Здравей Гост

Егрегорите

• 40 Отговора
  • 7892 Прегледи
*

Nebesna

Егрегорите
« -: Февруари 13, 2010, 11:58:20 am »
http://aryansunforums.21.forumer.com/a/_post232.html

Според тази статия най-мощните егрегори са тези на парите и на секса.
Парите са необходимост, а сексът е средство за интимност и продължение на рода (изключвам сексът като средство за търговия на тела). Смятате ли, че "битието определя съзнанието" и  че щом основните ни потребности не са задоволени ние няма как да мислим за по-висши неща. Вероятно знаете, че има нации, които живеят в информационен глад, забранено им е да слушат дори музика и мозъците им са промити с цел да бъдат контролирани по-лесно (визирам таалибаните).

Мислите ли, че човек САМ избира егрегора си или егрегорът избира него?
Кои са вашите егрегори?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Егрегорите
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2010, 12:05:08 pm »
Сега остава да кажем и какъв е астрологичният символ на егрегорите?

Защо ли мисля,че това ще са Плутон и Нептун-пасва им от всякъде,и двете са водни планети и са свързани с психиката,с индивидуалното и колективно подсъзнание.Плутон е силата на колективната енергия,манипулацията,а и до колкото помня,мисля че егрегорите се търсят по 8 дом (както и табутата).И докато Плутон събира енергията и енергията на този егрегор паразитизира върху душите,то Нептун е идеала,заблудата или как да го кажа-астралната форма,
есенцията на това в което се е зародило като масова вяра.

Може да проследим и как влияят тези егрегори през съответните поколения .  :rolleyes:

Едит: Пари и секс-стигаме пак до 8 дом и Плутон.А по Нептун са масовите вяри в различни религи,тези при които дори има вярващи без познания (Юпитер),просто по течението.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Февруари 13, 2010, 12:12:59 pm »
Сега остава да кажем и какъв е астрологичният символ на егрегорите?

Да, миличък, тъкмо това ми беше идеята, но исках първо да се осмисли съдържанието на думичката "егрегор".
Егрегорите нали си имат "нисши" и "висши" измерения, така както и планетите си имат нисши и висши проявления.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2010, 12:13:42 pm »
Според мен Астрологията също е егрегор, защото зародишът на идеята възниква и съществува в Духовния свят, след което се пренася, покълва в материалния. И, ако трябва да сме точни, свързана е с два подегрегора, на които се разцепва основният - висш егрегор и по-нисш егрегор. И докато първият съдържа в себе си идеята в най-чистата й и непокварена форма, вторият съдържа проекцията й в материалния свят и последвалото изкривяване на първоначалната идея. Вторият подегрегор съдържа в себе си стремежа към комерсиализиране на тази свещена наука, желанието за обогатяване чрез нея, а и дори упражняване на власт и контрол. Не можем да отречем, че силните и великите на мира сего са ползвали услугите на редица астролози за упражняване на власт, контрол, влияние и постигане на не чак дотам етични и хуманни цели. Не може да се каже също така, че астролозите не са се кланяли на монетарния бог, поне някои от тях, не визирам всички без изключение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2010, 12:19:28 pm »
Егрегорите нали си имат "нисши" и "висши" измерения, така както и планетите си имат нисши и висши проявления.

Всяка планета има духовна същност, т.е. разум или т.нар. планетарен дух. Не са само транссатурновите, защото са "трансперсонални". Планетите в Слънчевата система не се разделят на "по-висши" и "по-нисши", "по-малко" и "повече" разумни. Това е само условно разделение, въведено от нас, земляните. Всички планети са едно свързано цяло, жив организъм, захранен и съдържащ в себе си енергията и светлината на Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Февруари 13, 2010, 12:37:02 pm »

Всяка планета има духовна същност, т.е. разум или т.нар. планетарен дух. Не са само транссатурновите, защото са "трансперсонални". Планетите в Слънчевата система не се разделят на "по-висши" и "по-нисши", "по-малко" и "повече" разумни. Това е само условно разделение, въведено от нас, земляните. Всички планети са едно свързано цяло, жив организъм, захранен и съдържащ в себе си енергията и светлината на Слънцето.

Планетите не се делят на нисши и висши, но техните енергии имат висши и нисши проявления в зависимост от техните съчетания и местоположения. Например Венера може да означава благополучие, но и алчност. това имах предвид.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2010, 12:44:04 pm »
Планетите не се делят на нисши и висши, но техните енергии имат висши и нисши проявления в зависимост от техните съчетания и местоположения.

