Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 211067 Прегледи
Re: Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #1320 -: Декември 28, 2011, 10:41:49 pm »
....
Благодаря много за изчерпателния отговор! За лични взаимоотношения става на въпрос, човека за който е въпроса живее и работи зад граница последното десетилетие...
Не знаех как да изтълкувам тригона на луната с нептун, който го имат за планета на илюзиите и заблудите...
Това със заточения меркурий разбирам, но не знаех, че меркурий в негов 12д е показател за "твърде голямо внимание към него, което не оценява"- на практика е точно така, затова искам или да става нещо или да си го избия от главата, което също не знам как да стане- на други съвети се дават лесно, а на себе си не мога да дам  :(

Не, не, аз съм се изразила лошо. Това за заточението е показател, че може да му обръщаш твърде голямо внимание, което той не забелязва (защото си в негов 12-ти дом) и кара теб да се чувстваш зле (заточен управител). Може да му изглеждаш, как да кажа, твърде сигурна, спечелена територия.

« Отговор #1321 -: Декември 29, 2011, 06:38:18 pm »
Не се ли е обадил все още? Точен съвпад на Луната (втори управител на кверента) с Нептун (модерен управител на квезита, т.е. на него). Ъглов Марс - може би прекалено избързваш, нетърпелива си. Надявах се съвпадът Луна/Нептун да подейства. Ако не... по-скоро остава другият вариант за тълкуване - с класическите управители. Липса на сходящ мажорен аспект между твоя управител Меркурий и неговия (класически) управител Юпитер. Също липсва и аспект между управителите на 3-тите ви домове (комуникацията). Луната е без курс (ако не броим съвпада с Нептун). С това тълкувание по-скоро няма да се обади.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1322 -: Декември 29, 2011, 06:39:43 pm »
Не мога да се справя сама с картата. Моля помогнете.
Очаквам обаждане от един човек, а още не го е направил. Да не ме е умножил x 0? Ще се обади ли?

ти не си много изгодно поставена - Меркурий е в заточение в Стрелец. Няма връзка между сигнификаторите на твоя и неговия 3 дом. Меркурий - У1 няма връзка с Юпитер- У7. за мен отговорът е не.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1323 -: Декември 29, 2011, 09:47:41 pm »
благодаря Stella, благодаря Mirabella! Приятна вечер. :(

« Отговор #1324 -: Декември 30, 2011, 04:09:47 pm »
Пак аз с друг въпрос с тренировачна цел. Не мога да се презстраша за други ,но нека почна от мен си. Само да  кажа от  много скоро се знаимавам с Астрология ,така че не ми се смейте.

Редът на мисли ми е следният:Асцендетът е в Лъв-23 градуса, т.е управителите на кверента/мен/ са Слънце-5 дом,6 градуса Козирог и съуправител Луна - 7дом, 23 градуса,Водолей.
разглеждам 7ми дом за тази връзка..-водолей, с управител Уран 8дом Риби 0 градуса Овен и сатурн - 3дом 28 градуса Везни
Уран е в квадратура с Слънце и квинкокс ( не съм сигурна за този аспектEmbarassed)с Луна..Сатурн - няма аспекти със Слънцето и в тригон с Луна.

И после какво следва?????

http://prikachi.com/images/577/4205577y.jpg

*

Stella

• 7765
« Отговор #1325 -: Декември 30, 2011, 04:30:13 pm »
Пак аз с друг въпрос с тренировачна цел. Не мога да се презстраша за други ,но нека почна от мен си. Само да  кажа от  много скоро се знаимавам с Астрология ,така че не ми се смейте.

Редът на мисли ми е следният:Асцендетът е в Лъв-23 градуса, т.е управителите на кверента/мен/ са Слънце-5 дом,6 градуса Козирог и съуправител Луна - 7дом, 23 градуса,Водолей.
разглеждам 7ми дом за тази връзка..-водолей, с управител Уран 8дом Риби 0 градуса Овен и сатурн - 3дом 28 градуса Везни
Уран е в квадратура с Слънце и квинкокс ( не съм сигурна за този аспектEmbarassed)с Луна..Сатурн - няма аспекти със Слънцето и в тригон с Луна.

И после какво следва?????

http://prikachi.com/images/577/4205577y.jpg

Зарежи планетите след Сатурн - в хорарната транссатурновите изпълняват спомагателна роля. Неговият управител е Сатурн като класически управител на водолея. По принцип за хорар ползвай класическите управители на знаците. Може и да няма връзка между вашите сигнификатори, ако в момента сте разделени. За обаждане виж дали има връзка между управителя на твоя трети дом и неговия трети дом (твой 9-ти).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1326 -: Декември 30, 2011, 06:26:07 pm »

Зарежи планетите след Сатурн - в хорарната транссатурновите изпълняват спомагателна роля. Неговият управител е Сатурн като класически управител на водолея. По принцип за хорар ползвай класическите управители на знаците. Може и да няма връзка между вашите сигнификатори, ако в момента сте разделени. За обаждане виж дали има връзка между управителя на твоя трети дом и неговия трети дом (твой 9-ти).
Значи Венера няма аспект с Марс- това значи не, така ли? а това, че Плутон е в казими със слънцето в Козирог оказва ли някаво значение? (Или това е тъп въпрос?)

