Здравей Гост

Темата на Небесна

• 534 Отговора
  • 83331 Прегледи
*

Nebesna

Re:Темата на Небесна
« Отговор #120 -: Февруари 01, 2010, 09:25:41 am »
Добро утро!  :wub:  За мен няма нищо по-ценно от нощния сън.  ;) Предлагам да си направиш лична страница /блог/ и да започнеш да изработваш дневни или седчични /месечни/ хороскопи. Тъкмо на 14 февруари Новолунието във Водолей е в съвпад с Нептун, Венера и Юпитер са в съвпад с Риби,а Юпитер е връх на Йод / доколкото си спомням имаш Юпитер в Рак/. Тъкмо време за ново начинание. Така те напира отвътре,време е да го направиш.  ;D Венера управляваше 10 дом и е в 3,нали? Ако не греша, ще си перфектна в писането и комуникациите с клиентите - Меркурий е упр. на 7 дом и е в съвпад с Венерката в Риби.  ;D

Мамина, душичка, златна! Това си е голяма отговорност, но аз като се захвана да правя нещо искам да вложа цялата си душа и сърце в него. Пусти обществени ангажименти....но нали знаеш, то каквото е писано, ще стане рано или късно...За всичко си има подходящото време. Това, което ни готви съдбата не можем да го избегнем. Харесвам много една мисъл: "Животът е това, което ни се случва, докато чертаем планове и градим приоритети".

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #121 -: Февруари 01, 2010, 09:40:46 am »
И аз съм много ангажирана, но винаги намирам време да си напиша хороскопа. Това не отнема кой знае колко време. Нямаш представа с колко много неща се занимавам. Ставам понякога много рано, за да свърша всичко. Но когато си готова,само ще узрее.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #122 -: Февруари 01, 2010, 11:22:05 am »

Вещичка, ако имаш възможност, пий от извора. Изворната вода е най-здравословна стига да не съдържа амоний (т.е. да не е минерална), че варненските минерални води всичките имат амоний, който е генетично обусловен. Топла ли е? Ако е топла и ако мирише, значи е минерална. Ако е студена, значи е изворна.

туй снощи съм го пропуснала  ;D

ми то изворчето е с ледена вода и не мирише - много ми е вкусна и си залагам главата, че не е минерална. намира се на няма и километър под нашата къща в гората... само че в тоя сняг няма как да долазя до там щото си нямам гумени ботуши за кал, вода и сняг  ;D ;D ;D  някои казват, че водата не била за пиене щото не знам кво си и имало - дръжки, пила съм хиляди пъти от нея и абсолютно нищо не ми е ставало. пък и всичките говеда пият от там и на тях нищо им няма  :tongue2:

свързвала съм се с Майката Земя и определено според нея мога да я пия тая вода, тъй че вярвам повече на вътрешната си нагласа отколкото на заспалата ни кметица  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #123 -: Февруари 01, 2010, 11:33:06 am »

Екипа е на цена около 3000лв.Възмойножно е да се закупи по интернет,но ако нямаш контактс подръжката на фирмата и клона и в София ,покупката е безмислена.

човече  :o  това е кощунство! за какви цени говориш ти  :o  за тия пари всеки ден ще ходя до извора в гората  ;D ;D ;D
определено ако имам избор между това да си купя такова устройство и изворната вода - ще си ползвам извора  :P

а за чистотата на храната - винаги съм си мечтала за голям двор потънал в цветя и храсти, и да имам лехички със всякакви зеленчуци и плодове. може би липсата на земя в хороскопа ми ме кара да обожавам неистово природата и планетата си. мога да се ровя с часове в градината /ако имам такава/. преди само аз се занимавах с цветната градинка пред къщата и беше в перфектно състояние. дори не използвах изкуствени торове, а само натурални пилешки акита разредени в определено съотношение с вода /проучвах въпроса в градската библиотека в книгите за агрономи  ;D /... но после, преди няколко години зарязах всичко...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #124 -: Февруари 01, 2010, 11:58:37 am »

Вещичка, ако имаш възможност, пий от извора. Изворната вода е най-здравословна стига да не съдържа амоний (т.е. да не е минерална), че варненските минерални води всичките имат амоний, който е генетично обусловен. Топла ли е? Ако е топла и ако мирише, значи е минерална. Ако е студена, значи е изворна.

