Здравей Гост

Ректификация?

• 100 Отговора
  • 15511 Прегледи
Re:Ректификация?
« Отговор #80 -: Април 27, 2010, 11:18:40 am »
   Не знам за кой метод говориш. Прати си данните ако искаш на лични, без час, да ти кажа примерно, според моите сметки, къде ще ти попадат осите....С число на Герих да направим сверка...

« Отговор #81 -: Април 27, 2010, 06:14:54 pm »
Става въпрос за Везните на Хермес. Ще ти изпратя данни. Благодаря предварително за труда  :blink:
Мисля, че Герих съм го пробвала като метод :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #82 -: Май 25, 2010, 11:08:46 am »
Белика, аз съм ползвала различни техники, но не съм впечатлена от точността им.

Вземи за изходни точки най-съществените 3-4 събития в живота ти и с прогресии и дирекции огледай за събития към осите. Следва наблюдаване, наблюдаване, наблюдаване дали работи хороскопа. 
Под събития имам предвид - раждане, смърт на близък, заболяване, женитба, смяна на местожителство. 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #83 -: Май 25, 2010, 12:46:24 pm »
Какви техники за ректификация използвате вие, и какви са впечатленията ви от тяхната достоверност и работещост?

Логически съм най-привързана към съждението, че наистина значимите събития би трябвало да удрят с мажорни аспекти ъглите на хороскопа, та, по степен на достоверност:
1. Мидпойнти с участието на Асц./МС;
2. Дирекции и транзити към Асц./МС;
3. Прогресии към Асц./МС;

Примарните дирекции сега ги чета. За всяко от горните се изисква някакво приблизително известно време, в интервал от половин-един час поне, иначе направо си е безсмислен труд.

P.S. Вероятно би трябвало събитията да активират и другите куспиди, но те са зависими от домификацията, така че не съм им много фен.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #84 -: Март 29, 2011, 08:14:01 pm »
да ви попитам резултатът от метода везните на Хермес трябва ли да се потвърждава и по други начини и/или методи...?
и ако може да ми подскажете някой метод за по-начинаещи, с който бих могла да направя някаква проверка....? :-\ :unsure: :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Март 29, 2011, 08:18:42 pm »
Везните на Хермес не са точен метод, дават ориентировъчен час, не може да се прилагат самостоятелно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #86 -: Март 29, 2011, 08:27:35 pm »
лили, а този дали може да се използва самостоятелно...?

Цитат
Принцип на Герих
Във всеки хороскоп има важни положения - на Слънцето, Луната и Сатурн. Слънцето означава дух, характер, темперамент, социално положение; Луната - психичните свойства, инстинктивният живот, отношението към жените и майката; Сатурн символизира съдбата. Затова главните оси на хороскопа ще бъдат следствие от дължините на Слънцето, Луната и Сатурн.
Дължината на Асцендента или Медиум Цели (b) се определя от следнaта формула:
Формула

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Март 29, 2011, 08:31:31 pm »
Не съм го пробвала, питай Дейзи, тя беше споменала веднъж за него.
Използвам събитийна ректификация - работя с карти, при които часът на раждане се знае, а ректификация се прави за верификация и доуточняване на часа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #88 -: Март 29, 2011, 08:40:27 pm »
аз се опитвам да си доуточня часа, защото от едно място ми казаха един час, а ми бяха правили ректификация, на която вярвах, но започнах да се съмнявам.....и така си стоя объркана от едно известно време и се опитвам да разбера.... :-\ :angry: :(

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #89 -: Март 29, 2011, 08:41:58 pm »
Лили ,аз съм ползвала Везните при мен и съм доволна. Опитвала съм се за тази ректификация,даже с Милки решихме да намерим асц. на мъжа и. Намерих някакви дипломни работи на руски, с едни формули, свръзани с луната и упорито твърдейки,че това е методът и няма равен, говоря за непознат час...Е, реших да го ползвам за моята карта и не се потвърди. А що се казае за транзити и прогресии. Единсвеният момент, когато е задействан и то десц. ми е при раждането на сина ми. Уран е точно на Дсц. Всички събития за някъде у гъбите :angry:
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #90 -: Март 29, 2011, 09:06:50 pm »
тогава друг въпрос
влияниети на ЛВ близо до куспида на дом като при планетите ли е?
и в двата дома ли имат влияние/въздествие ЛВ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Март 29, 2011, 09:21:49 pm »
На мен Везните на Хермес ми изместиха часа на раждане с половин час по-рано, което е невъзможно.
Чувала съм и от други астролози, че методът не е надежден, не може да се разчита изцяло на него, но може да се ползва за налучкване на ориентировъчния час, ако часът на раждане е неизвестен.
Иначе ако се приложи за ректификация на сравнително точен час на раждане, не дава резултат, това е проверено на практика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #92 -: Март 29, 2011, 09:25:44 pm »
Ееееееее,баси,аз пак съм изключението :'(. Показа ми го с отклонение 2-3 минути. При мен дирекциите действат по-добре,отколкото транзитите.
Ванила, не съм се замисляла за това,което питаш,ама не мисля,че възлите оказват влияние на следващия дом или знак.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #93 -: Март 29, 2011, 09:27:25 pm »
Ползвам само примарните дирекции...Мисля , че това е най-правилното средство....за ректификация...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Март 29, 2011, 09:28:38 pm »
При мен транзитите не работят, ако някоя дирекция ги възпира, както е в момента - Слънце квадрат Сатурн.
С примарни са ми ректифицирали часа трима независими астролози, не съм особено доволна от резултата, но става въпрос за броени минути разлика, часът ми е точен. При примарните има един момент - много е важно да налучкаш правилния ключ, в противен случай има вероятност да се допусне груба грешка при ректификация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #95 -: Март 29, 2011, 09:30:51 pm »
Марая,не съм пробвала с примарните дирекции при мен,честно казано,но определено,както съветват за транзити през точките,нтц,не съм съгласна.