« Отговор #1327 -: Декември 30, 2011, 06:46:56 pm »
Луната е без курс (ако не броим съвпада с Нептун). Между У1 и У7 има неблагоприятна рецепция по знаци (не ми се задълбава в триплецити, терми и фасове). У1 Слънце е в знака на У7 Сатурн, докато Сатурн е в знака на падение на Слънцето (където самият той е екзалтиран). Изглежда ми, че в момента ти проявяваш по-голям интерес към него (освен това Луната е в неговия 1-ви дом), докато той си придава важност. Между управителите ви предстои дисхармоничен аспект - квадратура. Липсва мажорен сходящ аспект между управителите на 3-тите ви домове. Не искам да те разочаровам, но ми изглежда като отрицателен отговор.

Съвпадът на твоя управител Слънцето с Плутон в 5-тия ти дом може да отразява силните чувства, които изпитваш към него. Луната в съвпад с Нептун в неговия 1-ви дом може да показва, че той е хлъзгав, непостоянен, твърде променлив в момента.

Казими (в сърцето на Слънцето) според класиците е разстояние от 0 до 17 дъгови минути от Слънцето.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1328 -: Декември 30, 2011, 07:02:30 pm »
Плутон те характеризира тебе, поради съвпада с твоя сигнификатор и това, че е казими няма никакво значение. По-скоро Слънцето е заложник на Плутон - на независими от волята на питащата, обстоятелства. Плутон винаги показва някакви обстоятелства, които са извън контрола на индивида.

« Отговор #1329 -: Декември 30, 2011, 07:33:25 pm »
Ясно. И двете сте много точни.Мерси.

*

kk_kk

• 21
« Отговор #1330 -: Януари 04, 2012, 10:50:50 am »
здравейте, мойта драма продължава с пълни сили, мъжа ми каза, че ще остане с мен, но продължава да се вижда с любовницата си.(неговата колежка Наталия), много съм объркана, защото тя не го оставя, постоянно му се обажда и му пише любовни смс-и.моля, за отговор на следния въпрос: 11.44 h
съпругът ми ще остане ли с мен?

« Отговор #1331 -: Януари 04, 2012, 11:34:37 am »
КК, много съжалявам за неприятната ситуация, в която те поставя този човек. :'(

Сатурн е в 7-ми дом, картата спокойно може да се класифицира като нерадикална, т.е. неподходяща за тълкуване.

И въпреки това, сходящите аспекти на Венера ми се струва, че описват правилно настоящата ситуация. Ако приемем Сатурн за управител на любовницата (негов У5 и У6 - работа), то положението му в 1-вия му дом, както и положението на Венера в неговия 5-ти дом изглежда подходящото за естеството на въпроса. Между Венера и Сатурн има взаимна рецепция по знаци и сходящ тригон - не ми изглежда да са готови да се сложат край на каквото там имат. Може би не само тя е активната страна, защото управителите им са в рецепция - по картата ми изглежда, че активността би трябвало да е и от двамата. От друга страна между управителите на кверента (Марс и Луна) и Венера има напрегнати аспекти - Луната (която е и управител на 5-тия дом на кверента - чувствата му) е в сходяща квадратура с Венера - той наранява чувствата на кверента, а между Венера и Марс има сходящ квинкокс - трудно постигане на разбирателство между теб и съпруга ти. Изглежда ми, че това положение ще продължава - той не пуска теб, но и не иска да остави другата, както пишеш ти. Струва ми се, че ти се е искало да му биеш дузпата в даден момент или може би още ти се иска (Марс в знака на падение на Венера), но си пропуснала възможност да действаш (Луна в разходящ тригон със Слънце в дома на края на връзката). И още ми се струва, че евентуалният край на връзката би бил по-изгоден за него, отколкото за теб (У10 Сатурн е в знака на Венера и знака на заточение на Марс).

Последният аспект на Луната (която също показва и развитието на въпроса) е тригон с управителя на кверента Марс. Мисля, че това показва, че изходът на въпроса зависи от теб, че ти ще имаш последната дума дали той да остане с теб или не (което е логично, в крайна сметка).

