Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 211261 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #1080 -: Януари 20, 2011, 05:26:55 am »
Няма логика да не се гледат карти по новолуние или пълнолуние, понеже астрологът бил емоционален.

Зависи от астролога.
За някои не е пречка, други не успяват да се абстрахират от емоционалната си пристрастност и извън тези фази.

На мен картата или ми говори, или не ми говори. Казвам това, което виждам.

И последно какво видя в моята карта? :rolleyes: :-\ :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1081 -: Януари 20, 2011, 05:27:44 am »
Макар че когато не познаваш човека отсреща (питащия), няма как да бъдеш пристрастен към отговора, който му даваш, независимо дали е утвърдителен или отрицателен.
А дали? Често изборът на определени думи във въпроса ражда емоционален отклик у астролога, и независимо дали го съзнава или не, вече му се иска да  намери аргументи за положителен отговор или да натрие носа на някой особено неприятен анонимен питащ. Хорарната уж е нарочно така "проектирана", че да успява да се справи с опитите за субективен прочит. А пък, виж, дали има и един въпрос в тая тема, в който отговорите да се припокриват. И всеки има своите аргументи за своя прочит.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #1082 -: Януари 20, 2011, 05:31:04 am »
Слънцето и Луната са основни сигнификатори на брака в класическата хорарна астрология на взаимоотношенията между мъжа и жената.  :rolf:

Не, Небесна, струва ми се, че в класическата хорарна астрология на взаимоотношенията основните сигнификатори на мъжа и жената в брачни отношения все пак са алмутените на първи и седми дом, тоест,  дори не планетите, управители на знака, а планетите, които имат най-много достойнства в градуса на куспидите на асц. и дсц.
Но е възможно да не съм разбрала правилно, все пак, след толкова преводи на преводите.

Товя, което казваш е така, наред със Слънцето и Луната.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1083 -: Януари 20, 2011, 05:31:21 am »
Хорарната уж е нарочно така "проектирана", че да успява да се справи с опитите за субективен прочит. А пък, виж, дали има и един въпрос в тая тема, в който отговорите да се припокриват. И всеки има своите аргументи за своя прочит.

Изглежда, че не се различава много от наталната, където прочитът зависи от субективната нагласа на астролога. Забелязах, че и в хорарните теми се случва да има отговори, които да си противоречат. Една и съща карта се гледа, различни аргументи се вадят. И подходът при всеки е различен, макар че може да сме чели едни и същи книги.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1084 -: Януари 20, 2011, 05:32:32 am »
Само да попитам. Някой започвал ли е любовна връзка по пълнолуние?

Нямам спомени да ти кажа.... :rolleyes: ;D

Мерси Марая!  :blink:

Съмнявам се да се отчитат тия неща. По-важно е как са аспектирани и какво аспектират планетите на този ден, а не че този ден е пълнолуние.
Ти как мислиш?

« Отговор #1085 -: Януари 20, 2011, 05:37:22 am »
А пък, виж, дали има и един въпрос в тая тема, в който отговорите да се припокриват.

Има въпроси, които са категорично ДА или НЕ. А има и хорари с отворен финал  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1086 -: Януари 20, 2011, 05:37:57 am »

Съмнявам се да се отчитат тия неща. По-важно е как са аспектирани и какво аспектират планетите на този ден, а не че този ден е пълнолуние.
Ти как мислиш?

Пълнолунието е фактор , както и новолунието само при условие , че аспектира картата ти с точни аспекти...
В противен случай е просто едно небесно явление... :blink: ;) :wub:
Всичко ще бъде наред.... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #1087 -: Януари 20, 2011, 05:40:49 am »
Задавам хорарен въпрос: Ще сключат ли брак дъщеря ми и приятеля до 1 година?
Двамата живеят на семейни начала.

Давам обратна връзка по тази карта.
Отговорът е "не", все още не са женени и все още няма да има сватба. Картата е на първа страница. Трима души са взели отношение - Мис Каприз, Съйнрейн и Аброуд.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1088 -: Януари 20, 2011, 05:42:47 am »
А пък, виж, дали има и един въпрос в тая тема, в който отговорите да се припокриват.

Има въпроси, които са категорично ДА или НЕ. А има и хорари с отворен финал  ;D

Да и аз съм го забелязала това...но обикновено те са тези хорари, при които човек не е много наясно със себе си какво точно иска да се случи.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1089 -: Януари 20, 2011, 05:46:59 am »

Ти как мислиш?

Пълнолунието е фактор , както и новолунието само при условие , че аспектира картата ти с точни аспекти...

Абсолютно точни са аспектите и на двамата в картите ни /тригони, секстили и съвпади/.
До колко време трае действието на пълнолунието? До следващото ли?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1090 -: Януари 20, 2011, 05:48:53 am »

Ти как мислиш?

Абсолютно точни са аспектите и на двамата в картите ни /тригони, секстили и съвпади/.

