Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88626 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: транзитите на нептун
« Отговор #360 -: Февруари 01, 2012, 08:37:32 pm »
Цитат
Правейки квадрат с МЦ, според мен означава, че ще промениш социалния си статус
- цитат на Divna

точно това тълкувание си направих и аз. само дето нито искам, нито има какво да променям.  :blink:

Нептун в натала е много добре поставен - в 3 дом, с добри аспекти към Юпитер / точен /, Луна, Уран, Плутон;

ОК! Разбирам, че нищо не желаеш да променяш. Тогава нат. Луна как е аспектирана от към тежки транзити? Говоря за периода, в който тр. Нептун ще квадратира нат. МЦ.

*

Stella

• 7765
Re:транзитите на нептун
« Отговор #361 -: Февруари 01, 2012, 08:42:35 pm »
Обаче нептуновите теми ще се "вплетат" в твоята кариера, ще видиш. Сигурна съм. А може да започнеш бизнес с пратньор от нептунов тип.

Стела, това звучи много уверено  :blink: и ще дам обратна връзка. Обещавам.  :P

категорична съм, да! А той Нептун няма да те пита дали искаш да променяш нещо. той действа толкова неуловимо, че ще се наложи да приемеш промяната, която ще настъпи в живота ти.
Грейс, ти по натал си имаш управител на МЦ в 7-ми дом в Риби - кариерата ти е свързана с тази на партньорите. Когато нептун влезе в Риби и направи първо квадрат с МЦ, а след това и съвпад с Меркурий, тогава кариерата ти ще се промени. Квадратът на нептун с МЦ може да бъде в началото смущаващ, но при съвпада на Нептун с Меркурий, няма да имаш място за отстъпление. Тези две планети ти управляват главни оси и се срещат в Гокленова зона. Промяна ще има и тя ще бъде паметна за тебе. И понеж Меркурий управлява и Асцендента, може да има и брак /аз не ти зная семейния статус, ще ме прощаваш, разбирай го както искаш/ :wub:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #362 -: Февруари 01, 2012, 08:53:20 pm »
Когато нептун влезе в Риби и направи първо квадрат с МЦ, а след това и съвпад с Меркурий, тогава кариерата ти ще се промени. Квадратът на нептун с МЦ може да бъде в началото смущаващ, но при съвпада на Нептун с Меркурий, няма да имаш място за отстъпление. Тези две планети ти управляват главни оси и се срещат в Гокленова зона. Промяна ще има и тя ще бъде паметна за тебе. И понеж Меркурий управлява и Асцендента, може да има и брак /аз не ти зная семейния статус, ще ме прощаваш, разбирай го както искаш/ :wub:

до тогава има-няма 6-7 години, тъй че Меркурий после ще го мисля  ;D
но интерпретацията ти върви в най-логичната посока / с изключение на брака  :P /  :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #363 -: Февруари 01, 2012, 09:01:19 pm »
Когато нептун влезе в Риби и направи първо квадрат с МЦ, а след това и съвпад с Меркурий, тогава кариерата ти ще се промени. Квадратът на нептун с МЦ може да бъде в началото смущаващ, но при съвпада на Нептун с Меркурий, няма да имаш място за отстъпление. Тези две планети ти управляват главни оси и се срещат в Гокленова зона. Промяна ще има и тя ще бъде паметна за тебе. И понеж Меркурий управлява и Асцендента, може да има и брак /аз не ти зная семейния статус, ще ме прощаваш, разбирай го както искаш/ :wub:

но интерпретацията ти върви в най-логичната посока / с изключение на брака  :P /  :wub:

Ми той бракът има много измерения, а да не говорим, че с нептун може да става дума и за "духовен" съюз. Двете ще се утешаваме тогава, щото и моят Мерк го очаква съвпад след има-няма някой и друг месец - аз 3 градусовата орбиса я смятам за активна. Или някой музикант ще да е, или пияница или някой отец Ередия.  :(
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #364 -: Февруари 01, 2012, 09:08:29 pm »
Divna, защо точно Луна?

