Сетих се, преди време в "Клубастлоджи" обсъждахме аспектите на Нептун и сега ще копна тука, това което съм писала за моите тогава. Една съфорумка искаше да "премахне" въобще нептун от хороскопа. Датата е била 28 Август 2008г.
"Ми, аз имам тригон между Нептун и Сатурн. Наричат го аспект на "архитекта", на този, който умее да превръща мечтите си в реалност. И въпреки това не съм имунизирана срещу лъжата. Представяш ли си, ако го нямаше Нептун. Нямаше да можем да проявяваме състрадание и милосърдие, нямаше да можем да пътуваме в безграничния свят на въображението, нямаше да можем да очароваме, да прощаваме, да мечтаем и да бленуваме. Нямаше да можем да изпитваме емпатия един към друг и да се разбираме "без думи". Голяма част от красивите неща в живота се случват благодарение на Нептун.
Друг аспект на Нептун, който имам в хороскопа си е квадратурата му с натално Слънце . При мен Нептун управлява , а Слънцето е символ на волята на индивида. Казват, че такива хора са лесно раними и с уязвима воля. Аз го преживявам като "аскепизъм" - бягство от реалността в света на мечтите и въображението. Когато съм много потисната или с отслабени жизнени сили, обичам да спя, да спя, да спя и ....сънищата ми ме пренасят в един по-красив свят, помагат ми да се възстановя. Така черпя сили и ....воля да се изправя срещу предизвикателствата на живота. Нептун - "великият анестезиолог" може да помогне на човека да си изгради един прекрасен свят на фона на грубата действителност, и така да го предпази от "саморазрушаване". Важното е обаче да се научиш да разделяш нещата. Да сложиш граница между действителността и въображението. Само така няма да се стига до самозаблуди.
Както всяка друга планета и Нептун си има своите положителни и негативни характеристики. Винаги има начин за проработка и сублимация на негативните енергии. Важното е да имаме ХОРА до себе си, на които да разчитаме и които да ни "стоплят сърцата", докато "търсим себе си" и се мъчим да проумеем мистериите на живота."