Здравей Гост

Марс-планета на действието и инициативата

• 351 Отговора
  • 41754 Прегледи
*

abroad

Re:Марс-планета на действието и инициативат&#
« Отговор #140 -: Февруари 05, 2010, 08:56:49 pm »

Ми то за мъжете и жените няма ли някакво разграничаване :-\

Не, има значение фазата-планетите се включват една след друга, а луната действа постоянно. Ако не са ти задоволени лунните нужди, не очаквай да се пристъпи по-нататък.

Друго имах предвид.
Едва ли Луна в Рак и в 8ми, например, се отразява еднакво при равни други условия, при личности от мъжки и женски пол...

*

Divna

Re:Марс-планета на действието и инициативата
« Отговор #141 -: Февруари 06, 2010, 01:33:01 am »
Уверила съм се, че с различни партньори, човек изживява секса по различен начин. Най-страшната комбинация за мен е била, когато марса ми прави опозиция на марса на партньора ми. Смятам, че най-добрия аспект между два марса е когато те са в тригон. Мъжът, който ми е доставял най-много удоволствие, който ме е карал да се чувсвам перфектно, задоволена отвсякъде е с Марс във Везни, Венера в Дева, Слънце и Луна в Лъв. 8 дом му е управляван от Дева, но там са също Плутон и Уран. Асц. му е Козирог. При мен Марс е във Водолей, Венера във Везни, Слънце в Дева и Луна в Скорпион. 8 дом в Близнаци (като Сатурн е в 8 дом). Асцендента ми е Плутон. На пръв поглед нещата изглеждат абсурдни, но привличането е магнетично, а удоволетворението е пълно. Чувсвото е съвършено. Незнам на какво се дължи, задавала съм си хиляди пъти този въпрос. Факт е, че този мъж е перфектния сексуален партньор за мен.  

как на какво се дължи? Марсовете са в хармонични стихии. Твоя Венера в съвпад с негов Марс - това е много мощен еротико-сексуален аспект-привличането е неудържимо. Твое Слънзе в съвпад с негова Венера е платоничен аспект (между брат и сестра, но създава топлота и доверие и извън сексуалното общуване. Квадртурата между Луните е стимулираща, което прави връзката интригуваща и поддържа известно напрежение. Не може само положителни аспекти, че ще умрем от скука.

Забелязвам, че квадратурата между Луните е често срещан аспект в двойките. Което още веднъж доказва, че всеки аспект е по-добър от никакъв, за да се офомят отношения. При липса на аспект - емоционалното отношение е индиферентно. В случая, квадратът на Луните нагнетява емоционалността и е даден, за да се научите да уважавате нуждите и потребностите на другия.

Така е Небесна. Но нали именно астрологията казва, че този аспект  :moo: :kva: :moo: в синастрията е труден и не може да бъде преработен, т.е., че за дълга връзка не може да се говори. А аз с тоя човек имам още смущаващи карета ( :sun: :kva: :moo: ,  :sat: :kva: :ven:). Абсурдно, но факт. Познаваме се от 3 години. Разделяхме се, събирахме се и още се обичаме - не мога да го проумея. Може би защото Сатурн и лунните възли правят аспекти с планети или защото моя стелиум от планети попада в неговия 8 дом. Нямам идея  :-\
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 04:20:10 pm от Divna »

« Отговор #142 -: Февруари 06, 2010, 08:23:51 am »
  :mar: :vi: му дай да майстори, да работи,
ако секса беше работа щеше да е виртуоз- перфекционист, жалко,че е удоволствие затова може би не е толкова сексуален, пък и в съвпад с уран, първо вижда/търси приятел, не  секс партньор, визирам себе си :P тук присъстващите  :mar: :vi: може да не са така
К 8  :ar:,  :mar:  :soe:Асц.- физ.сила и приложена енергия,инициативност - свръх, издържливост - :mar: :soe: :plu:
но се канализира в  :vi: и в  :soe:с упр. на 6 дом
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 08:30:13 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #143 -: Февруари 06, 2010, 10:56:52 am »
Дивна, зависи от връзката, от хората, от техните карти. Не съм на мнение, че не може да има продължителни връзки с напрегнати аспекти по между двамата, даже напротив.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #144 -: Февруари 06, 2010, 11:52:09 am »

