Здравей Гост

Да поговорим сериозно за политика

• 243 Отговора
  • 26099 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:да поговирим сериозно за политика
« Отговор #20 -: Февруари 20, 2010, 02:01:35 pm »
Да, особено в Бг.

не бе Слънце, в цял свят е така. само че на друго място малко повечко парадират с грижите, иначе ситуацията е същата...  навсякъде ситуацията е мижай да те лажем  :-X :-X :-X

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 20, 2010, 02:03:10 pm »
Според мен политиката е БИЗНЕС, който се управлява от силните на мира сего. Купувам - продавам. По-доброто бъдеще, което обещават на електората, е за замазване на собствените им мръсни игрички, а всички техни апели към обществото и пропаганди, включително и това, което се случва в момента, са за отвличане на вниманието. Чрез раздаване на "правосъдие" чисто-просто разчистват сметки помежду си. Защо политиците са сред най-богатите хора и защо в политиката се врат магнати от крупния бизнес? Риторичен въпрос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Февруари 20, 2010, 02:04:35 pm »
Аз пък още се чудя до колко има общество в БГ,че да има и политика да го не знам си какво си  :unsure:

Дори не знам дали вече на този свят има общества-или поне в "демократичните" страни.Виждам само определени групички с различни интереси и една хаотична маса която съставена от отделни индивиди правят каквото си искат,независимо от общите стандарти които уж им се налагат.За това като чуя някой да говори за обществено мнение се чудя на кой мнението е точно това,след като всички вървят по толкова различни пътища ако си говорим за масата де,а не на някакви си 15-20 човека дето си мислят че са на върха на някаква си пирамидка,освен ако не е от лайна както вика Вещичка  ;D

Моделите са средство за потискане на Духа на всеки човек. Вкарването в калъп на едно цяло общество не позволява изявата на индивидуалната Душа. Много хора разбират това малко преди смъртта си. Умират с усещането за неудовлетворение.
Ние не можем да оправим света или държавата или някой друг, не ни е това работа и не сме родени за това, единственото, което можем да направим в този живот е да поправим себе си и собственият си живот. Да опознаем себе си. Останалото са празни приказки.
Земята, като планета, такава, каквато я познаваме сега е пригодена за началните нива от развитието на Духа. Това е едно училище за началните класове за обучението на душите сега. Тук са двете противоположности, двете основни сили, центростремителната, която затваря духа в материята и центробежната, силата, която самият Дух създава в стремежа си да излезе от затвора на материята. Двете основни сили поддържат равновесието и създават материята , условията на земята необходими за развитието на Духа. Хората се намират на различно ниво в развитието си, младите души естествено са водени от животинските страсти, за тях е присъща груповата дейност, по старите и напреднали съответно имат по-голям опит и се чувстват по-малко обвързани с материята.

:mellow:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Февруари 20, 2010, 02:09:16 pm »
на кого?

те ако искаха да се знае, нямаше да сложат подставени лица  ;)
[/quote]

за да има подставени лица , някой трябва да ги постави там....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #24 -: Февруари 20, 2010, 02:11:50 pm »
Цитат
няма , персона на мойта възраст ,която да не е докосната от БСП. такива бяха времената.
а имааа, имааа  :mellow:

А за днешната политика - добре че дойде Бойко да разрине квото може. А че не всичко може - не се е родил такъв титан, който да може да изрине българските авгиеви обори.
Занапред - скапани са ни законите, скапана ни е съдебната система, за да се оправят законите, трябва да се пипне Конституцията - Велико народно събрание- 4+4 плюс още колко години.
И да имаме добро желание, нещата няма да се оправят толкова бързо.
Който има възможност, да се спасява. Разглеждам България като място на зараза, което трябва да се изолира от света и обезпаразитява дъъълго и продължително.

Плутон съвпад северен възел на МЦ, управител на АС.
Нищо не съм направила с политиката, много пъти пробвах по едно време, нищо не стана, не се понасяме с българската политика. Не съм била член на ни една партия, съвестта ми е чиста.

