Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88338 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:транзитите на нептун
« Отговор #200 -: Януари 10, 2011, 03:56:34 am »
Благодаря ви, Марая и Доби. :blink:

Ще взимаш пари.... :blink: А съвпада със слънцето понякога е индикация за поява на Нептунов мъж... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #201 -: Януари 10, 2011, 04:02:44 am »
Марая,какво означава,че когато Нептун съвпада с лична планета трябва да се изследва рода?Стана ми интересно заради съвпада Луна/Нептун

*

Марая

• 28287
« Отговор #202 -: Януари 10, 2011, 05:07:31 am »
Марая,какво означава,че когато Нептун съвпада с лична планета трябва да се изследва рода?Стана ми интересно заради съвпада Луна/Нептун

По принцип зависи и дома в които попада...В този случай беше така...
Дай казус... ;D ;)
Нептун е кармична планета , тя е свързана с бабата в рода ...с най-старата жена , когато е в съвпад с луната говори за родова карма , която следва да бъде разпозната и в повечето случай от притежателя на аспекта....В него е ключа...
Обикновено в картите , които съм наблюдавала винаги има помощен аспект към съвпада и доста често той е индикиран от Хирон или стига до него по енергиината верижка....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #203 -: Януари 10, 2011, 05:49:34 am »
Мисля, че в астрологията на семейната динамика и Плутон се свързваше с най-старата жена, бабата - онази, която пази нишката на родовата памет. По Нептун може да са онези предци, които поради някаква причина не познаваме, липсва информация, но има семеен мит, свързан с тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #204 -: Януари 10, 2011, 06:06:33 am »
Сега се сетих за нашия семеен мит и вижте с коя планета се свързва.  ;D
За моя прадядо по майчина линия се разказва, че е бил много добър човек, директор на голям театър. По анонимен донос го репресират и изпращат в затворнически лагер, откъдето така и не се връща. Изчезва безследно.

В моята карта Нептун управлява Имум Цели и се намира в края на първи дом, в тригон със Слънцето, Меркурий и Венера в 5 дом. Баба ми (неговата дъщеря) има Слънце в съвпад с Нептун в Лъв, леля ми има Слънце в Лъв в 12 дом, а майка ми е със Слънце в Риби в първи дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #205 -: Януари 10, 2011, 06:14:30 am »
Мисля, че в астрологията на семейната динамика и Плутон се свързваше с най-старата жена, бабата - онази, която пази нишката на родовата памет. По Нептун може да са онези предци, които поради някаква причина не познаваме, липсва информация, но има семеен мит, свързан с тях.

Бабите ги търся в 1 и 7 дом, както и аспекти към тях. Планети в тези домове дават допълнителна информация.  :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
« Отговор #206 -: Януари 10, 2011, 06:16:38 am »

Бабите ги търся в 1 и 7 дом, както и аспекти към тях. Планети в тези домове дават допълнителна информация.  :wink2:

Като производни домове да...., но семейната ,родовата карма е в 4-ти дом ....

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #207 -: Януари 10, 2011, 06:21:52 am »

Марая вие тази карма къде ли не е вземате. Незнам дали знаеш, че карма е съдба, тя е продукт на начина ти на живот.  :49:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
« Отговор #208 -: Януари 10, 2011, 06:35:27 am »

Марая вие тази карма къде ли не е вземате. Незнам дали знаеш, че карма е съдба, тя е продукт на начина ти на живот.  :49:

Доби , интересува ме много кармичната астрология....,добре знам какво е карма.... :blink:
Точно защото е продукт , тя е и причина за редица продуктивни събития , предмет на въпросния продукт.... ;) :blink:

« Отговор #209 -: Януари 10, 2011, 06:38:51 am »
Maрая, а секстилът между Нептун и Луната взима ли се предвид или само съвпада?

*

Марая

• 28287
« Отговор #210 -: Януари 10, 2011, 06:40:26 am »

Конкретиката е съвпада....

Но както се досещаш , изключенията са част от ежедневието....Така , че можеш да споделиш... :blink: ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #211 -: Януари 10, 2011, 06:52:13 am »
Аз лично му се плаша на съвпада на Нептун с Луната ми. В близкото бъдеще го очаквам. Не ми звучи много обнадеждаващо. Луната ми е в 9-ти, нат.Нептун в 5-ти.

« Отговор #212 -: Януари 10, 2011, 07:04:58 am »

Но както се досещаш , изключенията са част от ежедневието....Така , че можеш да споделиш... :blink: ;)

Не знам дали има връзка с темата, но реших да споделя...

Имам много силна връзка с баба си (мир на праха й). Нося нейното име.
В деня преди смъртта й (почина внезапно и неочаквано) сънувах, как й празнуваме нещо вкъщи, но гостите бяха всички починали мои роднини, облечени в черно, а баба ми влезна тържествено през вратата с цветя...
Оттогава измина 1 г. и 7м., няма седмица без да я сънувам. Най-ярък за мен бе съня, в който тя заедно с покойния ми дядо (мир на праха му) дойдоха да ме заберат и да ми покажат къде живеят. Усещането беше необяснимо, усещах лекота, а те се носеха по вятъра като безплътни, само ясно очертание на физическото тяло. Заведоха ме в една голяма бяла къща с много красива градина. В къщата живееха всички починали мои близки...
Липсва ми много, но поне чрез сънищата си съм във връзка с нея...
Тя - ретро Нептун в 6 д. в дева; тригон Слънце; тригон Меркурий; тригон МС

*

Марая

• 28287
« Отговор #213 -: Януари 10, 2011, 07:09:00 am »

Не знам дали има връзка с темата, но реших да споделя...