Да, от астрологична гледна точка е така. А позитивното и негативното им влияние отново е пречупено през призмата на нашите възприятия и представи. Ако приемем, чи ние, хората, съдържаме в себе си енергията на всички планети в нашата звездна система, изявата им в нашия хороскоп посредством материята (доколкото хороскопът отразява условията на материалната среда) също е избор, като ни се дават винаги повече от една алтернативи.
По-горе дефинирах егрегора от езотерична гледна точка, не толкова от астрологична.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2010, 12:51:19 pm »
Енергоинформационните паразити и тяхната власт над света- ЕГРЕГОРИ

Хиляди години назад пред човечеството е стояла една единствена задача-да оцелее, да оцелее на всяка цена. А когато много хора искат едно и също, техните желания и мисли под формата на енергийни потоци се сплотяват в една енергийна същност, която започва самостоятелен живот. Представете си колко векове наред по континентите на земята от милиони мозъци се е излъчвала една и съща енергийна вълна: Да се нахраним! Да оцелеем! Да се нахраним! Да оцелеем! В резултат от това общо желание се е формирала всемирна енергийна същност, която започнала да живее самостоятелен живот. Съгласуваната енергия на 100 човека леко ще привлече още десет, а други десет може да загуби (енергоинформационната структура подчинява все нови и нови участници, а други губи-които се усъмнят в нея или са прихванати от друга структура).
Сега тази структура може вече сама да влияе върху хората, защото е набрала огромна сила и може да застави всеки да играе по свирката и. Заради нея и ние се оказваме от детството си въвлечени в играта и и забравяме енергоинформационната си същност.
Патологичните ни енергоинформационни връзки с другите хора са трошица в сравнение с гигантските енергоинформационни същности, открай време управляващи човечеството. Хората са оплетени в пипалата на тези чудовища, които се простират от един към друг човек, завързвайки цялото човечество в един възел.
Отделни хора винаги са могли да се откъсват от тази чудовищна конструкция-като правило светци, пророци, ясновидци, магове, а в днешните времена това откъсване могат да направят и съвършенно обикновени хора.
Такива мощни енергоинформационни паразити са образувани много за времето на съществуване на човечеството. Тях може да ги създаде което и да е желание или стремеж, обединяващ маса хора. Зараждат се като порив или желание, обединяващ няколко човека, а след това започват да въвличат в оборота си все по-голямо количество хора и все повече аури. Хората могат да се сменят-някои успяват да се откъснат, други влизат, но за паразита е важно да има достатъчен брой хора, които да поддържат съществуването му.
Ето пример за образуването на такъв паразит-събират се няколко революционера, замисляйки сваляне на настоящия строй. Те предават желанието си в енергийна форма на други хора, те пък на по-следващи и т.н. и се събират достатъчно, за да подхранват енергоинформационния паразит. Той пък, хранейки се от тяхната енергия, започва да ги подтиква към терор, кръвопролития и граждански войни.
Най-разнообразни гигантски енергоинформационни паразити непрекъснато се засичат, срещат и взаимодействат помежду си, заставяйки хората да се държат така, както им е необходимо на тях. Срещат се и приятелски настроени същности и хората, въвлечени в тях, дружат. Срещат се и враждебни един на друг паразити и тогава хората воюват.
Войната е идеалната храна за такъв паразит, защото там се освобождава неизчислима негативна енергия. От нея паразитът се храни, расте и дори ражда нови паразити, които могат да се появят на противоположния край на света.
При това не е нужно чудовището обезателно да разпалва война, вместо това то може например да събуди алчност у някои политици примерно. В резултат тези хора започват да действат, сблъскват се интереси и колелото се е задвижило. И при това тези политици в крайна сметка нищо не получават, защото те са само пешки в ръцете на паразита, а неговата цел е повече храна.
Паразитите винаги действат чрез конкретни хора, които участват в техните игри, надявайки се да получат нещо за себе си…
Наистина, не е ли обидно да осъзнаеш, че ти изобщо не си свободен и независим човек, какъвто си свикнал да се считаш, а си само пешка в поредната игра на враждебни сили.
За паразитите е абсолютно безразлично дали енергията е позитивна или негативна, те заличават полюса и, важното е да е енергия.