*

Isis

• 30
« Отговор #25 -: Февруари 20, 2010, 02:13:06 pm »
Марая, надявай се, че все още нещо зависи от теб в глобален план.20 години минаха в надежди, нали? От както дойде "Демокрацията" надявай се на всякакъв вид "........крации"
или така казвай, защото ти и всички останали тук дълбоко в себе си знаят, че това е измама, знаят ,но не им се иска да го признаят. За да признаеш нещо пред себе си трябва определена доза смелост, но пък тя ще те изкара от омагьосаният кръг на вечната измама.
Марайка, нищо не зависи от теб, нито от който  и да било тук(  Колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-голям шанс имаш да потърсиш твоето лично щастие, необвързано с обществените помии, а какво по-добро от това, ти самата да си щастлива? Ако ти си доволна и се чувстваш добре, ще окажеш много по-положително влияние на всичко около себе си, отколкото един цял живот отдаден на борба за оправия на непоправимите неща)))
Как де не можем да сме аполитични, няма нещо по-лесно от това, то е като да сме чисти, влизаш в банята и се къпеш, измиваш от съзнанието си всичката обществена мръсотия,
за какво ти е? Политиката не се отразява на всеки, само на привързаните, политиката не е природен закон и следователно не е и задължителна за жителите на нашата планета.
Не е част от битието. Моето битие включва само необходимото.
Анархията е само една дума, както повечето от несъвършеният човешки език))) Многословието е присъщо на политиците, но то е равностойно на играта с думи.
Човек има малко време, този живот  не му е даден да се занимава с глупости. Безразсъдно изразходената Божественна енергия скъпо се заплаща. И после някои питат защо им се случва това, което не искат
"Това, което човек си въобразява, че чува и това, което говорещият наистина има  предвид,
могат да бъдат противоположни неща. Опитай се да усещаш мислите зад плетеницата от човешкото многословие." - Шри Юктешвар

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Февруари 20, 2010, 02:16:34 pm »
Според мен политиката е БИЗНЕС, който се управлява от силните на мира сего. Купувам - продавам. По-доброто бъдеще, което обещават на електората, е за замазване на собствените им мръсни игрички, а всички техни апели към обществото и пропаганди, включително и това, което се случва в момента, са за отвличане на вниманието. Чрез раздаване на "правосъдие" чисто-просто разчистват сметки помежду си. Защо политиците са сред най-богатите хора и защо в политиката се врат магнати от крупния бизнес? Риторичен въпрос.

точно така е!
и ако ние си мислиме ,че политиката е в ползу роду е истинска заблуда.
глобалния модел винаги се наслагва над малките терирорий и винаги работи в резонанс със себе си.
погледнато реално ,ние като малка държава имаме и малък процент за свободно действие , може би не повече от 10/15%.
обслужвайки интересите на шепа народ , разхвърляна в различни посоки по света ,но концентрирана зад океана , сме част от обслужването на световния интерес.
иначе казано , 10% с/у 100.
бизнеса ,като фундамент на политиката или политиката като фундамент на бизнеса ,пряко засягат всеки от нас. въпроса е , тези възможности за самостоятелно управление ,които не засягат чужди интереси ,до колко могат да бъдат завишени в проценти. въпрос на мениджмънт и маркетинг...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

« Отговор #27 -: Февруари 20, 2010, 02:22:16 pm »
политиката, това са най-големите лайна, в които може да нагази човек. това е гнусна и мръсна работа.

ако някой си въобразява, че може да се намърда в политиката и да бъде индивидуалист то той е или пълен идиот или полуидиот. в политиката хората, които виждате като лица, са подставени лица и са марионетки.  който в каквито думи иска да го облича, но там справедливост, защита, мисъл за другарчето няма и никога не е имало...

Вещичке, абсолютно си права!  :blink: Добре поне, че има и хора, които са осъзнали каква е истината.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #28 -: Февруари 20, 2010, 02:22:43 pm »
Да, особено в Бг.

не бе Слънце, в цял свят е така.

