Здравей Гост

Изгряващи планети в хороскопа

• 273 Отговора
  • 41804 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Изгряващи планети в хороскопа
« Отговор #80 -: Януари 30, 2010, 05:07:45 pm »
Гледам, че темата пак тръгна в друга посока, затова обявявам отговора, както обещах.

Аврора беше най-близо до целта и почти позна. Честито!  :blink:

Цитат
Химичка? Или работа в лаборатория с модерни уреди. Изследователска работа.

Оставам с впечатлението, че повечето от включилите се в гатанката са гледали Марс, Венера и Уран, но са подценили планетите в гокленовите зони. Ако бяха обърнали внимание на съвпада на "изгрелия" Нептун със СЛВ в 12 дом в Стрелец (в знака на АС) и на съвпада Луна/Плутон в 9 дом в същия знак, в който се намира МС в картата, щяха със сигурност да са по-близо до верния отговор!

Жената работи в медицината. Не е лекар по образование, учила е за медицинска сестра. Акушерка е!
Да, определено, Уран близо до МС носи елемент на риск и промяна. Самата работа обаче е рутинна, в момента работи в АГ кабинет, където се правят разни лабораторни изследвания, но има и нощни дежурства. А самото раждане, както знаете, може да бъде свързано с всякакви форсмажорни обтоятелства. Ето къде тя използва силата на кулминиращия Уран и тау-квадрата с включени Марс, Сатурн и фокусна точка Луна/Плутон!
Професията й няма нищо общо с Везни на МС и Венера в Риби във 2 дом в тригон с Уран, поне според мен. Както казах, навремето рисуваше добре. Не шие, не плете, не бродира. Но е сръчна, работата й спори.

Цитат
"Държанка", доколкото това понятие все още се ползва от богат/високопоставен възрастен господин от тайна връзка, може би...

Не е държанка, но имам съмнения, че бракът й е бил добре планиран и обмислен. Между другото, много ме учуди, че бракът й не излиза по дирекции, поне на пръв поглед не се забелязва никаква динамика в годината на сключването му. Винаги търся мажорен аспект на дирекционна планета-сигнификатор към някой от ъглите или на дирекционен ъгъл към планета-сигнификатор. При нея такива липсваха, успях да издиря брака с някои минорни аспекти, които също гледам, ако липсват мажорни. Възможно е часът на раждане да идва около 10-12 минутки по-рано, но в случая, който коментираме, това не променя нещата.

За брака Синухе е прав - Сатурн в 7 дом не винаги дава по-възрастен и зрял партньор. Съпругът й е с три години по-млад от нея и тя го държи яко под чехъл, налага му се, контролира го. Омъжва се на 24-годишна възраст, след като вече бе изпаднала в истерия да не остане "презряла" стара мома. Въпреки че чух коментари за "голямата любов", имам известни съмнения относно мотивите й. Възможно е да са се обичали силно, но за съжаление в картата й виждам други мотиви - и по натал, и в динамика.

