Здравей Гост

Астрология ще се изучава във философския факултет на софийския университет

• 54 Отговора
  • 10838 Прегледи
*

Helo

Мнозина са призвани, малцина са избрани!

Ученето на астрология не гарантира нито добри знания, нито, че някой ще бъде добър астролог. Същото е и с ученето на психология. Много са смешни разни психоложки, които интервюират по телевизията и те говорят пълни глупости. Завършването на специалност астрология не гарантира нищо. Ама иначе хората се впечатляват от дипломи.

Чудно ми е как ли ще поставят оценките. Вероятно ще ги поставят на теория, че ако е на практика, повечето може и да не завършат. Пък нали целта на университета е всички да завършат.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
За първи път съм съгласна с теб, Хело.  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Мнозина са призвани, малцина са избрани!

Ученето на астрология не гарантира нито добри знания, нито, че някой ще бъде добър астролог. Същото е и с ученето на психология. Много са смешни разни психоложки, които интервюират по телевизията и те говорят пълни глупости. Завършването на специалност астрология не гарантира нищо. Ама иначе хората се впечатляват от дипломи.

Чудно ми е как ли ще поставят оценките. Вероятно ще ги поставят на теория, че ако е на практика, повечето може и да не завършат. Пък нали целта на университета е всички да завършат.

абсолютно правилно и точно. браво хело.
аз с мисля ,кои ще са лекторите , и кй ще оглави катедрата по астрология?!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
Имаме достатъчно дипломирани астролози,които да преподават,но кой ще я оглави......може би гусдин Лещански.  :-X Нали на него най-много му вярват.  :P

*

Helo

Не прочетохте ли това:

Българският астролог Филип Филипов, който е основоположник на бъдещата катедра в СУ, е роден през 1974 г. във Варна.

*

Helo

Може да извикат Алена като лектор.  ;D

*

Nebesna

Много си права, Хело! Но то и във всички други професии си ги има зубрачите, дето учат само за дипломи и калпазаните, дето изкласяват с преписване и ходатайства. А да не говорим за стотиците учители и лекари, които обременяват образователната и здравната ни система и на които тези професии изобщо не са им по призвание, но са ги избрали само, защото са  ПРЕСТИЖНИ.

Въвеждането дори и само на предмет (свободно или задължително избираем) в официалната ни образователна система е признание за научния характер на астрологията. И нека се сложи най-сетне край на спора - наука ли е астрологията или не е наука.

*

Lillie

• 30532
Чудя се защо ли някои от професионалните астролози в България са си правили труда да се дипломират в Московската академия? И аз съм на мнение, че дипломата не гарантира нищо, от друга страна пък астрологът, който практикува с клиенти, трябва да има някакъв ценз, а цензът обикновено се удостоверява с документ, но и със знания, опит в съответната сфера. В България обаче, тъй като астрологията все още не е призната като наука и като равностоен предмет, който може да се изучава във висшите учебни заведения наред с останалите, отношението към астрологията е много несериозно, защото всеки сульо и пульо може да се титулова като астролог. Какво да ви кажа, попадала съм на "професионални" астроложки дето не умеят правилно да тълкуват натални карти, а се занимават с прогностика!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

След като има професия "астролог" в Националния класификатор на длъжностите и професиите, въвеждането на образователни програми и ценз е просто задължително. Отдавна трябваше да стане това. Даже тука малко се сложи каруцата пред коня-първо го признахме като професия, пък сетне се заехме да подготвяме кадри. Дай, Боже утре и във Варна!

*

Скарлет

• 2919
Че,у назе кога нещо се е правило в последователен ред?  ;D :-[

*

Lillie

• 30532
А би трябвало първо да се признае като образователен ценз, а после като занаят в класификатора на професиите, защото там, ако не ме лъже паметта, стои в една категория заедно с професиите "врачки и гледачки". Поправете ме, ако греша.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

А би трябвало първо да се признае като образователен ценз, а после като занаят в класификатора на професиите, защото там, ако не ме лъже паметта, стои в една категория заедно с професиите "врачки и гледачки". Поправете ме, ако греша.

Клас 5 - Персонал, зает с услуги за населението, търговията и охраната.

Подклас 51 - Обслужващ персонал и персонал, осигуряващ защита и сигурност

Група 515 - Астролози, гадатели и сродни на тях

Единична група 5151 - Астролози и сродни на тях

Но това е клас, който все пак изисква някаква квалификация.
Докато има един друг Клас 9, който включва професии без  специална квалификация.

« Последна редакция: Януари 29, 2010, 03:55:37 pm от Небесна »

*

Скарлет

• 2919
Сега при съвпада на Юпитер и Уран в Овен може да се сложи началото на астрологичния факултет. Сигурна съм,че ще се направи елективна карта за това откриване като по астрологичен учебник.  :49:  Хайде,да ни е честито и наздраве! Това трябва да се полее. Доживяхме го. Няма значение дали старци разбойници като нас ще го завършат, това за мен не е важно. Важното е,че следващите поколения ще учат астрология като бели хора и че астрологията ще бъде призната официално от "мутрата",която Марая и много други "обичат". Да е жив и здрав бате Бойко!   :tongue2: :tongue2:

*

Nebesna

Права си Скралет. Елективна карта ще се направи на 100%.
А може началото да е поставено отдавна. Те първо са подготвили почвата с документите,
преди да гръмнат шампанското.

*

Asol

• 4140
Като отделен профил ли ще се изучава във философския факултет или като част от друга специалност?
Трето висше не ми се кара вече, но ако реша да завърша някой ден магистратура, това ще е специалността. Първоначално си мислех за психология, но ще видим...

Аз ако уча нещо друго ще е психология, астрологията прави същото като психологията и още една камара науки за познание на човека, само че го обяснява чрез други символи.  :-\

*

Lillie

• 30532
В интерес на истината, мен често ме мислят за дипломиран психолог, ако не ме познават лично. И много се чудят като кажа, че не съм... Очевидно с този Нептун в първи дом доста измамно впечатление оставям у хората.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
Очевидно с този Нептун в първи дом доста измамно впечатление оставям у хората.  :rolleyes:

;D  И аз, и аз, дядо попе.  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Очевидно с този Нептун в първи дом доста измамно впечатление оставям у хората.  :rolleyes:

;D  И аз, и аз, дядо попе.  :P

бе ко ривете и двете бре - мен ма взимат за идиот повечето пъти  :85:  ся Нептуните ли ша си мерим  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Скарлет

• 2919
Хич не рИва. Много ми е гот даже. Аз първо им взимам страха,пък като ме видят и най-вече чуят,ми викат: "Ама,аз си те представях друга. Имаш мек и приятен глас". Мдаааа....такива ми ти работи. Като пиша по форумите съм една,навън съм друга. Квото повикало,такова се обадило.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
и на мен ми е забавно и много се забавлявам с непознатите, но психоанализата ми е в кръвта - дори и да не съм я учила, а само чела, обожавам докато си говоря с някого да го подлагам на "пълна диагностика"  и тоя моя секстил на Плутона в 7 дом с Нептун мноо ми помага в тези случаи  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/