Здравей Гост

транзити и събития по юпитер

• 320 Отговора
  • 57854 Прегледи
*

Nebesna

Re:транзити и събития по юпитер
« Отговор #120 -: Февруари 17, 2010, 03:51:23 pm »
Milkyway, и аз съм към по-крайните градуси на Риби и не съм усетила влиянието на Юпитер...малко е раничко все още според мен  ;) Пък и си зависи и кой друг от тежкарите пере в момента (а то има такива, не е като да няма), което все пак променя картинката.

Анджак, нали Уран е там в последните градуси на Риби?

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #121 -: Февруари 17, 2010, 03:55:49 pm »
Мдам, именно...От него и напрежението дето тече във вените и имаш чувството, че си бръкнал с 20те си пръстта в контакта  ;D Само незнам дали милият ни Юпитер при срещата с Уран нема да засили усещането...твърде вероятно, нали си пада по излишествата  :lol:
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #122 -: Февруари 17, 2010, 04:13:30 pm »
Благодаря и на двете,че ме прояснихте :blink:
И аз се надявам като дойде пролетта,поне чувството на това че съм в капан да изчезне :blink:
И аз не очаквам нищо от юпитер,но понеже всеки говори за юпитер в риби и рибите,пък аз не забелязвам нещо отчетливо и затова реших да се допитам до вас.

Разбира се,че ако се случи нещо интересно като събитие ще ви пиша.
Точно тогава май месец ще имам точен съвпад и на уран със слънцето,но като че ли наистина нещо може да се случи..

Юпитер ми е съуправител на 5ти(интирсептиран стрелец) и съуправител на 9ти(к9 риби).
Да правя Изкуство в чужбина или любов с чужденец(правилни ли са ми тълкуванията?
Или при детето ми ще има духовно развитие?
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 04:22:22 pm от Milkyway »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #123 -: Февруари 17, 2010, 04:30:31 pm »
Благодаря и на двете,че ме прояснихте :blink:
И аз се надявам като дойде пролетта,поне чувството на това че съм в капан да изчезне :blink:
И аз не очаквам нищо от юпитер,но понеже всеки говори за юпитер в риби и рибите,пък аз не забелязвам нещо отчетливо и затова реших да се допитам до вас.

Разбира се,че ако се случи нещо интересно като събитие ще ви пиша.
Точно тогава май месец ще имам точен съвпад и на уран със слънцето,но като че ли наистина нещо може да се случи..

Юпитер ми е съуправител на 5ти(интирсептиран стрелец) и съуправител на 9ти(к9 риби).
Да правя Изкуство в чужбина или любов с чужденец(правилни ли са ми тълкуванията?
Или при детето ми ще има духовно развитие?

Милки, до сега разглеждах твоята карта и забелязах, че знака на стрелец, който се управляваит Юпито ти е интерсептиран в 5 дом. Именно това е причината да не му усещаш влиянието. Интерсептираните знаци са тези, чиито качества са скрити от н и трудно се проявяват.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #124 -: Февруари 17, 2010, 06:42:47 pm »
Значи юпитер е планетата, която не може да изрази свободно енергията си в моя хороскоп така ли ?
По натал ми е в 6ти,което значи, че например няма да имам добро здраве или няма да съм щастливият служител?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #125 -: Февруари 17, 2010, 06:54:18 pm »
А какво ти е здравето и какъв служител си?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #126 -: Февруари 17, 2010, 06:54:36 pm »
Не, че няма да имаш добро здраве, за това дали е лошо или добро здравето се гледат много неща.
Изказват се различни мнения и едно от тях е, че интерсептираните знаци, в които има планети ще са местата, където човек ще насочи първоначално цялото си внимание и енергия /ако не иска това да стане по принуда/, да разреши нерешените си проблеми от миналото, за да може след това да реализира по- висшите цели , посочени чрез Северния възел.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #127 -: Февруари 17, 2010, 06:58:08 pm »
Ето какво намерих в нета

Интерсептирани знаци
Когато говорим за карма на общност /етнос, народ/, тя най-често се отразява от географскато положение на региона, който се населява от тая общност. А географското положение намира специфичен израз в т.н. интерсептирани знаци. За такива говорим, когато един дом обхваща три знака и средният се явява включен /интерсептиран/. Интерсептирането е в пряка зависимост от географската ширина – колкото по на север към полюсите е раждането, толкова по близко е Слънцето и меридианът е наклонен към хоризонта – в така образувания остър ъгъл между тях има три малки дома, а в тъпия- три големи. Сред големите най-често се срещат интерсептирани знаци. Те намират специално тълкуване в кармичната астрология.

По отношение на интерсептираните знаци има две противоположни мнения сред астрологическата общност. Според едното интерсептираните знаци обозначават онези качества и енергии, които през многото животи са овладяни до най-висока степен и в настоящия живот се проявяват хармонично. Според другото схващане, на тия качества в настоящия живот е необходимо да се обърне специално внимание и те ще бъдат акцентирани чрез събития и енергии, които
ще ни научат да ги овладяваме.

От нашата практика се потвърждава първото разбиране, но независимо на кое ще се опрем, следва да се развиват или използват качествата и енергиите на
интерсептираните зтнаци. Общото в двете схващания е, че тези знаци не случайно са интерсептирани и то се явяват ключ за отваряне на вратата към кармичните уроци, които имаме да усвоим – те са най-лесната възможност, път за усъвършенстване. Същевременно есенциалните качества на знаците ще се открояват и в положителна и отрицателна насока, но ще са лесно отличими и като такива, може целенасочено да се работи по тях.

Интерсептиране по линиите:
-Овен – Везни - при тая позиция кармичните уроци се решават чрез общуването – то ще е лесно, но ще носи проблеми поради крайностите, на които ще е склонна личността в поведението си. Трябва да се усвои урокът да не се пилеят сили и енергия в безсмислени двубои, в които не е важно кой ще победи, да се поемат отговорности и да се вземат решения тогава, когато е нужно и в житейските области, където е необходимо. Областите се маркират от домовете, в които попадат интерсептираните знаци.

-Телец – Скорпион – тук е развит достатъчен егоизъм, за да се осигури оцеляването и следва да се усвоят уроци по гъвкавост и адаптивност.

-Близнаци – Стрелец – много знания са натрупани, голям опит има в общуването.... В тоя живот трябва да се усвои предаването на знанията и уменията на другите съвсем конкретно, прагматично, по най-подходящия начин, чрез умело общуване. Проблеми могат да се явят, ако поради високите си изисквания, индивидът непрекъснато се самоблокира в общуването и предаването на знанията.

-Рак – Козирог – научено е достатъчно и за реализацията в семейството и за тая в обществото....В тоя живот ще трябва да се съвместят двете противоположности, като се намерят допирните точки в тях, преодолеят се страховете и потребността да се насочи вниманието само в едната посока, като се игнорира другата....Изпитанията, които предлага тоя живот, са свързани с проблемни отношения или в семейството или в обществото, като същевременно точно там се проявява и голяма обвързаност и зависимост от другите.....

-Лъв – Водолей – предизвикателствата на това интерсептиране се крият в противоречието между утвърждаването на Аза, доминирането и социализацията,
общуването, подчиняването на обществото, в което се живее. Урокът се състои в това да се съвмести личностното утвърждаване, щедрото раздаване на приятелството, без да се изоставят и пренебрегват другите.

-Дева – Риби – задълбочено, всестранно, прецизно познаване на болките, емоциите, чувствата, както собствените, така и на околните. Кармичният урок в тоя живот се състои в това да се преодолеят блокиращите емоции, за да се служи успешно и по-пълноценния начин на другите. Предизвикателствата ще се проявяват, когато поради състрадание се стига до лекомислие и неадекватно поведение или когато поради педантичност и прецизност се игнорират чувствата.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nebesna

« Отговор #128 -: Февруари 17, 2010, 06:59:07 pm »
Не, че няма да имаш добро здраве, за това дали е лошо или добро здравето се гледат много неща.
Изказват се различни мнения и едно от тях е, че интерсептираните знаци, в които има планети ще са местата, където човек ще насочи първоначално цялото си внимание и енергия /ако не иска това да стане по принуда/, да разреши нерешените си проблеми от миналото, за да може след това да реализира по- висшите цели , посочени чрез Северния възел.

Това не е доказано, че е така. Аз не подкрепям твърдението. А какво да кажат хората в големите географски ширини, чиито хоркопи са фрашкани с интерсептации?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #129 -: Февруари 17, 2010, 09:45:56 pm »
Ето какво намерих в нета

Интерсептирани знаци
Когато говорим за карма на общност /етнос, народ/, тя най-често се отразява от географскато положение на региона, който се населява от тая общност. А географското положение намира специфичен израз в т.н. интерсептирани знаци. За такива говорим, когато един дом обхваща три знака и средният се явява включен /интерсептиран/. Интерсептирането е в пряка зависимост от географската ширина – колкото по на север към полюсите е раждането, толкова по близко е Слънцето и меридианът е наклонен към хоризонта – в така образувания остър ъгъл между тях има три малки дома, а в тъпия- три големи. Сред големите най-често се срещат интерсептирани знаци. Те намират специално тълкуване в кармичната астрология.

По отношение на интерсептираните знаци има две противоположни мнения сред астрологическата общност. Според едното интерсептираните знаци обозначават онези качества и енергии, които през многото животи са овладяни до най-висока степен и в настоящия живот се проявяват хармонично. Според другото схващане, на тия качества в настоящия живот е необходимо да се обърне специално внимание и те ще бъдат акцентирани чрез събития и енергии, които
ще ни научат да ги овладяваме.

От нашата практика се потвърждава първото разбиране, но независимо на кое ще се опрем, следва да се развиват или използват качествата и енергиите на
интерсептираните зтнаци. Общото в двете схващания е, че тези знаци не случайно са интерсептирани и то се явяват ключ за отваряне на вратата към кармичните уроци, които имаме да усвоим – те са най-лесната възможност, път за усъвършенстване. Същевременно есенциалните качества на знаците ще се открояват и в положителна и отрицателна насока, но ще са лесно отличими и като такива, може целенасочено да се работи по тях.

Интерсептиране по линиите:
-Овен – Везни - при тая позиция кармичните уроци се решават чрез общуването – то ще е лесно, но ще носи проблеми поради крайностите, на които ще е склонна личността в поведението си. Трябва да се усвои урокът да не се пилеят сили и енергия в безсмислени двубои, в които не е важно кой ще победи, да се поемат отговорности и да се вземат решения тогава, когато е нужно и в житейските области, където е необходимо. Областите се маркират от домовете, в които попадат интерсептираните знаци.

-Телец – Скорпион – тук е развит достатъчен егоизъм, за да се осигури оцеляването и следва да се усвоят уроци по гъвкавост и адаптивност.

-Близнаци – Стрелец – много знания са натрупани, голям опит има в общуването.... В тоя живот трябва да се усвои предаването на знанията и уменията на другите съвсем конкретно, прагматично, по най-подходящия начин, чрез умело общуване. Проблеми могат да се явят, ако поради високите си изисквания, индивидът непрекъснато се самоблокира в общуването и предаването на знанията.

-Рак – Козирог – научено е достатъчно и за реализацията в семейството и за тая в обществото....В тоя живот ще трябва да се съвместят двете противоположности, като се намерят допирните точки в тях, преодолеят се страховете и потребността да се насочи вниманието само в едната посока, като се игнорира другата....Изпитанията, които предлага тоя живот, са свързани с проблемни отношения или в семейството или в обществото, като същевременно точно там се проявява и голяма обвързаност и зависимост от другите.....

-Лъв – Водолей – предизвикателствата на това интерсептиране се крият в противоречието между утвърждаването на Аза, доминирането и социализацията,
общуването, подчиняването на обществото, в което се живее. Урокът се състои в това да се съвмести личностното утвърждаване, щедрото раздаване на приятелството, без да се изоставят и пренебрегват другите.

