Здравей Гост

плутон квадрат слънце в натала

• 160 Отговора
  • 27876 Прегледи
*

Nebesna

Re:плутон квадрат слънце в натала
« Отговор #20 -: Февруари 08, 2010, 11:05:25 pm »
Майка ми пък все повтаря,че ако не е тя видиш ли всички са закъсали .Ами много грандомански звучи!Ужас просто...

даааа, грандомания.

« Отговор #21 -: Февруари 09, 2010, 06:44:28 am »
Майка ми пък все повтаря,че ако не е тя видиш ли всички са закъсали .Ами много грандомански звучи!Ужас просто...
даааа, грандомания.
може би така е за тези,без плутонови теми в хороскопа, :mellow:така е за тези който са били тил във войната и слушат разкази от фронтоваци,звучи им пресилено на фона на техният спокоен живот ;D
но асп.  :plu:/ :sun: е като нестинарството, веднъж преодолееш ли страха, можеш да
изтърпиш/ издържиш всичко и не е грандомания,плуто не е юпитер да те раздува,
той по-скоро ти мачка егото да те види колко ще издържиш и точно него трябва да жертваш , за да осъзнаеш за какво ти е дадена плутоновата енергия и сила,слънцето осветява критичните сфери в хороскопа, където ще минеш през много изпитания,ще преживееш много промени- безвъзвратни и там личната воля е проявена в това да отцелееш,като колективната воля ще ти помогне само в случай,че се бориш  :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #22 -: Февруари 09, 2010, 08:34:32 am »

даааа, грандомания.

Не е само грандоманията им,но не ми се навлиза в подробности,за да не се засегнат наистина стойностни хора като Lillie, Diyana, strelicka със съвпад или друг твърд аспект на Плутон към светилата или към друга лична планета. Всичко е въпрос на култура и възпитание, както и на личностно израстване. Познавам хора, които са толкова "велики", че мачкат психически всичко около себе си.  :lol: И недай Боже да се опитат да им противоречат.  :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Февруари 09, 2010, 09:44:13 am »
Няма да се обидя, Скарлет, никога не съм отричала и някои нелицеприятни свои черти. И мога да кажа, че една от най-недостойните черти на Слънце/Плутон при ниска проработка е "прецакай другарчето". Разликата между квадратурата и опозицията е само в средствата, които се използват. При опозициите по-често се случва да пипат с кадифена ръкавица, докато квадратурите удрят с железен юмрук.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #24 -: Февруари 09, 2010, 10:06:12 am »
За  :plu: :kva: :mer:  на трон мога да споделя мнение - неистово желание за власт, изява, надмощие и манипулация чрез изразни средства. Това в комплект със  :moo:  :leos: :soe: :vlu:
За съвпад нямам наблюдения, че даден човек се проявява по подобен начин. Даже със срещала интровертни хора със   :plu: :soe: :sun:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Февруари 09, 2010, 10:20:27 am »
Урокът, който съм научила и ще уча с опозицията си Слънце/Плутон, е да запазя човешко лице дори в недостойна ситуация и сред недостойни хора. И не е много лесен урокът, имайки предвид, че в картата си имам аспекти на "попивателна" ("огледало") - Луна в Рак в 8 дом в квадрат с Плутон в 11 дом, силен Нептун и Марс в Риби. Но се надявам, че все пак успявам. А що се отнася до нива на проработка/интеграция на плутоновата тема в хороскопа, тук според мен важи принципът "по делата ще ги познаете".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #26 -: Февруари 09, 2010, 10:43:08 am »
Има и друго, което ми прави впечатление , е че и двете/майка ми и баба ми/ трудно прощават , дали пък и водните им Венери нямат пръст незная.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Февруари 09, 2010, 11:44:30 am »
А къде са им Луните, в кой знак и как са аспектирани?