Тук е по-зле. Само по един показател. Крадат, слугуват, въртят далавери, но не хвърлят поне шепа просо на народа.
Хората това искат. Мен мафията не ме засяга, винаги ще я има, октоподите само се сменят. Засягат ме дребните кражби, мошениците, ако говорим за престъпност. Тормозят ме дупките на кмета, дето с три фирми източва Варна години наред, тормози ме безумното строителство, което пак заради пари корумпираните управници позволяват да се съсипва града и да лъжат хората с класации "най-добър за живеене". Това е най-важното, минимума, който му трябва на човек, за да живее нормално, а после е всичко останало, та да решаваме и глобалните проблеми.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Февруари 20, 2010, 02:27:22 pm »
Марая, надявай се, че все още нещо зависи от теб в глобален план.20 години минаха в надежди, нали? От както дойде "Демокрацията" надявай се на всякакъв вид "........крации"

разбира се , че в глобален план нищо не зависи от мен. :blink: дори не си го и помислям.

Марайка, нищо не зависи от теб, нито от който  и да било тук(  Колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-голям шанс имаш да потърсиш твоето лично щастие, необвързано с обществените помии, а какво по-добро от това, ти самата да си щастлива? Ако ти си доволна и се чувстваш добре, ще окажеш много по-положително влияние на всичко около себе си, отколкото един цял живот отдаден на борба за оправия на непоправимите неща)))
Как де не можем да сме аполитични, няма нещо по-лесно от това, то е като да сме чисти, влизаш в банята и се къпеш, измиваш от съзнанието си всичката обществена мръсотия,
за какво ти е? Политиката не се отразява на всеки, само на привързаните, политиката не е природен закон и следователно не е и задължителна за жителите на нашата планета.

много неща зависят от нас , поне в онази част от 15%. не можеш да бъдеш аполитичен в един политичен свят , тогава когато знаеш ,че имаш зад гърба си деца , че твойте деца имат деца и ,че те трябва да имат своето бъдеще.....
няма непоправими неща - има липса на воля.
политиката е част от живота ни , както църквата и религийте ,които манипулират с цел да контролират и владеят.
живеем в свят , в които за съжаление трябва да сме приобщени към законите му.
политиката се отразява на всеки , от невръстното дете , до старицата.
политиката е тази ,която прави здравната реформа ,нали? и това не се ли отразява?! :-\
политиката е тази ,която диктува и определя цената на стоките от първа необходимост- ток , вода......
и ти , аз ,ние я плащаме.
политиката е тази ,която диктува всичко.....

*

Isis

• 30
« Отговор #30 -: Февруари 20, 2010, 02:27:49 pm »
политиката, това са най-големите лайна, в които може да нагази човек. това е гнусна и мръсна работа.

ако някой си въобразява, че може да се намърда в политиката и да бъде индивидуалист то той е или пълен идиот или полуидиот. в политиката хората, които виждате като лица, са подставени лица и са марионетки.  който в каквито думи иска да го облича, но там справедливост, защита, мисъл за другарчето няма и никога не е имало...

Вещичке, абсолютно си права!  :blink: Добре поне, че има и хора, които са осъзнали каква е истината.

За политика сериозно не може да се говори, самото заглавие на тази тема звучи несериозно. Как да говорим тогава за несериозни неща?
"Това, което човек си въобразява, че чува и това, което говорещият наистина има  предвид,
могат да бъдат противоположни неща. Опитай се да усещаш мислите зад плетеницата от човешкото многословие." - Шри Юктешвар

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Февруари 20, 2010, 02:38:46 pm »
Напълно съм съгласна с поста на Ирис от 03:01:06
И аз дойдох до този извод - че нищо не зависи от нас.
Политиката се води от егрегорите, а има ли хора, способни да дърпат конците на егрегорите, това не знам.
Земята е плувен басейн, пълен с вода с цел да се научим да плуваме.
Да си играеш на политика, опитвайки се да източиш басейна, за да не се давят горките давещи се е все едно да искаш всички ученици да излязат от клас, за да не се мъчат.
И аз загубих години в политически опити да променям света - грънци.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Февруари 20, 2010, 02:39:34 pm »
А за днешната политика - добре че дойде Бойко да разрине квото може

"Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г.
Петров напуска отряда на баретите в началото на 90-те, за да основе Съюза на бившите барети.
Алексей Петров е сред личностите, оставили в миналото съдружия с Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата. До 1998 г. тримата участват във фирма “Будоинвест” ООД.

