Здравей Гост

хирон и ключа към неговите врати в натала

• 230 Отговора
  • 42448 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
хирон и ключа към неговите врати в натала
« -: Февруари 05, 2010, 01:32:52 pm »
за хирон има много теми в сайта ,повечето много стари.
позволявам си да пусна тази ,заради това ,че до този миг никой не е говорил за неговите натални аспекти както и за проявленията му.
безспорен факт ,че за него няма достатъчно база данни но и древните не са имали ,а сами са създавали базата.
не ,че ние ще я създадем ,но защо да не бъдем част от цялото?!
да направим "дисекцея" на собствената си незаслужена  болка -хирон и да разберем какво отключват аспектите му в натала.
имам хирон в 4-ти , с  много ключове към останалите планети и куспиди на домове.
имам наблюдения и доказателство ,че той работи на всички нива и посоки.
споделете как усещати хирон и какво до този миг сте почуствали или усетили от неговото място в картата ви.
за себе си :blink: ,като начало ще кажа едно:
хирон в 4-ти носи ампутация на крак на родител.
баща ми изживя това и си отиде с ампутиран крак ,дни след ампутацията......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:хирон и ключа към неговите врати в натала
« Отговор #1 -: Февруари 05, 2010, 04:03:11 pm »
никой ли не изследва хирон?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2010, 04:17:37 pm »
Чекай, че си избирам смарагд заради твоите теми за камънаци сега луднах тотално.  ;D 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2010, 04:24:05 pm »
Хирон съвпад с К2 в овен
Хирон опозиция на Веста във везни
Хирон тригон Нептун в стрелец
Хирон тригон МС в стрелец
Хирон полуквадрат Марс в близнаци

изразът му при мен е ключът към трансформация на вътрешно ниво. дълбоки и тотални промени при транзити отново на вътрешно ниво. лесен начин при намиране на ценностите в живота  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Veselin

« Отговор #4 -: Февруари 05, 2010, 04:26:26 pm »
А какво бихте казали за Хирон тригон Марс във Везни?  :rolleyes:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2010, 04:33:29 pm »
  преди време доста мислех по този казус, но е много трудно да "екстрактнеш" съществуването му от цялостния поглед върху една карта; но съм забелязала, че участието му е задължително при започване или прекратяване на връзки;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2010, 04:41:28 pm »
А какво бихте казали за Хирон тригон Марс във Везни?  :rolleyes:

тригоните на Хирон са хармоничното настройване на неговата енергия. тригоните са магнетични. те привличат неуловимите сфери към съзнанието, но само ако предварително ги активираме. те са предимно с природата на Луната, Нептун и Венера.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2010, 04:48:24 pm »

