Здравей Гост

ингрес на уран в овен- ОЧАКВАНОТО И НЕПРЕЖИВЯНО

• 307 Отговора
  • 50502 Прегледи
Re:ингрес на уран в овен- ОЧАКВАНОТО И НЕПРЕЖИВЯНО
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2010, 04:07:04 pm »
Транзитният Уран ми е в съвпад с наталната Луна. Луната ми е в 8 дом, на 27 градуса в Риби. Прави квадрута с Юпитер в Рак 11 дом, и квадратура с Нептун в Стралец в 4 дом, и квадрат и половина с Уран в Скорпион ( Уран ми е точно на ИЦ-то). Много зле ми се отрази този Уран. Ред сълзи, ред сополи, направо се тресях от напрежение, душата ми плачеше както се казва! ( и все още понякога плаче). Хайде да се маха от там, та да видим какво ни чака.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #21 -: Февруари 02, 2010, 04:16:44 pm »
 надявам се да премине:) това, което си загубила е по 4 дом, 11 или по 8
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #22 -: Февруари 02, 2010, 04:27:13 pm »
и по трите дома взети заедно...за жалост!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ингрес на уран в овен
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2010, 06:37:15 pm »
уран в овен
всеки допир до нея ,работи на други честоти,непонятни и неразбрани.
високите обороти на нейните вибраций ,ще превърнат утрешния ви ден в друго измерение.

Амин!  :rolleyes:

От Уран очаквам на първо място свобода,особено в Овен-това ще е БУНТ От Марс ще е смелостта, от Уран-нестандартния подход и цели извън всякакви предварителни планове.Ще има възможности много хора бързо и внезапно да разширят съзнанието си-Юпитер и Уран в съвпад в Овен. Ще има ангажиране с реформи в религия и сексуална самоидентификация,възможни са революции и технически разкрития,за това едновременно говори и годината на Металният Тигър- енергията ще е много мъжка,пробивна и налагаща се-напред ще вървят само най-силните,тези които приемат за водач висшия си разум (Уран),тези които се изправят без страх пред резки промени и нуждата от вътрешни и външни реформи.Ще печелят само тези които реагират много бързо-на стимули,на възможности,на внезапни идеи и прозрения-времето няма да ги чака!

изумена съм от тоя мерк във водолей. и той се изразява по урановски.
повече от точно ми се струва казаното от теб :

от марс смелостта , от уран нестандартния подход.....
да и съчетанието с юпитер :o :o :o ,ще бъде по-интересен определено периода в следващите 7год. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #24 -: Февруари 04, 2010, 12:00:37 pm »
Много, много се радвам от влизането на Уран и Юпитер в Овен, защото това ще е в моя 9ти дом  - очквам пътувания в чужбина по въздух :)) Интерсно, но и една позната, която ми гледа на кафе и доста неща познава, ми каза, че 2010 след май месец ще започна да пътувам много често в чужбина..дано събитията да са такива :))
Изобюо 9ти дом е супер!
Малко се притесних от тригона на транзитен Юпитер към АСЦ, влизайки в 9ти - но се надявам да не напълнея, защото при всички аспекти на Юпитер към АСЦ досега съм отслабвала, дори и при напрегнатите.  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Февруари 04, 2010, 08:20:30 pm »
Много, много се радвам от влизането на Уран и Юпитер в Овен, защото това ще е в моя 9ти дом  - очквам пътувания в чужбина по въздух :))
Изобюо 9ти дом е супер!
Малко се притесних от тригона на транзитен Юпитер към АСЦ, влизайки в 9ти - но се надявам да не напълнея, защото при всички аспекти на Юпитер към АСЦ досега съм отслабвала, дори и при напрегнатите.  :-\

9-ти дом е другия късметлийски дом след 5-ти.
освен пътуванията има и други проявления ,едно от които е пътуването и разширението в света на астрологията и езотериката.
реалните пътувания ще бъдат към далечни дестинаций и екзотични места в съчетание с други в които има религия ,философия .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #26 -: Февруари 05, 2010, 12:34:44 pm »
Много, много се радвам от влизането на Уран и Юпитер в Овен, защото това ще е в моя 9ти дом  - очквам пътувания в чужбина по въздух :))
Изобюо 9ти дом е супер!

9-ти дом е другия късметлийски дом след 5-ти.
освен пътуванията има и други проявления ,едно от които е пътуването и разширението в света на астрологията и езотериката.
реалните пътувания ще бъдат към далечни дестинаций и екзотични места в съчетание с други в които има религия ,философия .

Много ме зарадва с постинга ти :)
Истина е - още май месец отивам в Израел - екзотично място, вързано с 3 религии..
А относно астрологията - да, разширявам знанията си, ходя на курс, запознах се с много нови хора, които се занимават с астрология и може да се каже че всяка седмица научавам по нещо ново. Изобщо за година и нещо много задълбах в астрологията :))
Най-вече го разнирам като правя хороскопи нйа приятели и познати и те се учудват колко неща мога да им позная  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #27 -: Март 08, 2010, 12:35:51 pm »
Тия дни видях нещо интересно,дайте да го тълкуваме и проследим  ;)

Съвпада Юпитер/Уран през последните години е в ЯН знаци,започвайки от 1968г,като съвпада им в Овен ще бъде последният ЯН знак,след това започват ИН знаците.