Петров става популярен на широката публика след неуспешен атентат да бъде отнет животът му. На басейна “Спартак” бе направен опит за покушение срещу Алексей Петров.  На 15 август 2002 година на излизане от офиса си в плувен комплекс “Спартак” Петров бе прострелян в гърдите и крака. По това време действащ главен секретар на МВР бе настоящият министър-председател Бойко Борисов, който не криеше отношението си към Петров. "

http://personi.dir.bg/person.php?id=2438

Занапред - скапани са ни законите, скапана ни е съдебната система, за да се оправят законите, трябва да се пипне Конституцията - Велико народно събрание- 4+4 плюс още колко години.
да кайли! това е точно ключа от бараката!
основния закон противоречи на други закони - сътворени в годините на прехода!
[/quote]
Плутон съвпад северен възел на МЦ, управител на АС.
Нищо не съм направила с политиката, много пъти пробвах по едно време, нищо не стана, не се понасяме с българската политика. Не съм била член на ни една партия, съвестта ми е чиста.
[/quote]

аз също като теб имам плутон и уран на мц ,като първия упр. асц-то ми.
никога не съм членувала в нито една политическа формация. но съм била близо , много близо ,почти "интимна" с всички....работа на СЛВ. мойта съвест също е чиста ,всичко ,което съм правила и правя е било мотивирано от чувството за зобро бъдеще на децата ми.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #33 -: Февруари 20, 2010, 02:41:01 pm »
Да, до голяма степен и аз съм съгласна. Синухе обаче е прав - по-големият проблем е липса на общество - а това зависи вече от нас, но като знам масовката каква е ми става по-зле, отколкото от гаврата на тия, облечени във власт.  

*

Isis

• 30
« Отговор #34 -: Февруари 20, 2010, 02:42:37 pm »
Марая,за  какво говориш? Деца, здравни осигуровки, цени, политици? Я ми кажи на теб кой ти е поставил граници, кой те е обградил с бодлива тел и те е заточил на място, което не е годно за живеене?
Кой те е поставил в този затвор, който не харесваш? Самата ти и твоето съзнание. Ако ти някога разбереш, че си свободна,
че не съществуват граници и държави, че много от твоите разбирания, задръжки, ценности не са твои,
природата не те е поставила при тези условия, от които се оплакваш, това правиш ти самата със себе си и твоите деца. Тази планета е кръгла, и всички, които са родени на нея могат да я използват свободно и да живеят, където им харесва.
Марая, няма да намериш отговори на въпросите си докато се подчиняваш на измислените закони на несъвършеното общество и пренебрегваш законите на природата, от която ти самата си част.
Не можеш да промениш непроменимото, но можеш да живееш така както ти харесва в свят, който ти харесва.
Всеки трябва да си живее на това, кътче от тази планета, което най- много харесва. Това е негово право.
Няма по-голяма грешка от тази да си недоволен от земята върху, която живееш, защото тогава цялата природа ще се обърне против теб.
Наша родина е цялата планета, на който не му харесва Бг може да я напусне, който живее там трябва да я приема такава каквато е
смешно и несериозно е мнението, че може много да се промени положението там. Преди да оспорвате тези факти погледнете историята назад.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #35 -: Февруари 20, 2010, 02:45:43 pm »
Имам един любим английски сериал - Да, господин министър! и продължението "Да, господин премиер!". В началото на демокрацията сериите бяха внесени у нас по един проект на британското правителство за обучение на българската администрация! Английски хумор и брилянтни диалози! Та, с две думи, квинтесенцията е, че държавната политика се прави от един "несменяем, постоянен, непроменим" ешелон от средната и висша администрация. Онова по върха са пълни идиоти, марионетки, напомпани с блестящи словосъчетания и кухи речи, които стават за всякакъв министър - от културата до отбраната и на които основната им задача в министерството е ДА НЕ ПРЕЧАТ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА СИ РАБОТИ, КАКТО ВИНАГИ СИ Е РАБОТИЛА!!!.