Хирон в знаците
Знакът, в който попада Хирон най-често показва дълбока рана, която наш любим човек ни е нанесъл в минало прераждане. Нейното отражение рефлектира в настоящия ни живот и трябва да се справим с болката, която носим в Душата си. Въпросът, който всеки трябва да си зададе е “На какво ме учи тази болка”. Или както казва поговорката “Всяко зло за добро”, въпросът е дали съумяваме да видим това добро.
ОВЕН - Овен е водачът, човек, който иска да е пръв; позицията показва, че импулсът за изява е бил пречупен. Те са прегрешили спрямо себе си; подценили са се. Открий себе си! – това е посланието на Хирон към хората родени с подобна позиция в наталната карта.
Пример: Хирон в Овен във ІІ дом – човек не си е позволявал да изхарчи пари за себе си;
ТЕЛЕЦ - засегнат е бил чувствения свят – подтисната е била любовта, затова поколението родено с Хирон в Телец трябва да се научи да изразява любовта си, ако не ще страда от липса на любов;
БЛИЗНАЦИ - човек е бил принуден да мълчи, не е бил чут; сега: трябва да общува повече с другите, да говори;
РАК - травма от семейството, не сме били обичани, оценени, може би отхвърлени; сега: може ние да отхвърляме, да не обичаме или да обичаме с условия; да се научим да ценим семейството, да прощаваме;
ЛЪВ - проблем свързан с изявата; може би човекът е бил талантлив, но потенциала му е останал непроявен, трябва да се запитаме какъв ли е таланта му? Трябва да се стигне до изцелението чрез развитие на таланта;
ДЕВА - най-често е показател за здравословни проблеми в минал живот, но тази тази позиция може да указва и проблем със служенето на другите. Сега има стремеж към презастраховане, чувство за несигурност. Ако човекът не се е справил с ролята да служи – сега ще трябва да го направи, трябва да се укрепи и вярата.
ВЕЗНИ – проблемът е бил във взаимоотношенията, драма, развод, раздяла. Урок - да се научи да вижда собствените си грешки в партньора;
СКОРПИОН - най-често сексуална рана, сексуално насилие, нереализирано сексуално желание, страст и сега човек трябва да се справи със страстите си (или страховете си!), Хирон в VІІІ дом показва същото;
СТРЕЛЕЦ - проблеми от духовен характер, неподходяща религия, искал е сляпо да следва някаква религия, фанатизъм, отдалечил се е от хората заради идеалите си; сега – трябва да извърви пътя обратно към тях;
КОЗИРОГ - проблем с реализацията, човек е имал планове, възможности, но не са реализирани, може някой да му е пречил или просто да не е бил достатъчно смел, волеви, за да успее да се наложи; Сега - работохолизъм, сляпо следване на целта, да се научи да балансира между дома и семейството.
ВОДОЛЕЙ - проблем със свободата; човек е бил ограничен, може би от приятелите; Сега с тази позиция не трябва да ограничаваш другите хора – партньора /ако Хирон е попада в VІІ дом/ децата/ V дом/, приятелите/ ХІ дом/;
РИБИ - отношението към Бога; може би човек е нарушил някоя от първите Божи заповеди, дадени от Мойсей; Сега тази позиция може да се прояви като болест или силно душевно страдание. Несправедливо обвинение, без вина виновен, страда без да вижда причините за това. Да се възстанови връзката с Бога!
ХИРОН В ДОМОВЕТЕ
Показва какво бихме могли да направим повече за другите, отколкото за себе си. Сфера /област/ в живота, в която търпим неудачи, нещо, което отхвърляме и едновременно с това обичаме /човек също/; нещо, което желаем и същевременно отричаме. От друга страна, ние самите носим късмет на другите около нас (на хората, символизирани от дома, в който попада наталния Хирон);

КОНТАКТИ НА ХИРОН С ОСИТЕ
транзитно преминаване през Asc, IC, Dsc, MC
Това са най-важните моменти в живота.
І. Преминаване през Asc – това е момент, в който човек трябва да се пробуди духовно, дори и да е много млад по време на този транзит. Това е моментът на “скока”, може да е дума, книга, нещо което става, като че ли случайно, неочаквано; по такова събитие дори може да се ректифицира картата; Хирон винаги поставя Хамлетовския въпрос: “ Да бъдеш или да не бъдеш? Ще се пробудиш ли или не? ”
ІІ. Преминаване през IC – този период е изключително тежък, тогава се отключва кармата на човек, кармичен дълг – дълго време да се плаща, възможни са заболявания, почти неизлечими, възможни са проблеми с имоти, роднини. Ако изстрадаш кармата, заболяването, идва следващата “врата”;
ІІІ. Преминаване през Dsc – акцентът тук пада върху взаимоотношенията с партньора, брак, развод, раздяла, преосмисляне на връзката;
ІV. Преминаване през MC – тук човек трябва да се разгърне, да отдаде натрупаното, да се посвети на кауза, да постави ново начало или постигне своеобразен връх в своята професионална или обществена реализация;
Да се има предвид, че за вида на събитията са определящи годините, на които е индивида, когато Хирон транзитира някоя от осите.

Затова, ако вече познавате влиянията на останалите астрологични фактори, Хирон ще се превърне за вас в истински ключ, с помощта на който ще можете да разгадаете собствената си съдба. Ако, не сте овладели добре основните елементи на астрологическото знание обаче само Хирон, сам по себе си няма да ви позволи да надзърнете зад завесата на бъдещето или да откриете тайните, които крие в себе си миналото.