Верищагин, Първа книга

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2010, 12:52:40 pm »
Егрегорите са неизбежни за хората. Те са енергии, на които сам човек не може да устои, независимо дали си въобразява, че е творец и властелин на собствената си съдба, или че е независим. Дори просветлените са принудени да работят с егрегори и да им плащат дан, независимо, че могат да се отдалечат от всичко и да пребивават в блаженно неведение относно повиците и законите на вселената.
Едновременно с това обаче те и нищо не могат да свършат или битието не може да свърши чрез тях.
Какво значи да си просветлен? Да избягаш от тая вселена?
Приятно бягство на всички, напиращи да го сторят. :-)
Вселената прилича на крепост, в която всички отвън се натискат да влязат, а всички отвътре напират да излязат на всяка цена. :-)
Не всички впрочем...а тези, които са в тази вселена, тоест всички ние, щем не щем, волю неволю, сме принудени да боравим с егрегори, защото цялото енергоинформационно поле е запълнено с тях.
Значи просто въпросът да си сам и независим, камо ли свободен, изобщо не стои, освен в главите на безумните наивници.
Над човека съществуват сили по-големи и по-малки и високите нива на третия велик план на съществуването се обитават от същества, чиито ум, сравнен с нашия, е все едно нашия ум, сравнен с този на минералите.
Извънредно човешко високомерие е да се смята, че човекът е венец на творението и че е пълновластен господар на съдбата си и вселената...или най-много да я поделя с господ бог.
В тоя ред на мисли е полезно да се съобразява със силите, които управляват съдбата му, за да не се сблъсква с тях по извънредно неприятни за него поводи.
Егрегорите са навсякъде около нас и са различни-низши, висши, по-низши или по-висши. Всеки човек си има кармичен егрегор, който го води през живота и съответно го подлага под действието на различни други егрегори за изпълнение на определена кармична задача или за определен срок, след който връзката с егрегора се прекъсва, независимо дали задачата е изпълнена или не

*

kaily

• 5145
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2010, 12:53:30 pm »
Подводни
Колкото е по-низш даден егрегор, толкова по-директно е неговото влияние върху човека и толкова по-лесно е да се забележи действието му. Висшите егрегори се характеризират с почти неуловимо въздействие, заповеди не дават, правят просто подсказки и то много фини, които лесно могат да бъдат подминати.
Високите егрегори се интересуват от чисти хора, които могат да им служат за проводници. Ниските егрегори обаче не прекратяват действието си, ако човек попадне в сферата на висок егрегор, напротив, при слаба плътност на връзката между човека и високия егрегор, ниските се опитват да я отрежат, а при по-голяма плътност, се опитват да пренасочат тази връзка към себе си, за да черпят енергия от високия егрегор.
Така че в тънките нива съществува борба за енергия.
Високият егрегор изисква от човека да умее да поддържа контакт с него. това значи да има правилно установена и фиксирана позиция на събирателната точка, осъществяваща връзката с него. И да има ниско ниво на вътрешни вибрации. Тоест-да може да остава максимално хладен и безучастен. Често високият егрегор използва човека просто като свои очи, т.е. като наблюдател и рядко го използва като инструмент за прокарване на волята си на земята. Така човекът се явява служещ, на служба на висок егрегор. За тази служба той получава награди, които не идват пряко и в пряка връзка от егрегора, но просто обстоятелствата се стичат по определен начин и човекът върви лесно през живота.
Когато човек обаче попадне под влиянието на низши същности, егрегорът просто се отключва от него и спира подръжката му. Ако човекът достатъчно дълго е бил на "хранене" от високия егрегор, при прекъсване на връзката с него е безпомощен. Обратно, онези, които са се научили и сами да се борят и справят, могат да превключат на егоистичния си егрегор и да се опитат да се справят с обстоятелствата.
Колкото по-силен егрегор от низш тип е привлечен от даден човек, толкова е по-невъзможно човекът сам да се справи с него, защото силите са неравностойни. Така човек има нужда и от висш егрегор за защита, което в християнството е познато като ангели хранители и прочие светли сили.

*

Helo

« Отговор #10 -: Февруари 13, 2010, 01:01:59 pm »

"битието определя съзнанието"

И обратното.

Цитат
Смятате ли, че "битието определя съзнанието" и  че щом основните ни потребности не са задоволени ние няма как да мислим за по-висши неща.

Иначе хората няма да имат стимул да работят, а ще са мързеливци, които не се развиват.

*

supersonic

« Отговор #11 -: Февруари 13, 2010, 01:15:12 pm »
Избирайте какво мислите, избирайте какво усещате, избирайте какво гледате, избирайте какво четете – всичко ви влияе и се засява в съзнанието ви после пониква и вие казвате какво стана откъде дойде този ужас в живота ми? Защо страдам? Защо става това което не искам? Отговарям ви: Става защото сте го искали и не осъ...знавате че зависи от вас това което става с вас. Бог само дава възможности – вие избирате.

