Здравей Гост

Ранено Слънце-изява и проработка

• 377 Отговора
  • 52304 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ранено Слънце-изява и проработка
« Отговор #60 -: Януари 31, 2010, 08:53:53 pm »
елфи , точно това казвам.... ,че го има кто проявление.
ама що ли се изопачава?!
а по въпроса за проработката моето мнение е категорично ,че най-трудно се проработва плутон. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #61 -: Януари 31, 2010, 08:57:03 pm »

има и такива неща, но не е редно да се генерализира, щото някой по-непросветен ще прочете нещо тук и хоп ще заклейми една камара народ с такъв аспект  ;D  

Евала, а ти не генерализира ли в една съседна тема съвсем неотдавна ;D

*

holanda

« Отговор #62 -: Януари 31, 2010, 08:59:24 pm »
моето слънце и до ден днешен не успявам да определя като силно или наранено.Дори ще бъда благодарна ако вие изкажете мнението си по въпроса.Проблема идва оттам,че е връх на 2 Тао-квадрата в кардинални знаcи,в които участват всички планети,освен Плутон,Луна и Венера.Това му положение го определя според класическата астрология като в много неизгодна позиция.Особено след като е и във Везни. в 12 дом. ;)Направо тръпки ме побиваха когато се опитвах да разнищя цялата плетеница с идеята,че ако намеря ключа към бараката,най-накрая ще се чувствам спокойна и смела да дерзая.така и не успях да стигна до най-тънката част,може би от следните фактори-

самото Слънце прави съвпад с МАРС,нооооо с орбиса от почти 1 градус.което си е жалко,защото така Марса фактически 'изгаря'' от играта ;D.,,а заедно с него изгарят и шансовете ми да хвана малко огън от картата си,за да възстановя баланса и липсата на тази стихия.Тук просто има Нещо.А може би ми трябва един сив,хладен и безжизнен 12 дом със Слънце/Марс във Везни,които да удържи наплива на напрежение от останалите планети,квадратирайки го. :unsure:

освен това е и в съвпад с ретро Меркурии в анарета в Дева.Може би ще ви се стори странно,но мисълта ми е добре развита ;) и съм винаги обективна.Не говоря много,дори се наслаждавам пълно на моментите,когато няма никoй покрай мен.Не изпадам в истерии,мании за величие...по-скоро се виждам като страничен анализатор и доста близки приятели са ми казвали,че в напечена ситуация и назрял конфликт-само аз мога да реша и да поставя присъда.Обичам леките разговори с умни,дълбоки личности,на които мога да споделя много от идеите си и после се надявам да не видя скоро ;D ;D ;D.Харесвам стила на Лили и самоконтрола и/нищо лично,за протокола :blink:.Харесва ми да съм свободна и сама.Това може би идва от факта че съм егоцентрик,но в някаква по-особена форма. :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #63 -: Януари 31, 2010, 09:03:49 pm »

има и такива неща, но не е редно да се генерализира, щото някой по-непросветен ще прочете нещо тук и хоп ще заклейми една камара народ с такъв аспект  ;D  

Евала, а ти не генерализира ли в една съседна тема съвсем неотдавна ;D

кое бе  :o  за изпържения Меркурий ли? та аз не го казах в този смисъл - просто написах това, което съм видяла у картите на 4-5 души с които съм работила и ги познавам. но съм много далеч от мисълта да кажа, че това е така и точка  :-\  никога не бих си направила този извод. отделно обясних, че не им пазех картите и не помня другите аспекти и изрично казах, че единият ми колега с такава позиция е невероятно умен. да обясниш една и съща позиция на планети в една карта не е генерална рекапитулация, а просто наблюдение върху 5 човека, което изобщо не ми дава право да си правя някакви конкретни изводи.