Така е Небесна. Но нали именно астрологията казва, че този аспект в синастрията е труден и не може да бъде преработен, т.е., че за дълга връзка не може да се говори. А аз с тоя човек имам още смущаващи карета. Познаваме се от 3 години. Разделяхме се, събирахме се и още се обичаме - немога да го проумея. Може би защото Сатурн и лунните възли правят аспекти с планети или защото моя стелиум от планети попада в неговия 8 дом. Нямам идея  :-\

Аз имах 5 годишна връзка с ЛунВодолей в квадрат с Луна в Скорпион. Познавам двойка, която съжителства съвместно с този аспект Луна Везни квадрат с Луна в Козирог - заедно са от деца и сега ще се женят. Просто всеки трябва да има лично пространство при тази връзка.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #145 -: Февруари 06, 2010, 11:55:10 am »
Според мен много трудно се преработва квадратутара на Луните, все пак говорим за естественото състояние на индивида в покой също.
Ха преработи това   ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #146 -: Февруари 06, 2010, 12:55:24 pm »
В индийската астрология в синастрията за най-силни се считат съвпадите, опозициите и квадратурите на Луните.
Комбинациите 1:6, 1:8 и 1:12 се считат за трудни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #147 -: Февруари 06, 2010, 03:11:28 pm »
В индийската астрология в синастрията за най-силни се считат съвпадите, опозициите и квадратурите на Луните.

Лили, какви са тези комбинации  :-\ ? Не мога да схвана, а ми е интересно.
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 04:18:10 pm от Divna »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #148 -: Февруари 06, 2010, 03:21:30 pm »
Ако поставиш твоята Луна в първи дом, гледаш в кой дом от нея са пада партньорската. Същото важи и за партньора, т.е. гледаш в кой лунен дом му се пада твоята.
В случая изброих позициите в 6ти, 8ми и 12ти дом, считано от Луната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #149 -: Февруари 06, 2010, 03:22:21 pm »
Силни като какво, като енергообмен да , но за синастрия е .....незнам, представи си следното :
Връщаш се от работа и искаш да си починаеш, но случайно човека с който живееш под почивка разбира нещо съвсем друго....без значение какво. Колко време ще ти издържат батериите ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #150 -: Февруари 06, 2010, 03:27:38 pm »
Това е Ведическа астрология, не я смесвай със западната, техните виждания за човешките взаимоотношения, вкл. и за т.нар. енергообмен се различават от нашите. И именно за да ти издържат батериите с даден човек, браковете в Индия се планират предварително, като се допитва до опитен астролог - т.нар. кута пойнтс се разглеждат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #151 -: Февруари 06, 2010, 03:28:48 pm »
Това е Ведическа астрология, не я смесвай със западната, техните виждания за човешките взаимоотношения, вкл. и за т.нар. енергообмен се различават от нашите.

