Здравей Гост

прецесия?

• 13 Отговора
  • 2272 Прегледи
прецесия?
« -: Февруари 11, 2010, 10:53:23 pm »
Искам да попита
 има ли някой от вас ,който работи по сидералната система и какво ви е мнението-по точни и верни ли са прогнозите от на тропикалния зидиак?

*

Lillie

• 30532
Re:прецесия?
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2010, 10:59:08 pm »
Работя и с двете - западна /тропическа/ и ведическа /сидерална/. В някои отношения сидералната е по-точна, но не мога да отхвърля и тропическия Зодиак. Различни философски системи и концепции стоят в основата на двете астрологии - западна и ведическа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Февруари 12, 2010, 12:34:59 am »
lillie,смяташ ли ,че соларите по сидералния отговарят по -точно за събитията през годината.Аз върнах няколко събития - и по ясно ги виждам по сидерала.Незнам ,то човек като търси желаните потвърждения в хороскопа ,си ги намира малко подсъзнателно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2010, 11:08:59 am »
Да ти кажа, не съм експериментирала да построявам солари по сидерал, по тропикал ги разглждам. Сидералните позиции използвам само, когато разглеждам картите по ведическа система, не пренасям техники от ведическата астрология в западната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2010, 04:27:42 pm »
 Mного различни са сидералните солари. :o
Натовареният ми 8 дом (по зап. с-ма) си размени мястото с 2. Вярно, че като цяло остават осите, но според мен това добива съвсем друг нюанс.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2010, 04:51:05 pm »
Уране, направо ме хвърли в оркестъра. до сега не бях се сетила да погледна соларен сидерал  :-\ 

наистина има разместване на осите... по стандартния начин соларно ИЦ ми попада в 1 дом, а по сидерал соларно МЦ е в 1 натален...  да взема да изследвам по-обстойно тези неща па да видим кво ще се получи  :rolleyes:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

missKapriz

« Отговор #6 -: Февруари 12, 2010, 08:08:41 pm »
И аз построих карта по сидерал-натална.Осите се изместиха с 1 знак,но сякаш вече картата не се отнася за мен.Не се разпознавам.Ще опитам и със солара,но едва ли ако натала не отговаря и солара ще е показателен   :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2010, 09:44:45 pm »
И аз построих карта по сидерал-натална.Осите се изместиха с 1 знак,но сякаш вече картата не се отнася за мен.Не се разпознавам.

Нормално е да не се разпознаeш, тъй като западната астрология набляга на психологическото тълкуване на хороскопа, а ведическата се основава на философска система. Освен това отчитането на прецесията върви с друг тип карти, които не са сферични и познатите ни системи за домификация на са приложими при тях.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Февруари 12, 2010, 09:50:57 pm »
точно затова зададох темата-има доста голяма разминаване в двете системи - въпросът е коя работи по-добре.Аз върнах годините и построих сидерални солари,после ги сравних с тропикалните.Някои събития ми излизат по-чрко по сидерала.Ако някой има опит да сподели :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2010, 09:52:40 pm »
Не мога да ти кажа, не пренасям прецесията в тропическата астрология, използвам я само при построяване и интерпретация на ведически сидерални карти. Там има съвсем други правила за тълкуване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Февруари 12, 2010, 10:19:14 pm »
ами защо ги има тези ведически системи в astroto,след като там се разглеждат зап.астрологични модели - само да ми се размътва главата с тях.Ако не би трябвало да се смесват системите ,защо ги предлагат в такъв реномиран сайт като astro.com :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2010, 10:23:54 pm »
Не зная, а лично не ги използвам. Така е преценила Лиз Грийн в крайна сметка, нали сайтът беше неин.
Използвам сидералните позиции само при построяване на ведически хороскоп, в западната астрология игнорирам прецесията. Просто работя с двете системи за по-голяма точност, но без да ги смесвам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2010, 07:33:05 am »
Лили, разгледах си сидералната карта и солара и за миналата година. на прима виста само по местоположение на върховете на соларните домове и планетите отново доста добре описва изминаващата ми вече соларна година. естествено тълкуванията ми са на база на стандартната астрология, но сякаш това което виждам у сидералната карта е по-ясно като послание... не зная как се тълкува тази индийската, но определено тази карта нищо че е кръгла пак има какво да каже  :-\ 

да му се невиди абе откъде ви щукна да го повдигате тоа въпрос сега... тююю трън в задника  :(

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2010, 07:47:45 am »
ами защо ги има тези ведически системи в astroto,след като там се разглеждат зап.астрологични модели - само да ми се размътва главата с тях.Ако не би трябвало да се смесват системите ,защо ги предлагат в такъв реномиран сайт като astro.com :o

Предлагат ги,за да може всеки да избере с какво да работи. Трябва да има възможност за избор.  ;)