Съвпада в ЯН знаци за последно е започнал във Везни-интересното е че това е първият надличностен знак.След това съвпада е бил в Стрелец-знака на трон на Юпитер,а след това във Водолей-знака на трон на Уран.До тук това са били обществените знаци в комбинация с елемента ЯН-което ще рече колективно отдаване,създаване,енергията и потенциалите на двете планети в съвпад би трябвало да водят до принос на колективно ниво.Може да проследим годините на тези периоди на съвпади и да видим какви евентуални социални реформи,научни открития и т.н. са се изявили.

Съвпада във Везни не мисля че е много адекватен за двете планети-поради това че е знака на екзалтацията на Сатурн,а сходното между Юпитер и Уран е че са равновесни противосили на Сатурн-от гледна точка на стесняване/разширение и закон/реформа.Същевременно Юпитер и Уран също имат своите различия и имат трудната задача да съчетаят социалното развитие със свръхиндивидуалното и вероятно създават мост по това време те да се свържат и оползотворят взаимно.Съвпада в Овен като знак на падение на Сатурн би трябвало да даде повече свобода и широта на изявата им-но тук оползотворяването ще бъде повече на лично ниво,по отношение на изява на личните качества,идентификации,самолидерството и основаването на независими от теченията социални проекти или инициативи,т.е. определени Азове ще извеждат реформи чрез личната си дейност навън.Сблъсъците и меренето на силата,дори и чрез военни действия е много възможно,тъй като разширяването(Юпитер) на индивидуализма и реформата(Уран),ще бъде задвижвано от егоцентрични импулси или желание за свободна лична изява (Овен).Този знак изисква индивидуално усетена лична свобода и простор на действие с тези две планети през него,за това е възможно масово отхвърляне на статуквото (падение на Сатурн) и преследване на личните цели независимо от средствата и обстоятелствата.

Тъй като всеки съвпад става веднъж на 12 години-задачата поставена от знака-какво трябва да се освободи и реформира (Уран) и същевременно адаптира на социално ниво и разпространи като идеология (Юпитер),тази задача ще бъде актуална през целите 12 години,а не само по време на съвпада.По време на съвпада вероятно възникват новите импулси и течения,обстоятелства от масов характер,които изкристализират през целият период до следващата задача-съвпада в друг знак.

Вероятно ще се случва обратно на това което е било по време на съвпада им във Везни и след него до този в Стрелец.
Мисля,че транзита на Сатурн във Везни докато трае-някак си ще блокира пълната енергия на този съвпад или ще доведе до големи противопоставяния,но веднъж влезе ли в Скорпион-знака на екзалтация на Уран,на втори трон на Марс-ще има много енергия за реформи,унищожаване на старото,загърбване на социалната адаптация по Везни и компромисните варианти по тях,съобразяването.Минаха ми някои не много приятни мисли,но Сатурн в Скорпион е двойна смърт,а с тази освободена енергия в Овен за 12 години-мисля че разбирате.Важното в случая е,че през тези 12 години заради знака Овен-нещата ще зависят много повече от индивидуалният избор,от колкото от масовите течения,възможно е окончателно отхвърляне на наложени идентификации и роли.

Така давайте да разискваме  ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #28 -: Март 08, 2010, 12:44:10 pm »
Почвам да ровя за 1968 година и какво веднага изникна :

Годината 1968 е повратна за историята на Европа. През май 1968 избухват студентските протести във Франция, които в крайна сметка водят до обществени реформи в много европейски държави. През същата година от другата страна на Желязната завеса започва Пражката пролет в Чехословакия. В полските университети също се протестира за повече свобода на словото и реформи. Предлагаме Ви мнението за събитията преди 40 години на някои от участниците в събитията и настоящи евродепутати.

http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/037-29046-133-05-20-906-20080516STO29045-2008-12-05-2008/default_bg.htm

1968-Повратна за Източна Европа

Пражка Пролет

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Март 08, 2010, 01:03:17 pm »
 При предишния съвпад на Уран с Юпитер в/у наталния ми Меркурий в 7 дом изгубих високо платената си работа. Помните, че това беше Жан Виденовата зима.
Доста хора са загубили нещо и много малко са "спечелили" при тази констелация в БГ(така мисля поне). Как са стояли нещата в другите страни- незнам.
 Сега този съвпад пак ще ми е в/у лична планета- Внера, СЛВ и Хирон в 9 дом. Надявам се този път да няма загуби.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #30 -: Март 08, 2010, 01:08:32 pm »
Уран не е планета която обича материалният интерес,сигурността на границите,които сковават...приеми го сякаш те е освободил за нещо което не ти дава толкова материални ползи,колкото някакви други ;)

