Здравей Гост

Изгряващи планети в хороскопа

• 273 Отговора
  • 41859 Прегледи
*

abroad

Re:Изгряващи планети в хороскопа
« Отговор #120 -: Януари 30, 2010, 07:55:43 pm »
АЗ -вижте ,как раненото слънце в 1-ви дом пише с голЕми букви ,не мисля ,че има конфликт.
ЗА ЕНТИ ПЪТ ЛИЛИ МЕ СЪПОСТАВЯ С ПЕРСОНА ОТ ДРУГ ФОРУМ ,КОЯТО ДРИ НЕ ПОЗНАВАМ.
АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА НЕ ПИША ПОВЕЧЕ ТУК ИЛИ ДА СИ ИЗТРИЯ ПРОФИЛА-КАЖЕТЕ!
ВСЕ ПАК СЛЪНЦЕТО-РАНЕН ,УМРЯЛО ИЛИ КАКТО И ДА ГО НАРЕЧЕТЕ Е В СТРЕЛЕЦ,А ТОЙ НЕ ПОНАСЯ НЕСПРАВЕДЛИВИТЕ ОБИДИ И ДУМИТЕ ХВЪРЛЕНИ ХЕЙ ТАКА........ПРОСТО НА ВЯТЪРА.
ДА ,НОСЯ МАЙТАП ,ДОРИ КАТО НИКОЙ ОТ ТОЗИ ФОРУМ УМЕЯ ДА КРИТИКУВАМ СЕБЕ СИ ,НО КОГАТО УСЕЩАМ ,ЧЕ НЯКАЙ МЕ НАПАДА ПРОСТО ХЕЙ ТАКА ОТ ЛЮБОВ КЪМ ТОВА -НЕ МИ Е ПРИЯТНО....И ТО НИКАК. :(
КАКТО СЕ СЪОБРАЗЯВАМ С ДРУГИТЕ И УВАЖАВАМ МНЕНИЕТО ИМ ,ТАКА ОЧАКВАМ СЪЩОТО.
ТОЗИ ФОРУМ СЕ ЧЕТЕ ОТ МНОГО ХОРА!
И АККО МОЙТО ПРИСЪСТВИУ НЕ Е ЖЕЛАНО И ЖЕЛАТЕЛНО СИ ТРЪГВАМ....
НО МНОГО МОЛЯ В ПРАВ ТЕКСТ И ДИРЕКТНО.......
 :(

Ей ти на директно, както много често в реала и рядко правя във виртуала, но този път ще направя изключение...
щото все идва такъв момент, колкото и да си търпелив :blink:

Според мен твоето присъствие тук изобщо не е нежелано, често действа мотивиращо и в полза на обективното...
Харесвам и подхода "право куме в очи", но в последно време не това е "на мода"...
Всеки има трески за дялане и това често е видно от много хора, особено тук, но е по-добра идея първо да погледнем себе си и после другите, т.е. виждам недостатъците на другите, но гледам да си мълча, защото и аз имам множество такива, или ако ще играя ролята на коректив го правя чистосърдечно в името на градацията, без други оттенъци
Само да добавя, че това го каза Слънце в 1ви в почти точен съвпад с Меркурий /казими - прегоряло ;D/ в Козирог
Слънце, което Марая е "засягала" на практика, без реално основание...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #121 -: Януари 30, 2010, 08:00:04 pm »

Според мен несъгласието, което породи дискусията, се дължи на това, че част от нас придвижват Асцендента, докато други - планетите от точката на изгрева до кулминацията. В обясненията си следвах астрономическата логика, т.е. движейки планетите: една планета изгрява на хоризонта, когато е в точен съвпад с АС, след което се движи нагоре в посока на часовниковата стрелка, набира сила, светлина, става все по-видима и, стигайки до точката, наречена Зенит, кулминира. По-нататък следва слизане надолу и залязване на същата.

