Здравей Гост

случва ли ви се?

• 47 Отговора
  • 13833 Прегледи
*

Guest

случва ли ви се?
« Отговор #20 -: Март 27, 2005, 01:17:38 am »
Цитат
Привет nel_a!

А може би твоите сънища са спомен за предишни опитности.
Има описани много такива случаи, когато човек е загинал при подобни обстоятелства и в последствие това се проявява като страх, фобия или като сънища в настоящия живот.

За това обикновено помага регресивната терапия или медитацията.

Би ли могло да е това, как мислиш?
Здравей,lin...Никога не съм мислила за  сънищата си от тази гледна точка!Това е нещо,което много ме вълнува,лошото е че не зная много по темата.Откъде бих могла да си набавя допълнителна информация? :)  

*

nel_a

• 11
случва ли ви се?
« Отговор #21 -: Март 27, 2005, 01:22:36 am »
Горното е от мен :D  :D  :D  

*

jinom

• **
  • 1753
случва ли ви се?
« Отговор #22 -: Март 27, 2005, 09:28:59 am »
Цитат
Друг много чест случай е например когато слизам по стръмни стълби.
За секунди си представям страшно детайлно как се спъвам и падам по тях, къде точно се удрям, каква точно болка изпитвам, как биха ме открили и как бих изглеждала...
много, много са епизодите...

Засега не съм си навличала подобни инциденти с мислите си за тях, но ми е странно и малко стряскащо.

Да не кажете да отида да се прегледам някъде, а? :D  :D  :D  :D  :D
Не е стряскащо и да се прегледаш файда няма да има. :D

Пък и няма начин да се преодолее според мен. Това е свъзано с някакви енергийни процеси. Именно тия процеси карат разума да се чувства заплашен и изниква представата че се нараняваш.

Не е много лесно за обяснение но да кажем че на разума му е лесно да те предпазва от опасни неща които са достъпни от нормалните възприятия на човека (зрение, слух..и т.н.) В случая с енергийната намеса обаче разума няма как да реагира освен да ти прожектира някаква картина при която се нараняваш. Той толкова си може -  с ежедневните неща се справя, но с абстрактните се оплита в собствените си интерпретации.

B)  

*

lin

случва ли ви се?
« Отговор #23 -: Март 29, 2005, 12:05:09 pm »
Г-н Jinom,
ако прочета още 2-3 пъти написаното може би ще го схвана съвсем  :D  :D  :D
Това е камък в моята си градина.  :D  ;)

Добре, енергийни процеси значи.
Имате ли някакво предположение за причината, поради която се радвам на тези процеси?
Те са рядкост общо взето.  

*

lin

случва ли ви се?
« Отговор #24 -: Март 29, 2005, 12:14:21 pm »
Цитат
Здравей,lin...Никога не съм мислила за  сънищата си от тази гледна точка!Това е нещо,което много ме вълнува,лошото е че не зная много по темата.Откъде бих могла да си набавя допълнителна информация? :)
Привет nel_a! :)

Тук, ако поразровиш из старите теми, има писано по въпроса.

Слагам и 1 линк, да си изтеглиш книгата, която преди доста години успя да ми повлияе  така, че тази тема да стане мой постоянен сериозен интерес занапред.

Аторът е Брайън Уейс.
Заглавието "Вестители от отвъдното"

Чете се много бързо, така че чакам да споделиш мнението си! :)  

*

lin

случва ли ви се?
« Отговор #25 -: Март 29, 2005, 12:16:09 pm »
Виж и тази под нея - "Лечители през времето".
Май тя беша 2-та част на "Вестители от отвъдното".

*

jinom

• **
  • 1753
случва ли ви се?
« Отговор #26 -: Март 29, 2005, 08:32:35 pm »
Цитат
Добре, енергийни процеси значи.
Имате ли някакво предположение за причината, поради която се радвам на тези процеси?
Те са рядкост общо взето.
О, не нам дали енергийните процеси са рядкост. Понякога са трудно забележими.
Специално в твоя случай ми се стори доста подозрително желанието ти да сънуваш контролирано.

