Здравей Гост

Астрология на нещастните случаи (инциденти)

• 66 Отговора
  • 11230 Прегледи
*

Nebesna

Страхотна литература ми попадна със статистически изследвания (за съжаление в превод на руски). Ще се опитам да преведа някои неща и ще ги поставя тук. Иска ми се да обсъдим в наталните карти на различни личности, претърпели инциденти, доколко честотата на нещастните случаи се подчинява на описаните закономерности.

На първо време поставям тази таблица, която показва честотата на инцидентите, според планетите сред 168 проучени случая.

1. Прави впечатление, че първо място е знака Стрелец, а на последно Водолей.
2. Освен това прави впечатление, че силните планети - в своя собствен знак водят до повече инциденти - например Сатурн в Козирог, Юпитер в Риби, Луна в Рак.
3. Изключение прави Меркурий - който в знаците на владение и екзалтация води до най-малко инциденти.

*

Nebesna

Re:Астрология на нещастните случаи (инциденти)
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2010, 11:36:14 pm »
Разпределение на нещастните случаи по домове.

На първо място по нещастни случаи са планетите в 12-ти и 4-ти дом, а на последно - планетите във 2-ри дом. Останалите домове гравитиран около средното положение.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2010, 01:09:15 am »
много интересна тема! браво!
впечатляващо е , че хората предразположени към инциденти са стрелците с управител на знака планетата на най-голямото добро- юпитер :57: :57: :57:
ми как да му вярвам на юпи?!
най-малко застрашени от нещастни случай са индивидите с управител на знака им не кой и да е , а уран- непредсказуемия , неубоздания ,нестандартня.
може би е редно да се започне от ключовите думи на стрелеца и водолея....
много е интересно ,че огнения знак  предразположен към инциденти е мутабелен ,двойнствен знак като  за него е характерен риска , който е част от ежедневието и живота му.наред с това това са хора търсещи истината, имат ши :blink:рота в мисленето,жизнени и жизнерадостни ,щедри,великодушни и прями до ценичност,разностранн натури,лечители и учители ,философи.
имат си и свойте слаби места- разточителни,хвърлят се безразборно в различни посоки, прекаляват в удоволствията и забавленията , недодялани ,груби ,дори диктатори.
огнен знак с езотеричен управител земя.

водолея е странен и непредсказуем ,склонен към внезапни действия и настроения ,чудак ,може да бъде груб в преследване на целите си , предизвикателен груб и циничен.
наред с това е новатор ,изобретател,толерантен ,има силно колективно чувство ,умее да събира хората на едно място , но не и да ръководи.
въздушен знак с езотеричен управител- юпитер ;D
източник за ключовете думички -Светла Балтова

като цяло и двата знака са колестивни. и двата знака имат афенитет към новите неща ,към групите и отношенията.
като характеристика на знаците мисла ,че поради секстила си ,те се допълват по-скоро отколкото си противоречат.
с какво едните са по-застрашени от инциденти , а другите са на последно място в класацията? :o
трябва да се мислиииии.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #3 -: Февруари 07, 2010, 05:14:36 am »
Моите поздравления Небесна! Наистина страхотна тема. Малко е мрачна, но пък доста интересна.

Някъде бях чела, че Лилит в близост до Асцендент, най-вече откъм 12 дом води до риск от загуба на живота в последствие от инцидент.
За съжаление не мога да качвам карти. Опитах множество пъти, но безуспешно  :-[ .
Поставям данните на мой приятел, който загина много нелепо. Ще помоля само някой да качи картите. След което ще изтрия информацията.
« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 08:08:58 am от Divna »

« Отговор #4 -: Февруари 07, 2010, 07:55:30 am »
Докато дишаш...надявай се!

*

Veselin

« Отговор #5 -: Февруари 07, 2010, 08:07:08 am »
Четейки, направо се шашкам. Как тъй Стрелец на първо място?!!  :unsure: :angry: Тук нещо са сбъркали.
Аз като съм Стрелец и с Юпитер в Стрелец мога да кажа, че почти не са ми се случвали никакви нещастни случаи, дори напротив, на другите се случват, а пък аз почти винаги се оказвам или някъде другаде, или по някаква случайност ми се разминава. Тааака че статистката нещо не е верна.  ;D

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2010, 08:25:22 am »

marygadje, този човек жив ли е? Нищо не си написала,но и не е чак толкова важно, де. Двата управителя на знака Риби на куспидата на 3 дом /Юпитер и Нептун/ са в опозиция в натала. Меркурий управлява 6 дом - домът на здравето и той е в опозиция на Юпитер и в съвпад с Нептун. Управителя на асц. Сатурн е в квадрат с тях и в опозиция с Марс, който управлява интерсептирания Овен в 3 дом и е диспозитор на Слънцето, Меркурий и Нептун.  :lol:
 Имахме пусната такава тема преди доста време и сме разглеждали хороскопи, свързани с нещастните случаи, но няма лошо да се видят пак. А който има слабо сърце,да не чете. Това е астрологията.

*

Divna

« Отговор #7 -: Февруари 07, 2010, 08:25:57 am »
Благодаря ти Marygadje! Много мило от твоя страна да качиш картата  :blink: .

А сега малко информация за въпросната личност. Преди фаталния инцидент е претърпявал два подобни, но без фатален край. При първият инцидент, беше на 24г. и лежа в кома. След което се наложи да приема медикаменти, до смъртта си, тъй като имаше доста здравословни проблеми. Вторият инцидент беше значително по-лек от първия, тогава той беше на около 30г. И третия инцидент завърши фатално.
Не споменавам умишлено от какво е починал. Предполагам, че го е имал заложено в наталната си карта и някой ще успее да го разгадае.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2010, 08:33:00 am »
А фаталния инцидент на 9 септември 2005 г. ли е станал?

« Отговор #9 -: Февруари 07, 2010, 08:51:03 am »
Аз качих картата на Дивна за да може тя да изтриед данните и да инцидента е на  9 септември 2005
Докато дишаш...надявай се!

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2010, 09:09:13 am »
Аз качих картата на Дивна за да може тя да изтриед данните и да инцидента е на  9 септември 2005

Ясно,разбрах. Но явно не е починал при катастрофа, след като е толкова засукан случая. Обикновено за края на живота се гледат 4 и 8 домове. 8 дом се управлява от Слънцето,а то е в Скорпион и в съвпад с Нептун. Венера пък е в съвпад с Луната. Може да се е отровил я с гъби,я с алкохол-менте,някакво друго вещество сипано по погрешка в бутилка или наркотик.

*

Divna

« Отговор #11 -: Февруари 07, 2010, 09:11:00 am »
Скарлет, и трита инцидента стават по един и същ начин.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2010, 09:20:42 am »

Добре,благодаря за интересната карта. Жалко за човека. Но аз останах с убеждение,че не е починал при катастрофа. Затова реших,че може и да има отравяне. Но по-горе съм написала заложените по натал признаци за катастрофи при него. Чао,мимичета. Зоват ме горите тилилейски.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2010, 12:24:33 pm »
Чао,мимичета. Зоват ме горите тилилейски.  :blink:

въобще нне съм учудена , че пак изчезваш :( :( :(
то ти стана навик това! я по горите ,я на чашка. отеба ни ма скарлетке ,щооооооо :o.
айде влез ,че искам да с говоря с тебе :'(. :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2010, 12:38:10 pm »
На първо време поставям тази таблица, която показва честотата на инцидентите, според планетите сред 168 проучени случая.

Небесна,това изследване е пълна глупост,не разбирам как някой може да се връзва на това!  :unsure:

Не е това начина по който да се изследват нещстните случаи-която и група от хора да вземеш,без значение кое число,само на база натал-винаги ще има по-силно или по-слабо натоварени знаци сумирайки цялото.Което нищо не означава (те тук дори разликите в сумите не са особено големи,но важното е че самият подход не е адекватен),защото не това причинява инцидентите,нито може да ги обобщи.И какво ще рече нещастни случаи-раняване,болест,катастрофа,фатален край и т.н.-не може всичко да се поставя под общ знаменател,нито пък да се разглежда по този начин.По-правилно би било да се сумират транзитните влияния и да видят кои планети,какво и къде засягат,кои домове,кои управители-разбира се тази работа е 10 пъти по-сложна,но само тя може да се приближи до някакво адекватно изследване,макар че и това е относителен критерий,до колкото има рандъм елемент,точно кои карти ще се вземат предвид, а уж като астролози вече трябва да сме видяли,че няма абсолютни формули и проявления в частният случай,които може да се застъпват за общия.

Не мисля,че подобен подход представен от тези изследвания,може да даде каквото и да е-важното е от къде се тръгва,за да се знае до къде ще се стигне,тия са тръгнали не от там където трябва,просто защото е много лесно и нали трябва да се бълва за спорта,но в астрологияте се иска мислене,което явно не всеки който се заема с нея е способен да прояви и прилага методи неприложими за нея.

« Отговор #15 -: Февруари 07, 2010, 12:43:29 pm »

А това пък ни води към темата за "зануляването при бедствия"....дали е възможно.  :unsure:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Февруари 07, 2010, 12:56:16 pm »
Четейки, направо се шашкам. Как тъй Стрелец на първо място?!!  :unsure: :angry: Тук нещо са сбъркали.
Аз като съм Стрелец и с Юпитер в Стрелец мога да кажа, че почти не са ми се случвали никакви нещастни случаи, дори напротив, на другите се случват, а пък аз почти винаги се оказвам или някъде другаде, или по някаква случайност ми се разминава. Тааака че статистката нещо не е верна.  ;D

Не се притеснявай, скъпи, същото се отнася и за родените с Асцендент Стрелец, ако забелязваш, а аз съм родена с такъв асцендент. Освен това тук не става дума за зодиите, да се сравняваме само по зодии е нелепо. Това изследване взема предвид позицията на всички планети в знаците и домовете, не само на Слънцето.

За знака Стрелец моето обяснение се състои в това, че често подценява опасността и ситуациите, понеже е зареден с понякога доста излишен оптимизъм. Аз лично не зная дали бих могла да живея в този труден живот без тази доза оптимизъм, която ми дава Стрелец на асцендента. От това което изчетох, стигнах до заключението, че не самият знак е "виноват", а фактът, че по оста Стрелец-Близнаци се намират неподвижните звазди Антарес и Алдебаран. В астрологията тези звезди са известни като “Ос на катастрофите”. В мунданен аспект са възможни железопътни и авиокатастрофи, автопроизшествия, взривове и инциденти, природни катаклизми.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Февруари 07, 2010, 01:04:36 pm »
че не самият знак е "виноват", а фактът, че по оста Стрелец-Близнаци се намират неподвижните звазди Антарес и Алдебаран. В астрологията тези звезди са известни като “Ос на катастрофите”. В мунданен аспект са възможни железопътни и авиокатастрофи, автопроизшествия, взривове и инциденти, природни катаклизми.

да съгласна съм с теб ,но колко хора имат засегнати тази ос ? за съвпад с тези звезди орбиса не е ли мак. 2гр./дори пак давам много- по юпитерянски/.?
другото ,което си мисля ,че ако приемем за отговорни домовете на края ,цитирани в проучването ,те са водни домове в мунданен план и това не коренспондира по нкакъв начин с огъня.
РАК и 8-ми СКОРПИОН.
стрелеца е на 150 от рак  на 30 от скорпион.....
всъщност какви инцденти визират?! има ли повече инфо за тях?
взирани са 4-ти

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Февруари 07, 2010, 01:10:59 pm »

Небесна,това изследване е пълна глупост,не разбирам как някой може да се връзва на това!  :unsure:

Не е това начина по който да се изследват нещстните случаи-която и група от хора да вземеш,без значение кое число,само на база натал-винаги ще има по-силно или по-слабо натоварени знаци сумирайки цялото.Което нищо не означава (те тук дори разликите в сумите не са особено големи,но важното е че самият подход не е адекватен),защото не това причинява инцидентите,нито може да ги обобщи.И какво ще рече нещастни случаи-раняване,болест,катастрофа,фатален край и т.н.-не може всичко да се поставя под общ знаменател,нито пък да се разглежда по този начин.По-правилно би било да се сумират транзитните влияния и да видят кои планети,какво и къде засягат,кои домове,кои управители-разбира се тази работа е 10 пъти по-сложна,но само тя може да се приближи до някакво адекватно изследване,макар че и това е относителен критерий,до колкото има рандъм елемент,точно кои карти ще се вземат предвид, а уж като астролози вече трябва да сме видяли,че няма абсолютни формули и проявления в частният случай,които може да се застъпват за общия.

Не мисля,че подобен подход представен от тези изследвания,може да даде каквото и да е-важното е от къде се тръгва,за да се знае до къде ще се стигне,тия са тръгнали не от там където трябва,просто защото е много лесно и нали трябва да се бълва за спорта,но в астрологияте се иска мислене,което явно не всеки който се заема с нея е способен да прояви и прилага методи неприложими за нея.

Правилно го каза, за да не го пиша аз. Той и ученият го е казал в книжката си, но поне си е направил труда да изследва тези случаи и ги е публикувал с пълните им рождени им данни, за да може другите хора, които се интересуват от астрологията на инцидентите да продължават за изследват и да наслагват наблюденията си. А до вида на инцидентите ще стигна, не мога да превеждам всичко наведнъж и не ми е само това работата.

Кое ти е странното? Тук не може да се говори за статистическа достоверност на случаите, тъй като извадката не е представителна за цялата популация. Но ако видиш Слънце в Стрелец 19 пъти, а Слънце в Козирог 9 пъти, няма ли да се съгласиш, че честотата на инцидентите при Стрелецът е по-голяма, още повече че това съответства на АСТРОЛОГИЧЕСКАТА ТРАДИЦИЯ, че Стрелците са авантюристи, а Козирозите - благоразумни.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Февруари 07, 2010, 01:24:22 pm »
Авторът предупреждава да се отнасяме внимателно към статистическите методи

"Мы сказали, что слабое место статистической обработки в том, что она искусственно расчленяет карту, которая в действительности существует как целое и не имеет реального значения, кроме как целое. Таким образом, мы можем сказать, что определённые положения, как указано выше, имеют тенденцию к несчастным случаям. Но такие положения показаны в изоляции, в которой они никогда не существуют. Солнце в Тельце может быть склонно к несчастным случаям, но мы не можем реально изучать такую конфигурацию, исключая искусственное выделение; в практической астрологии оно всегда появляется в конфигурации с положениями домов и, возможно, с различными аспектами. И снова Таблица показывает, что Солнце в Тельце - плохо и Венера в Стрельце - плохо, но она не показывает, плохи или нет эти два положения вместе: ведь они могут и нейтрализовать друг друга, как это могут делать  два вредных микроба в человеческом организме. "

Продължавам нататък. Пък нека всеки да си вземе това, което счита за приложимо.