Здравей Гост

контактите и аспектите на меркурий

• 50 Отговора
  • 8898 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
контактите и аспектите на меркурий
« -: Февруари 02, 2010, 07:43:13 pm »
меркурий е изключително важна планета в натала /радикса/. :blink:
меркурий е отговорен за общувянето за контактите ,за връзките ни с околните и със самите нас ,както и за оформянето и изразяването на мисловния процес..
та директно към въпроса :blink: ;)
как контактува меркурий в знаците на зодиака,как се изразява в огнените ,земните и водните, както и въздушните?
какво казва и какво не казва? какво ккрие или иска да скрие?
как действат аспектите ,който прави както с личните,така и с колективните планети/модерно определение за транссатурновите/,как се изразява ,когато е в свързан мажорно с възлите? на какво е способен един директен и един ретро меркурий?
как се изразява в знака на слънце ,в знака зад него или в следващия знак?
меркурий е изключително важен ,макар и хермафродитен.
доколко меркурий е склонен да се видоизменя при аспект с останалите планети в зависимост от знака ,който заема в натала.?
оказва ли влияние неговата скорост в бързината на обработката на информация ,в изказа и в способността му да влиза в роли!
изрично споделете начина по който всичко това се изявява индивидуално у всеки от нас! :blink: ;)
да бъдем откровенни докрай  ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:контактите и аспектите на меркурий
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2010, 08:09:51 pm »
е , гледам ,че прегледа на печата върви по темата.... :blink: ,май се налага да започна първа ;D ;D ;D ;D.
ми какво да го п равя и той е в първи дом  ;D ;D ;D ;D. хич не ми е приятно ,че се налага да го изтъкна ,но е тук в огнен дом и в огнен знак. 

обичам да говоря и говоря с плам ,с емоция ,с чувство. не мога да говоря монотонно и плавно. огънят не ми позволява.кастлива съм да споделя свойте виждания с другите. обикновенно съм душата на компанията. една от най-силните ми черти е способността да общувам.
меркурий е ретро в знака на стрелеца. диспозитор на меркурий е юпитер. юпитер е познание и знание ,юпитер е духовност и религия. в моя хороскоп и той е ретро в знака на близнаците.
взаймна диспозиция интерсептирана в знак на огъня и въздуха и обърната към миналото и бъдещето ,към истината /стрелец/ и вярата/юпитер/ за човешкото и хуманното/близнаци/ ,чрез речна и мисълта ,чрез писането/ретро мерка/ ,без граници/стрелец/.
не понасям лъжата м/у мерка и сатурна имам квадрат  , не вярвам в нищо докато не се убедя в това ,чрез собствените си опитности и знания.
лесно мога да бъда убедена ,но единственно чрез истината...
ще продължа по-късно.....
това за сега като мостра. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #2 -: Февруари 02, 2010, 08:19:09 pm »
Аз имам директен Меркурий в Телец и затова не витая в облаците.

Едно време имах богато въображение, защото Нептун и Луната, които са в съвпад помежду си са в тригон с Меркурий.

Ама реших, че е по-добре изобщо на не проявявам въображението си, за да съм здраво стъпила на земята - това сигурно е донякъде от Меркурий в Телец.

Тригонът му с Нептун май все още не ми е дал екстрасенски способности, ама имам интуиция, особено за предпазване от лошите хора.
В специален градус е... как се казваха, защото е начален градус - на 1,38 в Телец, ама не мисля, че това ми се отразява.

Меркурий ми е на десцендента и в 7-ми дом, ама не мисля само за партноьори и не харесвам по-младите, а по-старите, ама това е от Сатурн и Венера и няма общо с Меркурий.  :P

В опозиция ми е на асцендента и на Плутон и затова Плутоновите мисли ме обсебват от години.

В полусекстил с Хирон, ама не знам дали това е добро и дали изобщо действа.

В квадратура ми е с МС, на което много се надявам скоро да ми помогне в професията - кво като е квадратура, нали има аспект. Ще действа положително, сигурна съм.
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 08:24:24 pm от Hi »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2010, 09:09:58 pm »
Моят меркурий е в овен 9 ти дом,управлява 3ти дом,съвпад с хирон и МС,опозиция уран,квадрат юпитер.
Много обичам да комуникирам с хората.Радвам се на хора с жива и бърза мисъл,които говорят пламенно с жар.Не обичам ленивата мисъл,бавното мислене и говор,защото почвам да нервнича.Отегчавам се.Отегчавам се и когато човекът от отсрещната страна говори само за себе си и има само монолог :blink: Защото обичам и аз да си кажа приказката.Търпелива съм,но засегнат ли ме мога да избълвам огън и жупел,без да съжалявам след това.
Имам дарба в писането.(имам доста творби ;D)....та такива ми ти работи.
Обожавам да контактувам с чужденци.

