Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 211645 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #140 -: Юни 03, 2010, 12:51:13 pm »
На колко години е детето?
Срокът на давност на хорарите не беше ли няколко месеца?
Не може да се правят генерални заключения по един хорар за целия ви съвместен живот с детето. Всичко тече, всичко се променя, не можеш да предвидиш как ще се развият отношенията ви по-нататък.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #141 -: Юни 03, 2010, 12:53:33 pm »
хмммм, не го знаех, рано ми е за хорари  ;D Честно, Лили, това ме успокоява много. Ако Лили е права, извинявам се на всички, на които съм отнела от времето - детето е на 3 години

*

sunrain

• 6710
« Отговор #142 -: Юни 03, 2010, 12:56:29 pm »
Мама ЯЯ, повечето тук ползваме Кох за хорарни въпроси.

Но не всички. Когато на мен не ми е удобно си въвеждам данните, защо да й се налагаме и определяме как тя да го прави...
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #143 -: Юни 03, 2010, 12:58:38 pm »
Можеш да фиксираш накякъв срок като си задаваш въпроса, в краткосрочна или средносрочна перспектива.
Но да се даде отговор за целия ви живот с детето занапред ни мисля, че е възможно. Много зависи от начина, по който ти самата ще подходиш към него, от възпитанието, което ще му дадеш, и от редица други фактори зависи, които не могат да бъдат предвидени в момента.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #144 -: Юни 03, 2010, 12:59:50 pm »
Мама ЯЯ, повечето тук ползваме Кох за хорарни въпроси.

Но не всички. Когато на мен не ми е удобно си въвеждам данните, защо да й се налагаме и определяме как тя да го прави...

Аз пък съм чувала, че Региомонтанус се използва за хорари.
В този форум разбрах, че Кох се предпочита.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #145 -: Юни 03, 2010, 01:03:38 pm »
този път ще заредя с Кох. Ако не ви се отговаря с оглед предходния въпрос, ще ви разбера, няма проблем. Въпросът е "Ще се съдим ли с А скоро?", София, 13,41 (след поредица от заплахи от негова страна, безпочвени да уточня, аз си спазвам изцяло решението за развода  :-[) "А" ми е бивш съпруг

*

abroad

« Отговор #146 -: Юни 03, 2010, 01:07:53 pm »

Аз пък съм чувала, че Региомонтанус се използва за хорари.
В този форум разбрах, че Кох се предпочита.

В Janus ако си направиш хорар го съставя по подразбиране по Региомонтанус :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Юни 03, 2010, 01:12:57 pm »
детето е на 3 години

От двегодишна възраст започва фазата на отделяне от майката, периодът на пълно сливане с нея приключва. Това е периодът от развитието на детето, когато се интегрират енергиите на Слънцето и Марс. Продължава от 2- до 4-годишна възраст, наричат го още "ужасните две". Детето започва да търси автономност, инати се, показва характер.
Трябва да се подхожда много внимателно, да не се потиска потенциалът, който започва да се разгръща постепенно още сега. След този период според психолозите се преминава към т.нар. Едипова фаза, в рамките на която детето се опитва да спечели обичта  и вниманието на родителя от срещуположен пол.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #148 -: Юни 03, 2010, 01:20:22 pm »
 :kissd: да, а също така го наричат и първи пубертет

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #149 -: Юни 03, 2010, 03:41:12 pm »
После следват ужасните 3,4,5 и т.н ;) Шегувам се  ;) Истината е,че наистина родителските отношения много рефлектират върху децата ,аз също го изпитвам на гърба си и се страхувам от същото нещо.Колкото и да се обичаме със сина ми между нас постоянно има напрежение /той просто този начин на общуване вижда и пресъздава /,както и между него и другите деца.Но все си мисля ,че ще дойде ден като порасне и ще осъзнае ,друг е въпроса ,че това най-вероятно ще остави отпечатък в душата му.

Вярвам ,че ще имаме добри отношения и ,че ако аз се отнасям с уважение и любов към него всичко ще е наред :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #150 -: Юни 03, 2010, 03:49:19 pm »
Забелязала съм всяко дете обича да води война със своите родители. Номерът е те да не участват, а да се опитат да го направят приятел с цената на много усилия и нерви предполагам.  ;D

« Отговор #151 -: Юни 03, 2010, 03:52:22 pm »
   Аааа, война на световете, на твоя свят със моя свят. Където твоя свят въобще не е реалност, а няква приказка, за която все си мечтаеш...бля-бля-бля

*

missKapriz

« Отговор #152 -: Юни 03, 2010, 03:59:15 pm »
Като се зачетох в тази тема и се сетих,че имаше тема за сродните души.Тогава не се сетих,кой ми е сродна душа/то и не мислих много/,но сега смело заявявам,че малкия ми син е моята сродна душа.Имаме изключителна връзка!С батко му отношенията са по-постни :P,може би поради моята неопитност с първото дете,или заради характерите ни.Но щом споделя с мен значи всичко е о.к.
Да са ни живи и здрави!

