Здравей Гост

Уранова опозиция

• 311 Отговора
  • 65837 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Уранова опозиция
« Отговор #220 -: Март 04, 2011, 05:16:05 pm »
Повечто ми приятели/ки или наскоро са минали Уранова опозиция или в момента са в такава. Споко, по моята статистика значително по-малък % от мъжете преживяват този период драматично ;). Повечето в този период са станали по-резервирани-имало е едно отдръпване и нежелание за интензивен живот.

*

Stella

• 7765
« Отговор #221 -: Март 04, 2011, 05:47:37 pm »
Повечто ми приятели/ки или наскоро са минали Уранова опозиция или в момента са в такава. Споко, по моята статистика значително по-малък % от мъжете преживяват този период драматично ;). Повечето в този период са станали по-резервирани-имало е едно отдръпване и нежелание за интензивен живот.

А за жените какво ще кажеш?
Точно по време на самата уранова опозиция, аз наистина се отдръпнах от активен живот и си стоях по-ниско от тревата. Но преди това яко ме тресе съвпадът с Меркурий, а после с Венера в Риби....затова си кротувах, докато не се разпадне.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #222 -: Март 04, 2011, 06:36:29 pm »
Мъжете и жените различно преживяват Урановата опозиция;първите се обръщат към своята "анима" и започват да изследват качества в самите себе си ,традиционно свързани с "женските " си стремежи,а жените своят "анимус" и се обръщат към области които се класифицират като "мъжки".

Това направо ме изумява. За пръв път го чувам. Интересно...
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #223 -: Март 04, 2011, 06:40:00 pm »
защото има жени които до 40 -42 години са градили кариера(присъствие на силни Овен,Стрелец,Водолей и Близнаци в натала за сметка на създаване на семейство и сега е момента да се замислят дали това ги удовлетворява .При мъже настроени предимно към създаване и поддържане на връзки,семейство(присъствие на силни Рак,Телец,Везни даже и Скорпион),сега е момента да творят във външния свят.

Аз съм се омъжила рано - Асцендент Стрелец със светила във Водолей-все мъжки знаци, но съм предпочела да създам семейство и да се грижа за дете, пред кариерата. Господарят на асцендента ми е в Рак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #224 -: Март 04, 2011, 06:43:19 pm »
Наблюдавала съм как жени на около 40-годишна възраст, т.е. около Уранова опозиция, буквално изтрещяват. Зарязват семейството, съпруга, децата, слагат мини поли, тръгват "по живота", на лов за мъже. Сякаш изживяват последния си шанс да бъдат желани и харесвани.
За съпрузи на средна възраст също чувам оплаквания от мои познати, някои не могат да си познаят мъжете. Тук също го има този момент - да се изживее неизживяното. Някои може да стават и по-вглъбени, не знам, всичко е индивидуално според човека.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #225 -: Март 04, 2011, 06:45:44 pm »
Не случайно има такъв феномен, наречен "криза на средната възраст" - именно цикъла на Уран е виновен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #226 -: Март 04, 2011, 06:47:01 pm »
При мен урановата криза ще е съчетана с транзитен квадрат на Плутон към натална Венера (У7 и У11). Още отсега се филмирам.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #227 -: Март 04, 2011, 06:59:07 pm »
При някои хора по време на уранова криза се случва да се сдобият с нещо, към което са се стремяли вътрешно, но поради някакви причини и обстоятелства или е било изместено от други приоритети, или не са успявали да го постигнат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #228 -: Март 04, 2011, 06:59:52 pm »
Lillie,Венера във Везни или Овен ти е? :blink:

Ретроградна Венера в Овен, в съвпад с Меркурий и ЮЛВ в 5 дом.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #229 -: Март 04, 2011, 07:05:26 pm »
Каръл Ръшман пише, че прогресивен или транзитен аспект на Венера с Уран осуетява обвързването и възпрепятства опитите на индивида за създаването на близки връзки, но аз съм виждала как хората пристъпват към съвместно съжителство с Уран в съвпад с Венера (У7) или при съвпад на Уран с Десц. Уран е планетата на крайностите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #230 -: Март 04, 2011, 07:10:28 pm »
За транзитен Уран в твърд аспект към нат. Марс също казват, че е експлозивен, но по време на съвпада на тр. Уран с Марс създадох най-трайната си връзка. По същото време Уран бе в квадрат с Луната на партньора.
Вярно е обаче, че беше на приятелски начала, имаше много свобода и доверие в отношенията, нямаше регламент и рамки. Когато мунданната опозиция между Сатурн и Уран по оста Дева/Риби направи квадрат с Венера на партньора, се разделихме, Сатурн тъкмо бе навлязъл в неговия 5 дом (имаше и дирекционни показатели за раздяла - дир. Сатурн в опозиция към управителя на АС и на 5 дом).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #231 -: Март 04, 2011, 07:15:13 pm »
За съвпада на тр. Уран с натален Марс се казва и че дава инциденти. Мой познат загина при пътно-транспортно произшествие при негативен аспект, но той си има опозиция по рождение, т.е. предразположеност, а тр. Уран направи тао-квадрат. (Дими от Сленг - също ). На друг мой познат Уран му се търкаля върху Марса в последния градус на Риби вече половин година и си е жив и здрав. Но той изначално си няма в натала негативна връзка между двете планети.