туй снощи съм го пропуснала  ;D

ми то изворчето е с ледена вода и не мирише - много ми е вкусна и си залагам главата, че не е минерална. намира се на няма и километър под нашата къща в гората... само че в тоя сняг няма как да долазя до там щото си нямам гумени ботуши за кал, вода и сняг  ;D ;D ;D  някои казват, че водата не била за пиене щото не знам кво си и имало - дръжки, пила съм хиляди пъти от нея и абсолютно нищо не ми е ставало. пък и всичките говеда пият от там и на тях нищо им няма  :tongue2:

свързвала съм се с Майката Земя и определено според нея мога да я пия тая вода, тъй че вярвам повече на вътрешната си нагласа отколкото на заспалата ни кметица  ;D

Супер! щом като не е минерална, значи става за всекидневна употреба.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #125 -: Февруари 01, 2010, 02:24:56 pm »
Като се върне Сатурн в Дева ще има големи протести за чистотата на храните.
ЛИЧНО АЗ МИНАВАМ НА СТРОГА ДИЕТА И ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
(доколкото е възможно).

Дано!Какво ще правим не знам,но не трябва да допускаме ГМХ в Бг  :angry:

Аз пък от рожденният си ден насам реших да стана вегетарианец и да се храня максимално здравословно.АСЦ в Солара ми е Дева и повтаря наталният , Сатурн ми е в 1 дом  ;)

А за водата-ефикасно и ефтино-пречистване с КЛИНОВИТ .Но за целта се пие изворна вода и минерала се слага там.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #126 -: Февруари 01, 2010, 02:30:59 pm »
Аз вече си купувам сметана за готвене без консерванти - цената е за двойно по-малко количество.

Мила, къде намираш истинска сметана? Аз давам пари за такива неща. Навсякъде обаче сметаната е с 20 до 40 процента масленост, което е просто невъзможно, ако е истински продукт.

За щастие за някои храни имам възможност да си доставям истински и домашно отгледани, но за други ми е голямо мъчение. Наскоро дадох една буца истинско сирене на приятелка, щото тя не смее да му купува и се страхува да го храни с това от магазина - в него няма вече почти нищо полезно.
Хора, аз съм голям маниак на тази тема, а Луната ми не е в Дева. Само Мерка. Даже много пъти съм се чудила. Отдавам го на аспекта на втория ми управител на 6 дом с Меркурий в Дева, просто друга причина не намирам в натала си.       
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #127 -: Февруари 01, 2010, 02:31:49 pm »

Използвайте и сходящия секстил на Меркурий с Уран, за да поработите върху интелектуалния си труд. Няма по-подходащо време, ако искате да прокарате нов проект, да изразите нестандартното си мислене или да изкажете нестандартните си идеи - звездите ще бъдат на ваша страна. Този аспект дава необичайни интелектуални прозрения.

Днес ми се роди едно такова, не може да бъде! Значи планетите са на моя страна.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #128 -: Февруари 01, 2010, 02:52:27 pm »
Като се върне Сатурн в Дева ще има големи протести за чистотата на храните.
ЛИЧНО АЗ МИНАВАМ НА СТРОГА ДИЕТА И ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
(доколкото е възможно).

