Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 210624 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #1300 -: Декември 26, 2011, 11:52:09 am »
Изглежда ми нерадикална картата.

Откакто Венера влезе във Водолей, все за изневери се пита.  :lol:

Не се бях замисляла-има логика.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #1301 -: Декември 27, 2011, 01:49:47 pm »
Здравейте и Честита Коледа :)
Направих си хорар за въпрос - ще има ли връзка?
Не мога да кача картата, но се надявам линка да работи /поне при мен се отваря/
Много ще съм благодарна ако някой разгледа картата :)
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_04_otnosheniya.45954.40293.gif&res=100&va=&cid=hk6file8CuPG2-u1306144274

Въпроса се отнася за мен и за колега.
Има разходящ квадрат между слънце /У1/ и уран /У7/. Надявам се, че и да е имало трудности, те вече са на приключване. Предстои секстил на луната и уран, и съвпад на луна с венера, но и квадрат на луна с юпитер.
Предполагам, че отговора е да, ще има връзка.
Обаче не мога да преценя подробностите - като напр дали ще е продължителна връзка или авантюра, кой е по-увлечен и т.н.
« Последна редакция: Декември 27, 2011, 02:28:23 pm от Yasmin »

« Отговор #1302 -: Декември 27, 2011, 07:13:30 pm »
Луната е в последните минутки на знака (знака й на заточение). Възможно е обстоятелствата около въпроса ти да се променят много скоро или ти да смениш нагласата си по отношение на въпроса (или обекта).

И двата ти управителя - У1 Слънце и Луната са в знака на неговия управител (за него взимам класическия управител на Водолей - Сатурн). Докато Сатурн е екзалтиран в знака на падение на Слънцето - възможно е той да си придава повечко важност пред теб, виждайки увлечението ти по него. Луната идва от квадрат със Сатурн, а на Слънцето му предстои такъв. Не ми изглежда като положителен отговор. Дано греша! Слънцето се намира в 11-тия му дом - може би като начало да започнеш с предложение за приятелство?

*

Stella

• 7765
« Отговор #1303 -: Декември 27, 2011, 07:16:37 pm »
Здравейте и Честита Коледа :)
Направих си хорар за въпрос - ще има ли връзка?
Не мога да кача картата, но се надявам линка да работи /поне при мен се отваря/
Много ще съм благодарна ако някой разгледа картата :)
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_04_otnosheniya.45954.40293.gif&res=100&va=&cid=hk6file8CuPG2-u1306144274

Въпроса се отнася за мен и за колега.
Има разходящ квадрат между слънце /У1/ и уран /У7/. Надявам се, че и да е имало трудности, те вече са на приключване. Предстои секстил на луната и уран, и съвпад на луна с венера, но и квадрат на луна с юпитер.
Предполагам, че отговора е да, ще има връзка.
Обаче не мога да преценя подробностите - като напр дали ще е продължителна връзка или авантюра, кой е по-увлечен и т.н.

Картата е нерадикална, защото луната е без курс. Няма да има развитие на въпроса в скоро време.
Изчакай известно време и го задай отново.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #1304 -: Декември 27, 2011, 09:18:58 pm »
Много благодаря, момичета :blink:
Странно как всеки вижда различно ;D
Аз гледам уран за водолея.
Мирабела, да, той си придава важност, но поне се надявам добре да си прикривам увлечението.
А какво става със съвпада на луната с венера, слънцето и плутон, секстила на луната и уран /незнам доколко се отчитат секстилите/?

*

Stella

• 7765
« Отговор #1305 -: Декември 27, 2011, 09:27:10 pm »
Много благодаря, момичета :blink:
Странно как всеки вижда различно ;D
Аз гледам уран за водолея.
Мирабела, да, той си придава важност, но поне се надявам добре да си прикривам увлечението.
А какво става със съвпада на луната с венера, слънцето и плутон, секстила на луната и уран /незнам доколко се отчитат секстилите/?

картата, която аз гледах беше с луна без курс, а сега я няма, исках да я погледна отново.

« Отговор #1306 -: Декември 27, 2011, 09:35:10 pm »
Ето картата по въпроса на Yasmin.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1307 -: Декември 27, 2011, 10:27:32 pm »
Здравейте момичета!
Имам един въпрос...
"Има ли бъдеще връзката ни с Х.?"

