Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 127988 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #640 -: Януари 09, 2014, 07:35:45 pm »
Дали и леките аспекти на сатурн към светилата носят депресия? В някаква страхотна дупка съм изпаднала, направо е страшно. Единствените транзити, които имам в момента са тригона на сатурн към слънцето (управител на хороскопа) и квадратурата на ретро венерата към наталната венера.
Какви ги върши прогресивната Луна?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #641 -: Януари 09, 2014, 07:41:34 pm »
Балсамична, остава и половин градус до съвпада с пр. слънце, може ли да е от това?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #642 -: Януари 09, 2014, 07:57:53 pm »
Дали и леките аспекти на сатурн към светилата носят депресия? В някаква страхотна дупка съм изпаднала, направо е страшно. Единствените транзити, които имам в момента са тригона на сатурн към слънцето (управител на хороскопа) и квадратурата на ретро венерата към наталната венера.

Какво прави у 12- къде транзитира, кое ти управлява 5ти дом и как транзитира?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #643 -: Януари 09, 2014, 08:00:18 pm »
Управител на 12ти е луната, не е от нея. У5 е юпитер и като е ретро тъкмо излезе от 12ти дом и се върна в 11ти

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #644 -: Януари 09, 2014, 09:05:35 pm »
Луната през Овен, Везни, Рак понякога на мен винаги ми носи някакви болки разочарования и нерви- тъй като при мен пък е у5 и всеки транзит на луна, който квадратира моята луна е ужасна работа.
Иначе депресията ме държа при таз мунданка Уран кв Плутон- при мен Уран е у 12 - плутон съ- у 8 и двете чудеса в твърд асп. към нат.Луна.

Виж дирекционно и прогресивно къде са ти луните и дали мунданната тао квадратура не им влияе по някакъв начин..
а иначе тр. Юпитер - твой у5 е в голям кръст мунданно- това обяснява до някъде не- лекото състояние на емоциите ти...
« Последна редакция: Януари 09, 2014, 09:11:35 pm от zikovu »

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #645 -: Януари 10, 2014, 06:03:22 am »
На мен най-ударен ми се пада Уран, У8 и У на Слънцето. Сатурн го застъпва, тригонира го Лилит, получава още секстили от Слънце, Венера и Меркурий. А Сатурн върви смело към секстил със себе си. Едно ми е отвеяно и без посока... Мунданното тао ми прави само хубави аспекти към натала.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #646 -: Януари 10, 2014, 08:44:40 am »
Луната през Овен, Везни, Рак понякога на мен винаги ми носи някакви болки разочарования и нерви- тъй като при мен пък е у5 и всеки транзит на луна, който квадратира моята луна е ужасна работа.
Иначе депресията ме държа при таз мунданка Уран кв Плутон- при мен Уран е у 12 - плутон съ- у 8 и двете чудеса в твърд асп. към нат.Луна.

Виж дирекционно и прогресивно къде са ти луните и дали мунданната тао квадратура не им влияе по някакъв начин..
а иначе тр. Юпитер - твой у5 е в голям кръст мунданно- това обяснява до някъде не- лекото състояние на емоциите ти...

За това не се бях сетила, може ли пък такова действие без да аспектира нищо в картата?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #647 -: Януари 10, 2014, 08:54:22 am »

За това не се бях сетила, може ли пък такова действие без да аспектира нищо в картата?

НИЩичко от целия ГК не те засяга?!! Щастливка! :lol:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #648 -: Януари 10, 2014, 08:58:01 am »
Да, големия квадрат не аспектира нищо, всъщност само плутон на 13 везни и прогресивната венера на 9 овен. Усещам напрежението (това, което витае във въздуха от големия квадрат) но не ме е засегнало лично. Всъщност ще видя дали ретроградната венера като направи съвпад с тр. плутон в мой пети дом и двамата заедно квадратират наталния плутон дали ще има нещо, но честно казано се съмнявам.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #649 -: Януари 10, 2014, 09:03:46 am »
Да, големия квадрат не аспектира нищо, всъщност само плутон на 13 везни и прогресивната венера на 9 овен. Усещам напрежението (това, което витае във въздуха от големия квадрат) но не ме е засегнало лично. Всъщност ще видя дали ретроградната венера като направи съвпад с тр. плутон в мой пети дом и двамата заедно квадратират наталния плутон дали ще има нещо, но честно казано се съмнявам.

Виж дали при този транзитен съвпад имаш по прогресия събитие, което евентуално по транзита да се отключи. Събитие само по транзит- едва ли.

А Плутон какво ти управлява в картата? Той е естествен управител на 8ми дом - това е психиката и подсъзнателните неща, които ОСЪЗНАВАМЕ. Изменчивостта и трансформациите на психическо ниво. При  мен Плутон е съ-8, у9 и от както ми транзитира върху венера и луна - да и депресия, очистване, трансформиращи ме мисли, занимания с астрология.

Но те заниманията с астрологията идват и от секстила на тр. уран с нат. слънце, при който се активира наталния секстил слънце - уран + ЮЛВ е 9ти дом ;)
« Последна редакция: Януари 10, 2014, 10:44:27 am от zikovu »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #650 -: Януари 10, 2014, 09:23:43 am »
Плутон управлява 4ти (макар, че аз не съм склонна да приемам изцяло новите управители особено когато се касае за ъглов дом) и е субдиспозитор на слънцето.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #651 -: Януари 10, 2014, 10:37:54 am »
Плутон управлява 4ти (макар, че аз не съм склонна да приемам изцяло новите управители особено когато се касае за ъглов дом) и е субдиспозитор на слънцето.

Ха така. 4 дом са подсъзнателните неща залегнали в нас- за които дори не си даваме сметка- те са си там и съществуват. По това се различава от 8ми.
Поне аз го приемам и така.
Абе има връзка мунданката с психическото ти състояние- извинявам се че разводняваме темата за транзитите на сатурн! ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #652 -: Януари 10, 2014, 10:39:46 am »
В момента тр сатурн е в критичните 21-22 гр скорпион, в 23 гр ще направи съвпад със СЛВ в 12 натален дом. Давидим какво ще стане. В момента транзитира на 21 гр в скорп в прогресивните ми слънце и СЛВ в 10 дом на прогресивната карта, но нищо не се случва за момента.

прогресивно слънце върху натален СЛВ?

Какво управляват слънце и сатурн в картата?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #653 -: Януари 10, 2014, 12:27:17 pm »
В момента тр сатурн е в критичните 21-22 гр скорпион, в 23 гр ще направи съвпад със СЛВ в 12 натален дом. Давидим какво ще стане. В момента транзитира на 21 гр в скорп в прогресивните ми слънце и СЛВ в 10 дом на прогресивната карта, но нищо не се случва за момента.

прогресивно слънце върху натален СЛВ?

Какво управляват слънце и сатурн в картата?

Грешка/разсеяна съм/.Пр Слънце в/у прогр СЛВ в тези градуси. В прогр карта слънцето у8 пр дом, а сатурн  1 прогресивен дом, който е станал коза прези три години. В наталната карта слънцето у9 дом и сатурн 2 дом.Това е прогресивната карта. А в наталната транзитния сатурн е на два градуса от съвпад с наталния СЛВ в 23 гр скорпион в 12 дом.

Това със Слънцето така и не го разбрах ;D Има ли в крайна сметка някаква връзка с транзита? Иначе тразита сам по себе си може да донесе важен кармичен урок.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #654 -: Януари 10, 2014, 12:45:25 pm »
наталното е у 9. Това разбрах...

Къде е прогресивното слънце и какви са му позициите и аспектите към натала ? (без прогресивни домове и съвпади с други прогр. елементи) или по- добре кажи  наталния СЛВ аспектиран ли е по прогресия- от кой управител на кой дом?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #655 -: Януари 10, 2014, 09:27:53 pm »
Да, виждам натала.
Аз лично пускам прогресии и дирекции върху натал- така е най- лесно да преценя - не гледам прогресивните карти отделно.

Исках да видя от какъв сорт може да е урока, да ти подскажа с нещо евентуално - и за това ме интересуваха прогресивни планети- Слънце, Луна, Мерк, Венера към натален СЛВ...но може да не успееш да го постнеш..

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #656 -: Януари 10, 2014, 10:34:24 pm »
Днес след поредното хленчене по повод ишиаса ми, в главата ми изникна .... сатурн ..... първи дом и как го нареждам че нищо не е направил .... а той от месеци ме мъчи ежедневно ... а аз все отлагам докторите  :'(
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #657 -: Януари 11, 2014, 09:10:19 am »
Гриин, готина карта  :mellow: - много Плутон, много нещо  :blink:

Определено имаш акцент върху Скорпион в натала - първо съвпадът Слънце/Плутон, после Луната в Скорпион и то в 12-ти дом. Харесва ми и Нептуновото звучене - мисля, че хората рядко те разбират от пръв поглед, пък и от последващ... омаяни от Нептун в 1-ви дом.
Допада ми и Венера - най-високо издигната в картата, /дори и в Дева/ - отново Нептунов аспект :blink:
Слънцето - добре поставено в 10-ти дом, с аспект на Юпитер - Плутон ...интересен човек стои зад тази карта  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #658 -: Януари 11, 2014, 09:26:44 am »
Днес след поредното хленчене по повод ишиаса ми, в главата ми изникна .... сатурн ..... първи дом и как го нареждам че нищо не е направил .... а той от месеци ме мъчи ежедневно ... а аз все отлагам докторите  :'(
Не ги отлагай много, действай превантивно. При точния съвпад на транзитен Сатурн с натална Луна се наложи прием в болница за операция. Тогава буквално избягах. 2 месеца по-късно така ме притисна Сатурн У1, по натал се намира в 6ти, че нямаше къде да бягам...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #659 -: Януари 11, 2014, 02:47:43 pm »
Да, виждам натала.
Аз лично пускам прогресии и дирекции върху натал- така е най- лесно да преценя - не гледам прогресивните карти отделно.

Исках да видя от какъв сорт може да е урока, да ти подскажа с нещо евентуално - и за това ме интересуваха прогресивни планети- Слънце, Луна, Мерк, Венера към натален СЛВ...но може да не успееш да го постнеш..

Ето, пак ще опитам.
http://www.astro.com/tmpd/cyabfile9WaGfB-u1350462470/astro_245at_01_green_2014111.26356.59420.gif?62491

Хами..рано да е се брои пр. слънце съвпад СЛВ - Съвпада със Сатурн вероятно ще задейства твоя полукв. Слв Плутон, а Плутон е и диспозитор на Луната - страхове, параноя, психоза някаква да не би да изживееш - с тези 8-12 домни позиции?
Внимавай също така с чужди пари и пари на партньор, кредити и всякакви такива - урока може би ще е в тази насока.
Възможно е пък урока да е свързан и с някакво сексуално изживяване ;)