И при мен последният съвпад на Уран/Юпитер във Водолей е бил точно върху натален Меркурий.Той ми "даде" астрологията и не съжалявам за това.Както и много нови приятелства тогава и други работи,тогава и точно имах важно духовно приятелство с личност от друга държава,която ме научи на някои неща  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #31 -: Март 08, 2010, 01:14:49 pm »
Уран не е планета която обича материалният интерес,сигурността на границите,които сковават...приеми го сякаш те е освободил за нещо което не ти дава толкова материални ползи,колкото някакви други ;)

И при мен последният съвпад на Уран/Юпитер във Водолей е бил точно върху натален Меркурий.Той ми "даде" астрологията и не съжалявам за това.Както и много нови приятелства тогава и други работи,тогава и точно имах важно духовно приятелство с личност от друга държава,която ме научи на някои неща  ;)
Като ми взе работата, ми даде възможност да се обърна към семейството. Тогава реших, че съм наближила 30-те и е време да помисля за дете. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Март 08, 2010, 02:08:33 pm »

не съм съгласна само с едно нещо ;) - материалния интерес и уран!
уран дава благинки ,но при условие ,че идеите му са реализирани. той носи нестандартни печалби и приходи в изобилие , когато неговата идея е приета и наработена.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #33 -: Март 08, 2010, 03:03:20 pm »
Не съм казал,че от Уранови дейности не може да се печели,имах предвид че руши Сатурновите устои и структури ,той обикновено действа освобождаващо  ;)

Но ако дейността ти обслужва Уранови интереси,е естествено да даде,особено по време на съвпада с Юпитер-тогава има социална приемственост на иновации, на напреднали идеи и технологии и услуги,астрологични и други.А и има и разширение,може да излезеш на чуждия пазар с такива работи,тъй като интереса е на световно ниво .

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Март 08, 2010, 03:28:47 pm »
точно нухе, както винаги! :wub:

« Отговор #35 -: Март 08, 2010, 07:19:48 pm »
От Марс ще е смелостта, от Уран-нестандартния подход

от Марс- смелостта, от Уран - лудостта ,смелост без граници ражда безстрашие ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #36 -: Март 08, 2010, 09:51:20 pm »

не съм съгласна само с едно нещо ;) - материалния интерес и уран!
уран дава благинки ,но при условие ,че идеите му са реализирани. той носи нестандартни печалби и приходи в изобилие , когато неговата идея е приета и наработена.
За Уран според аудиторията какъв е максималния орбис ,по птношение на аспектите с другите Планети.Аз имам съвпад на Мерк и Уран но доста широк орбис 5 градуса ,но смятам 4е работи като съвпад .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #37 -: Март 09, 2010, 10:18:20 am »
От Марс ще е смелостта, от Уран-нестандартния подход

от Марс- смелостта, от Уран - лудостта ,смелост без граници ражда безстрашие ;D

Точно в десетката!
Въпреки че безстрашието на моето Марсово-Ураново дете ме плаши  :(

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #38 -: Март 09, 2010, 11:25:05 am »
Тъй като всеки съвпад става веднъж на 12 години-задачата поставена от знака-какво трябва да се освободи и реформира (Уран) и същевременно адаптира на социално ниво и разпространи като идеология (Юпитер),тази задача ще бъде актуална през целите 12 години,а не само по време на съвпада.По време на съвпада вероятно възникват новите импулси и течения,обстоятелства от масов характер,които изкристализират през целият период до следващата задача-съвпада в друг знак.

Не е ли на всеки 14 години?  :blink:
Имам наблюдения за влиянието на този съвпад в собствения си натал - през 1983 и през 1997 тези двамцата са ми аспектирали управителя на асц и определено влиянието им е било активно в следващите 14 години, до следващият съвпад. В мунданен смисъл не съм особен спец /не че в натален съм  ;D /, но е логично нещата да стоят по сходен начин.
Ето едно интересно интервю на английски по темата с Ан Уитъкър, автор на книга по въпроса: http://jupitermeetsuranus.wordpress.com/2009/10/31/jupiter-meets-uranus-a-few-thoughts-on-the-201011-encounter/
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #39 -: Март 09, 2010, 12:35:22 pm »
Да,на 14 години е ,обърках се с цикъла на Юпитер  :-[

Линка който си дала е интересен,астроложката и тя като мен е почнала с астрологията на мунданен съвпад Юпитер/Уран-само че на по-предният в Стрелец,
книгата и има странното заглавие "Юпитер среща Уран:от еротичното къпане до гадаенето по звездите" ,явно ще се съешават тия двамцата първо горе,после ще го обърнат на астрология  ;D Интересното е че тя съчетава муднанния със личния план,а за съвпада тя го взима за действащ до средата на март 2011(10 гр орбиса),като следва да се обърне внимание,че този съвпад ще бъде в знаците Овен и Риби ,като в Риби ще е с ретро фаза,което ще рече недовършена работа там-става по-сложно ,но основната енергия е на съвпада в Овен-тъй като там е първата и последна среща.