Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88511 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:транзитите на нептун
« Отговор #20 -: Февруари 16, 2010, 10:39:01 pm »
Като стана реч за филмиране, как можах да пропусна! Сега погледнах и установих, че в момента имам точен квадрат на дир. Нептун към нат. Меркурий. А обвинявах за всичко квадрата на прогр. Луна с Нептун. И тази антардаша на Кету... Ето къде се затваря веригата. Леле боже, къде ми бяха очите, да се взирам толкова време в дирекциите си и да пропусна най-важното!  :57:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Февруари 16, 2010, 10:47:40 pm »
Аз като раждах, и дофтора ми викна строго: Не викайте, а напъвайте!  :angry:
Щото аз бях опищяла болницата и околията. В тоя момент млъкнах, погледнах го в очите твърдо и му рекох: А, аз и двете си мога.
И продъжих да викам с пълно гърло.
Така че не се давам - и напъвам, ама и крещя.
 :91:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Февруари 16, 2010, 10:50:47 pm »
Хем викаш, хем напъваш.  ;D
И аз така, откакто Сатурн и Плутон ми насилват клетата осмодомна Луница.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Февруари 16, 2010, 10:55:33 pm »
Милата ми Луна...и моята е в 8 дом. Уран така е я затиснал...че едва диша вече...скапа ми душичката...Но и аз не се давам - Тр. Марс пък ми е върху наталния. Не остъпвам и крачка назад! :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Февруари 16, 2010, 11:03:10 pm »
Ха, сега се сетих, че това е един от капаните на Нептун - да гледаш и да не виждаш очевидното.
Въпросната квадратура направо си "крещеше" в дирекционата карта... гледах, гледах, гледах и не виждах, не виждах, не виждах... 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Февруари 16, 2010, 11:15:02 pm »
Незнам, може, аз не разбирам много, но Нептун скоро мина през Десц - чудя се как не съм видяла ОЧЕИЗВАЖДАЩОТО относо някои лични контакти. Ако има такива капани на Нептун, сега поне съм спокойна, защото си намерих обяснението :)
Благодаря, Лили!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Февруари 16, 2010, 11:23:50 pm »
При мен Нептун се намира в края на първи дом /по Плацидус/, но е много близо до върха на втори. Меркурий е в 5ти и управлява МС и 8 дом. Един от ефектите на дирекционната квадратура на Нептун към Меркурий бе измама по служебна линия, бях завлечена с пари /хонорари/ - ето я връзката между 2ри, 8ми, 5ти и 10ти дом. Да добавя само за протокола, че в момента практикувам меркуриева професия, а в радикса имам Меркурий в тригон с Нептун! Можеше да предвидя това, ако бях обърнала внимание на тази квадратура. Гледах всичко друго, а накрая тя проработи толкова буквално - лъжи, измами и пак лъжи и измами...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #27 -: Февруари 16, 2010, 11:26:49 pm »
  нептун ми идва каре към мерк- н е съм лъжла, но  често съм пълен баламурник :-X очевидни неща не загрявам
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Февруари 16, 2010, 11:34:37 pm »
Меркурий в тригон с Нептун е един от аспектите на наивността. Хич не ме бива да лъжа, но умея да замазвам деликатно, да бъда тактична, колкото и да неприсъщо на Меркурий в Овен. От друга страна, силният плутонов акцент ми е даден за компенсация. Първоначално подхождам с голямо недоверие, дистанцирам се, но впоследствие се доверявам лесно, което отчитам за своя грешка, тъй като дава повод за много злоупотреби.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #29 -: Февруари 16, 2010, 11:42:27 pm »
 в момента се чудя кого да обвиня за заблудите и дразненето си: нептун, юпитер или  марс :angry:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #30 -: Февруари 17, 2010, 12:20:57 pm »
Тегли си чоп  ;D

То е ясно-заблудите са от Нептун;дразненето от Марс,а несбъднаните обещания и надежди (това май е най-дразнещо)-Юпитер

*

Синухе

• 4978
« Отговор #31 -: Февруари 17, 2010, 12:23:29 pm »
ето я връзката между 2ри, 8ми, 5ти и 10ти дом. Да добавя само за протокола, че в момента практикувам меркуриева професия, а в радикса имам Меркурий в тригон с Нептун!

Този тригон свързва и управителите на МЦ и ИЦ т.е. може да даде и работа от дома  ;) особено и след като диспозитора на Мерк е в 4ти дом Марс (а ако Венера ти държи и 6ти дом още повече)

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Февруари 17, 2010, 12:28:41 pm »
Ха, сега се сетих, че това е един от капаните на Нептун - да гледаш и да не виждаш очевидното.
Въпросната квадратура направо си "крещеше" в дирекционата карта... гледах, гледах, гледах и не виждах, не виждах, не виждах... 