Имам много силна връзка с баба си (мир на праха й). Нося нейното име.
В деня преди смъртта й (почина внезапно и неочаквано) сънувах, как й празнуваме нещо вкъщи, но гостите бяха всички починали мои роднини, облечени в черно, а баба ми влезна тържествено през вратата с цветя...
Оттогава измина 1 г. и 7м., няма седмица без да я сънувам. Най-ярък за мен бе съня, в който тя заедно с покойния ми дядо (мир на праха му) дойдоха да ме заберат и да ми покажат къде живеят. Усещането беше необяснимо, усещах лекота, а те се носеха по вятъра като безплътни, само ясно очертание на физическото тяло. Заведоха ме в една голяма бяла къща с много красива градина. В къщата живееха всички починали мои близки...
Липсва ми много, но поне чрез сънищата си съм във връзка с нея...
Тя - ретро Нептун в 6 д. в дева; тригон Слънце; тригон Меркурий; тригон МС

Нептун винаги съм свързвала със сънищата....
Съжалявам за баба ти! :( Мир на душата и!

*

missKapriz

« Отговор #214 -: Януари 10, 2011, 03:03:49 pm »

Дай казус... ;D ;)
Нептун е кармична планета , тя е свързана с бабата в рода ...с най-старата жена , когато е в съвпад с луната говори за родова карма , която следва да бъде разпозната и в повечето случай от притежателя на аспекта....В него е ключа...
Обикновено в картите , които съм наблюдавала винаги има помощен аспект към съвпада и доста често той е индикиран от Хирон или стига до него по енергиината верижка....
Казуса е моята карта-съвпада е във 2 дом,Скорпион,Луна У10,Нептун У6

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #215 -: Януари 10, 2011, 03:05:44 pm »
А за мен Нептун си е "неясна" ситуация, тайна. На мен съвапдът ми е в трети дом с луната. Имам брат. Като малка майка ми веднъж се дразнеше пред баща ми, че някой си в яда си е казал: знаем ние синът ти чий син е... Та тогава ми беше странно...Когато се разведох майка ми се "осмели" да ми каже, че е била сгодена насила и живеели с него при родителите на майка ми в селото. Та тя избягала и си отишла при баща ми и набързо се оженили. Било е зима, а брат ми е роден септември:) А сега де - не ми пука брат ми дали е от баща ми, но това си е било за мен семейна тайна и си е по трети дом  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #216 -: Януари 10, 2011, 06:41:40 pm »
А за мен Нептун си е "неясна" ситуация, тайна.

Ситуацията във вашето семейство потвърждава предположението, което споделих по-горе. Първо го написах чисто теоретично, но в един момент се замислих, че и в нашето семейство има нептунов мит, свързан с единия ми прадядо (бащата на баба).
Между другото, имаме и плутонова история, но тя засяга другия прадядо, пак по майчина линия, бащата на дядо ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #217 -: Януари 10, 2011, 07:39:39 pm »

Дай казус... ;D ;)
Казуса е моята карта-съвпада е във 2 дом,Скорпион,Луна У10,Нептун У6

Вероятно е имало подобен казус тъй като е засегната оста 4-ти/10-ти и 6-ти/12-ти....Твърде възможно е някоя от бабите да не е била желана в рода , както и тайни около нея. Възможно е да е произхождала от по-бедно семейство.... :blink:

*

missKapriz

« Отговор #218 -: Януари 10, 2011, 09:33:27 pm »
Едната ми баба е починала преди да се родя,при другата бях всяка лятна ваканция.Опитвам се да разбера  коя от двете баби показва,но предполагам,че тази ,която ме е гледала,защото другата не я знам.Имах доведена баба.но тя изобщо не вярвам да се покаже в моя хороскоп.Или пък може... :rolleyes:Тя беше евангелиска и се молеше преди всяко ядене-умирах от глад,а тя се молеше ;D
И друго-казваш,че съвпада показва родова карма :unsure:
Не съм забелязала повтарящи се събития в рода,само повтарящи се болести по женска линия,но те едва ли са от кармата.Подскажи как да я разбера тая карма в какво се изразява и къде е ключа.

*

Марая

• 28287
« Отговор #219 -: Януари 10, 2011, 09:55:17 pm »
Едната ми баба е починала преди да се родя,при другата бях всяка лятна ваканция.Опитвам се да разбера  коя от двете баби показва,но предполагам,че тази ,която ме е гледала,защото другата не я знам.Имах доведена баба.но тя изобщо не вярвам да се покаже в моя хороскоп.Или пък може... :rolleyes:Тя беше евангелиска и се молеше преди всяко ядене-умирах от глад,а тя се молеше ;D
И друго-казваш,че съвпада показва родова карма :unsure:
Не съм забелязала повтарящи се събития в рода,само повтарящи се болести по женска линия,
но те едва ли са от кармата.Подскажи как да я разбера тая карма в какво се изразява и къде е ключа.

А от кое , ако не от кармата? :-\  :blink:
Управител на ИЦ е Сатурн в 7-ми , мажорно не аспектиран , но с биквинтили и сескикаре към Плутон.
На подсъзнателно ниво ти знаеш , че имаш кармични задачи. Съвпада на Нептун/луна е в отношение с енергиините фактори в картата ти , защото втори дом освен пари е и енергетика...
Няма значение дали си я познавала или не , генетично ти си свързана с нейния кармичен код....Диспозитора на Луната и Нептун е Плутон в 12-ти дом....От своя страна луната управлява МЦ , а Нептун 6-ти дом...
Имаш ли аборт или спонтанен такъв без твое желание?
Ключа е в опозицията на Хирон с Юпитер и Уран...,която от своя страна е връзка м/у тригона на Луна/Нептун с Венера...