Когато има енергийни намеси се появяват разни такива желания но не искам да навлизам в по-големи подробности за да не стане твърде мрачно и злокобно.  :ph34r:  :D  

*

lin

случва ли ви се?
« Отговор #27 -: Март 31, 2005, 12:07:31 pm »
Уважаеми г-н Jinom,

говори Франкенщайн /някакви такива усещания ме обзеха
след последния Ви постинг/
Шегичка! :D  ;)

Защо да е подозрително да се занимаваш с осъзнато сънуване?
Всичко зависи от крайната цел.
Признавам, че познавам едно момче, което е много навътре в темата и е доста странно.
Но пък е добра душа. :)
Знам, че чрез техниката на осъзнатото сънуване може да се злоупотреби, но съм далече-далече от подобни хрумвания.
Мисля си също, че е далеч по-забано да не знаеш какво точно ще сънуваш всяка вечер.

Цитат
Когато има енергийни намеси...

Това значи ли, че предполагате, че някой ми влияе на енергийно ниво?!

*

jinom

• **
  • 1753
случва ли ви се?
« Отговор #28 -: Април 01, 2005, 11:49:35 am »
Цитат
Цитат
Когато има енергийни намеси...

Това значи ли, че предполагате, че някой ми влияе на енергийно ниво?!
Няма нищо чудно ако ти влияе. Човешките същества са доста податливи на такива влияния. Дори някои мъдри хора казват че човешките същества нямат собствена воля с което аз съм съгласен напълно.

*

лилид

случва ли ви се?
« Отговор #29 -: Април 01, 2005, 02:16:11 pm »
Цитат
Дори някои мъдри хора казват че човешките същества нямат собствена воля с което аз съм съгласен напълно.
Здравейте г-н jinom,
шокирана съм  :blink: не за друго, а защото казвате "съгласен напълно"... може и така да е...
но защо тогава, според вас,  им е дадено на човешките същества да си мислят, че имат известна свобода на волята...и защо им е дадено да усещат що е то съвест  :rolleyes: ...
(... а дали г-н jinom, не ни пързаля първоаприлски...)  :D

*

lin

случва ли ви се?
« Отговор #30 -: Април 04, 2005, 09:42:15 am »
Аз съм абсолютно убедена, че енергията е огромна сила, но ние човеците изобщо не я владеем.
И ако имаме някакви проблясъци /т.е. напредък/, то те или са случайни, или са незначителни.

Покрай последните събития напоследък си мислех нещо...
Имам предвид смърта на Папа Йоан Павел II.
Милиони хора се молиха за него и това е генерирало огромна енергия, насочена към него.
Но, да - като му е писано на човека да си отиде от тоя свят, надали е щяло да стане чудо... :(  :(  :ph34r:  

*

jinom

• **
  • 1753
случва ли ви се?
« Отговор #31 -: Април 06, 2005, 04:55:48 pm »
Цитат
шокирана съм  :blink: не за друго, а защото казвате "съгласен напълно"... може и така да е...
но защо тогава, според вас,  им е дадено на човешките същества да си мислят, че имат известна свобода на волята...и защо им е дадено да усещат що е то съвест  :rolleyes: ...

От какво си шокирана? Никой не избира своето раждане и своето умиране. От къде ще се пръкне тая свободна воля точно в тоя кратък промеждутък между живота и смъртта. Няма логика.  B)

Отделен е въпроса какво ни се иска на нас.

Практиката показва че най-ефикасния начин да засегнеш някой е да го лишиш от илюзиите му.

*

лилид

случва ли ви се?
« Отговор #32 -: Април 06, 2005, 05:29:47 pm »
Цитат
От какво си шокирана? Никой не избира своето раждане и своето умиране. От къде ще се пръкне тая свободна воля точно в тоя кратък промеждутък между живота и смъртта. Няма логика.  B)

Отделен е въпроса какво ни се иска на нас.

Практиката показва че най-ефикасния начин да засегнеш някой е да го лишиш от илюзиите му.
добре, да приемем че нямаме свободна воля...

но защо мога да се питам "за какво съм тук"...и защо мога и да не се питам "за какво съм тук"
не е ли например изборът ми между "да се питам..." и "да не се питам..." израз на свободната ми воля...