*

Nebesna

« Отговор #153 -: Юни 03, 2010, 04:15:05 pm »
С Региомонтанус се пробвам вече аз като си качвам данните, сверявам с Плацидус. Уилям Лили го е предпочитал и други хорарни астролози от по-старите.    

Ползвал го е, защото Кох не е съществувал (това е по-съвременна домова система). Но те и планетите след Сатурн не са съществували, та затова се учудвам на хората, когато смесват класическите със съвременните методи - избираш си или едното, или другото. Това не е насочено пряко към теб, а по принцип. Забелязвам, че някои хора се колебаят с голяма "амплитуда" между различните методи и системи. Кеф им съвременната, кеф им класическата. Избира се или едното или другото, иначе става голямо объркване и за самия изследовател.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #154 -: Юни 03, 2010, 04:18:52 pm »
Сигурно си права. Иначе аз гледам да извлека от двете, което ще ми е полезно и по-скоро карам на принципа да го пробвам на практика първо, но като основа за мен просто няма как да не е класиката, от тях са достигнали до нас така или иначе повечето методи на теория и с примери.   

*

Nebesna

« Отговор #155 -: Юни 03, 2010, 04:29:07 pm »
Сигурно си права. Иначе аз гледам да извлека от двете, което ще ми е полезно и по-скоро карам на принципа да го пробвам на практика първо, но като основа за мен просто няма как да не е класиката, от тях са достигнали до нас така или иначе повечето методи на теория и с примери.   

Съгласна съм с теб и аз правя по този начин.  Домовите системи се усъвършенстват.  Досега само за големите географски ширини не е измислена подходяща домова система - всичките дават отклонение, но се приема Кох като най-подходящ. Плацидус дава адски големи отклонения.

Съни, класиците най-напред са ползвали равнодомната система. Означава ли това, че трябва да се върнем към най-старата система. Класиката и на мен ми дава основата, но никога не забравям, че астрологията се е усъвършенствала от други преди мен, които са открили слабите места на класиците, просто защото с тяхното ниво на познание, толкова са можели. Приятелката ми има един любим лаф: "Не стреляйте по пианиста! Той толкова може!" Неговите трудове са авангардни в контекста на неговото време. Едва ли днес някой смята, че Сатурн е съ-управител на 8-ми дом, но Лилли така е смятал "Християнска астрология".

*

sunrain

• 6710
« Отговор #156 -: Юни 03, 2010, 04:35:33 pm »
О, разбира се. Точно затова ми се струва нормално да се черпи от двете и всеки да използва източниците, дотолкова, доколкото да види кога и как работят и да не се ограничава по някакъв начин. На мен още в началото например ми се сториха прекалено строги забраните им за тълкуване, но вероятно са имали своите доводи. Ние незнам с какво ще имаме принос за астрологията, далеч съм от тази мисъл, но поне да я усъвършенстваме /нейните методи/, когато я прилагаме, аз така разсъждавам.    

*

Nebesna

« Отговор #157 -: Юни 03, 2010, 04:37:04 pm »
О, разбира се. Точно затова ми се струва нормално да се черпи от двете и всеки да използва източниците, дотолкова, доколкото да види кога и как работят и да не се ограничава по някакъв начин. На мен още в началото например ми се сториха прекалено строги забраните им за тълкуване, но вероятно са имали своите доводи. Ние незнам с какво ще имаме принос за астрологията, далеч съм от тази мисъл, но поне да я усъвършенстваме /нейните методи/, когато я прилагаме, аз така разсъждавам.    

Поне е интересно!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #158 -: Юни 03, 2010, 04:39:23 pm »
И то до пристрастеност.  ;D Де да имаше човек повече време за такива експерименти. 

*

Nebesna

« Отговор #159 -: Юни 03, 2010, 04:51:18 pm »
хмммм, не го знаех, рано ми е за хорари  ;D Честно, Лили, това ме успокоява много. Ако Лили е права, извинявам се на всички, на които съм отнела от времето - детето е на 3 години

Моят отговор беше в краткосрочен план.