Аз съм на принципа "лесно прощавам, но не забравям".
Получа ли удар под кръста, вече съм нащрек, макар и да не тая злоба. Никога не отмъщавам!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Февруари 09, 2010, 11:54:32 am »
 Aз нямам аспекти на Плутон със светилата, както и съпругът ми, но децата ни са плутонианци. Плутон в съвпад с асц. и в тригон със Слънце. Асц скорпион и Плутон в квадрат и половина със Слънце, Марс и Юпитер.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Февруари 09, 2010, 12:18:51 pm »
момичета ,темата е за плутон !
за каква грандомания говорите?! плутон не е юпитер!
бъркате силата на планетата с грандомания си мисля :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #30 -: Февруари 09, 2010, 12:52:24 pm »
невъзможните от чужда гледна точка неща, са винаги възможни поставени като цел за постигане при човек с тази квадратура и тя му е дадена да отцелява и регенерира при всякакви обстоятелства

Навремето,четох едно заглавие към една статия за слънчеви знаци,но мисля това важи и за  :plu: / :sun:

"Козирогът стъпва там където дори и ангелите се страхуват "

:kva: :plu: :sun: е като удар в стомаха, юмручен, изкарва ти целият въздух,превива те на две и те стяга,бориш се да поемеш първата глътка въздух,без който няма живот,всичко в теб крещи- дишай,дишай и ако в този момент се предадеш,си пътник

Това съм го преживял едно към едно чисто физически  :o Веднъж паднах от едно дърво от високо,точно върхо една желязна ограда,перпендикулярно т.е. така че да ми удари целият гръден кош (лежах и в болница).Болката от удара беше нищо в сравнение със шока който изпитах,докато нямах въздух-борба около 1 мин да си взема ,знаех че не се ли боря докрая,съм отписан,бях почти на границата...

При квадрат и половина на Плутон Слънце ще се създават такива ситуации, че за да успееш да се пребориш напълно забравяш за егоизма си, адаптираш се към ситуацията.Всяка проява на егоцентризъм при 135 градуса е напълно разрушаваша в областите, в които ще действа този аспект.

И не само това,тук има кармични обстоятелства,които се връщат докато не ги решиш до съвършенство,обаче много по-остро от куинконса и много по-трудно за възприемане.
Не ме питайте с тази моя секира между Слънце/Луна/Плутон  :( Квадрата е цвете за мирисане пред този аспект,там поне имаш контрол.

:plu:/ :sun: е като нестинарството, веднъж преодолееш ли страха, можеш да
изтърпиш/ издържиш всичко и не е грандомания,плуто не е юпитер да те раздува,

Браво за сравнението с нестинарството,много ми хареса  :blink:
И вече ми прави впечатление,че винаги когато някой говори за силните си страни,това от повечето се възприема за егоцентризъм,грандомания и т.н.Просто no coment!  :mellow:
Майка ми която е със съвпад,е казвала точно такива думи-че ако не е тя...,и донякъде си е в правото,по отношение на нещата за които говори.

Аз съм на принципа "лесно прощавам, но не забравям".

И аз така.Даже на определени моменти съм склонен да го припомням на такива които са го забравили-разбирай като почнат да се повтарят  ;D

« Отговор #31 -: Февруари 09, 2010, 01:06:56 pm »
като представител на  :kva: :sun: / :plu:на Асц мога да кажа ,че невъзможните от чужда гледна точка неща, са винаги възможни поставени като цел за постигане при човек с тази квадратура и тя му е дадена да отцелява и регенерира при всякакви обстоятелства,като често препятствията,които е необходимо да преодолява се изживяват като безпомощност и безсилие в началото ,но акумулират огромна мощ и сила,която при следващо,подобно изживяване може да си в ролята на помощник на околните, попаднали в сходни на твой вече преживяни опитности , в осъзнаването на тези крайни,гранични и необратими процеси...
асп.  :kva: :plu: :sun: е като удар в стомаха, юмручен, изкарва ти целият въздух,превива те на две и те стяга,бориш се да поемеш първата глътка въздух,без който няма живот,всичко в теб крещи- дишай,дишай и ако в този момент се предадеш,си пътник
но нямаш избор,като бебето ,което се ражда , ти удрят шамар и проплаквайки вдишваш...

