Здравей Гост

Да поговорим сериозно за политика

• 243 Отговора
  • 26186 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:да поговирим сериозно за политика
« Отговор #200 -: Март 04, 2011, 01:49:25 am »

А и забравих да кажа, че погребенията ни са за сметка на държавата.

кога това, щото сега при погребалните агенции криза няма,
работят на макс и парите искат предварително,но не от държавата,а от опечалените,
хиляда лева е най-скромното,организирано без посредници :o

Те погребалните бюра по време на криза са най-облагодетелствани ;D, по разбираеми за това причини.
Майтап няма, но това е един от най-печелившите бизнеси, наред с фармацевтичния. Едно гробно място на Стари градски гробища във Варна Кирчо го продава за 3 хил. лв., с изглед към Мола.  ;D (аз вече си имам)
И в болниците ни "лекуват", за да има работа за гробарите. Всичко е един кръговрат...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #201 -: Март 04, 2011, 01:50:48 am »
не насочвате правилно недоволството си ,всички сме в един отбор- на прецаканите с 30 милиарда външен дълг
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #202 -: Март 04, 2011, 01:59:04 am »
"Частниците" да не сме безсмъртни?! Ама то с тези цени на погребенията ;D, ще стискаме зъби, за да не овътряме опечалените (опечалени от цените на приличните и достойни погребения или от преждевременната ни кончина..?????) близки. ;D ;D ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #203 -: Март 04, 2011, 02:01:30 am »
"Частниците" да не сме безсмъртни?! Ама то с тези цени на погребенията ;D, ще стискаме зъби, за да не овътряме опечалените (опечалени от цените на приличните и достойни погребения или от преждевременната ни кончина..?????) близки. ;D ;D ;D ;D

В търговията ли си? Какво произвеждаш?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #204 -: Март 04, 2011, 02:02:45 am »
Уранче, сакън не стискай зъби,че в Германия поради кризата не се поемат от Здравните им фондове
а и тук са цифра, а е кофти частният бизнес без хубав феис, не е вървежно
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #205 -: Март 04, 2011, 02:05:57 am »
Последно по въпроса:Наскоро е имало интересен инцидент ли да го нарека, парадокс на с-мата ли, ..трудно ми е,... но добре илюстрира системата. Та, катун роми е опънал цирка на пъпа на София в градинката пред "Кристал" с всичките "екстри" съпътстващи подобен резидънс. Дни на ред родните институции са си прехвърляли топката по м/у си та нито една от тях да не поеме отговорността по разрешаване на най-банален проблем, който във Виена се решава в рамките на минути.

*

Uran

• 6041
« Отговор #206 -: Март 04, 2011, 02:07:49 am »
Уранче, сакън не стискай зъби,че в Германия поради кризата не се поемат от Здравните им фондове
а и тук са цифра, а е кофти частният бизнес без хубав феис, не е вървежно
Ах, че наблюдателна. ;) ;D
Аз и родната с-ма не съм ползвала.

*

Uran

• 6041
« Отговор #207 -: Март 04, 2011, 02:10:07 am »

В търговията ли си? Какво произвеждаш?
С каквото и да се занимавам (всъщност има и продукт, и търговия-всички проиводители са и търговци ;D) имам реален принос към фиска.

*

abroad

• 2187
« Отговор #208 -: Март 04, 2011, 02:13:00 am »
Abroad, вероятно просто е пропуснато да се подаде
декларация, че колата е продадена и да бъде отписана
в общинската служба с приложени документи за продажбата.

разбира се, че не :blink:
нямаше да си правя труда да опиша абсурдността, ако не беше точно такава
тук законът не предвижда мерки, в случай на недобросъвесестност от страна на купувача :lol:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #209 -: Март 04, 2011, 02:18:42 am »
Abroad, вероятно просто е пропуснато да се подаде
декларация, че колата е продадена и да бъде отписана
в общинската служба с приложени документи за продажбата.

