Здравей Гост

Да поговорим сериозно за политика

• 243 Отговора
  • 26203 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:да поговирим сериозно за политика
« Отговор #60 -: Февруари 20, 2010, 04:51:10 pm »
:25:
Въх

Що....хороскопа ми какво показва, има ли надежди да се омъжа за богат чужденец и добър?

Не мога да ти видя сега хороскопа,защото ти е записан в моя комп. Сега съм на друг. След сряда мога да му Фърля оченце.  ;) И не мисли,че те четкам. Но проявяваш изключителна мъдрост. И да си чешем езиците на тема политика, и да си плюем, файда няма. Кучетата си лаят,кервана си върви.  :mellow: Политика означава управление. От как свят светува винаги някой някого е управлявал. На кой каквото писано. Бягам, че ме чака купон за Тодоровците.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #61 -: Февруари 20, 2010, 04:54:14 pm »
:25:
Въх

Що....хороскопа ми какво показва, има ли надежди да се омъжа за богат чужденец и добър?
Аз да ви светна, че стана на въпрос, попаднах на сайт, в който се запознах с няколко мъже и всичките рано или късно ми поискаха пари поради някаква причина. Последният днес следобяд. Ма ногу съм обезверена.
 :03:

Пак, че рано си се усетила. Моя позната я завлече един простак, та се намеси и полиция даже. Той я излъга, че му трябвали пари за лекарства на майка му, след което се оказа, че лъже. С друга наша приятелка замислиха как да го предадат на полицията. Тя се запозна с него в сайта, уредиха си среща и така го сгащиха полицаите (единият полицай също беше познат). Моята приятелка (тази втората) дълго време получаваше заплахи по телефона. Той получи сериозно предупреждение да стои дале от двете и си остана само със заплахите.
« Последна редакция: Февруари 20, 2010, 05:00:49 pm от Небесна »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #62 -: Февруари 20, 2010, 07:43:51 pm »
Даммм, да поговорим сериозно! Познаваш ли министър Николай Младенов? Ако може да ме запознаеш с него  :P Хвърлила съм му оЧо  ;D  ;D  ;D
Обвързан ли е?  :P ;D
И на мен ми харесва външно :blink:
Нямам нищо общо с политиката.
Всъщност ми се оказа набор ;D
« Последна редакция: Февруари 20, 2010, 07:48:10 pm от Milkyway »

« Отговор #63 -: Февруари 20, 2010, 07:49:34 pm »
Даммм, да поговорим сериозно! Познаваш ли министър Николай Младенов? Ако може да ме запознаеш с него  :P Хвърлила съм му оЧо  ;D  ;D  ;D
Обвързан ли е?  :P ;D
И на мен ми харесва външно :blink:
Нямам нищо общо с политиката.
Как му разбрахте данните?

От световната глобална мрежа  ;D Но предположих, че Марая и него го познава, че тя все вади някъде от ръкава часове на раждане на политици ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #64 -: Февруари 20, 2010, 07:54:40 pm »
Но предположих, че Марая и него го познава, че тя все вади някъде от ръкава часове на раждане на политици ;D

Не знам откъде ги вади, но за мен часа на раждане на Алексей Петров не е верен. Ако се загледате в хороскопа му,ще разберете какво имам предвид.Който може,де.  ;D Особено МЦ,управителя му по дом и знак,както и други показатели за кариерата му.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #65 -: Февруари 20, 2010, 08:09:01 pm »
Но предположих, че Марая и него го познава, че тя все вади някъде от ръкава часове на раждане на политици ;D

Не знам откъде ги вади, но за мен часа на раждане на Алексей Петров не е верен. Ако се загледате в хороскопа му,ще разберете какво имам предвид.Който може,де.  ;D Особено МЦ,управителя му по дом и знак,както и други показатели за кариерата му.

say4enik na maja mi e bil. 4asa mu e to4en i veren. ot parva raka e . :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #66 -: Февруари 20, 2010, 10:24:21 pm »
Как така не е верен? Не може МЦ да е с упр. Луна в Стрелец в 2-ри дом ли...?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #67 -: Февруари 21, 2010, 08:15:03 am »
Мартин Карбовски за преиода на емигранстването му в Германия и за причината, заради която се е върнал в БГ, та той каза тогава: "Една сутрин осъзнах, че винаги ще се събуждам в ДЪРЖАВА". Е това е - където и да сте, ще сте подвласни на политиците.

но е важно дали се събуждаш в работеща държава или  държава в държавата
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #68 -: Февруари 21, 2010, 08:44:08 am »

Колко от нас се обаждат в закрила на детето, когато видят как майка пошляпва и навиква детето си насред площада? Колко се обаждат на социалните, защото болната пенсионерка на горния етаж е изоставена от децата си в безпомощно състояние да угасва скотски?
Колко звъннаха на полицията да прибере джипа на съседа, паркиран в градинката пред блока?
Колко четат кви закони се подготвят, за да се направи нещо още преди да бъдат приети?

