурий - У6.

В момента транзитен Марс в Дева е в опозиция с натален Меркурий и прегази прогресивната ми Луна-започнах сериозна диета с разделно хранене на 15.06.2010 г.  Вече личат първите резултати - за 15 дни съм свалила 3-4 кг.

*

Nebesna

« Отговор #248 -: Юли 01, 2010, 06:29:30 pm »
Връщат БДС за млечните продукти. Най-после !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #249 -: Юли 01, 2010, 06:32:10 pm »
Добра новина!
Сигурно на всички ни е писнало вече да консумираме нишестени млека.  :angry:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #250 -: Юли 01, 2010, 06:37:21 pm »
Добра новина!

Ох, навсякъде го слагат това нишесте-в мляко, в лютеници. Уж не ям нишестени продукти, а всъщност не знам със сигурност дали не го влагат някъде като пълнител.

*

Nebesna

« Отговор #251 -: Юли 01, 2010, 06:55:04 pm »
За пръв път в България, в Община Кюстендил вече е забранено тютюнопушенето на обществени места.
Браво на общинските съветници!

« Отговор #252 -: Юли 02, 2010, 09:20:10 am »
Добра новина!

Ох, навсякъде го слагат това нишесте-в мляко, в лютеници. Уж не ям нишестени продукти, а всъщност не знам със сигурност дали не го влагат някъде като пълнител.

Честно казано, стомахът ми е като барометър по отношение на нишестето - почти не е останала храна, в която да няма.  Реакцията на стомаха е - надува се, щото не може да асимилира суровото нишесте.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #253 -: Юли 02, 2010, 11:07:55 am »
Консумирам много кисело мляко, защото го мисля за по-лека храна уж и пазя линия. Ама като гледам, хим не се отслабва с кисело мляко, често има и усещане за тежест в стомаха, особено ако вземеш някое с по-голям процент масленост. Те като го заквасят, сигурно набутват сума ти нишесте вътре, за да изглежда по-гъсто. Ама то въпреки че е гъсто, няма никакъв вкус на кисело мляко вече.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #254 -: Юли 02, 2010, 11:50:21 am »
Дейзи и за съм същата, корема ми веднага реагира на всичко що е химия и като цяло организма ми.
 Между другото по тази причина просто спря да ми се яде кисело мляко, а го обичам, но този вкус просто не ми доставя търсеното, тоест пълноценното, което съм си набавяла преди. И от само себе си се изгуби желанието за консумация.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #255 -: Юли 02, 2010, 01:09:54 pm »
Дейзи и за съм същата, корема ми веднага реагира на всичко що е химия и като цяло организма ми.
 Между другото по тази причина просто спря да ми се яде кисело мляко, а го обичам, но този вкус просто не ми доставя търсеното, тоест пълноценното, което съм си набавяла преди. И от само себе си се изгуби желанието за консумация.

ми свиркай бе жена  :P  ако толкоз си заритала за кисело мляко, казваш да ти взема от комшиите прясно краве или овче /като има/ и тамън ще пием по кафе като дойдеш да си го вземеш. и като си решиш 1-2 седмично ще те запишем, че ще си взимаш и си готова  ;D 

аз спрях да заквасвам щото децата пък си искат купешкото гадното, а домашно не щат да помиришат  :-X

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #256 -: Юли 02, 2010, 01:28:28 pm »
Вещичка, аз там в района имах агент, но той почина наскоро човечеца...мир на душата му.
Взимала съм да квася, правя се на специалист и аз.  ;D

Но сега няма от кого наистина да взимам, ще те имам предвид да направим връзка и да си купя. Мерси.
 Иначе от време на време свекървата праща, но аз принципно трудно ям домашно, но поне за някои неща като приготвям с мляко, него да ползвам, не боклука в магазина, а и има кой да го яде, така че непременно ще взема от тази ценност.  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #257 -: Юли 02, 2010, 01:31:57 pm »
нямате ли си баби по вашите квартални пазарчета

Вижън, права си, те хората си гледат домашните вкусотии, а им ги купуват на безценица. Бабите плачат, че млякото им е по-евтино от лимонадата в магазина, която си е чиста химия, разбира се. Работя по въпроса аз, но не за всичко имам постоянен достъп.

Сега имам идея за масло, защото често готвя с него, но няма истинско вече. И приемам ценни съвети за приготвяне, макар че вече ми обясниха горе-долу. Ако искате в темата за рецепти, който е запознат.  :blink:   

« Отговор #258 -: Юли 02, 2010, 01:35:17 pm »
   Миии аз съм израстнала с прясно и кисело мляко от извора. Миришехме лайната на кравите, непосредствено до нас, но имаше винаги прясно мляко и кисело от него. Като дигна млякото неусетно изпивах 1 литър  ;D. От скоро съм на друг адрес и за това съм прекъснала връзката си с прясното. В махлата се продава, но всичко е по заявки и трябва да чакаш твоя ден....та за това съм го разлюбила. А като се закваси това ми ти мляко и като запретна ръкави с лъжица над голямата тенджора....докато се усетя съм я омахала половината  ;D. А помаците като направят един възкисел айрян, чак газиран - и мъртвец може да изправи  ;D...о спомени....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #259 -: Юли 02, 2010, 01:37:23 pm »
Вещичка, аз там в района имах агент, но той почина наскоро човечеца...мир на душата му.
Взимала съм да квася, правя се на специалист и аз.  ;D

Но сега няма от кого наистина да взимам, ще те имам предвид да направим връзка и да си купя. Мерси.
 Иначе от време на време свекървата праща, но аз принципно трудно ям домашно, но поне за някои неща като приготвям с мляко, него да ползвам, не боклука в магазина, а и има кой да го яде, така че непременно ще взема от тази ценност.  :blink:

бе то заквасването е лесно бре. сваряваш прясното мляко и когато изстине толкова, че да си топнеш пръста вътре да търпиш на топлото, му люсваш 1 чаена чаша кисело мляко. ако ползваш купешко - само кисело мляко Роса върши работа /в другите няма бацили за подквас/ и то на 2л прясно мляко аз слагам 1 кофичка Роса. разбъркваш го. похлупаш съда и го завиваш в одеало на топло. да преседи около 4-5 часа - да се захване и марш в хладилника да се изстуди и да се затегне още и си готова. това и децата го могат бре  ;D ;D ;D

и сиренето става лесно. сваряваш там 5-6 литра мляко за около кило сирене. купуваш си от магазина едно шишенце мая за сирене. на етикета му пише колко капки мая се слагат на литър мляко. и пак проверяваш с пръст колко е изстинало. като можеш да държиш пръста в млякото, му слагаш маята. захлупваш тенджерата и го оставяш. седи там колко часа беше - бе то става едно като подобно на киселото мляко по средата, а отстрани плува суроватката. това нещо го изсипваш в голям двоен тензух и го връзваш отгоре. закачаш го някъде да се изкапва хубаво. после като се изкапи го слагаш на твърд плот и го натискаш с някаква тежест за да му изтекат водите съвсем. накрая го поръсваш със сол отгоре и го слагаш няколко дни в хладилник да си поузрее. след 3-4 дни можеш да го сложиш в саламура. въпреки, че и прясносолно е много вкусно.

ако пък си запазиш суроватката от сиренето. я слагаш на котлона със щипка лимонтозу и сваряваш. то става на парцали. после в цедилка да се изцедят парцалките и те ти готова извара  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 01:41:30 pm от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/