доколкото видях в нея тема другите си извадиха погрешни изводи или пък просто се бъзикаха за майтапа... така, че просто не ми натрисай погрешни преценки  :19:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 31, 2010, 09:07:31 pm »
По принцип Слънце и Марс във Везни се водят слаби есенциално, не не беше ли този съвпад близо до Асцендента при теб? От друга страна, Марс е в позиция "в сърцето на Слънцето", която според някои астролози се приема за специално достойнство. Познавам и друга Везна с цял стелиум от планети в знака, като съвпадът между Слънцето и Марс е най-точен /in corde Solis/, много е марсова.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Януари 31, 2010, 09:09:57 pm »
Сетих се, преди време в "Клубастлоджи" обсъждахме аспектите на Нептун и сега ще копна тука, това което съм писала за моите тогава. Една съфорумка искаше да "премахне" въобще нептун от хороскопа. Датата е била 28 Август 2008г.

"Ми, аз имам тригон между Нептун и Сатурн. Наричат го аспект на "архитекта", на този, който умее да превръща мечтите си в реалност. И въпреки това не съм имунизирана срещу лъжата. Представяш ли си, ако го нямаше Нептун. Нямаше да можем да проявяваме състрадание и милосърдие, нямаше да можем да пътуваме в безграничния свят на въображението, нямаше да можем да очароваме, да прощаваме, да мечтаем и да бленуваме. Нямаше да можем да изпитваме емпатия един към друг и да се разбираме "без думи". Голяма част от красивите неща в живота се случват благодарение на Нептун.
Друг аспект на Нептун, който имам в хороскопа си е квадратурата му с натално Слънце . При мен Нептун управлява , а Слънцето е символ на волята на индивида. Казват, че такива хора са лесно раними и с уязвима воля. Аз го преживявам като "аскепизъм" - бягство от реалността в света на мечтите и въображението. Когато съм много потисната или с отслабени жизнени сили, обичам да спя, да спя, да спя и ....сънищата ми ме пренасят в един по-красив свят, помагат ми да се възстановя. Така черпя сили и ....воля да се изправя срещу предизвикателствата на живота. Нептун - "великият анестезиолог" може да помогне на човека да си изгради един прекрасен свят на фона на грубата действителност, и така да го предпази от "саморазрушаване". Важното е обаче да се научиш да разделяш нещата. Да сложиш граница между действителността и въображението. Само така няма да се стига до самозаблуди.

Както всяка друга планета и Нептун си има своите положителни и негативни характеристики. Винаги има начин за проработка и сублимация на негативните енергии. Важното е да имаме ХОРА до себе си, на които да разчитаме и които да ни "стоплят сърцата", докато "търсим себе си" и се мъчим да проумеем мистериите на живота."

*

holanda

« Отговор #66 -: Януари 31, 2010, 09:12:17 pm »
забравих да добавя за проработката-имам страст към фехтовката,и бойните изкуства като цяло,но засега всичко е под формата на страст,фантазии и влечения.Но може би ще започна да Проработвам,когато реално започна с някакво бойно изкуство ;D ;D ;D.

а квадрата на слънцето с планетите в 9 и 3 домове ме прави идеалист.Идеалист. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Януари 31, 2010, 09:17:47 pm »
Аз го преживявам като "аскепизъм" - бягство от реалността в света на мечтите и въображението.

Ескапизъм, да. Такава тенденция дава и Слънце в съвпад с Кету, особено ако е слабо есенциално.
В индийската астрология Кету "изземва" част от функциите и сигнификации на Нептун.
От друга страна, силно поставено Слънце в съвпад с Кету може да даде и забележителна харизма, което се отнася и за Кету/Венера, чиято най-висша форма на проявление е безусловната любов.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #68 -: Януари 31, 2010, 09:19:15 pm »
Сетих се, преди време в "Клубастлоджи" обсъждахме аспектите на Нептун и сега ще копна тука, това което съм писала за моите тогава. Една съфорумка искаше да "премахне" въобще нептун от хороскопа. Датата е била 28 Август 2008г.