Дано!Какво ще правим не знам,но не трябва да допускаме ГМХ в Бг  :angry:

Аз пък от рожденният си ден насам реших да стана вегетарианец и да се храня максимално здравословно.АСЦ в Солара ми е Дева и повтаря наталният , Сатурн ми е в 1 дом  ;)

А за водата-ефикасно и ефтино-пречистване с КЛИНОВИТ .Но за целта се пие изворна вода и минерала се слага там.
Синухе,сподели за Клиновит моля.И други начини за пречистване.Откъде може да се купи?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #129 -: Февруари 01, 2010, 03:08:26 pm »
http://samodiva-bg.eu/bg/product-view/4.html
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=5104

клиновит(клиноптилолид е старото му име)-обикновено струва 4лв пакетчето

Най-добре е да си го поръчаш от тук,това е и разпостранителя
http://bgminerali.com/?catalog&page=4

;)

*

Nebesna

« Отговор #130 -: Февруари 01, 2010, 03:12:49 pm »
Аз вече си купувам сметана за готвене без консерванти - цената е за двойно по-малко количество.

Мила, къде намираш истинска сметана? Аз давам пари за такива неща. Навсякъде обаче сметаната е с 20 до 40 процента масленост, което е просто невъзможно, ако е истински продукт.

Купувам за готвене (не сладкарска и не животинска, а растителна) - марка "MEGGLE", обаче без консерванти. Има я на магазин "Гастро" срещу старата АГ болница, а вероятно и в Пикадили. Опаковката е абсолютно същата като на другата, но на етикета пише "без консерванти". Всъщност съвсем случайно разбрах, че предлагат със и без консерванти. Направи ми впечатление, че цената е същата, но за 2 пъти по-малко количество. Вече започнах да се вманиачавам и да гледам върху опаковките колко Е-та има изписани. Дано да са съвестни производителите. А и зная, че глобите са големи за неспазване на етикетировката, ако това може да ги стресне.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #131 -: Февруари 01, 2010, 03:15:24 pm »
Да, поне вече има по-точно съдържание върху етикетите. Имам някъде файл с Е-тата кои вредни, кои допустими, трябва да го намеря и да ти го пусна. Мегле е хубава марка поначало. Ще я опитам, благодаря.  :blink:  

Между другото растителна сметана не е по-добра от животинска, все едно да има масло от друго, освен от животинска мазнина, просто е неестествено и е за сметка на други съставки /често вредни/, но в това отношение цари много голяма заблуда. Това е дълга тема.  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #132 -: Февруари 01, 2010, 03:29:08 pm »
Да, поне вече има по-точно съдържание върху етикетите. Имам някъде файл с Е-тата кои вредни, кои допустими, трябва да го намеря и да ти го пусна. Мегле е хубава марка поначало. Ще я опитам, благодаря.  :blink:  

Между другото растителна сметана не е по-добра от животинска, все едно да има масло от друго, освен от животинска мазнина, просто е неестествено и е за сметка на други съставки /често вредни/, но в това отношение цари много голяма заблуда. Това е дълга тема.  :blink:

Зная и аз предпочитам животинската, но ползвам само сладкарска такава. Има ли животинска и за готвене?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #133 -: Февруари 01, 2010, 03:34:41 pm »
  :-\ Вече и аз незнам дали и какво има, защото и маслото стана с 20 процента масленост и се виждам в чудо какво да купувам. При последното ми ходене за сметана, не бях взимала отдавна, рядко за салати я ползвам, видях, че и с нея има проблем, затова те питам.   

*

Nebesna

« Отговор #134 -: Февруари 01, 2010, 03:45:32 pm »
  :-\ Вече и аз незнам дали и какво има, защото и маслото стана с 20 процента масленост и се виждам в чудо какво да купувам. При последното ми ходене за сметана, не бях взимала отдавна, рядко за салати я ползвам, видях, че и с нея има проблем, затова те питам.   