Да вярно е
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #152 -: Февруари 06, 2010, 03:32:37 pm »
мисля ,че в синастрийте опозицията е доста положителен аспеккт. знам че квадратурата е много динамичен и фитилов аспект.
луната ,като отговорна за емоцийте инстинкта за самосъхранение ,както и чувствата ,когато е неразбрана/квадрат/ от друга такава би могла да предицвика изключителни последици и проблеми в една синастрия.
и аз като елфидка ,смятам ,че квадратурата на луните би била причина да бъде прекратена една връзка .
да ,квадратурата иска действие ,иска проработка ,но специално с луната това би било компромис за сметка на собсственото здраве ,нерви и чунства.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Февруари 06, 2010, 03:37:50 pm »
И аз мога да кажа, че имам съвместимост с Луна в Козирог, но трудно се спогаждам с Луна във Везни и Овен. Често се случва несъвместимостта на емоционалните нужди да не излезе наяве, докато партньорите не заживеят под един покрив или докато отношенията не се задълбочат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #154 -: Февруари 06, 2010, 04:13:32 pm »
Ако поставиш твоята Луна в първи дом, гледаш в кой дом от нея са пада партньорската. Същото важи и за партньора, т.е. гледаш в кой лунен дом му се пада твоята.
В случая изброих позициите в 6ти, 8ми и 12ти дом, считано от Луната.

Лили, трудно ми е да го "схвана"  :-\ .
Значи, моята Луна е в 1 дом (Скорпион). Неговата Луна е в 7 дом (Лъв), но неговия 7 дом е управляван от Рак, моят 1 дом е управляван от Скорпион.
В синастрията ни моята Луна попада в неговия 9 дом, а неговата Луна върху моя МЦ.
Да приема ли формулата 1:6 ? 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Февруари 06, 2010, 04:17:39 pm »
По сидерал твоята Луна минава във Везни, а неговата в Рак, освен ако не се намира след 23,5 гр. на знака. Така че неговата Луна или ще е в 10ти дом от твоята, или в 11ти, ако остава в Лъв. Съответно твоята ще е или в 4ти дом от неговата, или в 3ти.
Това за Луните го споменах информативно, не е препоръчително да се пренасят правилата и принципите от индийската астрология в западния хороскоп. Тези формули се гледат след отчитане на сидералните позиции на планетите, използваната домификация също е друга - "дом = знак", като се започва от знака на Лагна, т.е. АС. Лагна също се измества след отчетена прецесия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #156 -: Февруари 06, 2010, 04:22:04 pm »
В моя случай луната ми беше в съвпад с неговото слънце, а неговата луна в тригон с моята венера.
Самият човек си има квадратура между светилата. Може ли да се разведе сам съм себе си? - не. Той си е труден поначало за връзка. И ще привлича партньори, с които ще бъде вечно неудовлетворен.

*

Divna

« Отговор #157 -: Февруари 06, 2010, 05:06:37 pm »
По сидерал твоята Луна минава във Везни, а неговата в Рак, освен ако не се намира след 23,5 гр. на знака. Така че неговата Луна или ще е в 10ти дом от твоята, или в 11ти, ако остава в Лъв. Съответно твоята ще е или в 4ти дом от неговата, или в 3ти.
Това за Луните го споменах информативно, не е препоръчително да се пренасят правилата и принципите от индийската астрология в западния хороскоп. Тези формули се гледат след отчитане на сидералните позиции на планетите, използваната домификация също е друга - "дом = знак", като се започва от знака на Лагна, т.е. АС. Лагна също се измества след отчетена прецесия.

Доста си е сложно за мен. Не съм запозната с индийската астрология.
Неговата Луна е 12 :le: 42.
Моята Луна е 9  :sc: 45.
В такъв случай неговата Луна е в 10 дом от моята, а съответно моята ще е в 4 дом от неговата. Правилно ли съм те разбрала?

Използвам стандартната опция в системата за домофикация. Забелязах обаче, че Кох променя домовото разположение на планетите. Всъщност коя опция е най-добре да се използва за строеж на натална карта, синастрия, композит и комбин?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #158 -: Февруари 06, 2010, 05:10:56 pm »
Използвам стандартната опция в системата за домофикация. Забелязах обаче, че Кох променя домовото разположение на планетите. Всъщност коя опция е най-добре да се използва за строеж на натална карта, синастрия, композит и комбин?

кох и плацидус според мен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #159 -: Февруари 06, 2010, 05:14:37 pm »

кох и плацидус според мен.

Благодаря ти Марая!