Аз пък тази логика нещо не мога да я схвана  :unsure:

Няма като как да движиш една планета нагоре по часовника-след като тази планета реално не се движи натам!  :o
Това че планетите се движат,не означава непременно че ние трябва да ги движим както ни падне!Защото за да бъде един Уран от 12ти в 10ти дом в картата-за един ден,не той минава 90 градуса ,а АСЦ!АСЦ е директива,който задава движението-реално погледнато се движи той,а не планетата.Това което се движи е АСЦ/МЦ и то отбелязва,кое къде и как.

За мен правилното е,че се движат домовете,които разполагат планетите,а не че движението на планетите ги разполага в определени домове.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #122 -: Януари 30, 2010, 08:02:26 pm »
аброд, модата е забравеното !старо!!!!
ние , с наранените слънца  ;D ;D ;D ,сме много..... и всяко слънце или луна има свойте слаби места...... ;) ,но не сса дадени затова ,да работиш в/у тях и да продължиш напред.
тежки са стелиумте ,без значение дома и знака....,там има работа за всички планети , а повечето от тях винаги са в противоречие и боли.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Януари 30, 2010, 08:11:40 pm »

Не е логика, а научна концепция. Има си курс за това.
Това, че някой не може да "схване", все още не означава, че дадено нещо не съществува или не функционира. И аз не мога да схвана много неща - физика, висша математика, пространствена геометрия... Абсолютен дебил съм там.  ;D Това дава ли ми право да ги отрека? Риторичен въпрос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #124 -: Януари 30, 2010, 08:12:10 pm »
Извън същността на темата:
Не защитавам никого и нищо, включително и себе си :-X
Моля ви, нека се опитаме да бъдем максимално обективни
Всеки един тук има своя принос, по един или друг начин, никой не оборва авторитетите, но винаги има съмнения, които би било добре да се коментират, без да се нападаме открито или прикрито, ако може конструктивно и откровено :blink:
Всички сме смъртни

*

Марая

• 28287
« Отговор #125 -: Януари 30, 2010, 08:12:15 pm »
Няма като как да движиш една планета нагоре по часовника-след като тази планета реално не се движи натам!  :o

просто споделям твоето мнение и не защото си ми приятел
, а защото без куспида асц/дсц всяко значение губи смисъл.
ретро звученето е илюзорно....нищо не е ретро в този свят-всичко върви към делтата на живота! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #126 -: Януари 30, 2010, 08:14:38 pm »

ретро звученето е илюзорно....нищо не е ретро в този свят-всичко върви към делтата на живота! :wub:

това е обяснено в "Духовна астрология" на Еккирала Кришнамачария, не съм си го измислила аз  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #127 -: Януари 30, 2010, 08:15:34 pm »

това е обяснено в "Духовна астрология" на Еккирала Кришнамачария, не съм си го измислила аз  :tongue2:

БРАВОООО! Ето това се казва научен подход. Цитираш автора, Благодаря!
« Последна редакция: Януари 30, 2010, 08:40:53 pm от Небесна »

*

Марая

• 28287
« Отговор #128 -: Януари 30, 2010, 08:17:54 pm »
Адаш ,това е метод от прогностиката
движението на обратно.
ама НЕМА КАТО КАК ДА ИЗГРЕЕ ЕДНА ПЛАНЕТА ,ТА АКО ЩЕ НА МЦ ДА КАЦНЕ..... ;D :29: :29: :29: :29:
МЕТОД ОТ ПРОГНОСТИКАТА- малко използван! :P :72: :19:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Януари 30, 2010, 08:19:01 pm »
Това че планетите се движат,не означава непременно че ние трябва да ги движим както ни падне!