Жената произхожда от проблемно семейство, майка й се развежда рано и остава сама с две деца. Майката е била малтретирана от бащата. Бащата - купонджия и алкохолик - не поема никаква отговорност за децата и дори не й е плащал издръжка. Майката се бори цял живот за оцеляване, за да издържа двете си деца, живеят много бедно и в лоши жилищни условия - в една стая в общежитие, с обща тоалетна в другия край на коридора... Вероятно всичко това е допринесло за формиране на материалистичен светоглед и нагласа, майката също е такава. Дребнави, с еснафски, ограничени възгледи, които гарантират тяхното физическо оцеляване. Интересното е, че и тримата - момичето от картата, брат й и майка й имат акцентиран втори дом в хороскопа или подчертан знак Телец.
Често забелязвам двояко проявление на акцента върху втори дом, т.е. има случаи, когато човекът е роден в заможно семейство, където приоритет се дава на материалните ценности, на вещите, притежанието, но има и редица други случаи, когато роденият страда от недоимък, да речем, ако е расъл в бедно семейство, което от своя страна също допринася за формиране на материалистична нагласа в живота, стремеж към сигурност или дори подсигуряване за чужда сметка. Нерядко такива хора се женят/омъжват за социален статус, т.е. партньорът е само "средство" за постигане на поставената от тях цел. Това важи с особена сила, ако при подчертан втори дом Луната има твърд аспект със Сатурн! Могат да говорят за любов, но в крайна сметка хороскопът "говори" и показва какъв е бил мотивът.
Съпругът на младата жена, чиято карта разглеждаме, произхожда от интелигентно семейство, с лек аристократичен уклон. Жената не се разбира със свекърва си, с която се налага да дели едно общо жилище - просторно и на пъпа на двумилионен град, защото двете са от различно тесто, както се казва. Бащата на съпруга е университетски преподавател, майката е библиотекарка с аристократичен маниер. А снаха им, която произхожда от бедно семейство и е дошла от покрайнините на града, без стил и обноски, определено не се "вписва" в тяхната среда. Но в крайна сметка я приемат.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #81 -: Януари 30, 2010, 05:21:26 pm »
Ако искате, пробвайте да отгатнете нещо за партньора й, за брака й, ако има такъв. После като се върна, ще ви кажа какви наблюдения имам върху Сатурн в 7 дом в женска и Сатурн в 7 дом в мъжка карта, има съществена разлика в изявата му според мен.

Може ли да кажеш обещаното :25:
« Последна редакция: Януари 30, 2010, 05:27:03 pm от abroad »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Януари 30, 2010, 05:24:03 pm »
струва ми се ,че ексцентрична и на моменти неадекватна.

Напротив, много е "стандартна", с ограничени интереси, нищо ексцентрично няма в нея. Когато повдигнах въпроса за хороскопи и астрология пред нея, отговорът й беше "Незнаещият има по-спокоен сън". Направете си извода сами!
Освен това професията й изисква от нея да бъде много адекватна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #83 -: Януари 30, 2010, 05:29:34 pm »

Съпругът на младата жена, чиято карта разглеждаме, произхожда от интелигентно семейство, с лек аристократичен уклон. Жената не се разбира със свекърва си, с която се налага да дели едно общо жилище - просторно и на пъпа на двумилионен град, защото двете са от различно тесто, както се казва. Бащата на съпруга е университетски преподавател, майката е библиотекарка с аристократичен маниер. А снаха им, която произхожда от бедно семейство и е дошла от покрайнините на града, без стил и обноски, определено не се "вписва" в тяхната среда. Но в крайна сметка я приемат.

Библиотекарка с аристократичен маниер!

По-скоро свекървата, която е проста библиотекарка, успяла да се омъжи за професор, е имала по-големи амбиции за бъдещата съпруга на сина си. Та и свекървата е амбициозна, защото самата тя не е нещо кой знае какво, пък иска повече.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Януари 30, 2010, 05:31:31 pm »
Ако искате, пробвайте да отгатнете нещо за партньора й, за брака й, ако има такъв. После като се върна, ще ви кажа какви наблюдения имам върху Сатурн в 7 дом в женска и Сатурн в 7 дом в мъжка карта, има съществена разлика в изявата му според мен.

Може ли да кажеш обещаното:25:

Да не вземеш да се обидиш или да го приемеш лично?
Не знам, може би съм субективна, но съм наблюдавала отблизо и поведението на жени със Сатурн в 7 дом, и на мъже със същата позиция.

В женска карта Сатурн в седми дом нерядко дава силно "вкопчване" в партньора, на принципа "връзка/брак на всяка цена!". Виж, при теб може и да не е така.
При всички положения дава силно изразена лоялност, така да го наречем, стигаща понякога до мазохизъм в опита партньорът да се превземе/задържи без оглед на това каква ще е цената.

В мъжка карта обаче Сатурн в 7 дом дава известни резерви що се отнася до поемане на сериозен ангажимент, обвързване и узаконяването му. Много висока летва в избора на онази партньорка, на която ще бъде позволено да стигне до сърцето му, докато летвата в избора на сексуални партньорки може да бъде ниска. Зависи от хороскопа, разбира се.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Януари 30, 2010, 05:34:35 pm »
По-скоро свекървата, която е проста библиотекарка, успяла да се омъжи за професор, е имала по-големи амбиции за бъдещата съпруга на сина си.