И моята квадратура е такава :blink:Абсолютно по същия начин усещам и аз нещата,по-точно не бих могла да се изразя.Но когато преодолееш безпомощността и безсилието,няма сила която да те спре.Понякога се дразня на околните ,в критични моменти вперват поглед в мен,сякаш знам отговорите на всички въпроси.А далеч не съм безгрешна,страхувам се и падам духом,но никога не се отказвам...

« Отговор #32 -: Февруари 09, 2010, 01:23:36 pm »
          Тези аспекти изглеждат по-трудни в женски карти, отколкото в мъжки, въпреки че по-голяма част от характеристиките, споменати по-горе ще са верни и за двата пола. Все пак, в женски карти не веднъж съм откривал, че тези аспекти, (особено предизвикателните) са свързани с изпитване на големи трудности с бащата, и обикновено и с други мъже. Тук често е възможна липса на внимание и истинско общуване с бащата, което води до чувство на обида и усещане, че личността е лишена от любов. Това, изглежда е една от причините такива жени да търсят силен мъж (даже безжалостен, криминален тип), който обещава (в тяхната фантазия) да бъде надежден източник на сила и любов в живота им. Все пак, самите тези хора са невероятно взискателни и понякога са нехарактерно жестоки до такава степен, че прогонват от себе си онази същата любов, която толкова силно желаят.  Самовъзхвалата е тенденция и у двата пола с такива аспекти, скромността рядко се среща при тях.

Друг момент, заслужаващ разглеждане е фактът, че изследванията на Чарлз Джейн свързват аспектите Слънце-Плутон в картите на мъже с особено близка връзка с жена (често с майката). Във всеки случай трябва да се разбере, че видът близост, показан от Плутон и Скорпион е винаги близост на поглъщане, където единия поглъща другия, оставяйки го без индивидуална идентичност или вяра в себе си. (Отбележете, че личност с такива аспекти на Плутон може да бъде или “поглъщаща” или “погълната”).

Това е Стивън Аройо.....Аз от първо лице мога да се съглася донякъде с казаното за жените,а наблюденията ми върху двама-трима мъже с въпросната квадратура ме карат да мисля,че и втората част на цитата е правилна.Какво е вашето мнение?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 09, 2010, 01:27:07 pm »
И аз така.Даже на определени моменти съм склонен да го припомням на такива които са го забравили-разбирай като почнат да се повтарят  ;D

:72: Ти с рачешка Луница ли ще го мериш, помненето? Всъщност имам селективна памет, някои неща наистина забравям, ако нямат никаква стойност за мен - "стойност" в какъвто и да било смисъл. Неприятните спомени ги "погребвам" в осми дом, но от време на време се показва някой скелет от гардероба и периодично ме обзема див овенски ентусиазъм да шетам и пренареждам.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #34 -: Февруари 09, 2010, 01:33:56 pm »
мисля ,че плуто квадрат слънце ,дава проблеми с бащата и в мъжка и в женска карта.
от картите кото съм гледала с такъв аспект ,винаги е имало проблеми с бащата :rolleyes: :unsure:.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Февруари 09, 2010, 01:38:01 pm »
Навремето имах познат с новолуние в Овен в опозиция с Плутон.
Трябва да му издиря данните и мога да постна картата тук.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Февруари 09, 2010, 01:54:19 pm »
Това е картата, ректифицирала съм я.
Какво ще кажете?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Февруари 09, 2010, 02:01:35 pm »
Сложно. С това новолуние, в квадрат с диспозитора си и в опозиция с Плутон и с толкова ъглови планети ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 09, 2010, 02:07:01 pm »
Луната е в точна опозиция с Плутон и в точен куинконкс с Уран, разположен близо до ИЦ. Влиянието на Плутон върху Слънцето също не е за подценяване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #39 -: Февруари 09, 2010, 02:43:39 pm »