Ще проуча въпроса и ще ти пиша. Какви са тези масла с 20% масленост??? :unsure: :unsure: :unsure:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #135 -: Февруари 01, 2010, 03:48:35 pm »
Еми ха де.  :lol:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #136 -: Февруари 01, 2010, 05:23:53 pm »

Дано!Какво ще правим не знам,но не трябва да допускаме ГМХ в Бг  :angry:

аз наскоро пуснах обява за протест пред Народното събрание- няма да ви кажа колко малко хора дойдоха :angry:
трагедия- пак ще има шествия и протести- аз съм там, каня и другите да  се интересуват, а  и се надявам,ч е София не е България и ще има протести и в друго градове :96:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #137 -: Февруари 02, 2010, 08:15:34 pm »
МОСВ: Законът за ГМО не се отнася за храни и фуражи

„http://www.dnesplus.bg” / 02.02.2010

Законът за генетично модифицираните организми не се отнася за храни и фуражи, уточняват в съобщение, изпратено до медиите от пресцентъра на МОСВ.По време на обсъжданията в НС на измененията в Закона за генетично модифицираните организми се появиха неоснователни страхове, че със законопроекта се „либерализира” продажбата на храни и фуражи, съдържащи генетично модифицирани съставки, както и че „позволява” засаждане на култури с търговска цел, което е абсолютно невярно, категорични са от екоминистерството.

Храните и фуражите са обект на изброените нормативни актове, които няма да се променят, уточняват още от МОСВ. В обхвата на закона, който се разглежда в НС, влизат лабораторни научни изследвания и освобождаване в околната среда, което означава единствено полеви опити с научни цели, а не засаждане на ГМО култури с търговска цел, нито с цел използване в храни, фуражи и лекарства.

Мотив за промяната в този закон е, българската страна да приведе своите процедури в съответствие с тези, действащи в останалите страни - членки на ЕС. Уеднаквявайки процедурите, България се присъединява към системата за контрол вътре в ЕС, с което процесът не само че не се „либерализира”, а напротив – въвежда се допълнителна превенция на европейско ниво, се казва в становището на министерството.

С проектозакона се предвижда да отпадне забраната, въведена за няколко ГМО култури за цели, различни от храни, фуражи и лекарства, като остава режимът за издаване на разрешителни за всеки конкретен случай. „Проектозаконът въвежда и т.нар. предпазна клауза, съгласно която страната ни може да забрани пускането на пазара на определен ГМО продукт, разрешен в рамките на ЕС, ако на основа на нови научни данни и доказателства установи, че този продукт би имал неблагоприятно въздействие върху околната среда или човека. Обсъжда се България да има възможност да активира предпазната клауза, ако такава е въведена за даден ГМО продукт в друга държава – членка на ЕС”, уточняват още от Министерството на околната среда и водите.

*

Nebesna

« Отговор #138 -: Февруари 03, 2010, 09:15:03 pm »
Кои зодии лъжат най-добре?

Публикувано от Цветомир Делийски, април 2, 2009

Хората се делят на такива, които лъжат и такива, които не умеят да лъжат. От астрологична гледна точка обаче зодиите не могат да бъдат разделени на този принцип. Истината е, че всяка зодия има своите ярки представители и от двата лагера. Но понеже е ден на лъжата, нека видим коя зодия как лъже.

1. Зодия Овен.

Представителите на този зодиакален знак са много непосредствени и естествени и често не могат да лъжат или да прикрията това, което ги върнува или притеснява. Ето защо човек може да разкрие истинските им мотиви или подбуди стига да зададе правилните въпроси в подходящ ред и да не го е страх да чуе отговора. Но ако лъжат, правят го дръзко, гледайки Ви право в очите и въобще не се страхуват от последствията. Основният мотив за лъжите обикновено е за да не изпуснат палмата на първенството, те винаги трябва да са първи във всичко – в спорта, в работата, в далаверата. Превръщат лъжата в нещо като спортен навик, обичат да пускат блъфове и се радват като малки деца, ако някой им се върже, а после гордо оповестяват, че са ви преметнали. С две думи, овена в своята дълбока същност е много откровен и честен. Каквото и да направи винаги ще разберете за него, за разлика от скорпионите.