Вниманието това сте вие самите – това е най-интимното ви нещо, не секса е най- интимното, вниманието е най-интимното нещо. Това на какво ще обърнете внимание е единственото нещо което зависи само от вас. Това е и единствения път към вас самите. Използвайте го, това е вашия път към спасението.

Важно е какво избират и другите до вас защото има колективно избиране – то определя колективната карма. Всички ние сме избрали земята и имаме земя, ако изберем небето ще имаме небе. Така е и за нещата от живота – материални и духовни

Мислите, чувствата и желанията възникват в нас от нищото – вие избирате на кои от тях да обърнете внимание и тези на които обърнете внимание стават ваши и вие ставате като тях. Ако се появи нежелана мисъл, чувство или желание заменете го с противоположното и нежеланото няма да има власт над вас. Една положителна мисъл е по-силна от една отрицателна мисъл. Това е пътя към щастието. Пътя към освобождението е друг.

Пътя към освобождението е не реагиране на вашите мислите, чувствата и желания – когато се появят във вас не правете нищо и ще видите какво ще стане, в един момент ще откриете че вие не сте вашите мислите, чувствата и желания. Тогава тяхната власт над вас ще изчезне и вие ще станете господар на себе си. Тогава ще можете да правите истински избор отвъд кармата.

Отвъд кармата можете да сте още сега и тук – не е нужно да напуснете това тяло за да сте свободни от кармата. Кармата е поредната измама на ума. Не се подавайте на тази заробваща измама на ума. Само това което приемате става ваше. Но кои сме ние?

Ние сме вечно, неунищожимо “АЗ”. Нашия “АЗ” е Бога в нас. Ето защо ние сме вечни и неунищожими божествени “АЗ”. Всичко друго в нас е преходно и променливо. Но този “АЗ” е всемогъщ. Той съществува много преди създаването на този свят в който сме сега. Ако вие гледате на себе си като на безсмъртен “АЗ” и забравите самоубиствените теории за егото вие ще постигнете истинска свобода.

http://www.azsamsega.com/

*

Инти

• 2068
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2010, 04:04:53 pm »
Хаха , включих се и аз в информационното поле.  ;)

Сега виждам, че Небесна е пуснала тема за егрегорите, а аз тъкмо преди 1:30 се връщам от морската градина и казах на един приятел, абе като дойда тук на разходка винаги ми се прияжда цаца, сигурно ще да е от цациния егрегор ;D ;D ;D

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2010, 04:31:52 pm »
Избирайте какво мислите, избирайте какво усещате, избирайте какво гледате, избирайте какво четете – всичко ви влияе и се засява в съзнанието ви после пониква и вие казвате какво стана откъде дойде този ужас в живота ми? Защо страдам? Защо става това което не искам? Отговарям ви: Става защото сте го искали и не осъ...знавате че зависи от вас това което става с вас. Бог само дава възможности – вие избирате.
........
Пътя към освобождението е не реагиране на вашите мислите, чувствата и желания – когато се появят във вас не правете нищо и ще видите какво ще стане, в един момент ще откриете че вие не сте вашите мислите, чувствата и желания. Тогава тяхната власт над вас ще изчезне и вие ще станете господар на себе си. Тогава ще можете да правите истински избор отвъд кармата.

Което ме кара да задам следният въпрос- какво е астрологията тогава? Възможностите, които са ни дадени, как ще ги развием ние зависи от нас. Трябва ли тогава например при напрегнат аспект на две планети, да съдим задължително за трудности, борба изпитания, воля, всичко, което се индикира от този аспект, не е ли важно да си зададем и въпроса, дали този човек не е разбрал силата на мисълта, не е осъзнал че може да промени така наречената карма.Можем ли тогава категорично да съдим за характер и обстоятелства при човек, когато не го познаваме?
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2010, 04:52:08 pm »
Което ме кара да задам следният въпрос- какво е астрологията тогава?
Можем ли тогава категорично да съдим за характер и обстоятелства при човек, когато не го познаваме?

Според мен Астрологията ни дава възможност да съдим за характера и наклонностите на човек, когото не познаваме, въз основа на заложеното в хороскопа, но не можем еднозначно да съдим за нивото, на което ще се манифестира енергията на планетите и аспектите в картата, трудно е да предположим какви ще са изборите и решенията му в дадена ситуация. По-лесно предвидими са реакциите, доколкото склонността към определен тип реакция е заложена в радикса. И въпреки, че в сърцевината на хороскопа стои духовната и енергийна същност на родения, в чисто материален план той /хороскопът/ дефинира условията на средата, затова се взема предвид домификацията. Потенциалът в картата може и да е статичен, т.е. придобит по рождение, но разгръщането му е поетапно и зависи от редица фактори, от динамиката на заобикалящата среда, в голяма степен и от обстоятелствата, които също имат свойството да се променят...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2010, 05:23:55 pm »
Lillie, не ме разбирай погрешно. Просто отдавна ме тормози въпроса за избора.Аз вървам в астрологията, много събития от живота ми са предсказани с точност до ден от астрологията, неща на които съм се смяла и не съм вярвала, че ще се случат, но точността е била до ден.Съгласна съм с теб за начина по който определяш астрологията, но въпроса ми е доколко реакцията определя избора. И предвиждайки реакцията доколко може да се предвиди избора, съответно и последствията от него. Не искам да разводнявам темата в никакъв случай, но тук намесвам и егрегорите и ако човек сам си избира съдбата, то тогава доколко хороскопът му и кармата са определящи?
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 13, 2010, 05:59:26 pm »
...но въпроса ми е доколко реакцията определя избора. И предвиждайки реакцията доколко може да се предвиди избора, съответно и последствията от него.

Разбирам какво искаше да кажеш.  :blink:
Не съм се опитвала да сложа знак на равенство между "избор" и "реакция". Там е въпросът, че докато реакциите са горе-долу предвидими, ако става въпрос за един "средностатистически" индивид, т.е. човек, който все още не е достигнал онова ниво на съзнание, което предполага умение да овладява всички инстинктивни реакции и импулси и зад всяко свое действие и мисъл да съзира бъдещите последствия, изборът му в дадена ситуация е труднопредсказуем. В това се състои и свободата ни в крайна сметка, никой астролог не може да отсъди в дадена ситуация каква алтернатива ще избереш, дори ако перфектно ти познава хороскопа. Разбира се, може да ти даде съвет, насока някаква, но не може да бъде сигурен, че съветът му ще бъде взет под внимание.
Преди няколко месеца имах такъв случай. Жена, която бе на ръба на раздяла с приятеля си, и всички астролози бяха единодушни, че предстои раздяла предвид проблемите и конфликтите в отношенията на двойката. В рамките на месеца, за който имаше предположения за окончателна раздяла, жената се обръща на 180 градуса и взема решение да се върне при половинката си, под натиска на обстоятелствата.
Затова следва да разграничим прогнозите, които имат по-скоро препоръчителен характер, от категоричните прогнози. Категорична може да бъде само смъртта - твоята, моята или на някой близък.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Февруари 13, 2010, 06:28:16 pm »
Хаха , включих се и аз в информационното поле.  ;)

Сега виждам, че Небесна е пуснала тема за егрегорите, а аз тъкмо преди 1:30 се връщам от морската градина и казах на един приятел, абе като дойда тук на разходка винаги ми се прияжда цаца, сигурно ще да е от цациния егрегор ;D ;D ;D

Много си сладка.

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Февруари 13, 2010, 06:52:42 pm »
Просто отдавна ме тормози въпроса за избора.

Винаги имаш избор, но той е в предварително детерминирани граници, защото "Хороскопът" това си ти - това са твоите вродени качества. Твоите желания са запечатани там вътре. Човекът може да се развива в определени граници, затова и един живот не е достатъчен, за да разгърне всичкия си потенциал.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Февруари 13, 2010, 07:07:20 pm »
Мислите ли, че човек САМ избира егрегора си или егрегорът избира него?
Кои са вашите егрегори?

Мисля, че процесът е двупосочен. Човек може да избира някои главни егрегори, но е длъжен да се съобразява с хиляди други по-малки, които не са му приоритет, но въпреки това съществуват. Освен това егрегорите, а и хората се развиват, те не са статични. Ако човекът надрастне своя егрегор, той ще го напусне. Ако егрегорът промени своята енергетика и тя вече не съответства на енергетиката на индивида, егрегорът ще отхвърли индивида. За да се откъснеш от един егрегор, бил той връзка или съобщество, трябва да направиш едно от 2-те неща: да престанеш да захранваш егрегора с енергия или да си намериш друг, по-значим за теб егрегор.

"Влиянието на един егрегор може да подпомага развитието на един човек (или общност), но от един момент нататък започва да бъде спирачка за неговото еволюционно израстване. Затова е добре човек да успее да надрасне влиянието на егрегорите, да не се отъждествява с тях, да успее да открие собствената си програма, такава каквато е дадена в неговия личен хороскоп." К. Стойчев
« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 07:27:34 pm от Небесна »