-Дева – Риби – задълбочено, всестранно, прецизно познаване на болките, емоциите, чувствата, както собствените, така и на околните. Кармичният урок в тоя живот се състои в това да се преодолеят блокиращите емоции, за да се служи успешно и по-пълноценния начин на другите. Предизвикателствата ще се проявяват, когато поради състрадание се стига до лекомислие и неадекватно поведение или когато поради педантичност и прецизност се игнорират чувствата.....

много благодаря за това инфо :wub: ,бях го меркала някъде но послее така и не успях да го намеряя.
мн. е точно и можш да го пуснеш и в обзорните теми.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #130 -: Март 07, 2010, 07:40:25 pm »
Здравейте,мога ли да се включа в темата ,защото при мен Юпитер е силно аспектиран ,управител на асцендента ми е,съуправител на Слънцето ,намира се  в 10 дом,в съвпад с Уран,Южен възел,опозиция Слънце,секстил Нептун и АСЦ.Транзитният Юпитер тези дни мина през нат.Меркурий(УК7)-много запознанства,кореспондеция и интуицията ми е във върховна форма.Тази година последователно ми предстои да направи съвпад с ИЦ,със Слънцето,което е в съвпад със Северният възел ,като едновременно ще .опозонира наталният ми съвпад Юпитер,Уран,Плутон,Южен възел .И след това когато влезе в овен ще направи съвпад със стелиума ми Луна,Сатурн,Венера в 5 дом.Някой ако има желание да направи прогноза или личен опит ще ми бъде приятно да сподели.

« Отговор #131 -: Март 07, 2010, 07:51:43 pm »
Като начало, ако някой ще се наема да прави прогноза, можеш да го улесниш като качиш карта  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #132 -: Март 07, 2010, 07:56:09 pm »
Не мога да качвам карти,данните са 19.03.1969 23:50 Казанлък :blink:

*

missKapriz

« Отговор #133 -: Март 07, 2010, 07:59:36 pm »
Това е картата на 'колежката' :blink:

« Последна редакция: Март 07, 2010, 08:07:26 pm от missKapriz »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #134 -: Март 07, 2010, 08:03:33 pm »
Хм, часът на раждане точен ли е? Нептун близо до АС ме навежда на тази мисъл, а и самият АС е буквално на границата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #135 -: Март 07, 2010, 08:17:13 pm »
Много ми е интересно,как ли живее човек с Марс и Нептун на Ас-та? :blink:
При мен са Марс и Сатурн там... ;)

« Отговор #136 -: Март 07, 2010, 09:12:28 pm »
Да,часът ми е точен :blink:А относно Нептун и Марс на АСЦ,мога да кажа изпадам в двете крайности или прекалено много идеализирам нещата и си фантазирам или първо действам и после мисля ;D.Така съм и относно външният си вид:или облеклото ми ,прическа,грим ,маниер е марсово т.е.нюанси от червено,секси облекло и таково поведение или нептуново излъчване -отнесена съм,разсеяна,сънлива и меки тонове в облеклото. ;)По-скоро на хората около мен им е трудно с мен ,защото не знаят кога коя съм. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #137 -: Март 09, 2010, 06:32:22 pm »

Юпитер в транзит през Имум Цели и Марс в Риби. Мисля, че няма нужда от коментар.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #138 -: Март 09, 2010, 07:46:27 pm »
щото е бременно ли та така лежи, или е преяло с тревичка, ех, как ми се лежи и на мен на зеленко, не искам  сняг и киша, стига, ще се хвана и за копривата,само да ми замирише на зелено, на прясно окосена трева,обожавам този мирис ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #139 -: Март 09, 2010, 08:07:02 pm »
щото е бременно ли та така лежи...

Мислех, че е мъжко кученцето, макар че не му се виждат атрибутите.  ;D
А, не, рано ми е все още да мисля за щъркели...
Обаче напоследък транзитът на Юпитер вместо ентусиазъм ми носи апатия и мързел, не ми се прави абсолютно нищо. Сигурно това е най-нетрудоспособният ми период. Друго си беше, когато Сатурн ми правеше опозиция с Марс на ИЦ-то.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.