2. Зодия Телец

Телците са пресметливи и практични по природа затова винаги преди да предприемат някакво начинание те обмислят внимателно всички минуси и плюсове. Често това е причина да изпускат важни и ценни моменти от ежедневието. Трябва да отбележим като техен плюс, че винаги мислят за своя опонент и шегите им или манипулациите им никога не нанасят големи вреди – емоционални или материални. Когато лъжат, те го правят с благ поглед и с много любов. Мотивът да прибегнат до лъжа обикновено е свързан със стремежа да си доставят някое и друго удоволствие на душата, без другите да забележат. Ако нямат пари и имоти, което рядко се случва, може да послъжат, че ги имат - какво ли не биха направили в стремежа си да покорят и впечатлят със стабилността си нечие и друго сърце.

3. Зодия Близнаци

Това са хора за които поговорката „на лъжта краката са къси” не важи! Те могат да направят колкото си искат дълги крака. Докога ще ви въртят на малкия си пръст зависи от това колко дълго ще задържите интересът им. Те могат да ви убедят във всичко стига да поискат, но и да запомнят какво са ви казала първия път, за да може историята да тече плавно и без резки драматични обрати… Ловко се измъкват и са големи хитреци, понякога лъжат на принципа “пазарлък да става” или просто на приказки да се намират. Основният мотив обаче е да не ги вземат за по-глупави или недобре информирани..

Могат да оневинят и най-виновния човек на света, при това аргументирано, затова от тях излизат много добри адвокати.

4. Зодия Рак

Това е зодиакалният знак, който рядко прибягва до лъжата, а и дори да ви вкара в някаква измислена история, лесно може да установите как стоят нещата в действителност. При тях интересното е че каквато и манипулация да замислят, в последния момент често се отказват да завършат заплануваното от жалост и състрадание към потенциалната жертва. Това което може да им даде стимул и кураж в случая е целите които Рака си е поставил. Ако това са семейството и собственото му бъдеще и комфорт, то може да сте сигурни, че нещата ще бъдат доведени до край и манипулацията, лъжата или разиграната история ще са реалистични и правдоподобни. Всъщност Рака лъже романтично, колкото по-романтична обстановка пресъздава, толкова по силно е пожелал да ви излъже завинаги, за да станете част от живота му “докато смъртта ви раздели”. Той ще опише семейството си в най-благоприятна светлина, така че сами да паднете в щипките му, примамени от цялото величие и блясък, което стои заключено зад девет железни катинара и е достъпно единствено за добилите честта да бъдат част от фамилията.

5. Зодия Лъв.

Тези хора от малки желаят да са в центъра на вниманието, да са сякаш на сцената и всички прожектори да са насочени към тях. Ето защо от детството си, те играят главната роля във всички пиеси. Лъжата за тях е част от сценария. Но нека изясним нещо – това не е онази лъжа от която вие стардате или губите материални активи … просто те ще ви разкажат, че са дишали чист въздух в парка, докато всъщност са изхвърляли боклука. Важно е в измисленият сценарий те да са главни действащи лица и да изглеждат достолепно във вашите очи.. Ако случайно засегнете чувството им на гордост те ще измислят история и за вас, …. в която ще свършите зле … ама много зле. Те лъжат с благородство и финес, но основният мотив за лъжата им е да не заподозрете, че в техните вени не тече синя кръв. Те винаги са по-по-най от другите и ако случайно сте пропуснали да чуете от някой за техният забележителен, изпълнен с приключения и авантюри живот – още по-добре. Лъвът ще сподели с вас вечерята си и ще ви плати таксито, за търпението, че сте го изслушали и наградата им ще е възхитата, която виждат във вашите очите на сбогуване. Не е изключено да чуете за всичките им завоевания в живота – на брой повече от тези дори на Казанова В края на разговора ще вярвате, че в краката им стоят поне няколко дузини обожатели, които тръпнат да получат тяхната благословия.