Та, поради това, кое ще е чучелото най-отгоре, много значение няма. Има значение единствено администрацията да функционира според общоприети, или поне условно удобни за мнозинството правила, за да не стават големи сакатлъци.
И понеже ние като нация изначално изпитваме недоверие към собствената си способност да измисляме разумни правила, най-ни устройства да си ги внасяме отвън, от някой голям брат. Мен лично това ме устройва, ама засега не работи като у европско, щото изконният ни тарикатлък и  кьорсуратлък е присъщ и на въпросната администрация.

Ама вече се вижда, че не щат повече да ни търпят такива и почват да ни тропат по масата и да ни сочат изхода, та затуй вървим на оправяне, според мен.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Февруари 20, 2010, 02:48:57 pm »
Цитат
по-големият проблем е липса на общество
Обществото се възпитава - както и всичко останало. Не оставяме децата си да ги възпитава улицата, нали? Навремето е имало народни будители и просветители.
Това е тотално сбъркана представа - за всичко е виновно обществото, че не се е самовъзпитало.
Къде са ни будителите и учителите? Изтрепаха ги същите, които и в последните 20 години са на власт. Или ги прокудиха.
Как наркодилърите могат да ходят из всички училищни дворове, а възпитателите ги няма? Децата като минат през училище, кого ще видят - възпитател на нацията някакъв или наркодилър?
Знае се от езотеризма, че 90% от хората са просто маса, 10% водят човечеството нанякъде. Масата какво е виновна, че 10-те ни процента ги няма. Въпросът къде са и кой ги ликвидира има ли отговор и какъв?

А че Бойко бил мутра всички знаем. Обаче Само един зъл гений може да се справи с друг зъл гений.
Така стоят нещата. Чист и свят човек няма как да се пребори с мафията, защото не познава законите и похватите и. Така че Бойко си е точно на мястото.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Февруари 20, 2010, 02:52:01 pm »
ирис , много ми харесва това:

та , по въпоса с това което казваш съм абсолютно съгласна , защото това е философския подход към живота. споделям го по отношение на всеки индивид и неговия път.
но има и практична страна на нещата...., тази която не се нуждае от философия , а от сигурност и стабилитет.....
какво би станало , ако всички напуснем? аз съм родена тук и обичам страната , в която съм избрала да се родя. но това означава ли , че съм я избрала случайно?! :rolleyes:
тук съм ,защото имам своята задача за изпълнение. и не само аз , а всеки от нас.....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #38 -: Февруари 20, 2010, 02:55:50 pm »
Е да де, къде виждаш хора да тръгнат да възпитават обществото. Такива аз и не очаквам да се появят на хоризонта. Дано да е обратното.
 За мен е възмутително, че по улиците се скитат "граждани" без никаква ангажираност към проблемите около тях, а камо ли нещо да сторят....незнам дали повечето имат представа колко е страшно положението. Ама аз да ви кажа нещо, но ако може да не сте го чули от мен, аз няма да отида до никоя институция, някой друг да отиде, аз защо да се обаждам, някой друг ще го стори. Абе аман, това си е сбъркан генетичен материал, кой каквото ще да ми разправя.
« Последна редакция: Декември 12, 2011, 01:57:07 am от sunrain »

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Февруари 20, 2010, 03:00:22 pm »
Цитат
по-големият проблем е липса на общество
Обществото се възпитава - както и всичко останало.
безспорно , че се възпитава , наали и то е егрегор?!
само ,че този егрегор го няма....,просто липсата на общество е факт.

Как наркодилърите могат да ходят из всички училищни дворове, а възпитателите ги няма?
има ги ,възпитателите...., в някой случай продажбата и зарибяването става с тяхно участие... :'(

А че Бойко бил мутра всички знаем. Обаче Само един зъл гений може да се справи с друг зъл гений.
Така стоят нещата. Чист и свят човек няма как да се пребори с мафията, защото не познава законите и похватите и. Така че Бойко си е точно на мястото.

само един зъл гений , може да използва зли и нечистоплътни методи на работа в полза на себе си , не на другите. защото той е зъл и не може да бъде друг....