разбира се, че не :blink:
нямаше да си правя труда да опиша абсурдността, ако не беше точно такава
тук законът не предвижда мерки, в случай на недобросъвесестност от страна на купувача :lol:

УжасТ   :o :o      Това можеше да е смешен виц, ако не беше печалната реалност  :(
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #210 -: Март 04, 2011, 02:21:40 am »
Реалност е. Моя близка има подобен проблем.Новият собственик не е плащал никакви данъци на колата през последните 7 години и дърпат Нея, която даже и преди 7 гоодини не е била собственик на колата, а мъжът й, а той пък е покойник от 3 години.

*

abroad

• 2187
« Отговор #211 -: Март 04, 2011, 02:25:49 am »
УжасТ   :o :o      Това можеше да е смешен виц, ако не беше печалната реалност  :(

така е
случката се разиграва с мой приятел
всеки път, когато има регистрирано нарушение или престъпление с въпросния автомобил, собственикът ходи да се отчита пред властите, че е продал колата, със съответните показания и т.н....държавата отказва да регистрира веднъж завинаги, на база изрядните документи на продавача, че покупко-продажбата е факт, докато купувачът от своя страна не го направи
тъжно, но факт...

*

Stella

• 7765
« Отговор #212 -: Март 04, 2011, 02:29:58 am »

така е
случката се разиграва с мой приятел
всеки път, когато има регистрирано нарушение или престъпление с въпросния автомобил, собственикът ходи да се отчита пред властите, че е продал колата, със съответните показания и т.н....държавата отказва да регистрира веднъж завинаги, на база изрядните документи на продавача, че покупко-продажбата е факт, докато купувачът от своя страна не го направи
тъжно, но факт...

Абе хора, този договор за покупко-продажба не се ли заверява нотариално и да се вписва някъде?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #213 -: Март 04, 2011, 02:42:13 am »
Не ми се говори нито сериозно , нито несериозно.... ;D За мен тече политическа вечеря в един град който обичам....

http://vbox7.com/play:54d15fef

В най-големия хотел на Пловдив...,присъствам на красиви пазарлъци..... ;D ;D
Аз напускам тази държава с болка по РОДИНАТА....и ОМРАЗА към държавата......
ВСИЧКО Е ИЗМАМА, ИЛЮЗИЯ.......И НИЩО ДРУГО! :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #214 -: Март 04, 2011, 02:44:25 am »
Ако наистина по закон не може да се " отпише собствеността,
след нотариално заверена сделка,  за окупко-продажба,
само Омбудсмана може да атакува закона след жалби на гражданите
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #215 -: Март 04, 2011, 02:44:45 am »

Стига бе, къде ще ходиш?  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #216 -: Март 04, 2011, 02:47:17 am »
Абе хора, този договор за покупко-продажба не се ли заверява нотариално и да се вписва някъде?

да, заверява се при нотариус и оттам насетне отговорност на всяка една страна по сделката е да я регистрира в съответната община по местоживеене, но докато не го направи и купувача продължават да издирват за всичко предишния собственик :-X

*

abroad

• 2187
« Отговор #217 -: Март 04, 2011, 02:48:29 am »

искам и аз ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #218 -: Март 04, 2011, 02:55:21 am »

искам и аз ;D

20Г. дадох...,не излъгах...,повече са....
СТИГА ЛЪЖИ И ДЕМАГОГИИ....НИЩО И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ....,ДОКАТО НЕ СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ СЕБЕ СИ! :blink: :(
ДОКАТО НЕ ТРЪГНЕМ КЪМ СЕБЕ СИ! :-X
няма такава държава.....НЯМА....
http://vbox7.com/play:7a3f77e2
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Казвам го на 3-ти март!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #219 -: Март 04, 2011, 03:16:33 am »
Блазе ти! Аз много харесвам Пловдив и скоро бях там. Също мисля, че хората трябва да се обърнат навътре към себе си, вместо да гонят бърза печалба в това време на злоупотреби и експлоатация на пазара на труда. На другия полюс, имам познати, които очакват държавата да им оправи положението и само плюят и реват, вечно се оплакват, а нищо не правят, все някой друг им е виновен...и така им минава живота в оплюване на държавата, на общината, на началника...дори са забравили какво значи да се радват на малките неща.. жалко е.