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #1308 -: Декември 27, 2011, 11:04:57 pm »
По моята карта си изкарах още няколко предстоящи аспекта. Незнам дали се имат предвид когато някои от тях предстоят след около 23 градуса
 :sun: :kva: :sat:
 :moo: :tri: :sat:
 :ven: :tri: :sat: 

*

Stella

• 7765
« Отговор #1309 -: Декември 27, 2011, 11:13:05 pm »
По моята карта си изкарах още няколко предстоящи аспекта. Незнам дали се имат предвид когато някои от тях предстоят след около 23 градуса

Вземат се предвид, само ако имат отношение към въпроса, те.е ако аспектите са между планети, явяващи се сигнификатори на питащата или на човека, за когото се пита. В случая Слънцето и Сатурн са сигнификатори и имат отношение към въпроса. Венера и Сатурн - също, доколкото Венера се явява елемент от 7-ми дом и следователно характеризира човека, за когото се пита. Обаче тригонът на луната със Сатурн е разходящ - минал е вече. Луната няма други аспекти, преди да напусне знака, следователно картата е нерадикална. Не може да се отговаря на въпроси, които касаят бъдеще време.

« Отговор #1310 -: Декември 27, 2011, 11:19:13 pm »
Freya, ще опитам с твоя, но прдупреждавам, че за първи път се осмелявам да тълкувам хорар и горе-долу тълкувам спрямо това, което съм наблюдавала в тази тема като тълкуване на хорари.  :unsure: Така че е твърде вероятно да не съм права.  ;D

Няма аспект нежду управителите на АЦ и ДЦ (гледам Меркурия и Нептуна) (които трябва да представят теб и него, един вид), Луната няма някакво особено достойнство, но като е в 5 дом може да има някакви неща на ниво флирт. Много би се набива този Уран в 7 дом и си мисля, че ако евентуално имате някакви по-сериозни отношения, което може да стане в един по-късен етап, може да имате малко препирни по отношение на разбиранията си, ще се сблъскат различни гледни точки. Някой от двамата ще бъде и доста твърдоглав, ненужно според мен, струва ми се.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1311 -: Декември 28, 2011, 12:14:22 am »
хехе, мисля че за сега по-добре да си потренираш още малко  :P  ;D
Луната в пети ако не се лъжа означава, че въпроса/човека ме вълнуват и че съм емоционално обвързана. Флирт на този етап е неуместно...отдавна сме преминали на по-високо ниво, още повече след като имаме връзка, а не просто някакви отношения.
А това тълкуване за Уран в седми от къде ти дойде?
Ние и в момента имаме сериозни отношения, все пак живеем заедно. не знам защо реши че за по-късния етап е възможно.. иначе за разправии и различни гледни точки, права си и ако някой е твърдоглав, то е той  ;D в големи количества, според мен :P
За Нептун не знам, аз него го гледам по Юпитер, но пак нямаме връзка. Аз не съм добре поставена - Меркурий в стрелец е в заточение.
В случая мисля, че трябва да гледам негов и мой пети (когато става въпрос за връзка) те ще образуват тригон, само че разходящ и тука не съм сигурна как да го тълкувам... 
Това ми хрумва на мен за сега, но и аз се уча от скоро. За сега се опитвам да си правя интерпретации на мои карти, но има още много да се уча докато съумея да дам отговор.
« Последна редакция: Декември 28, 2011, 12:31:39 am от Freya »

« Отговор #1312 -: Декември 28, 2011, 01:10:11 am »
Определено имам много да потренирам още, хахаха, да, но и още не съм стигнала до хорарна с ученията си, но пусто любопитство, надниква навсякъде!  :-[
Иначе от къде ми дойде за Урана, единственото правилно нещо ... ми дразнещо много ми се наби в очите застанал като голям пич в този седми дом и се перчи.  ;D Той беше по-скоро на интуиция като идея.  :blink:
Успехи с твърдоглавия младеж и на мен ми се струва, че с справяш добре с хорари.  :rolleyes:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1313 -: Декември 28, 2011, 02:21:00 am »
Имах в предвид тълкуването като сблъсък на различни гледни точки и неразбиране как е обосновано астрологически, от къде точно идва. Уран в седми ли се тълкува така?
Принципно Уран мисля че може да се вземе като негов управител.

« Отговор #1314 -: Декември 28, 2011, 05:15:51 am »
Здравейте, момичета!
И аз искам да ви питам... имаме ли бъдеще като двойка със С.? Честно казано, в момента си мисля да сложа край на отношенията ни.... Благодаря ви много :)))

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #1315 -: Декември 28, 2011, 08:49:47 am »

Вземат се предвид, само ако имат отношение към въпроса, те.е ако аспектите са между планети, явяващи се сигнификатори на питащата или на човека, за когото се пита. В случая Слънцето и Сатурн са сигнификатори и имат отношение към въпроса. Венера и Сатурн - също, доколкото Венера се явява елемент от 7-ми дом и следователно характеризира човека, за когото се пита. Обаче тригонът на луната със Сатурн е разходящ - минал е вече. Луната няма други аспекти, преди да напусне знака, следователно картата е нерадикална. Не може да се отговаря на въпроси, които касаят бъдеще време.