*

kk_kk

• 21
« Отговор #1332 -: Януари 04, 2012, 01:17:04 pm »
Mirabella, точно така и аз си мислех  :'( направо не знам как издържам вече, толкова искам да остане с мен, че съм готова всичко да направя и простя. Моля те, да погледнеш солара на мъжа ми, за да видиш има ли индикации за развалянето на тази негова безумна връзка. И дали ще останем семейство. Благодаря ти предварително.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1333 -: Януари 04, 2012, 01:30:30 pm »
Пусни го заедно с наталната карта, има такава опция в astro.com - Solar Return + Natal chart.

Предстои му транзит на Сатурн през знака на Слънцето, според мен обстоятелствата ще го поставят пред избор, с поемане на отговорност за избора. Струва ми се, че към този момент още се колебае и не е способен да вземе адекватно и окончателно решение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kk_kk

• 21
« Отговор #1334 -: Януари 04, 2012, 01:47:41 pm »
Lillie, ето картата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1335 -: Януари 04, 2012, 02:32:09 pm »
Соларът, който си пуснала, влиза в сила от края на годината, около предстоящия му рожден ден.
Все още действа старият солар и в него като че ли не виждам индикации за отделяне от семейството, докато новият солар носи по-голяма вероятност за проблеми и несъгласие с партньора. Мисля, че още не му се е избистрила ситуацията в главата и той самият не е наясно какво да прави, има тенденция към колебание. Струва ми се, че още не е готов да направи окончателен избор и предпочита по-удобния вариант - да запази вратичката на брачната спалня отворена и да не прекъсва отношенията с другата жена.

В рамките на все още действащия солар има по-напрегнати месеци, които според мен са август, септември и октомври. Периодът от края на септември и в началото на октомври може да е по-напрегнат и за теб, има тенденция към конфликтни ситуации.

Към края на годината няма да му е лабаво, дотогава според мен трябва вече да е наясно със ситуацията. Оттам нататък, след като транзитният Сатурн премине в знака на Слънцето и Венера в неговата карта, няма да се толерират двойнствени отношения и да се отлагат във времето важни решения, трябва да се прави избор.

« Последна редакция: Януари 04, 2012, 02:37:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kk_kk

• 21
« Отговор #1336 -: Януари 04, 2012, 03:46:44 pm »
Благодаря ти за отговора, това означава че до края на 2012 няма да е взел решение и ще е с двете ли  :o ? Значи ли че поне няма да развали брака ни, даже вече и на това съм съгласна ( много съм глупава). :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1337 -: Януари 04, 2012, 03:56:33 pm »
Не мога да ти кажа в чия полза ще е окончателният му избор, но според мен дотогава трябва да се изяснят тези въпроси в отношенията ви, да реши какво да прави в тази ситуация.

И още нещо да добавя.
Според мен за твоя човек най-важен е личният му комфорт, такъв тип го виждам, затова не бърза да взема окончателни решения, предпочита по-удобни варианти (щом има и съпруга, която толерира такава нагласа). Но според това, което виждам в картата му, би трябвало да е доста сетивен тип, това му е и ахилесовата пета.
« Последна редакция: Януари 04, 2012, 04:11:56 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #1338 -: Януари 04, 2012, 04:54:51 pm »
Кк_kk, настръхвам при мисълта, че може да изгубя партньора си, някоя да се лепне за него и той да поддаде. Но такива неща се случват, а се оказва, че е и за добро, ако не се придържаме към старото. Ще споделя с теб реална ситуация, с леки съвпадения с твоята, може да ти помогне това, знам ли...
Имам приятелка, която има две дъщери от човек зодия Скорпион, с асц. Скорпион, с венера в 12-ти дом. След като се роди и втората дъщеря, той тръгна със своя колежка, понеже се бил влюбил безумно в нея. Приятелката ми с години не иска да се развежда с него и се надява той да се върне при нея. Това, което се случва, обаче, е, че той живее с колежката си и е започнал да й изневерява с жена си т.е. ситуацията се е обърнала. И си карат така вече 10 години... агонизиращо е за познатата ми, а на онзи му е добре при две!
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #1339 -: Януари 04, 2012, 07:03:20 pm »
Кк_kk, настръхвам при мисълта, че може да изгубя партньора си, някоя да се лепне за него и той да поддаде. Но такива неща се случват, а се оказва, че е и за добро, ако не се придържаме към старото. Ще споделя с теб реална ситуация, с леки съвпадения с твоята, може да ти помогне това, знам ли...
Имам приятелка, която има две дъщери от човек зодия Скорпион, с асц. Скорпион, с венера в 12-ти дом. След като се роди и втората дъщеря, той тръгна със своя колежка, понеже се бил влюбил безумно в нея. Приятелката ми с години не иска да се развежда с него и се надява той да се върне при нея. Това, което се случва, обаче, е, че той живее с колежката си и е започнал да й изневерява с жена си т.е. ситуацията се е обърнала. И си карат така вече 10 години... агонизиращо е за познатата ми, а на онзи му е добре при две!

пази, боже! според мен това е проява на пълна безхарактерност.