Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88343 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
транзитите на нептун
« -: Февруари 16, 2010, 01:14:13 am »
ние все го подценяваме...
малко се знаело за него ,новооткрит бил ,нямало информация ,колективен бил.. ;D
питам аз ,какво прави ,като е колективен в мойта карта?! :o
той е моя нептун и само моя ,като част от колективния и колективното ми присъствие във вселената.
нептун не е изследван малко ,напротив доста хора са го изследвали ,но той е най-трудно разбираемата планета.
защо ли?!
защото плутон е ясен и лесен раждане или смърт ,категоричен и точен..,няма дилеми ,за разлика от нептун ,при който в мъглявината може да има и романтика и лъжа и измама и заблуда , но и божествена любов , космическа , поезия ,изкуство , музика.
нептун е онази музика ,която пише сърцето ,онази муузика ,която стига до сърцето и онази музика ,която творим в душата си.
нептун трудно се предсказва ,защото трудно се разпознава лицето му и намеренията му в транзитите и танците през домовете в натала.
на 42г. освен уранова опозиция има и квадратура на нептун към наталната му позиция.
това е доста труден аспект , който принципно се усеща към края си ,защото урановата опозиция те кара да свалиш розовите очила и погледнеш реалността...
таа ,добре дошли в темата за неговите транзити....
детайлното преглеждане на всеки транзит , ще бъде в помощ на много хора в сайта.
вярно е ,че се гледа цялото ,но тогава когато всеки детайл е изчистен на принципа на отричането и се сглоби в общата картина ,само тогава предактивната астрология е готова да каже точните отговори ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:транзитите на нептун
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2010, 01:45:11 am »
тр. на юпи в/у нептун ме накара да си отворя очите :blink: :(. заблудата умря.
имам нептун в скорпион на 20гр. на трон по дом-12-ти.
няма да му правя дисекция на значенията ,положителни и отрицателни ,ще вметна само ,че има тригон с хирон и секстили с плутон и уран./поколенчески аспект , но в непоколечески домове  ;D ;D ;D- съвпад мц./
наред с това е на опозиция от луната - 9 гр. може и да ми изхилите , ама аз съм от тези дето пускат аванта на аспектите в градусово отношение ,таа.....мога да кажа ,че имам и тригон на нептун със сатурн. що пък не?! :-\ ако искат да работят , ако искат да не работят ,давам им шанса ;D.
по време на точната квадратура от 3-ти транзитен към 12-ти натален ситуацията беше доста натопорчена. но този аспект не допусна нито един таен враг през периода ,както и "мира нямам"- стихосбирката на мойта кума ,сякаш беше писана за мен.
наред с това с лекота вървеше контакта с по-ефирните същества и материй , ясновидските възможности в определени периоди ме плашеха. по това време юпи беше в края на стрелец и правеше ингрес в козирог.
съвпада на хирон и нептун в знака на урана ,който в натала са изключително хармонично свързани всъщност ми помогнаха много по време на конюкцията във водолей и квадратурата към наталния нептун. очите ми се отвориха за много неща в миг в който бях готова за това ,сякаш те бяха трупали и събирали урожая през домовете ,за да го изсипят по време на квадрата във водолей.... през болката от първи с ценностната система на втори до разплитането по оста 3/9-ти....

сега , в момента и нептун и хирон отново в екзактен аспект ще направят тригон от 3-ти дом към наталния юпитер в 7-ми дом. мисля ,че това ще бъде един изключителен период ,който ще се помни дълго. дори съм убедена. 3-ти дом е дом на близките хора , а 7-ми на партньорите. не е случайно ,че след квадратурата на нептун към нат. нептун идва и плавния тригон към юпи....
разбира се ,времето ще покаже потенциала на транзита и посланието на аспекта ,но някак си тази повторяемост от страна на тр. юпитер в риби в съвпад с хирон на тригон от нат. юпитеар ме кара да мисля ,че нещата са по-различни от всякога.
наред с това и нептун и юпитер се свързват със знака на рибите и не случайно тук е хирон.....
не знам интересно ми е и си мисля ,че това е един от най-интересните аспекти ,които предстоят.
ако можете дайте жокер..... ;) :blink:
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 01:52:43 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Февруари 16, 2010, 06:59:16 am »
абе аз нептун не искам и да го зная,боза, вкиснала
наталният нептун ми е съвпад с луната, така в сънищата си го живея аз него, на яве не ща
да го виждам, ама ядец, нептун в 3 дом,упр. на 7дом, все такива неясни създания около мен със слънце в риби или в 12 дом, многолики и неразбираеми

не знам имам усещане,недоказано ,че ако имаш асп.слънце/плутон все такива нептунови
създания ти пращат да не можеш нито да ги контролираш,нито да властваш или манипулираш ,та транз. нептун все това ми е носил да изпитвам безсилие в партньорство с нептунови хора и да ме вкарват в подобни ситуации, да не се вземаш много,много на сериозно, а чат пат и по течението да се пуснеш, нещо доста трудно за плутоновият акцент, той е концентрация и дълбочина, а нептун я разрежда за да не се взриви от нагнетяване :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Февруари 16, 2010, 08:23:02 am »

не знам имам усещане,недоказано ,че ако имаш асп.слънце/плутон все такива нептунови
създания ти пращат да не можеш нито да ги контролираш,нито да властваш или манипулираш ,та транз. нептун все това ми е носил да изпитвам безсилие в партньорство с нептунови хора и да ме вкарват в подобни ситуации, да не се вземаш много,много на сериозно, а чат пат и по течението да се пуснеш, нещо доста трудно за плутоновият акцент, той е концентрация и дълбочина, а нептун я разрежда за да не се взриви от нагнетяване :mellow:

Ти го каза много добре. Само Нептуновите хора могат да се измъкнат от Плутоновата власт стига да не са много зле аспектирани и Плутон и Нептун, че иначе се стига до маниакална обсебеност.
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 12:52:49 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Февруари 16, 2010, 09:00:18 am »
При квадратура на тр. Нептун с рождения Нептун, при което транзитния направи няколко съвпада с моето натално Слънце преживях болезнена раздяла с илюзиите (тр. Хирон също се присъедини в стелиума по някое време). Трябваше да простя на себе си много грешки, за да се освободя от чувството за вина, че съм постъпила неправилно и не в свой интерес. Грешката ми беше, че недооцених важна за мен ситуация и пренебрегнах собствените си интереси. Пострада и здравето ми, често боледувах, по психосоматични причини. След като "излекувах" психиката си, спрях да боледувам. Това беше период на духовна криза, в която пострада и гордостта ми. но това беше през моите очи, начина по който аз се виждах. Изолирах се от света за около 3 месеца, сведох контактите си само до най-близките хора. Имах болезнена нужда от духовна подкрепа, не можех да се гледам в огледалото, очите ме боляха, не можех да гледам и другите хора. Тогава ми попадна учението на Норбеков, който лекува късогледство, чрез прошката - да си простиш, да признаеш, че си несъвършен, че си човешко същество и допускаш грешки и отново да заобичаш себе си. Държа да уточня, че транзитен СЛВ беше в съвпада, а той често завишава изискванията за съвършенство, особено при контакт с натално Слънце.

ПП. Вината ми беше, че не обръщах достатъчно внимание на себе си от много работа, от което пострада здравето ми.
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 09:09:29 am от Небесна »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2010, 12:27:22 pm »

:o караш ме да се замисля и май ще излезеш права  :lol:

Само по частта с властването може да се поспори,хм май зависи от това кой по-голям го вади-Плутона или Нептуна,на един Нептун му дай само възможност да се вкара в някой филм и после му гледай сеира,а ако си манипулатор ще знаеш кой точно филм да му прожектираш,иначе се хлъзгат то е ясно,но накъде ще се пързулнат,май това е работа на Плутона,леле къв съм бил лош  :mellow:  ;D

Може и така да става защото нашите поколения повечето ако имат аспект на Слънце с Плутон,често имат и такъв с Нептун-заради мунданният секстил.

Само Нептуновите хора могат да се измъкнат от Плутоновата пласт

Плутоновата паст по-скоро  ;D

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Февруари 16, 2010, 01:31:29 pm »

Плутоновата паст по-скоро  ;D

Исках да напиша "власт", а то какво стана.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Февруари 16, 2010, 01:59:44 pm »
Митология: Управител на зодиакалния знак Риби е планетата Нептун. За да разберем характера на хората и събитията под знака на Рибите можем да се запознаем накратко с историите в някои от митовете за божествата, които се свързват с този знак.
В митовете това е Нептун*, който гърците са наричали Посейдон, богът на океаните и моретата. Когато Зевс (Юпитер) става „главно божество” на Олимп, той разделя властта над света между двамата си братя, Посейдон и Хадес (Плутон). Хадес получава господството над подземния свят, а Посейдон трябва да управлява океаните.
Нептун действа не само като носител на архетипа на бурния, отмъстителен бог Посейдон, а и като носител на допълнителен архетип – духа на Дионис. Има различни версии на легендите за Дионис и неговия произход, но според най-популярната история за раждането му, той бил син на Семела, принцесата на Тива, а баща му бил Зевс. Ревнивата Хера (жената на Зевс) подмамила Семела да постави на любовника си фатално условие: тя поискала Зевс да й се разкрие в цялото си величие. Зевс изпълнил това й изискване и Семела била погълната от огъня му начаса. Но шестмесечният плод на бременността й, Дионис, бил зашит за бедрото на баща си, за да може да се роди навреме. Скрит от Хера, той бил отгледан от група нимфи, наричани хиади; те го маскирали като момиче. Не трябва да се чудим в такъв случай, че нептуновият тип хора притежават женствена мекота, а също че мъжете от този тип са най-меките от пола си: Дионис е дете на Великата Майка и е бил отгледан като хермафродит. Нептунианците-мъже действително обичат жените; те дори ги разбират.
Когато Дионис осъзнал божествеността си, той се показал като нещо повече от дете на майка си; той въплатил и Дивия мъж. След като запознал човечеството с производството на вино, той пътувал по света като разпръсквал пиянски екстаз където и да отидел. Последователките му, менадите, били пияни жени, които танцували в дива самозабрава и в лудостта си разкъсвали мъже на парчета. Така че ето две от най-популярните качества, които Нептун притежава: връзката му с изкуството на танца и връзката му с алкохолизма и наркотичната интоксикация.
По време на бурното си пътуване по света Дионис в крайна сметка стигнал до остров Наксос. Там открил Ариадна, принцесата от Крит, която била помогнала на героя Тезей да убие минотавъра и да превземе кралството на собствения й баща. Но тази вярност към любимия била наградена твърде зле. Героят-завоевател я изоставил на един остров. Дионис се влюбил в нея и се оженили, а скоро след това той бил допуснат до компанията на олимпийските богове. Чрез брака си той добил зрялост и уравновесеност. Заел мястото си сред боговете и изоставил скитническия живот. Но забележете, че Ариадна е била жертва – една от наранените от любовта. Нептунианецът по принцип е привлечен към връзки, които имат характер на спасител – жертва.
Нептун (Посейдон) не винаги е доброто момче в митологията. Всъщност му се приписва мятането на буреносни облаци и мрежи по пътя на жертвите, които си е харесал, като така те губят пътя си в морето за продължителни периоди. Най-известната история за отмъщението му е разказана в „Одисея”, където се описва опита на Одисей да се върне у дома след Троянската война. Когато Посейдон хвърлил буреносни облаци по пътя на Одисей, завръщащият се герой бил принуден да добави и прозрение към интелекта си, за да продължи по пътя – и при все това му отнело десет години да се добере до дома.
Очевидно на хората, опиращи се само на рационалния свят ще им бъде трудно изведнъж да повярват в съществуването на инстинктите си, също като недоволния Одисей. Мнозина имат усещането, че не виждат къде отиват когато са под влияние на транзит на Нептун. Виденията за бъдещето в тези случаи идват по други пътища, когато сме откъснати от чисто физическото усещане за реалността. Така че една от задачите на Нептун е да окуражи отварянето на третото око, да се развие вярата и опората във висшата сила, която идва, когато индивидът не е способен повече да контролира собствения си курс.

*Ариел Гутман и Кенет Джонсън „Митична астрология”

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2010, 02:13:54 pm »
Да и неслучайно е зашит в бедрото на Зевс-Дионис,за да покажат връзката му със сексуалната енергия.Те за това Рибешките Марсове не си поплюват  ;D

При Нептун освен загуба на посоката,има и криване от пътя (особено под някой твърд транзит към светило),вероятно като тотална манифестация на самозаблуда или носене по течението,като една от негативните му изяви.

« Отговор #9 -: Февруари 16, 2010, 07:29:51 pm »

Само по частта с властването може да се поспори,хм май зависи от това кой по-голям го вади-Плутона или Нептуна,на един Нептун му дай само възможност да се вкара в някой филм и после му гледай сеира,а ако си манипулатор ще знаеш кой точно филм да му прожектираш,иначе се хлъзгат то е ясно,но накъде ще се пързулнат,май това е работа на Плутона,леле къв съм бил лош  :mellow:  ;D

Ти пък на Нептун филм ще прожектираш, той е главният на  киното ;)

а за властването-се иска силен захват, здраво да стискаш в юмрук, я се опитай Нептун да го стиснеш,
вода можеш ли я задържа в ръката, ще се разтече,ще те вледени  и ще се изпари
плутон нека си мечтае за власт,нептун като го вкара в мъглата,размивайки всякакви граници,
Нептун и със Сатурн се справя пробутвайки му организиран хаос  :mellow:

« Отговор #10 -: Февруари 16, 2010, 07:32:52 pm »
При квадратура на тр. Нептун с рождения Нептун, при което транзитния направи няколко съвпада с моето натално Слънце преживях болезнена раздяла с илюзиите

много точно, същото преживях и аз :mellow:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2010, 07:35:00 pm »
Мой Нептун виси връз мой Хирон в опозиция на мой Уран. Но не се занимавам с него щото са ми малко другите транзити.
Гледам съвпад Нептун Хирон дава неясни ситуации, тотално объркване и си е баш така. То ще се окаже, че свръх останалите транзити и Нептум ми е замъглил разсъдъка...ма може и за добро да е, иначе можех и да лудна.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2010, 07:46:09 pm »
в момента транзитния Нептун е в абсолюютно точен съвпад с Асцедента ми - е по-голяма олигофрения от това здраве му кажи  :85: :85: :85:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2010, 07:49:11 pm »
А според мен ще получиш просветление.  :25:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Февруари 16, 2010, 07:49:38 pm »
Мой Нептун виси връз мой Хирон в опозиция на мой Уран. Но не се занимавам с него щото са ми малко другите транзити.
Гледам съвпад Нептун Хирон дава неясни ситуации, тотално объркване и си е баш така. То ще се окаже, че свръх останалите транзити и Нептум ми е замъглил разсъдъка...ма може и за добро да е, иначе можех и да лудна.

Казват Хирон бил незаслужената болката, други твърдят, че бил лечителят, а Нептун е великият анестезиолог.
Много ми заприлича на тоя виц: "Целият съм в ла*на, докторе хиииич не ми пука!"

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #15 -: Февруари 16, 2010, 07:51:29 pm »
А според мен ще получиш просветление.  :25:

дано  :88:

само дано просветлението не е от вида на тухла четворка по главата  :57:

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Февруари 16, 2010, 07:56:46 pm »
в момента транзитния Нептун е в абсолюютно точен съвпад с Асцедента ми  :85: :85: :85:

Супер, значи си невидима! Никой не те вижда такава, каквато си!  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #17 -: Февруари 16, 2010, 08:00:19 pm »
в момента транзитния Нептун е в абсолюютно точен съвпад с Асцедента ми  :85: :85: :85:

Супер, значи си невидима! Никой не те вижда такава, каквато си!  :P

абе то ако може само задника ми да стане по-малко видим ще е добре  ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #18 -: Февруари 16, 2010, 08:22:59 pm »
Двойнствени ситуации, неспособност да избираш, нерешителност, колебания, съмнения. Лошо се ориентира във всичко. Блуждаене, загуба на ориентация в жизнената посока. Просто не ми се говори на фона на факта, че още нямаме точен съвпад, и се прави такава примка та чак до 2012.
Ма да ви кажа, ще се беся вече. В човешката история не е имало индивид с по-халтави транзити от моите в момента...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2010, 08:24:49 pm »
Кайлииии.....да почна ли да ти броя моите.  ;D Всеки ги има, де. Не се давай, стига отива надолу.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.