До следващата фаза - Новолуние.... ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1091 -: Януари 20, 2011, 05:49:17 am »
Айде един конкретен напън по конкретната карта на Марая. Независимо, че въпросът е формулиран в минало време, касае бъдещето. Приключиха ли, означава не само еднократно действие в миналото, разходящо, но и липса на положително вазимодействие в бъдещето - тоест на сходящи аспекти. В единия случай Меркурий не вижда Нептун, в другия Меркурий няма да успее да приключи секстила си с Юпитер.
Имаме поне трима основни сигнификатори в последни градуси, включая Луната. Ситуацията, каквато кверентът я познава, приключва безвъзвратно, предстои напълно нов мизансцен и тогава, евентуално, кой знае, може би и ново развитие. Решението не е на М., а на К. и изглежда да е окончателно. Ако разгледаме "точките" на сигнификаторите, може да излезе и нещо друго. И основният въпрос остава, кверентът положителен отговор ли желае да получи или отрицателен. Едва след това уточнение има смисъл да се смята силата на отделните сигнификатори, тоест дали Меркурий е достатъчно мощен, за да извоюва за Марая желания отговор или есенциалните достойнства на Юпитер ще надделеят. Кой какво иска е въпросът.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1092 -: Януари 20, 2011, 05:50:32 am »
Аброуд, извинявам се, ако съм те обидила. това, че аз не те разбирам на моменти, съвсем не означава, че езикът ти е неразбираем...аз просто в момента съм на друга астрална честота, не ми забелязвайте. Дразни ме всеки опит да бъда приземена...но няма как.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1093 -: Януари 20, 2011, 05:53:59 am »
И основният въпрос остава, кверентът положителен отговор ли желае да получи или отрицателен. Едва след това уточнение има смисъл да се смята силата на отделните сигнификатори, тоест дали Меркурий е достатъчно мощен, за да извоюва за Марая желания отговор или есенциалните достойнства на Юпитер ще надделеят. Кой какво иска е въпросът.

Хорарната астрология не се интересува от това кой какъв отговор желае да получи. Би трябвало да се обстрахираме от това.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1094 -: Януари 20, 2011, 05:54:28 am »

Ти как мислиш?

До следващата фаза - Новолуние.... ;D

Благодаря!  :58:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1095 -: Януари 20, 2011, 05:57:15 am »
И основният въпрос остава, кверентът положителен отговор ли желае да получи или отрицателен. Едва след това уточнение има смисъл да се смята силата на отделните сигнификатори, тоест дали Меркурий е достатъчно мощен, за да извоюва за Марая желания отговор или есенциалните достойнства на Юпитер ще надделеят. Кой какво иска е въпросът.

Хорарната астрология не се интересува от това кой какъв отговор желае да получи. Би трябвало да се обстрахираме от това.

;D Това е от споровете, които няма да приключат днес :blink:.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1096 -: Януари 20, 2011, 05:58:45 am »

;D Това е от споровете, които няма да приключат днес :blink:.

Няма да приключат. забелязала съм, че отдавна го твърдиш това и не съм забелязала някой друг да го твърди, освен тебе. Някак си те свързвам с това твърдение... :19:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1097 -: Януари 20, 2011, 05:59:57 am »
И Сънито, ма тя е по-кротка и не й гониш карез.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1098 -: Януари 20, 2011, 06:01:18 am »
И Сънито, ма тя е по-кротка и не й гониш карез.

Аз не гоня "карез"...просто всеки астролог си има почерк. Аз съм те запомнила с това...лошо няма да си имаш свои, специфични методи...уважавам това.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1099 -: Януари 20, 2011, 06:03:49 am »
Айде един конкретен напън по конкретната карта на Марая. Независимо, че въпросът е формулиран в минало време, касае бъдещето. Приключиха ли, означава не само еднократно действие в миналото, разходящо, но и липса на положително вазимодействие в бъдещето - тоест на сходящи аспекти. В единия случай Меркурий не вижда Нептун, в другия Меркурий няма да успее да приключи секстила си с Юпитер.
Имаме поне трима основни сигнификатори в последни градуси, включая Луната. Ситуацията, каквато кверентът я познава, приключва безвъзвратно, предстои напълно нов мизансцен и тогава, евентуално, кой знае, може би и ново развитие. Решението не е на М., а на К. и изглежда да е окончателно. Ако разгледаме "точките" на сигнификаторите, може да излезе и нещо друго. И основният въпрос остава, кверентът положителен отговор ли желае да получи или отрицателен. Едва след това уточнение има смисъл да се смята силата на отделните сигнификатори, тоест дали Меркурий е достатъчно мощен, за да извоюва за Марая желания отговор или есенциалните достойнства на Юпитер ще надделеят. Кой какво иска е въпросът.

Tccc....Решението е мое , не е негово.....