Ами защото наблягаш от доста време, че не желаеш нищо да променяш.  ;) ;D Та си помислих, че може да ти се наложи все пак да промениш нещичко, а това ако не Луна, кой друг ще ни го покаже.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #365 -: Февруари 01, 2012, 09:21:19 pm »
Нептун ще направи много скоро съвпад МП Сл/Луна./ и ще движи там доста време /.

По Ебертин ли гледаш МП?

Дирекц. Юпитер е съвпад АСЦ.

Тук може да качиш някое друго килце. Ама пък за сметка на това няма да ти пука много, защото ще си се чувстваш добре.  :blink:
Какви аспекти получава натален АЦ?

дир.Нептун е съвпад Куспида 5 дом също.

Много може да се говори за това положение на Нептун. Проявленията му са толкова много. Нептун идва от 3ти дом и носи скорпионско-меркуриеви оттенъци.  :thinking:
Не знам дали си семейна, ако не, може да изживееш някаква мечтана любов.

*

Grace

• 2257
« Отговор #366 -: Февруари 01, 2012, 09:27:27 pm »
 Divna, Asc-та получава точен тригон от Плутон  :blink:

Да, МП по Ебертин. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #367 -: Февруари 01, 2012, 09:30:49 pm »
Стела, теб ще те следя старателно  ;D
Меркурий при теб, като У7 и У6 е важен и Нептун няма да мине без последствия  :blink:
ще бъдеш един заветен пример на важен транзит....  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #368 -: Февруари 01, 2012, 09:32:52 pm »

Ми той бракът има много измерения, а да не говорим, че с нептун може да става дума и за "духовен" съюз. Двете ще се утешаваме тогава, щото и моят Мерк го очаква съвпад след има-няма някой и друг месец - аз 3 градусовата орбиса я смятам за активна. Или някой музикант ще да е, или пияница или някой отец Ередия.  :(

На този клон с пияниците станахме много... ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #369 -: Февруари 01, 2012, 09:35:19 pm »
Divna, Asc-та получава точен тригон от Плутон  :blink:

Да, МП по Ебертин.

Ами в такъв случай силно ти се засяга партньорската ос. Там търси промените. Аспектите са добри, така че каквото и да става, то трябва да е плавно и без сътресения.

В кой дом е тр. нодална ос в момента? Засяга ли скоро някоя натална планета и ако да, коя?

*

Stella

• 7765
« Отговор #370 -: Февруари 01, 2012, 09:38:41 pm »
Тя е написала - оста Близнаци-Стрелец е по оста 10-4 дом. там ще са промените, то е ясно, колкото и да не и се иска. Но те няма да спрат, дори и когато нодалната ос премине по оста Телец-Скорпион. Защото промени ще има и по транзитния Нептун - виновникът за тази тема.

*

Grace

• 2257
« Отговор #371 -: Февруари 01, 2012, 09:57:34 pm »
ей, разнищихте ме.  :blink:
така е, и четирите оси са активни по един или друг начин. каквото ще става, ще става... :blink:

чакам аз някой преживял транзита на Нептун към МЦ да си каже, ама...не се явява засега  ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #372 -: Февруари 01, 2012, 09:58:04 pm »
Тя е написала - оста Близнаци-Стрелец е по оста 10-4 дом. там ще са промените, то е ясно, колкото и да не и се иска. Но те няма да спрат, дори и когато нодалната ос премине по оста Телец-Скорпион. Защото промени ще има и по транзитния Нептун - виновникът за тази тема.

Аз съм визионел и ми е трудно да давам насоки без да видя цялата карта.
Казва, че Нептун е силен в картата. Но трябва да се погледне и Юпитер като първи управител на Риби (по старите книги).

