Здравей Гост

Да поговорим сериозно за политика

• 243 Отговора
  • 26112 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:да поговирим сериозно за политика
« Отговор #40 -: Февруари 20, 2010, 03:03:04 pm »
Абе аман, това си е сбъркан генетичен материал, кой каквото ще да ми разправя.

Ще са сетите вий  ;D

Абе каква политика бе-то не са извънземни дето дърпат конците чрез гените ни,не са извънземни в политиката,не са тайни общества в политиката ...и накрая излиза че тя е само и единствено средство за власт-и те я имат,защото хората им я дават и се уповават на политиката,като си мислят че социалният начин на живот е всичко или че то социалното е възможно главно чрез нея.Хайде стига вече-като обсъждате политиката,храните просто силният и егрегор,а той свобода няма да ви даде,само давате енергия там където тя отива обратно на това което искате!

Ако искате промяна в живота си Isis ви го каза как става това-ние сами си поставяме ограниченията.Давай енергия на политиката,а не да си твориш личната реалност и ще станеш жертва на реалността дето политиката ти твори.Както се казваше-не казвайте "Не на войната!",а "Да на мира!".

*

sunrain

• 6710
« Отговор #41 -: Февруари 20, 2010, 03:04:54 pm »
Цитат
по-големият проблем е липса на общество
Не оставяме децата си да ги възпитава улицата, нали?
Как наркодилърите могат да ходят из всички училищни дворове, а възпитателите ги няма? Децата като минат през училище, кого ще видят - възпитател на нацията някакъв или наркодилър?

Защото пак има страх и липса на заинтересованост. Учителите си затварят очите или даже са в кюпа. Полицията също, дето пък тя в случая трябва да си е на мястото.
А за децата и възпитанието - последните поколения точно на улицата израстнаха.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #42 -: Февруари 20, 2010, 03:05:31 pm »
,просто липсата на общество е факт.

Разбира се че е факт,сега остава да си направим избора дали можем да си живеем без общество или без идеята за такова,как да го направим или да си направим общество подобно на вече много какви бяха там екологични селца и градчета и т.н.-защото се оказва че не бройката прави обществото,а структурата около която се въртят всички там.А тука сме свободни елементи,други са храна за властта на трети,четвърти не ми се мисли ...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #43 -: Февруари 20, 2010, 03:07:17 pm »
Хайде стига вече-като обсъждате политиката,храните просто силният и егрегор,а той свобода няма да ви даде,само давате енергия там където тя отива обратно на това което искате!

Прав си.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #44 -: Февруари 20, 2010, 03:10:03 pm »
Такова питане имам.
Колко от нас се обаждат в закрила на детето, когато видят как майка пошляпва и навиква детето си насред площада? Колко се обаждат на социалните, защото болната пенсионерка на горния етаж е изоставена от децата си в безпомощно състояние да угасва скотски?
Колко звъннаха на полицията да прибере джипа на съседа, паркиран в градинката пред блока?
Колко четат кви закони се подготвят, за да се направи нещо още преди да бъдат приети?

Много искаме НЯКОЙ да накара ДРУГИТЕ да спазват правилата, но ако може ние да си пребиваваме безопасно в пакта за ненамеса и да не се изпречкваме на пътя на въпросната майка, въпросните съседи и въпросния джипаджия...

Не си прав обаче, Синухе, това не е липса на ОБЩЕСТВО, а на ХОРА.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Февруари 20, 2010, 03:10:58 pm »
Разбира се че е факт,сега остава да си направим избора дали можем да си живеем без общество или без идеята за такова,как да го направим или да си направим общество подобно на вече много какви бяха там екологични селца и градчета и т.н.-защото се оказва че не бройката прави обществото,а структурата около която се въртят всички там.

една птичка пролет не прави , но едно ято прави красива пролет!
еко селцата , гразчетата не означава общество , формата на мисълта , идеята и ццелите са онези които обединяват хората в общество....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #46 -: Февруари 20, 2010, 03:11:45 pm »

Приемам забележката,то първо наистина се иска да има хора,за да има общество,а не ходещи чучула  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #47 -: Февруари 20, 2010, 03:14:09 pm »

една птичка пролет не прави , но едно ято прави красива пролет!
еко селцата , гразчетата не означава общество , формата на мисълта , идеята и ццелите са онези които обединяват хората в общество....