Няма да е от Нептуна. Нептун в аспект с Меркурий дава фотографска памет, убедила съм се (в т.ч. и при транзити), а и самата аз имам Меркурий в Риби.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #33 -: Февруари 17, 2010, 12:37:57 pm »
Е как да не е от Нептуна,Небесна! Остави я ти фотографската памет-там Нептун стимулира Меркурий да вижда красивото,това което води до вдъхновение.

Докато астрологията като наука, а не като природна гледка,е доста по Сатурн и Уран,а там Нептун е слаб(освен ако не медитира над символите) и когато се иска ясно и точно вникване,разграничаване на аспекти и позиции,той дава отпускане или замъгляване на зрението.А и очилата ако ще и розови,са си очила и символически показват проблем с виждането.При Нептун всичко е манджа с грозде,едното прелива в другото,има място само за Цялото,трудно се разграничават детайлите за това срещу Рибите в зодиака е Девата да се балансира с Меркурий.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #34 -: Февруари 17, 2010, 12:57:51 pm »

Няма да е от Нептуна. Нептун в аспект с Меркурий дава фотографска памет, убедила съм се (в т.ч. и при транзити), а и самата аз имам Меркурий в Риби.

дава разбира се фотографска памет ,но и лъжи ...мн.лъжи :( ,самозаблуда , илюзий....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Февруари 17, 2010, 01:07:04 pm »
Нито лъжа, нито съм заблудена, нито съм попадала на мъже-лъжци. Горда съм, че в моите взаимоотношения честността е била винаги на преден план и слава Богу, досега не съм хващала пъртньор в лъжа (в т.ч. и изневяра). Наранявали са ме с всичко друго, но не и с лъжи. Това, дето го четете в книжките, не винаги се отнася едно към едно, а по-скоро важи за ранените планети, при които няма възможност за сублимация. Моят Меркурий е в Риби под господството на Нептун. А като гледам на други хора Меркурия им попада в други знаци, а по-излъгани от мене ходят. Меркурий в аспект с Нептун дава много голяма чувствителност към "невербалните сигнали на тялото"...Обикновено сравнявам какво ми говорите с наблюдаваните от мен реакции и когато има разминаване, тогава си слагам едно наум.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Февруари 17, 2010, 01:16:23 pm »
Нито лъжа, нито съм заблудена, нито съм попадала на мъже-лъжци. Горда съм, че в моите взаимоотношения честността е била винаги на преден план и слава Богу, досега не съм хващала пъртньор в лъжа (в т.ч. и изневяра). Наранявали са ме с всичко друго, но не и с лъжи. Това, дето го четете в книжките, не винаги се отнася едно към едно, а по-скоро важи за ранените планети, при които няма възможност за сублимация. Моят Меркурий е в Риби под господството на Нептун. А като гледам на други хора Меркурия им попада в други знаци, а по-излъгани от мене ходят. Меркурий в аспект с Нептун дава много голяма чувствителност към "невербалните сигнали на тялото"...Обикновено сравнявам какво ми говорите с наблюдаваните от мен реакции и когато има разминаване, тогава си слагам едно наум.

я си помисли ,колко хора са като теб! колко хора се занимават с езотерика и астрология?!
най-големия мошенник с когото съдбата ме срещна имаше съвпад на мерка с нептун в 6-ти дом в скорпион.
а по-малкия имаше квадратура на нептун с мерка. мерка-водолей , а нептун в скорпион. има такива хора и като теб ,но те са малко в сравнение с останалите....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Февруари 17, 2010, 01:23:28 pm »

я си помисли ,колко хора са като теб! колко хора се занимават с езотерика и астрология?!
най-големия мошенник с когото съдбата ме срещна имаше съвпад на мерка с нептун в 6-ти дом в скорпион.
а по-малкия имаше квадратура на нептун с мерка. мерка-водолей , а нептун в скорпион. има такива хора и като теб ,но те са малко в сравнение с останалите....

Няма какво да си мисля, аз казах по-нагоре, че става дума за ранен Меркурий, без възможност за сублимация. Един аспект на Сатурн веднага променя ситуацията.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Февруари 17, 2010, 01:28:33 pm »
какъв трябва да е аспекта на сатурн ,за да промени нещата?
този ,за който ти говоря имаше сатурн в съвпад с венера и луна в стрелец на дсц....

*

elfidka

• 3129
« Отговор #39 -: Февруари 17, 2010, 01:31:27 pm »
Момичета, от това което сте написали незнам какво да мисля. Сега Съвпад или тамнещо си м/у мерка и нептуня, дава лъжа за кой ?
Този с аспекта се самозаблуждава в разбиранията си или просто е мошеник  :o
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!