Точно така! И вероятно свекървата е имала очаквания за по-изгодна партия за сина си.
Доколко е "проста" библиотекарка не мога да кажа, изглежда фина и интелигентна жена, но е глезла.

И за съжаление е вярно, че един брак с голяма разлика в социалното положение и образователния ценз може в един момент да породи сериозни проблеми между съпрузите, макар че от гледна точка на любовта - онази безусловната, това изглежда нелепо и смешно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #86 -: Януари 30, 2010, 05:40:45 pm »

Да не вземеш да се обидиш или да го приемеш лично?
Не знам, може би съм субективна, но съм наблюдавала отблизо и поведението на жени със Сатурн в 7 дом, и на мъже със същата позиция.

В женска карта Сатурн в седми дом нерядко дава силно "вкопчване" в партньора, на принципа "връзка/брак на всяка цена!". Виж, при теб може и да не е така.
При всички положения дава силно изразена лоялност, така да го наречем, стигаща понякога до мазохизъм в опита партньорът да се превземе/задържи без оглед на това каква ще е цената.

В мъжка карта обаче Сатурн в 7 дом дава известни резерви що се отнася до поемане на сериозен ангажимент, обвързване и узаконяването му. Много висока летва в избора на онази партньорка, на която ще бъде позволено да стигне до сърцето му, докато летвата в избора на сексуални партньорки може да бъде ниска. Зависи от хороскопа, разбира се.

Не го приемам лично :blink:
Попитах, тъй като имам съвсем близки наблюдения върху себе си ;D и брат ми...
Еднаквото е в сериозното/лоялно отношение при връзките, до време, обаче...
Другото е наобратно при нас, брат ми има брак, с първата жена, която се съгласи на това :-[

*

Helo

« Отговор #87 -: Януари 30, 2010, 05:41:15 pm »
По-скоро свекървата, която е проста библиотекарка, успяла да се омъжи за професор, е имала по-големи амбиции за бъдещата съпруга на сина си.

Точно така! И вероятно свекървата е имала очаквания за по-изгодна партия за сина си.
Доколко е "проста" библиотекарка не мога да кажа, изглежда фина и интелигентна жена, но е глезла.

Под "проста" нямам предвид глупава, а че не е постигнала нещо кой знае какво. Да не се обиждат библиотекарите, но заплатите им са около 200 и нещо лева, без изгледи за каквото и да било професионално израстване или увеличение на заплатата.

Да си библиотекар не е особено престижно или доходно.

Тя се е омъжила за цял професор все пак, което в сравнение с нейната професия си е постижение и сигурно тя работи с увинерситета. :P И явно е амбициозна жената.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Януари 30, 2010, 05:47:23 pm »
Да, в университета е работила.
По същия начин са били и родителите на моя баща - татко университетски преподавател и мама "проста" библиотекарка. Вероятно това обяснява любовта ми към книгите.  :blink:
Родителите на майка ми също бяха подобен тандем - университетски преподавател по висша математика и "проста" асистентка в същата катедра.  :93:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #89 -: Януари 30, 2010, 06:01:47 pm »
В дира има потребителка със Слънце в съвпад с Кету в първи дом, както и Меркурий там в същия знак, и като преброиш темите и постингите, познай на кой от потребителите са най-много?  :P Има още един образ там, също със Слънце и Меркурий в първи дом, не по-малко активен, с него не може да се надприказва човек. Има повтарящ се модел, отдавна го забелязах и малцина правят изключение. Всъщност дотук нито един.  :blink:

Я да затвърдя и аз модела със Слънце и Меркурий в 1ви ;D
А какъв, казваш е модела :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #90 -: Януари 30, 2010, 06:01:54 pm »
 В моето семейство е обратното- "прост" работник (баща ми) за жена с кариера (майка ми). ;D
 На К7 в радикса на майка ми е козирог, а Сатурн се намира на К2 лъв- това говори обикновено за обратното. :blink: :blink: :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Януари 30, 2010, 06:10:56 pm »
Не, имах предвид, че вербално това са най-активните потребители във форумите, просто виж и ще забележиш, че тенденцията се повтаря, т.е. тази позиция в хороскопа работи!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #92 -: Януари 30, 2010, 06:16:10 pm »
Не, имах предвид, че вербално това са най-активните потребители във форумите, просто виж и ще забележиш, че тенденцията се повтаря, т.е. тази позиция в хороскопа работи!