6. Зодия Дева

Ако някой може да направи детайлен план за машинация, заговор, сделка то най-добре е да изберете Дева за тази задача. Прецизността, с която са подготвили плана, до най-малките и несъществени детайли им дава сила да го завършат с непоколебимост. Понякога обаче в основния замисъл може да има съществен пропуск, затова тези гениални изпълнители трябва да имат до себе си, някой който да държи сметка за главното направление, в което се движат нещата. Това би бил перфектния екип за шантажи, манипулации, сделки и какво ли още не. За съжаление точно за този знак важи поговорката на лъжата, краката са къси. Девата ще ви излъже убедително, но на дребно. Основен мотив за лъжите им е да не ги хванат без работа или да не изглеждат в очите на другите като негодни за употреба вещи. Те винаги държат да внушат, че вършат цялата работа и без тях работата никога не би била свършена както трябва.

7. Зодия Везни

Родени дипломати тези представители на зодиака не лъжат – те просто примиряват различните гледни точки. Така черното и бялото лесно минават през всички цветове на дъгата. Ако ги хванете в лъжа много скоро ще ви убедят, че това е било всъщност във ваша полза , ако оставим настрана шегата то може да кажем, че везните лесно могат да манипулират всеки когото пискат стига да решат, че това усилие си струва крайната цена. Те никога не лъжат на дребно и рядко от манипулацитте им има голяма материална или емоционална вреда. Но когато лъжат го правят с миловидно вдъхновение, прикрити зад дипломатична и чаровна усмивка. Най-кокетните лъжци в зодиака. Често може да ги хванете в лъжа, докато ви разказват за партньорът си - как угажда на всичките им капризи и с колко много почитания и подаръци ги обсипва. Превръщат връзката си в спектакъл и зрелище за всички с цел да изтръгнат най-бурните аплодисменти.

8. Зодия Скорпион

Съществува мнение, че това е най-покварения знак от зодиака, но това е заблуда. Просто представителите на този знак не оставят безнаказано нито едно посегателтво или подигравка с личността им. Те прекрасно знаят до къде се простират интересите им, какво и кога могат да направят за да ги запазят или да спечелят. Рядко излагат на показ същинските си цели и действат в сянка. Ето защо често след манипулацията или лъжата им нищо вече не може да се направи за да се върнат нещата обратно. Те смятат лъжата за най-обикновен инструмент помагащ им да постигнат набелязаната цел, това не означава, че са безчестни или подли просто ценят майсторството в този особен вид изкуство – да изманипулираш опонента си така, че сам да падне във капана. Те биха оценили високо всеки, който е по-добър играч от тях. Това което си струва да се отбележи е, че често лъжите им нанасят най-големи поражения на емоционалния фронт отколкото в материалния свят – загуба на вещи, имущество, пари и т.н.

9. Зодия Стрелец

Те знаят толкова много, а и разказват така увлекателно, че често човек няма нищо против да бъде излъган стига да послуша още малко интересната история или да я слуша отново и отново окрасена и бляскава … сякаш я чува за първи път. В такива моменти разбираме, че това не са лъжи в истинския смисъл на думата, а просто украсата на една съвсем обикнова история, която разказана от стрелец често прилича на приключенски трилър с елементи на драматична комедия. Ето защо често прощаваме манипулациите и лъжите на представителите на този зодиакален знак. Ако не го направим те просто ще отрекат, че са казвали такова нещо, че са присъствали и изобщо как ви е дошло на ум, че са способни да постъпят по този начин. Много скорото разговора ще се прехвърли върху съвсем различна тема и нашия герой ще се измъкне отново по терлици. Но лъжите им обикновено обслужват техни далечни цели в бъдещето. Рядко лъжат, но ако го направят то е за да подчертаят важността на идеята, която защитават или за да изтъкнат своята класа в жанра. Манията им за величие и изключителност може да подведе всеки, но целта е да се сдобият със съмишленици и последователи, за разлика от Лъвовете, чиито основни мотиви са да разширят кръга от поклонници и фенове.