*

abroad

• 2187
« Отговор #232 -: Март 04, 2011, 07:32:48 pm »
За съвпада на тр. Уран с натален Марс се казва и че дава инциденти. Мой познат загина при пътно-транспортно произшествие при негативен аспект, но той си има опозиция по рождение, т.е. предразположеност, а тр. Уран направи тао-квадрат. (Дими от Сленг - също ).

аха, значи ми остават около 7-8 годинки :thinking:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #233 -: Март 04, 2011, 07:48:17 pm »
P.S.Lillie ,понеже тук темата е за Уран ,бих искала да разбера как усещащ своята Венера ,да обменим информация...не знам в друга тема или как... :blink:

Не я усещам много овенска, както я описват в книжките, по-интровертна е моята, по-ранима, трудно се разкрива... Следи под лупа, все се съмнява и има "едно наум", но ревността не й е присъща сякаш, не обича показността и драматизацията, да бие тъпан, всичко сублимира (но това се дължи и на Луна на специално място). Наблюдавала съм как се изявява директна Венера в Овен, по-различна е (ако се абстрахираме от аспектите, които получава, и говорим само за изява на ниво знак).  :blink:

ПП. За да не спамим темата за Уран, после може да затрия отговора.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #234 -: Март 04, 2011, 08:57:24 pm »
И Сатурн в съвпад с Луна и Венера си казва думата. А и дори да е само в един знак с тях, пак се усеща влиянието му в интимната сфера.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #235 -: Март 05, 2011, 02:50:27 am »
За съвпада на тр. Уран с натален Марс се казва и че дава инциденти. Мой познат загина при пътно-транспортно произшествие при негативен аспект, но той си има опозиция по рождение, т.е. предразположеност, а тр. Уран направи тао-квадрат. (Дими от Сленг - също ).

аха, значи ми остават около 7-8 годинки :thinking:
Наистина гадно :'(
На мойто дете му предстои скоро тр уран да направи съвпад с марс .
Марс и уран в натала имат аспект "К" обърнато нагоре :-[
Марс управлява 10 ти дом,а уран 8ми :'(

*

holanda

« Отговор #236 -: Март 05, 2011, 03:01:06 am »
За съвпада на тр. Уран с натален Марс се казва и че дава инциденти. Мой познат загина при пътно-транспортно произшествие при негативен аспект, но той си има опозиция по рождение, т.е. предразположеност, а тр. Уран направи тао-квадрат. (Дими от Сленг - също ). На друг мой познат Уран му се търкаля върху Марса в последния градус на Риби вече половин година и си е жив и здрав. Но той изначално си няма в натала негативна връзка между двете планети.

:-\

опа,опа...
Уран като навлезе в Овен,на 4 гр ще допълни наталното Тао до голям квадрат,опозира натални Слънце/Марс.Транзита ще е през 6 дом-здравето.
В натала Слънцето и Марс са в твърд аспект с Уран (квадрат)

:'( аз от този аспект се притеснявам,подготвям се едно известно време..за промени..каквито и да било...но чак пък такива.. :lol:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #237 -: Март 05, 2011, 04:00:35 am »

:-\

опа,опа...
Уран като навлезе в Овен,на 4 гр ще допълни наталното Тао до голям квадрат,опозира натални Слънце/Марс.Транзита ще е през 6 дом-здравето.

:'( аз от този аспект се притеснявам,подготвям се едно известно време..за промени..каквито и да било...но чак пък такива.. :lol:

При мене положението е подобно.Уран като ми застане на ДЦС на 3 градуса в овен, ще допълни натален Т квадрат
до кръст и за капак по същото време транзитен Плутон ще е на ИЦ в съвпад с натален Сатурн и Нептун.
Чудно ми е при наличието на такива аспекти, дали ще си запазя ума ...  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #238 -: Март 05, 2011, 04:13:54 am »
опа,опа...

Нема да се мре.  ;D

Все пак имай предвид, че Марс е У7 в картата, а двамцата със Слънцето са мъжки сигнификатори, пък Уран е У5, доколкото си спомням... Ще дойде и твоят уранов принц, но не на бял кон, със совалка ще нахлуе, да видиш метеорен дъжд посред бял ден и да ти разбърка малко представите за лИбоФтЪ...  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #239 -: Март 05, 2011, 04:33:04 am »
Цитат
мерси Лили,вече и аз се записвам за принц, чакам на скамейката

Ако си трета резерва има си чакаш  ;D ...