Напротив, планетите не са застинали в небето, те продължават да се движат. Движението на планетите е от точката на астрономическия изгрев, т.е. когато стават видими на хоризонта, в горната посока - към точка им на кулминация, зенита. Визирам видимото им движение от гледна точка на земния наблюдател. Естествено, че ние проектираме движението на небесните тела върху еклиптиката. От друга страна, референтната точка също се движи, доколкото Земята се върти около оста си, но същото важи и за всички небесни тела, които наблюдаваме. Не знам как другояче да го обясня, и аз не съм силна в астрономията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #130 -: Януари 30, 2010, 08:19:48 pm »
бе Небесна, не ме юркай де  ;D

като се сетя нещо го пиша, ама в тая глава колко инфо има и нема кьорав спомен откъде е  :25:

иначе за другите ми твърдения, мисля че е виновна книгата "Астрологични домове" на Дейн Ръдиар. пича има много интересен поглед върху домовете и ги върти по много начини, ама само туй съм запомнила и това съм написала  :-[

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #131 -: Януари 30, 2010, 08:24:51 pm »
Адаш ,това е метод от прогностиката
движението на обратно.
ама НЕМА КАТО КАК ДА ИЗГРЕЕ ЕДНА ПЛАНЕТА ,ТА АКО ЩЕ НА МЦ ДА КАЦНЕ..... ;D :29: :29: :29: :29:
МЕТОД ОТ ПРОГНОСТИКАТА- малко използван! :P :72: :19:

не ме карай да разтягам сега локуми в подкрепа на твърдението си, че почнаха "отчаяните съпруги"  :29:

не съм добра в астрологията, но не ми казвай какво може да изгрее и какво не, защото отработката на дадена планета лично за мен си е изгрев в пълната и светлина - въпрос на обличане в думи  ;)  думите са просто начин на изразяване на лично мнение и зависи какво влагаш в дадената дума. хич ме няма в прогностиката и не и знам методите за да се бъркам там   :19:  но като ми остане малко време ще се разровя в "Духовната астрология" и ще цитирам точно за какво говоря!!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #132 -: Януари 30, 2010, 08:25:29 pm »
небесна и люмиер е автор и апостолофффффффффф е автор.
как да разбирам?!
предпочитаме чуждоземските ли?! :o :o
отричаме наштепък търсим чуждите,те са критерий,авторитет ?!!!!
авторите са си автори ,науката не е стационарна ,науката също се движи-напред и нагоре......
аз мисля,че астрологията е надграждане- ТЯ НЕ Е СТИГНАЛА ДО КРАЯ!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #133 -: Януари 30, 2010, 08:27:23 pm »
това е обяснено в "Духовна астрология" на Еккирала Кришнамачария, не съм си го измислила аз  :tongue2:

Абе Вещичке,това което обяснява той е нещо съвсем друго-там е за пътя на еволюцията и т.н. и няма нищо общо с модела за който ние говорим.
Там е на чисто символично равнище. Няма нищо общо с геометрия и реално движение на планетите.

БРАВОООО! Ето това се казва научен подход. Цитираш автора, Благодаря!

Абе,Небесна ще ме извиняваш-но цитирането на едно име написало книга-това ли е научен подход и сериозна обосновка?Че те сума ти автори си противоречат и не това е най-важното-на мен не ми трябва авторитета или името на някой,след като мога сам да мисля.За това и курсовете на някой не са ми критерий за научен подход както ти твърдиш.Има и школи и курсове,които също напълно си противоречат.Аз си мисля,че човек разчита на авторитети,само когато се съмнява в себе си.

Не е логика, а научна концепция. Има си курс за това.
Това, че някой не може да "схване", все още не означава, че дадено нещо не съществува или не функционира.

Ох ши падна  : :57:

Ако това минава за научна концепция някъде,не и при мен! Аз си гледам реалното,а не това което някой "умник" е измислил и други след него са захапали  :29:

И какво значи трябва да ходя на курс да се просветя накъде се движат планетите и как сами си прескачат няколко дома за един ден,щото разбираш ли сами са се наели нагоре по баирчето  :tongue2:  Поздравления-изумен съм  :clap:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #134 -: Януари 30, 2010, 08:28:13 pm »
Между другото, колеги, знаете ли, че при метода Примарни дирекции планетите изгряват и залязват по друг начин, т.е. се движат в друга посока? И май зависеше от това за коя планета става въпрос и в коя част на хороскопа са намира, не си спомням много добре... Направо бях втрещена, когато разбрах.
За по-нагледно давам пример с моята карта.
Имам Нептун  края на 1ви дом, т.е. все някога по СД или дирекция на сл. дъга АС ще се срещне с него.
Имам Юпитер в 7 дом и Луна в 8 дом.
По същата логика като движим оста АС/ДС, върхът на 7 дом в един момент ще се срещне с тях. Същевременно, ако директираме Юпитер или Луната, те се движат нагоре, т.е. в посока срещу часовниковата стрелка, следвайки последователността на зодиакалните знаци. Обаче примарната дирекция хваща Луната или Юпитер и я движи към Десцендента, т.е. наобратно. Не ме карайте да обяснявам защо е така, не съм веща в тази техника, само съм го учила на теория, но това движение е факт независимо от това дали го искам или не го искам, дали ми харесва или не ми харесва, дали намирам или не намирам логика в това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #135 -: Януари 30, 2010, 08:31:49 pm »

Абе Вещичке,това което обяснява той е нещо съвсем друго-там е за пътя на еволюцията и т.н. и няма нищо общо с модела за който ние говорим.
Там е на чисто символично равнище. Няма нищо общо с геометрия и реално движение на планетите.

че аз не съм казала, че не е символно. просто се обосновах за твърдението си за домовете и се опитах да отговоря на въпроса на Небесна  :19:

*

Синухе

• 4978
« Отговор #136 -: Януари 30, 2010, 08:33:42 pm »

Напротив, планетите не са застинали в небето, те продължават да се движат.

Не съм казвал,че са застинали,а че не тяхното движение-невъзможното по часовника /което важи само за ретро фаза,но то показва само посоката на движение,не и изместването което тя може да направи за един ден в домовете/ е това което ги премества тук или там.В ума си ние може да си фантазираме каквото си искаме за улеснение,но реално не планетата изминава тези градуси,а просто изминаването на АСЦ/МЦ прави изместването възможно.Има планети дето не мърдат и 1 гр за ден.А МЦ/АСЦ го правят за 4 мин.Абе какво обяснявам елементарни неща, просто ще млъкна,явно някои предпочитат сложното и измисленото,пред простото и реалното-въпрос на избор  :-X

*

Синухе

• 4978
« Отговор #137 -: Януари 30, 2010, 08:36:37 pm »
че аз не съм казала, че не е символно. просто се обосновах за твърдението си за домовете и се опитах да отговоря на въпроса на Небесна  :19:

Е да,ама освен да посочиш едно име и книжка,вмъкването ти с тях не е конкретно по въпроса.Там става въпрос за съзнание и нива,ние тука си говорим за съвсем просто движение на планетите при построяване на една карта-а не при тълкуването и,спрямо пътя на душата към материята или обратно!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Януари 30, 2010, 08:36:47 pm »

Ох ши падна  : :57:

Ако това минава за научна концепция някъде,не и при мен! Аз си гледам реалното,а не това което някой "умник" е измислил и други след него са захапали  :29:

Твоя воля, разбира се. Никой не те праща на курс.
Тази реакция е много лесно предвидима, очаквах я - "откъде-накъде някой умник ще ми каже, та аз знам всичко по-добре от него!". Затова споменах, че с този подход грешка в интерпретацията в кърпа ще е вързана. Но ти си знаеш най-добре от всички накъде се въртят планетите в Слънчевата система, това вероятно ще е в посока на нечий "АЗ". Няма какво да се коментира повече, нека не изпадаме в смешни ситуации. Смешно е и за астрологията, която се практикува у нас.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #139 -: Януари 30, 2010, 08:42:11 pm »
небесна и люмиер е автор и апостолофффффффффф е автор.
как да разбирам?!
предпочитаме чуждоземските ли?! :o :o
отричаме наштепък търсим чуждите,те са критерий,авторитет ?!!!!
авторите са си автори ,науката не е стационарна ,науката също се движи-напред и нагоре......
аз мисля,че астрологията е надграждане- ТЯ НЕ Е СТИГНАЛА ДО КРАЯ!

Не ме карай да ти обяснявам какво значи научен подход, много добре знаеш.