И понеже тази съфорумка съм аз и не го крия държа да уточня, че хич не съм имала намерение да го трия от небето Нептунчо.  ;D Ставаше дума за неговите лоши/хубави проявления. Ето и линк към темата.

http://clubastrology.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=6131&hilit=%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D1%82%D1%83%D0%BD+%D0%B8+%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5

Така лииии? Ти ли беше това тогава. Спомням си колко беше разстроена от някаква лъжа. Аз затова съм сложира думичката "премахне" в кавички, защото е използвана в преносен смисъл.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #69 -: Януари 31, 2010, 09:22:22 pm »
Я да питам аз интерсептираното слънце води ли се ранено ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Януари 31, 2010, 09:24:28 pm »
Доколкото знам, не!
По тази логика трябва да имам ранен Сатурн в тригон със Слънце.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #71 -: Януари 31, 2010, 09:25:07 pm »
По принцип Слънце и Марс във Везни се водят слаби есенциално, не не беше ли този съвпад близо до Асцендента при теб? От друга страна, Марс е в позиция "в сърцето на Слънцето", която според някои астролози се приема за специално достойнство. Познавам и друга Везна с цял стелиум от планети в знака, като съвпадът между Слънцето и Марс е най-точен /in corde Solis/, много е марсова.
не,не са близо до Асцендента.Но сега като се замисля,след преместването ми в чужбина ,всичко се измества в Кардиналния кръст,а оттам Слънце/Марс отиват в 1 дом,в съвпад с Асц.,а и останалите планети се преместват и правят съвпад с осите.Виж ти :86:.

p.p аз си мислех,че 'в сърцето на Слънцето'' е допустима орбиса до 7 градуса или нещо подобно.Казимито беше до 3 градуса.Не съм сигурна.

*

abroad

« Отговор #72 -: Януари 31, 2010, 09:25:41 pm »
ама що ли се изопачава?!
а по въпроса за проработката моето мнение е категорично ,че най-трудно се проработва плутон. :blink:

Зависи, май и това е строго индивидуално, за едни е Плутон, за други Сатурн, за трети нещо си друго...
Който е безгрешен, нека първи хвърли камък ;D ;D
Свършиха ми се ореолите, та няма какво вече да раздавам, освен Сатъри ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #73 -: Януари 31, 2010, 09:26:08 pm »
Доколкото знам, не!
Мерси  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #74 -: Януари 31, 2010, 09:26:29 pm »
аспекта на слънце квадрат нептун го има свекърва ми и винаги ми е било много интересно защо лъже и кого лъже.
стига се до степен на самоизмама  дори започва да си вярва в лъжата.

Трябва да е имала и някой тарикатски Меркурий или според теб наличието на мажорен аспект между Слънцето и Нептун е достатъчна предпоставка?  ;)

;D ;D ;D ;D ,нали това споменах на мис каприз ;D ;D ;D ;D
има съвпад на слънце меркурий -4 гр-орбис. приемам го за изгорен ,не казими.
естественно е че и той е съучастник ;D ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #75 -: Януари 31, 2010, 09:27:04 pm »

p.p аз си мислех,че 'в сърцето на Слънцето'' е допустима орбиса до 7 градуса или нещо подобно.Казимито беше до 3 градуса.Не съм сигурна.

Казими е в сърцето на Слънцето. А по-широкия орбис е в лъчите.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Януари 31, 2010, 09:27:41 pm »

Аз затова тук бях казала, че вероятността или дадеността да лъжеш се лекува от срещите с лъжци през живота.

Така ли? Да взема да пробвам и аз тогава :scorpios: (това е вместо съскане  ;D). Не че лъжа много или ми се налага да го правя. Животът и отношенията ми не зависят от лъжите, които бих изрекла.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #77 -: Януари 31, 2010, 09:27:55 pm »
ама що ли се изопачава?!

Зависи, май и това е строго индивидуално, за едни е Плутон, за други Сатурн, за трети нещо си друго...
Който е безгрешен, нека първи хвърли камък ;D ;D

Ох, на мен най-ми беше труден Плутона
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nebesna

« Отговор #78 -: Януари 31, 2010, 09:28:04 pm »
Доколкото знам, не!

А какво ще кажеш за ранен Сатурн в квадрат с Нептун. Или ранен Сатурн в квадрат с Плутон. Просто следвам йерархията на малефиците.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #79 -: Януари 31, 2010, 09:29:27 pm »
Доколкото знам, не!

А какво ще кажеш за ранен Сатурн в квадрат с Нептун. Или ранен Сатурн в квадрат с Плутон. Просто следвам йерархията на малефиците.

Е то стана много сложно тогава.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева