Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88341 Прегледи
Re: транзитите на нептун
« Отговор #400 -: Март 12, 2012, 06:23:45 pm »
Ами тр Нептун съвпад нат Венера в 8 дом.. (Венера У10 и У3) ? :-\
:)

« Отговор #401 -: Март 12, 2012, 06:48:38 pm »
На мен ми предстои съвсем скоро тригон на транзитен Нептун към Слънце, което ми е У1 и У2. Нещо да кажете като преживяно.
Здравей,Аngy.Ще ти напиша как може да се отрази тр.Нептун/Слънце като цяло. ;)
Това,което съм чела за транзитите на Нептун е,че изискват някакъв вид жертва.При теб той аспектира Слънцето и това може да е свързано с мъжете в живота ти(съпруг,син,баща).Или може да срещнеш мъж със силни Нептун или риби в хороскопа.
По времето на транзита се предпазвай от фалшив оптимизъм.Нептун разтваря границите и пречи ясно да видим другите.Може да преживееш период на обърканост и съмнения.
Другото възможно проявление може да е свързано с трудно диагностициране на болести.Също така е желателно особено внимание при прием на медикаменти.

« Отговор #402 -: Март 12, 2012, 07:44:03 pm »
Така и така съм започнала ще продължа и с другите. :blink:Но отново да ви предупредя ще пиша общото проявление.
Кажете нещо за транзитния Нептун каре Меркурий....
Нептун ще засегне начина на мислене,разсъждаване,общуване.Ще усещаш "недоизказаното" в обкръжението.Тр.Нептун в аспект с Меркурий може да породи интуитивни прозрения.
В комуникацията е възможно да се получат недоразумения.(например като погрешно разбиране)
Възможни са също недоразумения с братя,сестри,близки.Или ще се наложи да направиш жертва заради тях.И на последно място-за известно време-промени в ежедневните навици.

« Отговор #403 -: Март 12, 2012, 07:49:58 pm »
Ами тр Нептун съвпад нат Венера в 8 дом.. (Венера У10 и У3) ? :-\
Нептун ще изрази действието си в сферите на любовта,творческото изразяване и ценностната система.При липса на връзка е възможно да се влюбиш.А при наличието на такава е възможно да свръхидеализираш половинката.Или да направиш жертва заради връзката.Не е изключено някой от партньорите да мами другия.
При тр.Нептун/Венера може да бъдеш привлечен от нептуниански тип хора.Вероятно е също да искаш да си с някое момиче,което не  може да отвърне на чувствата ти.
Понеже Нептун транзитира в 8дом ще създаде объркване и разочарование в секса,интимността,смъртта,споделянето.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #404 -: Март 12, 2012, 08:03:57 pm »
Аз съм в транзит тригон Нептун/Слънце (У2 към У3), при това Нептун си дойде точно във 2ри дом, който на мен ми е в Риби. До момента не мога да кажа, че е имало раздвижване на материални въпроси. Аз У2 към У3 свързвам с нещо материално или ценно за мен, което да е улеснено от близки, роднини, кратки пътувания, комуникация. Засега не се е проявило, но имам още градус до точния тригон. Ако малко разширя мисленето, то детето ми, което ми е най-ценното, получава повече комуникация с неговите роднини в последно време, но това е просто друга гледна точка.

« Отговор #405 -: Март 12, 2012, 08:29:50 pm »
 В момента имам почти точен секстил с Меркурий в 7-ми /упр.на АСЦ и 5 дом/, тр.Нептун ми е в 10-ти, почти точен квадрат към себе си в 6-ти дом и този аспект наречен съдбоносен 52гр. септил със Слънцето и то е в 7-ми дом...Секстила на тр.Нептун с Меркурий мисля, че го усещам, по някакъв неведом начин, свързам леб, като знам че е леблебия. Мъничкото информация подадена ми, веднага я оформям в готова картина в мозъка си и тя взема, че се окаже вярна...Точния квадрат, вероятно ще е раздяла с всякакви вградени ми илюзии, с които години наред живея, просто защото съвпада по натал с Юпитер и Венера и все съм се люшкала в света на фантазиите - та сигурно ще порастна, защото все още съм едно голямо дете..../Козирогато  ;D/, а септила мисля че се случи - вчерашния разговор с чичото на сина ми, макар и не пълна, получих информация, след 17 години тишина...

*

abroad

• 2187
« Отговор #406 -: Март 12, 2012, 08:58:50 pm »
Дейзи, зАрежи ги тия 52-24-40-33 и така нататък :blink:
ползвай ги, само и единствено ако в положителен смисъл ти вършат работа, до там и само до там
в противен случай изглежда като да се плъзгаш по бягство от проблема, вместо да го срещнеш отпред, без колебание и остатък

*

Papy

• 4343
« Отговор #407 -: Март 12, 2012, 09:08:02 pm »
ползвай ги, само и единствено ако в положителен смисъл ти вършат работа, до там и само до там
в противен случай изглежда като да се плъзгаш по бягство от проблема, вместо да го срещнеш отпред, без колебание и остатък

ако се вземат под внимание всякакви нано, квинти, дека- и т н.- то абсолютно м/у всичко ще се намери някаква връзка/тразнит и други
в краен случай ще има полудецил (съдбовен!) луна вертекс- и ето ти

*

Divna

• 2478
« Отговор #408 -: Март 12, 2012, 09:08:57 pm »

Abroad, това е равносилно на смърт. Как ще преработи иначе акцентираните Скорпион и 6ти дом в радикса си? Тук се търси проблема в дълбочина и с най-големи детайли.  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #409 -: Март 12, 2012, 09:40:58 pm »

Abroad, това е равносилно на смърт. Как ще преработи иначе акцентираните Скорпион и 6ти дом в радикса си? Тук се търси проблема в дълбочина и с най-големи детайли.  :blink:

вярно е, че примера който ми изплува е с Юпитер в 1ви дом, но с почти всички лични планети в 8ми и Скорпион, и Луната подвластна на Марс, в Овен
но пък при Дейзи Марс е в съвпад Венера/Юпитер, нищо че е широк съвпада, нищо, че и двете не им е добре там, нищо че двете по природа не са си приятелчета, нищо че са сиромаси и при Слънцето, и при Луната :blink: - в съвпад са и има шанс за тях, за да разгърнат, надскочат и превъзмогнат Скорпиона и Сатурна, за да разширят кръгозора
не си мисли, че ми е лесно да го кажа/напиша :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #410 -: Март 12, 2012, 10:05:51 pm »
между другото, Дивна, прави ли ти впечатление, че не е точно като Скорпионите - прикрити, като с ченгел да им вадиш думите за каквото и да е, защо ли :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #411 -: Март 12, 2012, 10:22:26 pm »
между другото, Дивна, прави ли ти впечатление, че не е точно като Скорпионите - прикрити, като с ченгел да им вадиш думите за каквото и да е, защо ли :blink:

Защото Луната и е във Водолей и е с Асцендент Близнаци.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #412 -: Март 12, 2012, 10:32:18 pm »
    Ами бях мъничка девойчица, когато запомних поговорката : "че под лампата е най-тъмно"..... ;D Няма кво да крия, или точно по този начин заблуждавам хората, като си мислят че или много крия или съм повръхносттна...Но истината е, че не ме е страх да се изправя срещу последствията..

*

abroad

• 2187
« Отговор #413 -: Март 12, 2012, 10:52:13 pm »
Но истината е, че не ме е страх да се изправя срещу последствията..

но типично за меркурианската природа заобикаляш проблема :blink:, не го решаваш (търпиш последици), а го отлагаш

« Отговор #414 -: Март 12, 2012, 10:56:03 pm »
 ;D ;D ;D - Ами по-лесно е така, щото ако се изправя, става животозастращаващо....ударът е жесток...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #415 -: Март 13, 2012, 12:43:03 pm »

За мен пък точно това е същността на скорпионското.  :blink: Не познавам Скорпиони, които да не говорят. Просто подбираме с кого и за какво да говорим, а това е различно. Но пък не ни е страх да казваме нещата такива, каквито са. Независимо на кой какво му харесва. И да понесем отговорността след това.

*

Divna

• 2478
« Отговор #416 -: Март 13, 2012, 01:33:15 pm »

Защото Дейзи има нат. Меркурий в 7ми дом.  :blink: В това положение Меркурий обича да говори и да слуша за всичко свързано с партньорството.  :blink: Това не е дом, в който ще скриеш нещо от и за партньора. Всичко е явно и открито.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #417 -: Март 13, 2012, 01:45:20 pm »

но типично за меркурианската природа заобикаляш проблема :blink:, не го решаваш (търпиш последици), а го отлагаш

Дейзи има натална опозиция Марс/Сатурн. Явно не и стига енергията, за да действа, затова пък Слънце дава достатъчно енергия на Меркурий, за да говори. Това навярно и помага, тя най-добре си знае.  Уверена съм, че Дейзи ще се справи с тази си земна задача - да реши проблемите в партньорството.   :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #418 -: Март 13, 2012, 06:58:06 pm »
На мен ми предстои съвсем скоро тригон на транзитен Нептун към Слънце, което ми е У1 и У2. Нещо да кажете като преживяно.

При транзитен тригон на Нептун (в 3 дом ми е и е управител на 7 дом, даваше транзит от 5-ти дом във водолей) към Слънце (в 9 дом и управител на 12 дом) бях в чужбина и до централната поща на чуждата столица ме спря готин мъж с колело - пожела да се запознаем (беше лято, уговорихме се за среща след час и половина и ме заведе на открит театър). После се изкачихме до един техен огромен дворец. Мамка му, бях омъжена и се влюбих в тоя пич и той в мен. Не пожелах да си призная какво ме спира да искам да съм с него, разделихме се скарани, а на сутринта той ме намери, казах му, че съм омъжена и се разделихме веднага. На следващата сутрин си заминавах и той неочаквано дойде да ме изпрати на влака - сутринта в 5.30  и ми каза, че ще ме чака :blink: След година пак бях там за няколко месеца и той веднага дойде, за да ме попита дали се разбирам с мъжа си. Казах му, че се разбираме и тогава той ми обясни, че търси съпруга, писнало му е от другото  :blink: Около година си бях влюбена, но той ме избягваше и така нямаше развитие между нас  :blink: Интересното е, че нептун транзитираше през 5-ти дом, който ми е в козирог и после водолей, а този мъж беше зодия водолей с асцедент козирог и преподаваше рисуване и керамика на деца  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Grace

• 2257
« Отговор #419 -: Март 13, 2012, 07:11:37 pm »
eaglet, много впечатляваща история и много показателна астрологично !