явно ,агресивния подход на мерка в знака на овена/марсов знак/ ,понякога остава неразбран. или в стремежа ,за академичен изказ и блясък или за водачество и първо мястона казаното не мисли точно как и какво иска да каже..... и понякога остава неразбран. обикновенно мястото е дома ,който заема в натала..... :( :angry:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Януари 30, 2010, 06:24:11 pm »
Не си ме разбрала, Марая, мисълта ми е, че в астрологията и във всеки хороскоп има фактори, чието влияние не бива така самонадеяно да се отхвърля, защото видите ли "аз знам всичко". Такава нагласа често води до грешки. Добре, че тук сме форум и просто се упражняваме/забавляваме, ами ако работим с клиенти!?  :unsure:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #94 -: Януари 30, 2010, 06:31:55 pm »
че в астрологията и във всеки хороскоп има фактори, чието влияние не бива така самонадеяно да се отхвърля, защото видите ли "аз знам всичко". Такава нагласа често води до грешки. Добре, че тук сме форум и просто се упражняваме/забавляваме, ами ако работим с клиенти!?  :unsure:

Това като принципно положение е абсолютно вярно, колкото пъти съм се взимала на сериозно, все получавам някой и друг по-малък или по-голям шамар ;D

Ама нищо не ми каза за модела...интересно ми е, за това питам :blink: или по-сокро как да си го насложа спрямо себе си

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Януари 30, 2010, 06:37:36 pm »
Това е интересното на астрологията, че се учи цял живот. Понякога от грешките си се учим, всички ние без изключение! Няма астролог, който не греши, има астролози, които не искат да го признаят. В крайна сметка "шамарът" е за сметка на клиента, ако става въпрос за професионално консултиране, а не дискусия във форум като нашия тук. Ако някой се е взел много насериозно, какво са ни виновни изгряващите планети?  :88:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Януари 30, 2010, 06:41:33 pm »
лили , да ти кажа нещо с мойте познания
всяка планета в от 7-ми до 12-ти е изгряла ,та вече прегоряла. тя още преди да поеме първия дъх индивида е светнала и блести. раждането е мига в който се отчита асцендента. точния градус дава първия писък на новороденото.
всяка планета има безспорен дял в натала и в бъдещето на индивида. тя е част от пъзела и без нейното участие картата не е пълна.
за мен изгряваща е планетата ,която е в точен съвпад с асц-то или най-близко до него.
и никой не може да промени мисленето ми.
да! така е! планетите в близост до главните оси са в гукленови зони ,но....това не ги прави изгряващи!
наред с това ,всяка планета -изгряваща и в конюкция с друга или възел има изключително голямо влияние във всяко отношение в наталната карта.
аз приемам в моя случай за изгряваща планета меркурий в съвпад с южния възел. това преведено на български звучи в мойте представи и за мойте познания така:
информация натрупана в предишни инкарнаций,която следва да бъде предадена /стрелец/.
всичко в 12-ти дом е вече изгоряло или изгряло.....,не му предстой да изгрее тепърва...