Разходящото между луната и сатурн е квадрат, тригона тепърва предстои във водолей. Гледната ми точка е, че луната е по-бързата планета и тя ще направи аспекта, не "придвижвам" сатурн до 29 градуса.
Венера съм я разглеждала като сигнификатор за връзка, все пак питам за това, а не като елемент от седми дом.
Между другото друг астролог ми направи съвсем друго тълкувание на този хорар :blink:
Ще дам обратна връзка след около два-три месеца.

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #1316 -: Декември 28, 2011, 08:56:55 am »
Да се изложа и аз  ;D Гледам картата преди да съм прочела другите коментари :blink:
По въпроса на Фрея - дали връзката има бъдеще - аз мисля, че има. Също мисля, че ти ще решаваш нещата, той няма да има много думата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1317 -: Декември 28, 2011, 09:02:46 am »

Разходящото между луната и сатурн е квадрат, тригона тепърва предстои във водолей. Гледната ми точка е, че луната е по-бързата планета и тя ще направи аспекта, не "придвижвам" сатурн до 29 градуса.
Венера съм я разглеждала като сигнификатор за връзка, все пак питам за това, а не като елемент от седми дом.
Между другото друг астролог ми направи съвсем друго тълкувание на този хорар :blink:
Ще дам обратна връзка след около два-три месеца.

Извинявам се, грешка на езика - става дума за квадрат между Луната и Сатурн. Никой не твърди, че придвижваш Сатурн до 29 градуса. Именно защото луната е по-бързата планета, се казва, че аспектът е разходящ, защото е минала точния градус със Сатурн и квадратът се разпада вече. Но не това е най-важното. Най-важното е, че ЛУНАТА ДО КРАЯ НА ЗНАКА НЕ СКЛЮЧВА НИКАКВИ ПРЕДСТОЯЩИ АСПЕКТИ.  Следователно не може да се очаква развитие по въпроса. Ако връзката е вече започнала, ще продължи така - статусът се запазва. Ако не е започнала - няма да има начало - статусът пак се запазва. Това се нарича  "status quo" . Три месеца са прекалено дълго време. Аз ти предлагам при настъпила промяна в обстоятелствата да си зададеш отново въпроса.

Твоят сигнификатор - Слънце в Козирог ЩЕ направи квадратура с неговия сигнификатор - Сатурн във Везни. А негативните аспекти винаги дават отговор НЕ. Надявам се да не съм права, но за всеки случай прати много поздрави на другия астролог.

« Отговор #1318 -: Декември 28, 2011, 03:58:46 pm »
Здравейте, момичета!
И аз искам да ви питам... имаме ли бъдеще като двойка със С.? Честно казано, в момента си мисля да сложа край на отношенията ни.... Благодаря ви много :)))

Това е наталната ти карта, предполагам. Ако искаш да разгледаме въпроса ти като хорарен, постави карта за точната дата, час и място на задаване на въпроса. ;)

А иначе, гледейки натала ти, не се учудвам, че си решила да сложиш край на взаимоотношенията. Транзитен Плутон наближа точния съвпад с Десцендента ти (ако часът на раждане е точен) - може би доста от връзките и партньорствата ти предстоят да бъдат предефинирани. Някои може да приключат, други да се задълбочат... Предния път като сложи картата си и погледнах прогресиите, останах с впечатлението, че нещата в личните ти взаимоотношения се развиват добре (точен тригон между прог. Луна и прог. Слънце в 7-ми прог. дом). Тогава не отчетох опозицията на транзитен Сатурн на върха на 5-тия ти дом към наталната ти Луна, който аспект може да създаде усещане за неудовлетвореност от връзките (Луна е У1, Сатурн е У7). Извинявам се за което.
« Последна редакция: Декември 28, 2011, 04:46:40 pm от Mirabella »

« Отговор #1319 -: Декември 28, 2011, 04:08:19 pm »
Моля да погледнете и моята карта, интересува ме ще имат ли някакво развитие отншенията с един или да му туря  пепел...

Ако става дума за лични взаимоотношения, на този етап по-скоро голямо развитие не се очаква, тъй като между управителите на 1-ви дом (Меркурий) и 7-ми (Юпитер) не предстои мажорен аспект. Твоят управител Меркурий е заточен в знака на неговия управител и в 12-тия му дом - може би му оказваш твърде голямо (като за него) внимание, което той не оценява. Луната има само хармонични аспекти в рамките на знака. Луна във Водолей, в сходящ тригон със Сатурн (негов У3). Може би той ще прояви някаква инициатива или ще отговори положително на нещо, което ти си направила за него наскоро. Струва ми се, че засега няма да приключите съвсем взаимоотношенията си.

Ако става дума за финансови взаимоотношения, тук можете да се споразумеете - сходящ тригон между управителите на 2-рите ви домове.