Имах предвид онези селища в които хората отиват по сходни интереси,един тип затворени общества,не изцяло,но където се допускат само такива които може да им следват идеята и законите,били от морално,материално или духовно естество,там има общество,защото има структура около която всички се въртят и заради която са се преместили там.Не говоря за туристически атракции,сега не ми се рови в нета да давам примери.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #48 -: Февруари 20, 2010, 03:16:26 pm »
Не забивайте пак да плювате по народа, Марая не бързай толкова и ти.
Казах - 90% е маса, това се знае във всички езотерични дисциплини.
Не можеш да искаш от масата да напредне, по същия начин, по който не можеш да искаш от крака си да тръгне сам, без мозъкът да му даде команда.
Масата е инертна и нищо не прави, такава и е същността.
Ако изобщо може нещо да се промени, то това става с ония 10%.
Дайте сега да видим къде са ония 10% и има ли ги изобщо.
Филисофии от типа кракът ми е виновен, че не ще сам да върви, са безполезни.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Февруари 20, 2010, 03:16:32 pm »

Колко четат кви закони се подготвят, за да се направи нещо още преди да бъдат приети?
а колкко са тези ,които могат да ги прочет още в самия им проект , преди да са приети от комисията ,която ги внася за предложение за приемане?! :blink:
колко инициативи от неправителствени организаций  са обсъждани?!
[/quote]

Много искаме НЯКОЙ да накара ДРУГИТЕ да спазват правилата, но ако може ние да си пребиваваме безопасно в пакта за ненамеса и да не се изпречкваме на пътя на въпросната майка, въпросните съседи и въпросния джипаджия...

хора много- човеци малко.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Февруари 20, 2010, 03:26:36 pm »
кайли , не мсля ,че плюем народа....
коментара е към липсата на общество , общество ,което има свое достойнство и не му е все едно ,дали пред у-щата ще се продава дрога ,дали щом са обрали колата на съседа ,утре няма да оберат и негоната ,дали дали ,дали?!
на мен ми е нтересно как можем да бъдем толкова сервилни и да разчитаме на някой?!
как можем да си "вкараме" закони отвън ,които първо не коренспондират с културата ни на бита и сса несъвместими с наште географски ширини ако щеш.
"какво тук значи някаква си личност?"
няма личности , които да са допускани във врастта. страха от тези ,които не могат да бъдат контролирани и манипулирани коренспондира със страха в джунглата.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #51 -: Февруари 20, 2010, 03:32:50 pm »
а колкко са тези ,които могат да ги прочет още в самия им проект , преди да са приети от комисията ,която ги внася за предложение за приемане?! :blink:
колко инициативи от неправителствени организаций  са обсъждани?!

Ами на сайта на парламента отдавна се публикуват стенограмите от заседанията на комисиите. А на сайта на МС се публикуват заседанията и съответните проекторешения, още преди да бъде дори изпратен проектозаконът в НС. И сред работещите там има достатъчно активни блогъри, ама кой днес отваря блог за политика, м?!

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Февруари 20, 2010, 03:39:31 pm »
Ами на сайта на парламента отдавна се публикуват стенограмите от заседанията на комисиите. А на сайта на МС се публикуват заседанията и съответните проекторешения, още преди да бъде дори изпратен проектозаконът в НС. И сред работещите там има достатъчно активни блогъри, ама кой днес отваря блог за политика, м?!

знам диана , но колко са тези? :blink: ;) , които знаят това ?! и тези на които им пука...
хората си мислят ,че всеки парламент приема необходимите му за работа закони , до следващия.
да не коментирам ,че имаше и закони приети за обслужване на определени интереси...

« Отговор #53 -: Февруари 20, 2010, 03:42:26 pm »
Спомням си едно изказване на Мартин Карбовски за преиода на емигранстването му в Германия и за причината, заради която се е върнал в БГ, та той каза тогава: "Една сутрин осъзнах, че винаги ще се събуждам в ДЪРЖАВА". Е това е - където и да сте, ще сте подвласни на политиците.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Февруари 20, 2010, 04:01:09 pm »
какво ще кажете за меглена кунева?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #55 -: Февруари 20, 2010, 04:07:12 pm »
малко свършена работа, много добър ПР

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Февруари 20, 2010, 04:11:59 pm »
а за гергана паси? :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Февруари 20, 2010, 04:23:02 pm »
интересно е , че и меглена кунева и гергана паси са зодия близнаци.
22 юни 1957 в софия е родена кунева
14 юни 1973 в пловдив е родена паси.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #58 -: Февруари 20, 2010, 04:34:29 pm »
Чист и свят човек няма как да се пребори с мафията, защото не познава законите и похватите и. Така че Бойко си е точно на мястото.

Кайли,моля те, не заминавай за чужбина. И да се омъжиш за чужденец,остани в България. Че ще останат малцина умни и земни като теб.  :88:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #59 -: Февруари 20, 2010, 04:40:12 pm »
 :25:
Въх

Що....хороскопа ми какво показва, има ли надежди да се омъжа за богат чужденец и добър?
Аз да ви светна, че стана на въпрос, попаднах на сайт, в който се запознах с няколко мъже и всичките рано или късно ми поискаха пари поради някаква причина. Последният днес следобяд. Ма ногу съм обезверена.
 :03: