Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 127937 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #460 -: Ноември 17, 2011, 02:20:07 pm »
Сатурн транзитира през 4-ти от известно време. Приключвам ипотеката за жилището, в което живея, уредих си най-накрая и документално собствеността върху една "къща в планината" и практически през целия му транзит си я ремонтирам и окопавам. Сега се оглеждам за жилище, което да е по-близо до избраното бъдещо училище на сина ми. Периодът не е свързан с лишения, но просто изисква стриктно да си правиш сметката. При това Сатурн в натала ми е по-скоро с недостатъци, нежели с достойнства.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #461 -: Ноември 17, 2011, 02:37:26 pm »
Не е важно само в кой дом транзитира , а и опозиторния дом към който хвърля светлина...Важна е декадата и нейния субдиспозитор , като аспект при транзита....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #462 -: Ноември 17, 2011, 02:39:53 pm »
Сатурн транзитира през 4-ти от известно време. Приключвам ипотеката за жилището, в което живея, уредих си най-накрая и документално собствеността върху една "къща в планината" и практически през целия му транзит си я ремонтирам и окопавам. Сега се оглеждам за жилище, което да е по-близо до избраното бъдещо училище на сина ми. Периодът не е свързан с лишения, но просто изисква стриктно да си правиш сметката. При това Сатурн в натала ми е по-скоро с недостатъци, нежели с достойнства.
Честито!
Това е много градивен начин за отработване на транзита.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #463 -: Ноември 17, 2011, 03:08:44 pm »
Имате ли наблюдения по следните транзити :
Сатурн в тригон със собствената си позиция
Сатурн в секстил със натално Слънце......
Сатурн е У5 и се намира в 10
Сега се движи по 2 дом
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #464 -: Ноември 17, 2011, 04:31:21 pm »
Андреа за транзита на Сатурн във 2 дом ще ти кажа ,че и при мен е от около 2 месеца -мина през Уран и на мен той управлява 6 дом -даже се бях изплашила за работата,но всичко мина плавно защото в натала Сатурн и Уран са в тригон.....но стагнацията е да не ти казвам.....от момента в който е трайно във 2 дом Сатурн всичко се стопява в портмонето ,преди и аз не гледах цените,но сега...

Преди харчех без да се замисля, сега преценявам кое, какво, колко, защо и виждам как изтичат средствата. Кажи ми, а доходите ти намаляха ли (драстично) или са си същите? За огромното увеличение на цените не ми се и говори, с всеки ден растат и го забелязвам, а не бях такава  :blink:
The only distance is that which we create!

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #465 -: Ноември 17, 2011, 04:38:09 pm »
Да и доходите намаляха......и разходите растат ,преди не усещах изобщо колко харча ,но имах повече,а сега.......
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #466 -: Ноември 17, 2011, 04:42:23 pm »
Да ама си знаех,че така ще  е...преди сме си говорили с едно момиче,което също се занимава с Астрология ,че когато Сатурн дойде във 2 дом ще има стагнация, само,че аз много не си дадох сметка това какво е ,сега разбрах...
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #467 -: Ноември 17, 2011, 05:11:30 pm »
Когато Сатурн навлезе във втори дом, изведнъж прозрях колко излишни разходи имам и намалих сериозен месечен разход, чак ме беше срам, че съм го правела две години напразно. Сега обаче ми предстои да живея без доста по-голяма сума от предишния спестен разход т.е. предстои ми сериозен урок и дано се справя с тая финансова акробатика, защото искам да инвестирам в бизнес, а не да пестя, за да оцелявам на физическо ниво. Ще видим какво ще излезе  :-[ 

*

abroad

• 2187
« Отговор #468 -: Ноември 17, 2011, 06:37:35 pm »
При това Сатурн в натала ми е по-скоро с недостатъци, нежели с достойнства.

то това е по-добрият вариант

*

abroad

• 2187
« Отговор #469 -: Ноември 17, 2011, 06:50:01 pm »
както се разбра имам проблем с приемането на несгодите :blink:
но при все това съм уважила Сатурн (няма как) поне като в ретроспекция съм разглеждала прехода му през домовете
едва ли е закономерност, поради липса на представителна извадка, но забелязах, че през дом е по-лек (или лош), но винаги има шамари - ако започне зле накрая завършва обнадеждаващо и с компенсация, ако в началото даде, то в края си го прибира

*

Lillie

• 30532
« Отговор #470 -: Ноември 17, 2011, 06:56:47 pm »
Да ви кажа, при мен никакви remedies не помагат за преодоляване на сатурновите ограничения и несгоди.
Докато беше в Дева, бях в период на неочакван професионален възход, чудех се за какво да си харча парите, вече имах всичко (всекиму според нуждите), но след ингреса му във Везни всичко се срина изведнъж - първо направи квадрат с Луната ми, после опозиция със Слънцето и след това с Меркурий и Венера... През последните две години не мога да си събера хонорарите, работя за варненски тарикати - искат плащат, искат не плащат... Свих си и разходите, но не помага, писна ми от "благотворителност"! Вече сериозно се замислям дали да се върна като наемен работник на пълен работен ден, но заплатите не стига, че не са ги вдигали от 2006/2007 г., а ги намаляват драстично сега.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #471 -: Ноември 17, 2011, 07:04:23 pm »
Да ви кажа, при мен никакви remedies не помагат за преодоляване на сатурновите ограничения и несгоди.

мдам и ти си от тия, дето трябва да приемат
но с горните ремидис ми напомни за една комуникация с едни индийци преди години, дето ми бяха казали, че положението ми с любов/брак/деца е толкова лошо, че никакви такива лекове, не могат ми помогнат и повлияят :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #472 -: Ноември 17, 2011, 07:09:23 pm »
Е, аз не че го правя с користна цел и в определени дни и часове, но дотук файда от раздаване не видях, освен морално удовлетворение.  :blink: (опитвах се да "омилостивя" Сатурн и Кету най-вече)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #473 -: Ноември 17, 2011, 08:09:09 pm »
Май и аз работя за същите варненски тарикати  :blink: Ако не харесат хонорара, който си поискам, ме баламосват, че клиентът им се отказал, а в същото време търсят друг преводач  ;D Пада голямо надлъгване, но с моя език сме малко, та се "заиграваме" с тях  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #474 -: Ноември 17, 2011, 08:17:36 pm »
Май и аз работя за същите варненски тарикати  :blink: Ако не харесат хонорара, който си поискам, ме баламосват, че клиентът им се отказал, а в същото време търсят друг преводач  ;D Пада голямо надлъгване, но с моя език сме малко, та се "заиграваме" с тях  ;D

Положението с повечето преводачески агенции от Варна е трагично, особено през последните 2-3 години, вече спрях и да се ядосвам, няма да се променят.

Права си - по-евтинко търсят, ама аз вече също се "изхитрих" и им отказвам редакции след евтини преводачи.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #475 -: Ноември 17, 2011, 08:34:24 pm »
Моя позната, когато Сатурн й транзитираше през 2 дом и даваше квадрат към себе си в същото време в 11 дом, а сатурн в натала й е управител на 6-ти дом, им работеше в офиса на тия като преводач за по 2 лв. на час... казваше, че им превежда по 30 страници за половин ден, та мога да си представя какво си редактирала...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #476 -: Ноември 17, 2011, 08:49:40 pm »
30 страници на ден са безумие, за половин ден да не говорим, това може да се прави само на Традос, ако става въпрос за повтарящи се текстове. След 20 страници започват да ми изтръпват пръстите и сухожилията на ръцете, мозъкът продължава да работи, но има проблем с текстонабора.
За съжаление щатните преводачи са едни от най-нископлатените, третират ги като "офис секретарки". Да не говорим за това, че се търсят офис кадри с достатъчно високо ниво на владеене на съответния чужд език, за да могат да им превеждат безплатно цялата документация, после евентуално минава редакция в някоя агенция, за да не се излагат пред някои по-важни клиенти.

Извинявам се за лиричното отклонение, не е много по темата.

Андреа, ти ли си? (не се сещам тук да има други преводачи  :blink:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #477 -: Ноември 17, 2011, 09:36:02 pm »
За час могат да бъдат написани около пет страници формат A4.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #478 -: Ноември 17, 2011, 09:43:14 pm »
тя твърдеше, че не е с преводаческа програма, а знаела БДС десетопръстната, но все не мога да повярвам, че някой е способен на това...

Със САТ tools признавам, че не мога да работя, не ми се и налага, но пък владея десетопръстната на БДС... и пак ще кажа, че е почти невъзможно. А и все пак освен да набираш текста, трябва и да мислиш през това време и да ползваш речници (евентуално), нали?  :blink:

Навремето напуснах по собствено желание, макар че бяха тръгнали да съкращават част от персонала, можех и да остана, но ми беше писнало вече от толкова очевАдна експлоатация.

« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 09:48:38 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #479 -: Ноември 17, 2011, 09:52:15 pm »
За час могат да бъдат написани около пет страници формат A4.

Съществен е броят на знаците per страница. И да - 30 страници с нормален шрифт и брой знаци, че и повече се превеждат за 8 часа, като си на зор. От бг на чужд език. Официални текстове за навън, не за вътрефирмена консумация. Има фирми, в които или превеждаш, или фирмата умира. Това е постановката. Никой не говори за твоята работа или работно място.

А тези, дето са в Брюксел и превеждат директиви и закони и доста повече им се налага да превеждат на ден понякога...
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 09:57:31 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!