това го изкопах от компютъра си, но идея си нямам откъде съм го забърсала  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2010, 04:52:01 pm »
Чекай, че си избирам смарагд заради твоите теми за камънаци сега луднах тотално.  ;D 

съветвам те ,като един лъв ,да се снабдиш първо с рубин...той е задължителен ,пък смарагда сам ще дойде при теб....

*

Veselin

« Отговор #9 -: Февруари 05, 2010, 04:55:10 pm »
Мерси, cherry!!!

Сега Хирон ми е точно на асцендента (в 1 дом). Затова ли...?

І. Преминаване през Asc – това е момент, в който човек трябва да се пробуди духовно, дори и да е много млад по време на този транзит. Това е моментът на “скока”, може да е дума, книга, нещо което става, като че ли случайно, неочаквано; по такова събитие дори може да се ректифицира картата; Хирон винаги поставя Хамлетовския въпрос: “ Да бъдеш или да не бъдеш? Ще се пробудиш ли или не? ”

Една астроложка още преди ми беше казала: "Хирон-Слънце 180 гр. - вечната болка. Да преодолее различията между хората, да не проявява егоизъм и надменност, да не съди хората, а да се смири".

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2010, 05:17:03 pm »
На мен хирон ми е в 9ти нат дом в овен.
Когато транзитираше през ДС се задомих,сега е на куспидата на 8ми :-\

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Февруари 05, 2010, 05:36:09 pm »

Сънрайн откъде намери истински смарагд? Търся от доста време и все не се решавам да купя. Много често пробутват разни хризолити и си мислят, че хората не ги различават.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2010, 05:51:03 pm »
Истинският смарагд има наситено зелен цвят. Камъните върху пръстена, който си хареса Сънрейн, ми заприличаха повече на нефрити. Но пък може и да има по-светли оттенъци при изумруда, знам ли.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Февруари 05, 2010, 05:56:47 pm »
Истинският смарагд има наситено зелен цвят. Камъните върху пръстена, който си хареса Сънрейн, ми заприличаха повече на нефрити. Но пък може и да има по-светли оттенъци при изумруда, знам ли.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #14 -: Февруари 05, 2010, 06:02:29 pm »
При мен проявлението на Хирон, абсолютно съвпада с написаното.
Телец, 7 дом, съвпад Луна
.... Показва какво бихме могли да направим повече за другите, отколкото за себе си. Сфера /област/ в живота, в която търпим неудачи, нещо, което отхвърляме и едновременно с това обичаме /човек също/; нещо, което желаем и същевременно отричаме. От друга страна, ние самите носим късмет на другите около нас (на хората, символизирани от дома, в който попада наталния Хирон).

Точно описание на взаимоотношенията с партньорите ми.
Освен това съм забелязала, че и при двете ми продължителни връзки, и сега при съпруга ми, мъжете разцъфват, докато са с мен. Докато аз в първите 1-2 години се отдавам напълно, след това започва да ми тежи да съм в сянка, започвам да мисля за себе си и от там тръгват и проблемите. Този модел на поведение се повтаря и сега в брака ми.

Натален Хирон, съвпад с АЦ, от към 12 дом, какво означава.

*

missKapriz

« Отговор #15 -: Февруари 05, 2010, 06:10:11 pm »
от коя книга цитирате

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Февруари 05, 2010, 06:33:49 pm »
на българския пазар има една единственна издадена книга за хирон.
автор е Барбара Хенд Клоу.
но цитираното в поста на вещичка ,не го срещам в книгата й.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Февруари 05, 2010, 06:39:06 pm »

Сънрайн откъде намери истински смарагд? Търся от доста време и все не се решавам да купя. Много често пробутват разни хризолити и си мислят, че хората не ги различават.

В другата тема съм.  ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Февруари 05, 2010, 06:47:58 pm »
според авторката ,планетите ,кото управляват живота на човека са хирон,уран и сатурн.
хирон е моста м/у вътрешните и външни планети.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #19 -: Февруари 05, 2010, 06:49:49 pm »
от коя книга цитирате

имам много инфо в компютъра си. записано е на уърдовски файлове, но идея си нямам откъде съм го смъквала, защото астрологичното ми инфо датира отпреди поне 3 години. затова и не съм посочила откъде е  :25: