Здравей Гост

кога настъпват реални събития във физически план

• 194 Отговора
  • 26411 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
говорим много и споделяме....,но все не вярваме на предстоящите събития ,все сме отработили аспектите ,влиянията на планетите и техните конфигураций.
това е повода за тази тема.
къде и как ,  кога и защо са се случвали реалните събития за всеки от нас?-без значение добри или лоши.
кое индикира / фаталност/ :blink: в добър или отрицателен план.
кога едно събитие може да бъде отложено във времето и кога не може? кога е категорично?
да поговорим за събитията в които сме участвали и онези ,които приемаме ,като случил се катарзис ,за изцеление на душите ни ,за промяна в мисленето ни ,в битието ни! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:кога настъпват реални събития във физически план
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2010, 03:48:48 pm »
с тази тема ме провокира да седна и да запиша мислите си най-сетне. ми направих го под форма на кратичко есе. ти си имаш своята си истина, аз пък си имам моята и понеже живеем в свободна държава си излагам мислите тук, където мястото е най-подходящо. не смятам обаче да водя спорове за това или онова, защото аз съм от хората, които допускат всеки да си бъде себе си и да си има неговите мисли и действия. единствено бих отговорила на сериозни въпроси, касаещи самата тема  ;)

За буквите

Какво са буквите? Спокойно можем да приемем, че буквите са най-малката градивна частица в нашият материалният свят. Те са носители на енергия, както всичко във Вселената. Първо са буквите, след това идват думите, после са изреченията и най-накрая идват текстовете. Текстовете пък служат за записване на знанията, чрез които ние градим материалният си свят. Това е вид енергия, а гореописаната последователност е пътят и в материалното.
Но кое седи преди буквите. Преди тях и на първо място в тази Вселена е Мисълта. Тя е най-малката градивна частица и това изобщо не подлежи на съмнение. Като доказателство в подкрепа на горното давам само Първият Херметичен Закон, просто защото смятам, че друго не е нужно – Цялото е ум. Вселената е ментална!
Нека сега надникнем в Астрологията и какво се случва там. Знаците, планетите и аспектите са азбуката на Астрологията. Самият факт, че някой от нас знае тази азбука изобщо не му дава право да твърди, че знае самата наука. Думите в тази азбука се творят от транзити, прогресии, дирекции, солари, лунари и всички останали техники познати на един астролог. Изреченията в тази наука се творят от даден астролог, който ги тълкува, а текстовете от самите хора и техният живот базиран върху наталните им карти. До тук нищо ново…
Само че идва един момент, в който някои от нас започват да си задават много въпроси и то въпроси, които са в юрисдикцията на Езотериката – Защо така ми се случва? Какво съм направил, че да получа толкова лоши неща? И още много други. За да успееш обаче да отговориш  що-годе задоволително на тези въпроси са нужни много знания и то по-голямата част от тях от самата Езотерика, защото Астрологията е само частица от нея.
Та с тези пояснения вече мога да мина на въпроса: Кое твори събитията в нашия живот? Тук има няколко нива на творчество според мен и сега ще ги обясня:
Първо ниво: това са хората, които изобщо идея си нямат от каквато и да е езотерика и са се пуснали по течението – каквото дойде или го хващаме, или бягаме от него. Това са и хората които просто са се оставили буквите да ги използват и изобщо не им пука.
Второ ниво: хора, които са започнали да осъзнават силата на буквите и се опитват да ги разгадаят и да ги подредят в думи.  На това ниво обаче хората все още не са осъзнали действителната си сила и отново транзитите диктуват живота им в материалният свят.
Трето ниво: хората, които могат да подреждат думите на Астрологията и са се захванали да разчепкат до дъно себе си и собствените си натални карти, тоест онези от нас, които искат да се научат да пишат текстовете на живота си, но все още не знаят как да контролират събитията по транзити.
Четвърто ниво: онези от нас, които са осъзнали, че за да запишеш даден текст, ти са необходими знания от цялата Езотерика, защото Астрологията ти дава само мъничка частица от цялото. Тук вече започва смътното осъзнаване на силата на Мисълта и желанието за поемане на контрол на собственият си живот става приоритет номер едно.
Пето ниво или това са Съ-творците: онези от нас, достигнали до дъното на повечето истини в живота и осъзнали, че те могат сами да пишат книгата на живота си именно чрез Мисълта. Наричам ги съ-творци, защото Бог е истинският творец на живота и на душата, но осъзнатият индивид може сам да си диктува живота и чрез този акт на творчество, той става съ-творец или по друг начин казано проявява Божествената си същност.

Сега ще се опитам да поясня малко повече пето ниво. Значи, когато човек е осъзнал, че транзитите влияят на собственият му живот под формата на събития, обикновено си задава въпроса дали след като мисълта твори реалността, ще може чрез мислите си да сътвори своята си реалност. Напредналите и осъзнати индивиди обикновено в този момент започват да правят плахи опити и съвсем естествено забелязват и резултати.  При един поглед на транзити в наталната си карта, те вече могат да задават директория на развитие на даден транзит чрез Мисълта си на базата на собствената си натална карта. Идва момент обаче когато тази игра започва да става безинтересна на някои и те започват да живеят в едно състояние на хармония, като съвсем съзнателно задават директория на безпрепятстван полет в живота си. Е, понякога се възползват от шанса на даден транзит за да изпълнят някое свое желание, но това е съвсем в реда на нещата…
Точно тук идва момента на онази част от библията където пише, че човек е създаден по Божие подобие. За съжаление в нашият свят има толкова много забравени човешки знания, че хората вече са се превърнали в жалко подобие на самите себе си и живеят живот на самозаблуди и страх, което е просто тъжно… а имат толкова велика сила, която се крие в тях самите…

7.02.2010
Мириам Witch

определено има още какво да се пише по темата, но засега е това. може някой път да реша да запиша и други неща, когато отново съм на кеф да философствам  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
та ,кога настъпват реалните събития?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
Ми кажи ти де  :P

*

Марая

• 28287
ааа ,не е честно ,все аз първа!
чакам първо вие да споделите , а аз после ще си кажа мнението! :wub: ;)

*

sunrain

• 6710
Според Асол астрологията е само вероятност, не реалност, как да ти каже.... :P

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Настъпват, когато сме да ги посрещнем.
Друг е въпросът дали сме готови да ги приемем...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

;D ;D ;D - да ти вмъкна Лили, изпусната думичка - ГОТОВИ

*

Марая

• 28287
Настъпват, когато сме да ги посрещнем.
Друг е въпросът дали сме готови да ги приемем...

приемаме и философски размисли :P , реално в астрологичен план ,как ги виждаш нещата?! :blink: ;)

Дайте ми астрологично определение за тригер - от спусък ли, произлиза....???

*

Lillie

• 30532
приемаме и философски размисли :P

Тъкмо щях да уточнявам днес да не ме търсите за нищо, освен дървена философИя.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Аз съм забелязала, че като има тригер настъпват.
Примерно съвпад Плутон Меркурий е дълъг и провлачен, обаче като слънцето мине изотзад и направи опозиция и се задейства схемата.
Т.е. като има съвпад тежка планета-моя нещастна натална планета и мине Марс или Слънце на опозиция, квадратура или съвпад и бомбата пада със страшна сила.

*

Марая

• 28287
реално отчитате твърдите аспекти като водещи при определяне на събитията в реалността?
съвпадите на тежкарите с лични планети и транзитите към тях?1

Виждам, че тук там има писана думичката ТРИГЕР. В началото не обърнах внимание, какъв точно смисъл се влага, и щото мозъка ми мързелив и мисълта бързо тече, просто в началото го възприех като тригон. Но сега виждам, че всъщност търсите точно СПУСЪКА /тригера/ на реалните събития в дадена астро-карта. Някой ще ме осветли ли точно в какъв смисъл използвате тази дума - "тригер".
   Коментирали сме го в други теми, поне аз за спусък на събитията -  приемам, когато има нулев 0.000 съвпад /или опозиция/ с даден транзит на натална, прогресивна и символична дирекция - когато имаме потвърждение от 3-места, действието е абсолютно сигурно. Особено важно е да се знае, кога планетата действа като малефик и кога като бенефик. Както и аспектирането на Меркурий и според мен Марс - Меркурий като бързо движеща се планета, която носи информация за събитията, а Марс - енергията, която ще се отдели в пространството от реакцията. Това е спусъка, а действието се развива в последствие. Значи при сходящ съвпад, нещата набират инерция, трупа се събитийността, която в момента на нулевия съвпад трябва да тръгне да се случва, но задължително е според мен да има акцент върху Меркурий и Марс, да са аспектирани. А вече при разходящ съвпад - нещата тръгват лавинообразно, колкото е по-закъснял тригерът, демек спусъкът, толкова по-тежко се струпват събитията. Тук отварям скоба и за нулирането на събитията. Не съм правила статистика, просто много повърхностен поглед, но смея да твърдя, че това се получава, когато очакваме дадено събитие, заложено по някакъв начин в натала и засегнато от транзити, прогресии и дирекции, а то не се случи, тогава аз обръщам поглед към Селената, която идва - за да ни спаси или избави, вместо лошите неща да се стоварят на нас, просто някой близък около нас, обичано същество /животно или растение/ от нас или дори неудушевен предмет - отнася цялата негативна енергия. Тогава се получава нулирането. Но нещо друго изчезва от нашия живот - за да има баланс на енергиите.

*

sunrain

• 6710
Тригер фактор е точно това, което е описала Кайли по-горе. Може да не е само планета, а лунация, затъмнение.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Аз съм забелязала, че като има тригер настъпват.
Примерно съвпад Плутон Меркурий е дълъг и провлачен, обаче като слънцето мине изотзад и направи опозиция и се задейства схемата.
Т.е. като има съвпад тежка планета-моя нещастна натална планета и мине Марс или Слънце на опозиция, квадратура или съвпад и бомбата пада със страшна сила.

Това е много интересно наблюдение.

На мен ми се струва, че сякаш един аспект не е достатъчен, трябва да има потвърждение от друг, подкрепящ, за да се задействат нещата.

*

Марая

• 28287
не мислите ли ,че планетите около главните оси имат приоритет при настъпването на реалните събития , по транзити ,дирекций , прогресий.....

Точно Ропотамо, Кайли го е казала,пък виждам че и моите разбирания се покриват с нейните.
  Не е задължително според мен Марая, как ще отсъдиш на даден човек за събитийност, ако не му знаеш осите...

*

Марая

• 28287
  Точно Ропотамо, Кайли го е казала,пък виждам че и моите разбирания се покриват с нейните.
  Не е задължително според мен Марая, как ще отсъдиш на даден човек за събитийност, ако не му знаеш осите...

имам впредвид следното:
примерно аз имам уран на мц и плутон на мц. за мен тези планети са изключително важни при транзити. бих казала много по-важни от един юпитер ,който е в 7-ми ,почти на к , от една венера ,която е във втори ,от един марс ,който също е във втори дом.
т.е тези планети принципно освен ,че са тежки и бавното им движение неминуемо дава събитийност ,те са и изключително важни в картата ми ,защото мястото ,което заемат не е в падаш дом или някъде другаде , а на важна ос.

*

abroad

Ето я втората част на съмнение в астрологията ;D
Имам си една теория, според която няма такъв който да разбира от всичко, или ако си мисли че го прави, то от нищо не разбира, или схемата 3 в 1 е общо взето на принципа нито едното от трите ;D
Но поне можем да се научим кого да питаме и на кого да се доверим, за нещо което ни интересува и не разбираме до край...
Ще дам пример със себе си, тъй като най-лесно мога да го коментирам в детайли.
Правени са ми прогностики от много добри астролози /нямам предвид актуалните на деня, широко разпространявани чрез четвъртата власт/, както по западна, така и индийска астрология. До този момент важни за мен събития не са настъпили във физически план, според прогнозите...И ако допуснем, че за западната астрология е по-характерен психологическия оттенък, то при индийската съвсем не е така.
Защо?