Здравей Гост

Астрология ще се изучава във философския факултет на софийския университет

• 54 Отговора
  • 10807 Прегледи
Много видни учени от ранната история на западната астрономия, включително Тихо Брахе, Йоханес Кеплер и Галилео Галилей са се издържали, практикувайки астрология.
Това ще бъде първото официално признание за последователите на науката астрология у нас. Увенчават се с успех многогодишните усилия на варненския университетски преподавател Филип Филипов.

Астрологията е считана за една от най-старите науки в света. Основни й постулати съществуват от хиляди години и не са се променили много във времето. Според изследване на Евробарометър, проведено в страните-членки на ЕС, 41% от гражданите на съюза смятат, че астрологията е нормална научна дисциплина, повече от хомеопатията, която е признавана за наука от 33% от европейците, и дори повече от науки като икономиката и историята!
Всъщност, астрологията се е развивала паралелно с астрономията. Съставените от астрономите таблици за видимото от Земята разположение на планетите, Луната и Слънцето спрямо звездите се използват активно от астролозите,  които търсят и обясняват влиянието на небесните тела върху човешките съдби.
Много видни учени от ранната история на западната астрономия, включително Тихо Брахе, Йоханес Кеплер и Галилео Галилей са се издържали, практикувайки астрология.
В Русия съществува от години Московска академия по астрология, в Швейцария - частен психоастрологичен институт, астрология се изучава в Кралската академия в Лондон.
Учредител и ректор на Московската академия по астрология е Михаил Борисович Левин, математик от Московския държавен университет и популярен автор на фантастични и детективски романи. Академията съществува от 1990 г. и подготвя квалифицирани специалисти по астрология и окултни науки: нумерология, физиогномика, хирология, Таро и т.н.. Учебното заведение има изграден авторитет, издава собствени учебници, студентите учат по бакалавърски и магистърски програми. За 20 години дипломи за професионални астролози са получили хиляди абсолвенти.

Академията публикува ежегодни прогнози за развитието на Русия и с тях се съобразява целия руски политически елит.

Според водещи български астролози Левин е автор и на най-точната карта за момента за възникването на българският етнос. Според тази карта точният момент на ”раждането” на българският етнос един определен ритуал на 24 април 680 г. в полунощ на мястото което днес наричаме Плиска. Прогнозата за развитието на България, правена по тази карта, предвижда съвсем точно датата на влизането на страната в Европейския съюз – 01 януари 2007г.
Българският астролог Филип Филипов е роден през 1974 г. във Варна и също е математик по призвание. Завършва Математическа гимназия "Д-р. П.Берон" в родния си град и има бакалавърска степен по физика и химия. През 2007 г. защитава магистърска степен по Философия на съзнанието и езика в Софийския университет "Климент Охридски".
Още през 1996 г. издава един от първите учебници по научна астрология в посткомунистическа България – "Астрология от А до Я", в който систематизира познатите философски и научни основи на астрологията. Учебникът съдържа и всички необходими методи, таблици и формули за директно и самостоятелно изчисление и построяване на хороскоп само с химикал, лист хартия и калкулатор.

http://nezavisim.net/2008-06-04-07-59-08/7881-2010-01-29-11-43-08

*

Nebesna

Супер! като предмет или като отделна специалност?

Нямам представа. Просто днес го водях във bulgaria-news.bg и го пуснах в моя сайт също.
Иначе познавам Филип, но не съм говорил с него за подробности. Някой ако знае да пише. Начинанието си струва да се подкрепи, кой както може мисля.

*

sunrain

• 6710
Браво. Винаги съм се надявала това да се случи някой ден в България.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

Нямам представа. Просто днес го водях във bulgaria-news.bg и го пуснах в моя сайт също.
Иначе познавам Филип, но не съм говорил с него за подробности. Някой ако знае да пише. Начинанието си струва да се подкрепи, кой както може мисля.

Добре дошъл сред нас, радваме се на всяко ново (особено мъжко) попълнение. Че щом се наруши съотношението на половете, понякога става лошо.
А кой е твоят сайт, би ли го написал?