Е,сега ако кажете какво означава всичко това :88:
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 01:48:32 pm от Milkyway »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2010, 09:19:33 pm »
Мерка ми е в Овен в 12дом, неаспектиран.
Има само два сескиквадрата с Марс в Лъв, 5дом и с Уран, в седми дом, както и полусекстил с Хирон на асцендента, В Телец.
Потайна съм, но когато се ядосвам бълвам змии и гущери.. ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2010, 09:24:12 pm »
Моят меркурий е в овен 9 ти дом,съвпад с хирон и МС,опозиция уран,квадрат юпитер.
Много обичам да комуникирам с хората.Радвам се на хора с жива и бърза мисъл,които говорят пламенно с жар.Не обичам ленивата мисъл,бавното мислене и говор,защото почвам да нервнича.Отегчавам се.Отегчавам се и когато човекът от отсрещната страна говори само за себе си и има само монолог :blink: Защото обичам и аз да си кажа приказката.Търпелива съм,но засегнат ли ме мога да избълвам огън и жупел,без да съжалявам след това.
Имам дарба в писането.(имам доста творби ;D)....та такива ми ти работи.
Обожавам да контактувам с чужденци.

Е,сега ако кажете какво означава всичко това :88:

По това което си писала като аспекти си "тича"  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2010, 11:50:37 pm »
да продължа с меркурий....
според Рае Орион знака стрелец дава на меркурий остър и всеобхватен ум. забавните и мъдри разговори също били по меркурий според авторката. както и нетактично прям изказ.
според МАРИОН МАРЧ И ДЖОАН МАККЕВЪРС  , аспекта квадрат на меркурий и сатурн говори за хора традиционалисти ,усърдни ,отговорни и амбициозни.
трудно детство поради лоши отношения с баща. това от своя страна според авторките води до несигурност ,мнителна природа ,самозащита.
това за тях е добрия аспект за големия бизнес и политика.
та нищо от това ,което съм цитирала не ми е чуждо. барабар със всичките му плюсове и минуси. дефнирането на авторките се отнася точно за мен.
способността за критичност и то обективна е аспект на квадратурата на мерка и сатурн според някой източници.
много писатели имат меркурий /ретрограден/ в стрелец.

съвпада на меркурий с ЮЛВ , ме прави слушател ,но рядко приемам съвети.
този съвпад според МАРТИН ШУЛМАН  може да даде на притежателя на ЮЛВ в стрелец възможността да вдъхва воля за живот на другите ,ако им липсва такава.
такъв индивид е обречен да посвети живота си в полза  на другите.
това е повече от вярно ,за съзнателния ми живот. и тъй като знака е стрелец ..............

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2010, 10:21:33 am »

В квадратура ми е с МС, на което много се надявам скоро да ми помогне в професията - кво като е квадратура, нали има аспект. Ще действа положително, сигурна съм.

Права си Хело,научила си нещо от тази астрология,дето някои с години не проумяват-че аспекта е канал за връзка и по-добре квадрат,отколкото без!  ;) А и има хора които прекрасно използват квадратите си и постигат много-стига да издържат повече на напрежение или на директен и активен подход към целта,да не чакат нещата сами да им се случат.Хайде успех и след години ще ни разправяш как си си изиграла картите с това аспектче  ;)

*

nerealna

« Отговор #8 -: Февруари 03, 2010, 12:40:34 pm »
Меркурий ми управлява 3 и 12 дом, намира се в 10ти в овен, аспекти - съвпад с МЦ, Хирон и в опозиция с уран.
Много говоря, общителна съм. мога да намеря общ език с всеки. говоря бързо и  понякога необмилсено и съжялавам за казаното. страдам от мигрена. имам фотопамет /мерк. оп. уран/. като студентка учех винаги в последния момент и се справях добре, въпреки това.
не знам как ми влияе съвпада с хирон... според вас как се интепретира този аспект??

*

Kaya

• 2893
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2010, 12:59:55 pm »
 понякога като заекване,  професията ти да е свързана с медици ( можеи на родителите често зъболекарство)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

nerealna

« Отговор #10 -: Февруари 03, 2010, 01:01:19 pm »
не, нямам говорни проблеми и професията ми и моята и на родителите ми не е св. с медицина.
работата ми е свързана с писане и поддръжка на сайт.
Завършила съм психология..може би това е влиянието на хирон върху мерк....  :unsure:
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 01:09:07 pm от nerealna »

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2010, 01:38:07 pm »
 Ретроградния ми Меркурий управлява 3, 11 и можеби 12 дом. Намира се в 7-водолей в съвпад със Слънце и Парс Фортуна.
 Имаше период, в който говорех ужасно бързо, поради коет сдъвквах думите. Това може и да се приеме за "говорен дефект". Мога да комуникирам с всякакъв тип хора. Лесно градя приятелски отношения с мъже. Нямах проблеми с усвояването на материала в Техническия Университет, което небеше така за голяма част от женския контингент. Не ми се е налагало да се умилквам около колеги за проекти, курсови работи и т.н., по-скоро беше обратното. ;D
 Изразявам се по-лесно устно. ;D ;D
 Немога да спра да мисля дори и насън. Случвало ми се е да реша задача, проблем, ситуация докато спя. Пробвала съм да медитирам абсолютно безрезултатно.
п.п.Аспектите на Меркурий са :опозиция с Луна, съвпад със Слънце и ПФ; секстил с Венера, СЛВ, Хирон, Нептун; тригон с Юпитер, Уран и Плутон.
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 02:01:41 pm от Uran »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2010, 01:42:50 pm »
Завършила съм психология..може би това е влиянието на хирон върху мерк....  :unsure:

:)  и най- вероятно  имаш талант да успокояваш с думи хората ( както и да ги нараняваш)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

nerealna

« Отговор #13 -: Февруари 03, 2010, 01:47:55 pm »
Завършила съм психология..може би това е влиянието на хирон върху мерк....  :unsure:

:)  и най- вероятно  имаш талант да успокояваш с думи хората ( както и да ги нараняваш)

Вярно е, всичките ми приятели обичат да си споделят с мен, а към близките понякога имам хаплив език...както казах по-горе понякога съжалявам за думите си , от мерк. в овен вероятно/старая се да се контролирам в това отношение да не ги наранявам/.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2010, 01:51:58 pm »
Завършила съм психология..може би това е влиянието на хирон върху мерк....  :unsure:

:)  и най- вероятно  имаш талант да успокояваш с думи хората ( както и да ги нараняваш)

Вярно е, всичките ми приятели обичат да си споделят с мен, а към близките понякога имам хаплив език...както казах по-горе понякога съжалявам за думите си , от мерк. в овен вероятно/старая се да се контролирам в това отношение да не ги наранявам/.
Доста сходни аспекти имаме с Нереална относно меркурий :blink:Просто учудващо :blink:
Аз по-горе съм описала моите,но това което казваш за себе си ,важи и за мен.Невероятно!!
И наистина,някой път в афект,"смилам" думите,понеже ми тече мисълта по-бързо и не може да навакса ;D

*

nerealna

« Отговор #15 -: Февруари 03, 2010, 01:56:16 pm »
да, наистина и аз сега забелязах какво си писала. разликата е само, че твоя мерк. е в 9 дом , а моя в 10 и аз нямам кв. с юпитер. написаното от теб също отговаря за мен, с изключение на това, че аз обичам да изслушвам другите. не ме дразни . дори предпочитам да говорят за себе... и да има давам съвти и т.н.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Февруари 03, 2010, 02:07:17 pm »
Аз също обичам да изслушвам другите,просто не обичам когато започна да разказвам нещо,на втората дума да ме прекъснат и да продължат монолога си ;) При втори трети опит да започна да говоря и ако пак се случи,просто губя интерес към човека.
Онзи ден срещнах позната лъв,с АС козирог.
При един случаен разговор,като "как си,какво правиш" започва да изтъква как я молили да стане преподавател в Нов български и неща които честно казано,не ме интересуват :'(Аз от уважение я изслушвам,но тя не ме пита аз как съм.

Това е най-груб пример :rolleyes:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Февруари 03, 2010, 03:46:54 pm »
Моя Мерк е във Везни на К3. На 7 гр от Слънцето и на 4 от Урана. Опозе на Ериса и Хирона.
Тригон със Сатурн. Имам много услужлива памет.
Управлява ми 2 и 11 дом.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #18 -: Февруари 05, 2010, 04:39:56 pm »
Както каза Марая - според цитата на Каръл Ръшман - всичко дословно важи и за мене..Имам Меркуруй съвпад Сатурн в скорпион, 4ти дом. Дава самотно детство - едно дете съм, и наиситна баща ми липсва от живота ми, разведен е с майка ми и съм го виждала смао 2 пъти ..но това не ми е кой зане какъв проблем..по-скоро че съм живяла посотняно с баба ми и дядо ми и баба ми със своя властен характер доста ме е потискала ... :-\
Имам детайлна мисъл, мога да смятам бързо и да реагирам адекватно в различни ситуации - заради секстила на Мерк и Сатурн с Марса ми.
Имам и структурирана муисъл, много голям реалист съм и въобще не витая в облаците.
И освен това инетрес към астрологията - от Меркурий в Скорпион.
Обаче имам режещ език и хаплив хумор :(( А попринцип не съм злонамерен човек..  :-\

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #19 -: Февруари 05, 2010, 10:38:15 pm »
Меркурий в Стрелец края на 2-ри почти в трети дом, квадрат със Сатурн, тригон с Юпитер, и не знам обаче дали да го броя съвпада с Нептун, защото е 8 градуса, Меркурий ми е на 10 градуса  в Стрелец, Нептун на 18.Както каза Марая, да- квадрата дава страхотно чувство за справедливост , но пък не съм реалист напротив - най-големият оптимист, независимо колко е зле положението . Може би от тригона с Юпитер идва това. Нямам детайлна мисъл, напротив мразя детайлите, нооооооооо явно северния възел в Дева си казва тежката дума и всичко кото съм работила е свързано с детайли, с изпипване на нещата, включително сегашната ми работа. Явно имам още да се уча да го отработвам този квадрат .
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!