12-ти дом е много тежък дом. това е кошчето на хороскопа. тук е кармата и скритите врагове ,тук е и най-скритото място в душата на човека и много други неща....
лили ,не е нужно да ти е изгряващ урана в 12-ти за да си астролог!
достатъчно е само да е там.
той осветлява скритите неща в 12-ти ,той ти дава зотериката и астрологията ,познанията.от тук идва и силния шок в детството ти преместванията и емиграцията ,социалната ти нестабилност,неочакваната изолация тайните ,които понякога стават явни.
тоой -уран в 12-ти дава страх и безсъница,истеричности постоянно очакване на неприятности.
докато изгряващия уран на асц е друга бира! промени в личността,промени във възгледит, непредсказуемо поведение. ясновидството го носи той-уран ,като изгряваща планета. И ТОВА ГО ИМАШЕ ВАНГА! УРАН В СЪВПАД С  АСЦ! голяма интуиция/чрез мисъл/ СВОБОДОЛЮБИЕ ,НЕ ТЪРПИ НАСИЛИЕ!
Лили , ТИ търпя насилие твърде дълго и в момента си зависима от това и носиш последствията му. хора с уран изгряващ неачякквано за всички постигат много.....,тези хора не се вписват в общественит рамки и норми.....

познавайки те ,със сигурност на 100% казвам ,че твоя уран е от изгрелите , а не изгряващите планети. идното е минало , а другото бъдеще време.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Януари 30, 2010, 06:49:23 pm »
Добре де, на тебе изгрелият Нептун какво ти дава? Или си мислиш, че изобщо не влияе?
А какво според теб е донесъл на жената от картата с Нептун в съвпад със СЛВ в Стрелец? Тя е избрала пътя, който сочи Нептун в 12 дом, за свое професионално поприще. Най-вероятно, защото се намира в съвпад със СЛВ. Защо не е емигрирала, Нептун и Риби се свързват и с това, не само Уран? АС е в Стрелец, управителят му се намира в Риби, управителят на МС също е в Риби в мажорен и много точен аспект с Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Януари 30, 2010, 06:49:49 pm »
Не си ме разбрала, Марая, мисълта ми е, че в астрологията и ......

лили ,аз ти задодох конкретен въпрос без аналогия за другата карта или за потребители от друг сайт ,който дори не познавам. тази аналогия я правиш за трети път. аз не познавам тези потребители ,както и други сайтове. влизам тук и само тук...
оправданията ти в този случай са излишни.
 :( :( :( :(-ни го очакнвах от теб! :rolleyes: :-\ :angry:
знам ,че сарказама е първата ти работа.....
нооо...,когато човек критикува другите ,трябва да започне от себе си , с оглед на обективното :( :(

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #99 -: Януари 30, 2010, 06:50:46 pm »
За акушерката-да,картата е костелива,но въпреки всичко нещата са показани и без да вземем съвпада Луна/Плутон-дори и издигнати -те са в знака на Везните,което няма общо с раждането,както и 9 дом.Единствено са повлияли като допълващ фактор.

Основният е Уран на МЦСкорпион -защото това е знака на раждането и смъртта,а тук той екзалтира-родената може да се справя по-лесно с тази енергия.Второ Уран управлява 2 дом и е диспозитор на Слънцето и Меркурий (управителя на 6ти дом).Така че всички пътища водят към него-тези чрез които може да си изкарва прехраната,упражнявана професия.Уран е екстремност-а ражданията обикновено не могат да се контролират напълно, има елемент на непредсказуемост.Познах,че жената може да работи професия свързана с по-специфична роля на ръцете-това е заради Меркурий управител на 6ти,от там обаче се прехвърля енергията към диспозитора Уран-а той в Скорпион е крайната инстанция,къде се влага тази енергия.

Така че не мога да приема,че това е само от издигнати Луна/Плутон-това са управителите на 7 и 11 дом и се намират в 9ти-никакъв резон.Че и по знак.
Резона е изцяло по 2,6 и 10 дом-което отговаря и съвсем точно на това какъв труд извършва и как си печели парите.

В картата само не "пасва" МЦ-то във Везни с упр Венера-ако е в Скорпион нещата ще се напаснат от всякъде,може часа да не е верен(след 10 мин влиза в Скорпион).Разбира се Уран ще си остане в Скорпион и пак ще си упр 2 дом и ще е диспозитор на упр на 6ти-което е достатъчно.

Да точно това-акушерство на пръв поглед,едва ли някой астролог ще му хрумне-но картата определено го носи!