Re: Ректификация?
« Отговор #96 -: Юли 30, 2013, 10:18:59 pm »
Настана време, да задам един въпрос, чийто отговор дори в ЕСГРАОН не успяха да ми дадат. Пиша в малко стара тема, но считам, че няма смисъл да има 1000 такива с една и съща насоченост. Та... въпроса ми е свързан с това дали някой би могъл да ми помогне с ректификацията на моя собствен хороскоп? В общината ми заявиха преди време, че записи на часовете на раждане от моята година на раждане нямало въпреки, че аз съм роден със секцио и подобна операция би трябвало да съществува документирана все някога като часови диапазон (начало и край). Тази година за мен не е особено лека, затова си мисля, че събитията които се случиха сега, са достатъчно силен показател, че има шанс да си разбера точния час на раждане и от там евентуално да науча какво следва (или какво може да следва при добра воля от съдбата), в моя живот от тук нататък. Както много пъти съм писал и съм поствал натала си тук - роден съм на 21.04.1987 в (предполага се, според бебешкия ми албум и спомените на майка ми) 17:30 . Съдбоносните неща, които се случиха с мен (или поне аз самия така ги класифицирам) са следните:

На 13.03.2011 заминавам за чужбина
на 12.10.2012 се връщам в България
на 12.12.2012 започвам работа на сегашното си работно място, което всеки ден е изпитание за собствените ми нерви.
на 26.04.2013 почива баба ми (един от най-близките ми хора изобщо)
днес 30.07.2013 почина дядо ми (съпруга на другата ми баба, която все още е жива).

Та... ако някой има желание и добра воля да се занимае с подобен род не лека задача, като ректификацията на един хороскоп, ще съм адски признателен.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

« Отговор #97 -: Юли 30, 2013, 10:47:54 pm »
   Нямам достатъчно време, за съжаление да погледна картатата ти Tornquist, въпреки че ми е интересно, но ще ти пусна линк, пробвай с него http://astrology.org.ua/rectification.htm, съхранила съм го като отметка, мисля че дава горе-долу точни резултати.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #98 -: Юли 30, 2013, 11:22:42 pm »
Торнкуист, Раху е прав-асцендентът е много специално нещо, толкова колкото слънце и луна...
чети за асцендентите и виж кое отговаря на теб...всеки 2 съседни са толкова противоположни, ще набележиш нещо, после дай да разискваме, например... :blink: в общината в Русе, тоест в родилния е имало наводнение и така са унищожени архивите от онези години, не те лъжат, и аз удрям на камък за тези години...
ликът от никът ти чий е -на твое произведение, автопортрет...?
нещата ти са пропити с уран-плутон-картините...? :blink: интересно е, съвременно...
Асцендентът везни се свързва с изкуство, също и венера в риби в критичен градус в 7 дом...четох те...за връзките...венера е в с квадрат с уран и сатурн...венера в риби много идеализира, опоетизира и се раздава....иначе светилата ти са яко аспектирани от плутон...дълбочина, но и проблеми да се изразиш, докато не си минеш собствените трансформации, и -много не споделяш...
мисля,че дева по-малко ще отговаря на рисуването, с управител меркурий в овен...не се връзва...
никът ти има мекотата на везните, харесал си тоя облик, за да го сложиш за твое мото... :blink:
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 01:01:09 am от Enigma »

« Отговор #99 -: Юли 31, 2013, 12:07:01 am »
  Торнкуист, транзитния Плутон в съвпад с една от осите в хороскопа винаги носи някви големи промени, а когато е с ИС - независимо дали е транзитен или прогресивен, или натален Плутон в съвпад с прогресивно ИС - край на нещо, обикновено смърт в родата. Ако вземем това за показател, излиза, че трябва да си роден около 18.09, 18.10 часа...Планети в 9-ти дом, особено лични, винаги говорят за пътешествия /въображаеми или не/. Но съм забелязала, че Марс в 9-ти дом, а и някъде бях чела, че дава връзка с тежко-товарни превозни средства. Ако си работил в чужбина и е свързано с кораби, самолети и ТИР-ове, считай че имаш 9-то домен Марс. А и към посочените дати /моите съболезнования за починалите ти дядо и баба, мир на душите им/ имаш ингрес на транзитни Луна и Слънце в 8-ми дом, който пък е домът на ражданията, на смъртта и наследствата, най-общо взето. Но за по-голяма прецизност, трябва да се засекат и примарните дирекции, а аз нямам подобна програма, както и соларната ти карта и прогресивната...В случая излиза, че си асцедент Везни, и понеже Марса ти е най-издигнатата планета, вероятно имаш някакво Марсово излъчване, въпреки Венериния асцедент....
П.С. - не го взимай за чиста монета, всичко това дето съм писала, просто си направи статистика.