Здравей Гост

Художествени произведения. Автори

• 26 Отговора
  • 5244 Прегледи
*

abroad

Художествени произведения. Автори
« -: Февруари 14, 2010, 02:30:00 pm »
След толкова много и хубава поезия, в търсене на нещо красиво и не побиращо се в стандартната форма и рамка си спомних за един от най-големите в тази връзка творци - Салвадор Дали, часът на раждане е известен и странно точен, публикуван в Уикипедия

*

abroad

Re:Художествени произведения. Автори
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2010, 03:00:13 pm »
Салвадор Дали

*

abroad

« Отговор #2 -: Февруари 14, 2010, 03:13:50 pm »
  сюрреалистично изображение на Ангел

« Отговор #3 -: Февруари 14, 2010, 03:21:05 pm »
Abroad, Салвадор Дали е любимият ми художник...имам страхотни негови репродукции и подарък календар с негови репродукции и тази година съм планувала едно пътуване до Барселона и се надявам да вляза и в музея на Дали. Може би Венера и Слънце в Телец са дали отражение върху изкуството му, но по кой аспект точно е шантавостта му, това вече не мога да определя. Според теб по кой аспект е различната му интерпретация на живота?

*

Helo

« Отговор #4 -: Февруари 14, 2010, 03:28:32 pm »

Може би Венера и Слънце в Телец са дали отражение върху изкуството му, но по кой аспект точно е шантавостта му, това вече не мога да определя. Според теб по кой аспект е различната му интерпретация на живота?

Сигурно по Тау-квадартурата на Луната му, която е на върха на 10-ти дом, а Уран е в 6-ти - ексцентризъм в работата.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2010, 03:30:04 pm »
 :08: :72:

аз съм болна по творчеството му. преди години ми подариха страхотен календар с 12 негови картини.
на 4 от тях един мн.добър художник ми направи репродукций. уникални са.
наред с това се снабдих и с тарото на Салвадор Дали.
търсих ги в нета ,но не ги намирам ....
Дали е гений , той е наследство на човечеството , на човешкия гений.
за мен той е мярка и еталон.

ето още нещо от творчеството му.

http://vbox7.com/play:109fe226&al=1&vid=549135

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2010, 03:34:13 pm »
Abroad, Салвадор Дали е любимият ми художник...имам страхотни негови репродукции и подарък календар с негови репродукции и тази година съм планувала едно пътуване до Барселона и се надявам да вляза и в музея на Дали. Може би Венера и Слънце в Телец са дали отражение върху изкуството му, но по кой аспект точно е шантавостта му, това вече не мога да определя. Според теб по кой аспект е различната му интерпретация на живота?

и ти ли Бруте? :72: :86:
според мен "шантавостта" идва от квадратурата на луна с уран и луна с нептун. тук няма мярка!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #7 -: Февруари 14, 2010, 03:36:37 pm »
Според теб по кой аспект е различната му интерпретация на живота?

Това се чудех и аз, гледайки картата му...
Освен интересно поставената му Луна/Венера и ретрограден Уран в Стрелец в последния градус, но пък и аз не съм от много знаещите в тая сфера, за да дам меродавно от всички ъгли мнение :blink:

« Отговор #8 -: Февруари 14, 2010, 03:51:35 pm »
и аз имам квадрат Луна - Нептун. И аз ли съм шантава?  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2010, 03:55:50 pm »
и аз имам квадрат Луна - Нептун. И аз ли съм шантава?  ;D
:86: :wink2:- прави си сама изводите ;D

« Отговор #10 -: Февруари 14, 2010, 03:59:31 pm »
Марая, благодаря за деликатността ;)
  ;D   ;D   ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2010, 04:01:06 pm »
моля ,моля ;)

« Отговор #12 -: Февруари 14, 2010, 04:17:38 pm »
Мисля,че Нептун в 12 дом е причина за богатото въображения и вътрешен свят- по мундана на трон.
Опозизицията с Уран в 6 е причина за този по-екстравагантен,уникален похват в работата.Луната на МЦ е тази публичност и особения имидж който той си  изгражда,заедно с квадратите които тя образува му придава образа на ексцентрик.
Така мисля

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Февруари 14, 2010, 04:45:48 pm »
Мисля,че Нептун в 12 дом е причина за богатото въображения и вътрешен свят- по мундана на трон.
Опозизицията с Уран в 6 е причина за този по-екстравагантен,уникален похват в работата.Луната на МЦ е тази публичност и особения имидж който той си  изгражда,заедно с квадратите които тя образува му придава образа на ексцентрик.
Така мисля

И Луната и Венера са в аспект с Нептун и Уран, което обяснява присъствието на женското тяло в неговото творчество, както и ексцентричния начин на символично изразяване.

« Отговор #14 -: Февруари 14, 2010, 05:03:14 pm »
Във всичките си картини с присъствие на женско тяло първообраза е съпругата му в която е бил много влюбен

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2010, 05:08:05 pm »
Във всичките си картини с присъствие на женско тяло първообраза е съпругата му в която е бил много влюбен

съвършенно вярно , с допълнение....
влюбен в бъдещето и в красотата!

*

abroad

« Отговор #16 -: Февруари 14, 2010, 05:38:23 pm »
Също популярен, но разграничаващ се чувствително от първия, Владимир Димитров - Майстора
Часът на раждане не е известен

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2010, 05:47:13 pm »
ако може да се качи и картата на Димитър Казаков- българският Нерон , би било добре.
струва ми се ,че има някаква корелация м/у Дали и Казаков. макар и малка ,но и тук женското тяло е на пиадестал. присъства в много от картините му , цинично ,загадъчно , прямо ,порочно ....но го има.
22 юни 1933г. с. Царски извор- великотърновско.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2010, 06:18:23 pm »

част от творчеството на Казаков!
колевича пред ръката на твореца!

*

abroad

« Отговор #19 -: Февруари 14, 2010, 06:31:17 pm »
Димитър Казаков - Нерон

При Дали има подреденост и логика в хаоса, красота в ексцентричността. Усещането при Казаков е за по-грубо и крайно изразяване
« Последна редакция: Февруари 14, 2010, 06:39:23 pm от abroad »