*

Divna

• 2478
« Отговор #373 -: Февруари 01, 2012, 09:59:33 pm »
така е, и четирите оси са активни по един или друг начин. каквото ще става, ще става... :blink:

чакам аз някой преживял транзита на Нептун към МЦ да си каже, ама...не се явява засега  ;D

Ама, то и да се яви, няма да ти помогне кой знае как. Проявите на Нептун са много и всяка карта е строго индивидуална.

*

Grace

• 2257
« Отговор #374 -: Февруари 01, 2012, 10:04:34 pm »

Ама, то и да се яви, няма да ти помогне кой знае как. Проявите на Нептун са много и всяка карта е строго индивидуална.

така е. абсолютно си права. аз също мисля, че тълкуването на парче е неточно и неадекватно. просто ми се искаха външни идеи, понякога погледа отстрани носи прозрения и повече обективност.  :blink:
благодаря и на двете  :wub:

*

Divna

• 2478
« Отговор #375 -: Февруари 01, 2012, 10:12:20 pm »
просто ми се искаха външни идеи, понякога погледа отстрани носи прозрения и повече обективност.  :blink:

То така е с всички ни.  :blink:

благодаря и на двете  :wub:

Моля!  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #376 -: Февруари 01, 2012, 10:22:05 pm »

Аз съм го преживяла, обаче откъм асцендента и по това време бях в майчинство. Детето ми беше на около годинка. Не съм работила.

« Отговор #377 -: Февруари 01, 2012, 10:49:49 pm »
При мен сега Нептун се движи през 2 дом. Интересно, че през 2004 г. е бил в съвпад с натален ретро Меркурий във 2 дом. По това време съм била 9-10 клас и имах разни депресивни състояния. Отдавах ги на пубертета, но може би не е било само от възрастта. Отделно бях в не особено добра компания, в която се употребяваха всевъзможни вещества. Чак се чудя с рибешкото си Слънце и Нептун на Асц как веднъж не съм се изкушила да пробвам и аз. То и заради това в един момент станах аут от компанията.
Още малко остава и Нептун ще ми накаца Слънцето - то е в първия градус на Риби, третия ми дом е в Риби...така че нещо откъм компании усещам да се заформя  ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

AH

• 2201
« Отговор #378 -: Февруари 02, 2012, 06:12:11 am »
АН, ти сериозно ли? брак по време на квадратура на Нептун ? в тая карта кой дом управлява той?

Сериозно, защото е реален факт  и сега ще се обоснова логически лесно  с транзитни решетки:

1.   Транзит -  през 6-ти дом –ежедневие и навици /свързани са със съвместно съжителство, каквото често е бракът/
-   Знак Водолей – има отношение към свободата /бракът също има отношение към свободата/
-   На Нептун – аналогия е любовта, макар и като висша инстанция на Венера /бракът често е по любов/
-   Аспект квадрат – решение или действие за промяна /бракът често е промяна/
-   Засегнати от квадрата ИЦ и МЦ – касаят дом и семейство, както и професионална реализация /бракът често има отношение към дом, семейство и професионални изяви/

2.   Причина – търсим я в рождения дом – в случая – 3-ти – информацията  за бебе е добра причина за брак.

3.   Следствия – търсим ги по дома, управляван от транзитиращата планета – в случая 7-ми дом – събитието „ промяна на навици, дом и професионални ангажименти , свързани с  любов“ по причина „бебе“  си има за следствие брак.

Разбира се, събитието  има и други индикации  в радиксите на двамата партньори.
Няма да гледаме в случая на Нептун като на „лъжовен“, а го гледаме с висша изява – т.е. всяка ситуация си има лична магия, която като се разбере правилно, се използва по градивен начин.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #379 -: Февруари 02, 2012, 09:17:46 am »
При синът ми Нептун транзитира през Слънцето (откъм 9-дом )
и МЦ е в началните градуси на Риби - ами съвсем неочаквано
за мен започна да учи Астрология, интересува се, пита, но като цяло,
е доста непрактичен период в материален аспект
Естествени минерали и амулети