за какво сме нужни (на това над нас, което знае) ако сме просто био-роботи, все ми се струва, че на това над нас, което знае ще му е по-интересно да ни изучава какво правим, като ни даде и някаква свободна воля...с цел например за да участваме активно, а не пасивно, в разнообразяване на разнообразието

:lol:  

*

jinom

• **
  • 1753
случва ли ви се?
« Отговор #33 -: Април 06, 2005, 07:37:46 pm »
Цитат
добре, да приемем че нямаме свободна воля...
но защо мога да се питам "за какво съм тук"...и защо мога и да не се питам "за какво съм тук"

Ти не можеш да избираш да се питаш или да не се питаш- нали това ти обяснявам. :D

Твоето отношение към нещата е породено от фактори които никога не зависят от теб.

*

лилид

случва ли ви се?
« Отговор #34 -: Април 07, 2005, 09:54:17 am »
Цитат
Твоето отношение към нещата е породено от фактори които никога не зависят от теб.
ами излиза, че и двамата сме прави  :D

ако аз мисля, че имаме свободна воля, а вие мислите, че ние нямаме свободна воля, и понеже и двете противоположни отношения са породени от фактори, които не зависят от нас, то тези отношения просто могат да си съществуват едновременно в мирно съвместно съществуване в осъществяване на зададени извън нас единство и борба на противоположностите  :lol:

:rolleyes:  

*

лилид

случва ли ви се?
« Отговор #35 -: Април 08, 2005, 02:03:11 pm »
Цитат
размишлявах върху това  :rolleyes:

и ми дойде наум да го обърна така:
Практиката показва че най-ефикасния начин да лишиш някого от илюзиите му е да го засегнеш.

благодаря за което на когото трябва :D  

*

АН

случва ли ви се?
« Отговор #36 -: Април 08, 2005, 05:55:37 pm »
Цитат
Цитат
размишлявах върху това  :rolleyes:

и ми дойде наум да го обърна така:
Практиката показва че най-ефикасния начин да лишиш някого от илюзиите му е да го засегнеш.

благодаря за което на когото трябва :D
покрай филосовските ти търсения ми идва на ум една поговорка, подходяща за Сатурн :)

"Който знае да чака, всичко на време му идва"

*

jinom

• **
  • 1753
случва ли ви се?
« Отговор #37 -: Април 09, 2005, 07:37:41 pm »
Цитат

Прекалено самонадеяно звучи. Моя вариант повече ми харесва. Нямам предвид че непременно АЗ ще лишавам някой от илюзии. Просто живота доказва твърдението, че човек се чувства щастлив единствено в илюзиите си и тогава му поникват така наречените "криле". :D

Това всъщност е проклятие, но за "окрилените" си е чисто щастие. Също както при наркоманите. За тях си е щастие, но за страничния наблюдател е отвратително самоубийство.

А не е ли самоубийство да загубиш цял един живот в илюзии? Според мен - твърдо да.
 B)  

*

лилид

случва ли ви се?
« Отговор #38 -: Април 11, 2005, 11:49:23 am »
Цитат
А не е ли самоубийство да загубиш цял един живот в илюзии? Според мен - твърдо да.
 B)
Съгласна.

Но дори лишена от илюзията да разбера отговорите на всичките си въпроси "Защо...", ще си питам...и ще си отговарям.

Тия дни си формулирах един отговор, може и да е илюзорен, но ми изглежда приемливо обясняващ нещо си... ще се хвана за този отговор (до следващия, ако се яви такъв да го обори), защото в света на материята все на нещо трябва да се стои... <_<

*

Guest

случва ли ви се?
« Отговор #39 -: Април 11, 2005, 02:26:30 pm »
Цитат
"Който знае да чака, всичко на време му идва"
да се науча да чакам  ;), това ще да е един от лайтмотивите - при толкова много Сатурн-асистенти - самия Сатурн, Слънце, Асцедент, Юпитер и Меркурий все в знака на Сатурн... и какъв ли бяс нявгашен имат да укротяват вкупом в опозе на марсчето ми в някакъв си рак :lol:

но ми мина времето за това-онова...
извод - не се ли научиш да чакаш на време, всичко на време ще ти дойде, но в друго пространство-време...
и пак отначало...
:D какво друго освен философски да се надсмея на себе си   :D