Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 127843 Прегледи
Re:транзити и събития по сатурн
« Отговор #380 -: Юни 16, 2011, 07:01:10 pm »
Ами Венера управлява 3 и 10 дом, мисля, че на любовна връзка ще удари, но е доста мъчитлено, беше..и дано да не продължи така!  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #381 -: Юни 16, 2011, 07:02:39 pm »
Ооооооооооо,ти си като мен с АСЦ Стрелец ;)Страхотно е ,че имаш Венера и Юпитер във 2 дом :lol:Трябва да имаш късмет във финасовите дела ако и друго в натала ти го потвърждава.Удобно ли е да ти видя картата?Чисто астрологически ...съм заинтересована. :blink:

:blink:
« Последна редакция: Юни 16, 2011, 08:30:50 pm от abroad »

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #382 -: Юни 16, 2011, 07:15:10 pm »
под събитие не рядко се има предвид дори и начин на мислене, възприятия, възгледи :)
а може и да е свързано с отношения с братя/сестри, близки роднини - братовчеди, лели, зависи и какво точно упр. Венера де

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #383 -: Юни 16, 2011, 07:21:44 pm »
Първият път като е минал Сатурн през Венера е загатнал за събитие,когато е станал ретро е локализирал върху това какво ще се случва,а сега когато е тръгнал директно ще се случи събитието,зависи какво ти упр.Венера,в кой дом ,но със сигурност ще е свързано с контакти,любов и финанси. ;)

Не  е задължително да е в този порядък.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #384 -: Юни 16, 2011, 08:17:53 pm »
екипността не ми е проблем (но екипа има значение), а относителната независимост :blink:
често я сменях, докато бях по-млада
но усещам понякога напоследък засилено желание за генерална промяна
въздържам се, защото не е момент и добра идея засега

*

Марая

• 28287
« Отговор #385 -: Юни 16, 2011, 09:39:02 pm »
Аброд , аз мисля , че на теб ти предстои вълнуващ и динамичен период през последното тримесечие на календарната година.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #386 -: Юни 18, 2011, 03:41:12 am »
В резултат на моите съвпади на Сатурн с Плутон(господар на 4 дом) уг ще длим имотите и нещо ще ми дават но третия съвпад ще е след ок 2 месеца та ще кажа ако някой го имтересува донесъл ли ми е нещо или напротив този съвпад
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #387 -: Юни 18, 2011, 04:03:06 am »
В резултат на моите съвпади на Сатурн с Плутон(господар на 4 дом) уг ще длим имотите и нещо ще ми дават но третия съвпад ще е след ок 2 месеца та ще кажа ако някой го имтересува донесъл ли ми е нещо или напротив този съвпад

;D интересува ме и още как... :)

« Отговор #388 -: Юни 18, 2011, 02:12:06 pm »

;D интересува ме и още как... :)
При първия съвпад се появи идеята за разнищване на семейната драма в родния ми дом при втория се започна едно подготвяне на документи появиха се стари неуредици в документите,които датират от както съм се родила сигурно но никой не е знаел като мине 3 съвпад ще видим какво ще се случи.Но събирията точно съответстват на датите на събитията.Само да допълна че при навлизането на Сатурн в 2 дом смених мястото и вида на работата ми ,като преди това съм била съвсем сигурна че това никога няма да се случи.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #389 -: Юни 23, 2011, 03:22:56 am »
Днес видях че последния ми съвпад на Сатурн с Плутон е на същия ден,когато прогресивната ми Луна ще пресече асцендента .Много ме вълнува що за чудо ще е моля ако ня мякой се е случвало да сподели
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #390 -: Август 08, 2011, 06:38:48 pm »

Сатурн също дефинира архетипа на бащата - суровия и взискателен баща, който поради страх да загуби първенството поглъща своите деца.

Принципите на всяка от планетите се манифестират на различни нива, дефинирани като:
Слънце - моето "ментално Аз" - бащински архетип
Луна - моето "душевно Аз", дефинирано от чувствата - архетипът на детето
Сатурн - моето "физическо Аз" - майчински архетип.

В традиционната астрология Слънцето и Луната се разглеждат като планети, свързани с индивидуалността. Хубер ги допълва със Сатурн, който в разработения от него Семеен модел е сигнификатор на майката (Слънцето – бащата, Луната - детето).
Сатурн символизира според Хубер съзнанието за нашата материална същност, за нашето “физическо Аз”, Луната се свързва с емоционалната природа, а Слънцето – със самосъзнанието и разбирането за “Аз съм” (Луна – “емоционално Аз” и Слънце – “ментално/духовно Аз”).

Повечето астролози свързват Луната с майката и Слънцето с бащата.
Бруно Хубер предлага по-различна перспектива, наречена “Семеен модел”, която впоследствие добива признание по цял свят и широко се използва от възпитаниците и последователи на API.
 Бруно Хубер предизвиква вълнение сред колегите астролози, приписвайки на Сатурн много позитивни черти. Няма нужда да се напомня, че дотогава повечето астролози разглеждат Сатурн в предимно негативна светлина. Лиз Грийн, Хауърд Саспортас, Стефан Аройо и някои други също допринасят за развитието на професионалната психологическа астрология. Те разглеждат Сатурн като носител на сходни характеристики, но не го представят като архетип на майката в хороскопа.

Трите транссатурнови планети символизират нашия Свръх-Аз в неговото висше, надличностно измерение.

Междинната планетна редица включва същностните Аз-ови планети, представени от триадата Сатурн-Луна-Слънце. От гледна точка на астропсихологията тези три планети формират структурата, ядрото на личността.

Триадата, представена от Слънцето, Луната и Сатурн, стои в основата, в ядрото на личността и играе важна роля през ранните, формиращи години на родения, дава информация за ранната среда, възпитанието в детството и възприетата от родителите ценностна система (поведенчески роли и модели).

С оглед на това ролите в семейството се разпределят, както следва:
- Слънцето е бащата
- Сатурн е майката
- Луната е детето

Понякога ролите на Слънцето и Сатурн могат да се разменят. Възможно е в случаите, когато например майката се идентифицира с мъжката, активна, а бащата с женската, пасивна роля. Позицията на трите планети в домовете ни дава отговор на много въпроси, свързани със семейната динамика.

Сатурн в горната част на хороскопа може да загатва, че майката е имала доминираща роля в семейството (или в развитието и възпитанието на детето). Влиянието на майката през ранните години на детето може да бъде проектирано и в сферата на междуличностните и партньорски отношения в по-зрялата му възраст, ако Сатурн се намира в 7 дом.  

Сатурн да е и майката. Хмммммммм

По принцип Сатурн се свързва с някоя баба от рода.

Вие забелязвате ли връзка със Сатурн във вашия хороскоп и майка ви?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #391 -: Август 08, 2011, 07:55:31 pm »

Сатурн да е и майката. Хмммммммм

По принцип Сатурн се свързва с някоя баба от рода.

Вие забелязвате ли връзка със Сатурн във вашия хороскоп и майка ви?

Еми това е съвсем друга школа, тук малцина я познават и използват принципите й. Тя е разработена от Бруно и Луис Хубер, повечето не са запознати с нея, някои по-млади астролози я прилагат в практиката си.
Долкото знам, астроложката Милена Вълканова преподава по тази система. Имаше и още една млада астроложка, но не се сещам за името й.

В моя случай Сатурн представя и майката, но той има специфичен статус във ведическата ми карта - аспектира 4 дом и се явява матрикарака, т.е. индивидуален сигнификатор на майката. Сатурн и Раху описват характера й, респ. тя имаше Луна в конфигурация с Раху и Сатурн в радикса.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #392 -: Август 09, 2011, 03:14:12 am »

Еми това е съвсем друга школа, тук малцина я познават и използват принципите й. Тя е разработена от Бруно и Луис Хубер, повечето не са запознати с нея, някои по-млади астролози я прилагат в практиката си.
Долкото знам, астроложката Милена Вълканова преподава по тази система. Имаше и още една млада астроложка, но не се сещам за името й.

В моя случай Сатурн представя и майката, но той има специфичен статус във ведическата ми карта - аспектира 4 дом и се явява матрикарака, т.е. индивидуален сигнификатор на майката. Сатурн и Раху описват характера й, респ. тя имаше Луна в конфигурация с Раху и Сатурн в радикса.

Знам, че Милена Вълканова, понеже е завършила в Лондон, сега преподава психологическа астрология, вероятно по тази система. Много ми е любопитно да разбера какво ли точно преподава. Ти знаеш ли? Иначе аз съм виждала един план за нещата, които се преподават, но не и подробности.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #393 -: Август 09, 2011, 03:18:11 am »
Плана съм го виждала и аз, така се преподава и в API, но други подробности не знам.
При тях подходът е доста по-различен от повечето школи по астропсихология, изглежда ми по-синтезиран и задълбочен. Може би наистина си струва да се посети човек такъв курс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #394 -: Август 26, 2011, 01:03:23 pm »
А какво ще кажете са съвпад на Сатурн с МС? 7 дом, Дева?

« Отговор #395 -: Октомври 27, 2011, 12:33:37 am »
Аз започнах отново да влизам във филми на ужасите, става ми страшничко :(
Тр. Сатурн в момента е на К8, У11, а тр. Плутон е на К11, У9, на трон по знак и дом. Догодина на 29.12.2012 тр. Сатурн ще мине през Плутон.
След като Сатурн отговаря за бащата, може ли даде нещо отрицателно свързано с него?
Преди 17г., когато тр. Юпитер премина през Плутон почина дядо.

*

Марая

• 28287
« Отговор #396 -: Октомври 27, 2011, 12:42:40 am »
Аз започнах отново да влизам във филми на ужасите, става ми страшничко :(
Тр. Сатурн в момента е на К8, У11, а тр. Плутон е на К11, У9, на трон по знак и дом. Догодина на 29.12.2012 тр. Сатурн ще мине през Плутон.
След като Сатурн отговаря за бащата, може ли даде нещо отрицателно свързано с него?
Преди 17г., когато тр. Юпитер премина през Плутон почина дядо.

Излез от филма... :blink:..По-скоро е време за трансформация и преосмисляне на приятели , интереси...духовни търсения..Нищо няма да му се случи на баща ти... :blink:

« Отговор #397 -: Октомври 29, 2011, 11:28:48 am »
като го гледам сатурна  скоро ще направи савпад с наталния уран който е на 1гр.в скорпион 8 дом.в наталната карта имат аспект по между си 150гр.сатурн е в 5 дом рак а уран 1гр.скорпион 8 дом.питам се какво ли пак ще стане просто не ми се мисли дано да бъде нещо по приемливо като добро защото такава люлка напоследък ме е залюляла че вече едва дишам от трудности.който може да каже какво става при такива транзити и аспект съвпад да пише и евентуално каде ще удари и какви последствия ще последват?  :o
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

« Отговор #398 -: Октомври 29, 2011, 04:03:12 pm »
Мисля, че Сатурн ще обърне посоката си преди да е достигне точен съвпад с наталния ти Уран. Сатурн ще бъде ретроградно-стационарен в последния градус на Везни в началото на февруари 2012г, т.е. близо до куспидата на 8-мия ти дом. Може би събитията при теб засега ще са по-скоро свързани с оста 2-8 дом, отколкото с Уран. Или може би става дума само за началото на такива събития, загатване за събития, защото Сатурн се завръща в 7-мия ти дом след това. През месец май ти предстои прогресивно новолуние в Телец в съвпад с натална Венера и транзитен Юпитер във 2-рия ти дом. Пожелавам ти хубави събития откъм 2-ри дом, т.е. да се опаричиш дано!

« Отговор #399 -: Октомври 29, 2011, 07:25:30 pm »
казваш 2-8 дом има ли нещо сериозно и страшно за което да се притеснявам и евентуално какви събития и от какво естество да очаквам?а и това връщане по-сатурн какво пък там да мисля и какви ли удари от него може да има?
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!