*

Helo

Най-голямата и най-неочакваната реформа в образованието е на път да стане реалност съвсем скоро. В Софийския университет Св. Климент Охридски ще бъде въведена дисциплината Астрология. Тя ще се изучава във философския факултет, съобщи авторитетният информационен сайт Bulgaria-news.bg.

Известно е, че лично премиерът Борисов е запален фен на астрологията като най-много се доверява на мрачния пророк Емил Лещански.

:unsure:

Българският астролог Филип Филипов, който е основоположник на бъдещата катедра в СУ, е роден през 1974 г. във Варна. Завършва Математическа гимназия Д-р. П. Берон в родния си град и има бакалавърска степен по физика и химия. През 2007 г. защитава магистърска степен по Философия на съзнанието и езика в Софийския университет Климент Охридски. Още през 1996 г. издава един от първите учебници по научна астрология в посткомунистическа България – Астрология от А до Я, в който систематизира познатите философски и научни основи на астрологията. Учебникът съдържа и всички необходими методи, таблици и формули за директно и самостоятелно изчисление и построяване на хороскоп само с химикал, лист хартия и калкулатор.

http://www.slava.bg/news/19127.html

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
това е много хубаво  :mellow:  ама чак в София пък  :-X

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
ееее ,НЕ ,просто не е за вярване!
винаги съм знаела това! :wub: :wub: :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Много хубава новина  :blink:

А на Филип Филипов,съм вкарвал информация в сайта от книгата му "Астрология" 1996,в обзорните теми за аспектите.Сигурно е същият човек.
Мисля,че е дъновист или поне с такова впечатление останах от книжката.

Браво.Това е чудесно.

Добре дошъл сред нас, радваме се на всяко ново (особено мъжко) попълнение. Че щом се наруши съотношението на половете, понякога става лошо.
А кой е твоят сайт, би ли го написал?

nezavisim.net
Поне в този отрязък от време се занимавам с него от години :)

*

Helo

Мисля,че е дъновист или поне с такова впечатление останах от книжката.

И аз забелязах, че май е писал разни дъновистки книги, докато търсих информация за него, но това трябва да се проучи.

Евентуално е написал тази книга:

Школата, Младежки клас, година I - мултимедиен диск
Автор: Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)
Съставител: Филип Филипов
Издателство: Бяло Братство, Варна, 2003 г.
Цена: 25,00 лв.
Тип: Mултимедиен диск
Език: български

Учителя Беинса Дуно създава езотерична Школа, която действа в България през периода 1922-1944 г. Лекциите пред двата класа на тази Школа са стенографирани и съхранени за поколенията в книжовни публикации. Тази поредица от електронни издания на школските лекции предлага съвременен подход за изследване на Словото на Учителя Беинса Дуно, включващ последни достижения на мултимедийните технологии. Електронната книга притежава, аудио версия на лекциите, фототипно издание на оригинала, хороскопи на лекциите и азбучен показател на основните категории, принципи и езотерични понятия, използвани от Учителя Петър Дънов.

*

elfidka

• 3129
Ей това е върхът, а аз само се бъзиках с мъжа ми, че ще трябва да се учи някъде навънка......
и той се опули много здраво  ;D
вече може да спи спокийно :19:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
Филип го познавам и даже ми е съсед.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Чувала съм много добри отзиви за него.

Ще се учим ли?  :P 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Като отделен профил ли ще се изучава във философския факултет или като част от друга специалност?
Трето висше не ми се кара вече, но ако реша да завърша някой ден магистратура, това ще е специалността. Първоначално си мислех за психология, но ще видим...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

Филип го познавам и даже ми е съсед.  :blink:

И какво можеш да ни кажеш за него? Дъновист ли е и посещава ли редовно сбирките на дъновистите?

Що за човек е? Ама честно!!!  :P

*

Lillie

• 30532
Hi, тук да не е клю-клю агенция? А и не е редно да обсъждаме човека зад гърба.
Знам, че е бил последовател на дъновистите, но дали все още е, не мога кажа.
Човек с много чиста душевност, така го усещам аз.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

посещава ли редовно сбирките на дъновистите?

Хело, много нескопосани въпроси задаваш, понякога - тип "а`ла Венета Райкова"

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Хайде,да ни е честито!  ;D Младите да се хващат и да учат.