10. Зодия Козирог

Това е зодиакалния знак, за когото лъжата и манипулацията е средство, което ще използват за постигане на целите си. Всичко естествено зависи от конкретния хороскоп. Това което си струва да се отбележи е, че лъжите им нанасят по-скоро поражения на материален план, отколкото в емоционален. За козирозите лъжата не е нещо към което може да се отнесеш лекомислено и безотговорно. Ето защо към всяка манипулация те пристъпват с нужната доза внимание и подготовка, с осмисляне на последствията и калкулация на това какво ще бъде спечелено и/или изгубено, ако бъдат разкрити. Тези представители на зодиака се вълнуват обикновено от йерархията. Лъжите може да са за да подчертаят значимостта и важността на поста, който заемат или работата, която вършат.

11. Зодия Водолей

Водолеите не обичат да лъжат, за тях това е демоде. Към лъжата и манипулацията те прибягват само ако целия им чар и самоотвержени усилия не са довели до нужния резултат. Дори и тогава не лъжат, а по-скоро правят опит да ви накарат да видите, колоко много държат на поставената цел. Сякаш ви казват – виж какво ме караш да правя… да лъжа! Естествено ако са решили да ви накажат за нещо или да бъдат груби едва ли ще ви е приятна ситуацията, в която са ви поставили. Те могат с настървение и упоритост да преследват целите си и ще измислят хиляди начини за да ви вкарат в капана на собствените си кроежи. Често ще се презапасят с няколко резервни плана, както и с план за отстъпление. Техните лъжи са оригинални и пълни със сарказъм към дригуте. Основният им мотив е да подчертаят своята уникалност и оригиналност, без да съзнават, че това може да навреди на случайно избраната жертва, на чийто гръб се забавляват.

12. Зодия Риби

Ако си мислите, че една риба ви лъже – това е заблуда. Тя просто разказва за света в който живее и който вижда. Естествено може да кажете, че това е доста плитко оправдание за опашатите лъжи, които спретват представителите на този знак, но не може да не се съгласите, че те са така правдиво поднесени, че после дълго никой не може да прозре истината. Рибите често използват склонноста на хората, да предпочитат да бъдат лъгани, отколкото да знаят истината. Ето защо рибите просто строят въздушни замъци за приятелите и близките си. Там наранените чувства и житейските травми биват лекувани с шоколадови бомбони, розови очила, нескончаеми комедии и латино американски сериали. Ужасно трудно е да им се разсърдиш, тъй като често плачем на рамото им - те най-добре разбират и най-искрено съчувстват на околните. И още нещо в допълнение за рибите - често оставят хората с погрешно впечатление за себе си без дори да са си го поставили за цел … просто такъв е живота им. Странен и неразбран. При тях трудно може да отличите лъжата от реалността. Освен, че успешно лъжат, те и вярват на лъжите си до такава степен, че се въплъщават в изградения образ и после трудно успяват да излязат от ролята.

Съставили:

Цветомир Делийски, Илиана Магерова

Излъчено по радио “Хоризонт” в 07:30 ч. на 1 април 2007 г.

*

Nebesna

« Отговор #139 -: Февруари 05, 2010, 02:07:04 pm »

Отговарям: Не може да има масло с под 100% масленост. Това, което си прочела на етикета е неправилно изписано като название на търговския продукт или грешно преведено. Давам пример: "фъстъчено масло с 20% масленост" означава, че това е фъстъчена паста, която съдържа 20% мазнини, а останалото са въглехидрати и белтъци.
« Последна редакция: Февруари 05, 2010, 02:17:34 pm от Небесна »