Много искаме НЯКОЙ да накара ДРУГИТЕ да спазват правилата

ей тук е проблема,защо ние трябва да искаме НЯКОЙ да накара ДРУГИТЕ да спазват правилата, когато това е държавата,чрез административният си апарат прилагащ законите
и вторият проблем,че нашето обаждане,няма да донесе резултатност,защото същата
тази държавна администрация не работи, само когато нейните бездействия се осветлят чрез материал излъчен по телевизията,се случват нещата,защото корупцията е движещият механизъм за действието й,защо в Китай няма корупция,защото има смъртно наказание за всеки, уличен в корупция

докато медийте стихиино карат държавният апарат да се задейства,а през останалото време бездейства, ще си живеем в едно и също безвремие, в което пребиваваме вече 20 г в очакване да заработи ефективно и нормално, като в останалите европейски държави
мойте очаквания е да живея нормално, а не всеки ден да се боря да отцелявам, избягвайки дупките,опасността да бъда нападната,ограбена или да ме уцели някой заблуден куршум ако си пия кафето на обществено място,и този,който го направи да остане ненаказан да мога да си намеря работа,с която да мога да си плащам сметките и да се чувствам човек,а не електорат,нима искам прекалено много,искам достатъчно,според мойте скромни разбирания,да живея спокойно, и това спокойствие се осигурява от държавата,като институция и ако тя дълго време не осигурява нужното спокойствие човека се превръца в дивак ,бие дузпата на обществото и заживява в пещери,това е нашата реалност, тук и сега :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #69 -: Февруари 21, 2010, 10:21:58 am »
хубавото наде ;D ;D , от секретарския стол на СДС до поста външен министър. ;D
и кратък път до него....
тръмплин обаче и за много политици , от поколението на 70-те.
огромно желание за блясък и признание.
никога не съм представяла дипломат № 1 по този начин. за мен дипломацията е велико изкуство и основен лост в определянето на политическата визия
Марая,  ще те поправя. :blink: Кариерата на Хубавото Наде тръгна ОТВЪН, все пак говорим за външна политика и колкото и да те лансират отвътре, не те ли приемат там, пиши го бегало, справка- Р.Ж. Та да се върна на Хубавото Наде, Мадлин Олбрайт  беше трамплинът и в голямата политика, а тя по него време беше държавен секретар на  най- силната държава.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 11:07:09 am от Uran »

*

Uran

• 6041
« Отговор #70 -: Февруари 21, 2010, 10:33:14 am »
 Да попитам, откога старшинките, та било и от "елитни" части станаха големи корифеи във финансите? Такова нещо може да има само в пост коминистически общества като нашето и на бившите Югославия и СССР. Дори в Полша и Чехия няма такива неща, но там предполагам оказва влияние културата им, все пак са централноевропейски страни, а не бивши губернии и вилаети.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #71 -: Февруари 21, 2010, 10:33:59 am »
дипломацията е изкуството на перфектното лицемерие и обличането на елементарни простотии във велики думи. докато човек не порасне се впечатлява от това, а после само си го премества в другия крачол и хич не му пука  :wink2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #72 -: Февруари 21, 2010, 11:09:21 am »
Цитат
ей тук е проблема,защо ние трябва да искаме НЯКОЙ да накара ДРУГИТЕ да спазват правилата, когато това е държавата,чрез административният си апарат прилагащ законите
и вторият проблем,че нашето обаждане,няма да донесе резултатност,.....
мойте очаквания е да живея нормално, да мога да си намеря работа,с която да мога да си плащам сметките и да се чувствам човек,да живея спокойно, и това спокойствие се осигурява от държавата,като институция и ако тя дълго време не осигурява нужното спокойствие човека се превръца в дивак ,бие дузпата на обществото и заживява в пещери,това е нашата реалност, тук и сега

Много точно казано. Това не се разбира дали нарочно или просто от неспособност от всички т.н. политици. Държавата е първопричината, тя създава климата. Нефелна ли е държавата, нищо не можем да направим. Аз 15 години се борих със Софийска вода, която първо беше ВиК, два пъти ги осъдих чрез КЗК, вторият път преди две години да платят на бюджета 150 000 лева.
Миналата година месеци се борих за правото на спокоен сън, а полицията въпреки всички закони и наредби защитаваше празнуващите всяка нощ.
То не може да ходиш на работа за жълти стотинки, които не ти стигат за нищо, да храниш семейство, да имаш сили да се бориш и с държавата и да не живееш, а да вегетираш.

Не е виновен народът, пак казвам, виновна е държавата, защото тя е алфата и омегата на общественото развитие, а не машина за събиране на данъци. Защото ние нямаме държава, а паразит.

« Отговор #73 -: Февруари 21, 2010, 11:26:39 am »
дипломацията е изкуството на перфектното лицемерие и обличането на елементарни простотии във велики думи.

Аз пък знам, че дипломацията е изкуството да отлагаш.  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #74 -: Февруари 21, 2010, 12:17:59 pm »
дипломацията е изкуството на перфектното лицемерие и обличането на елементарни простотии във велики думи.

Аз пък знам, че дипломацията е изкуството да отлагаш.  :-\

za men e izkustvo da vodi6 voina , bez xladi oragiq....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #75 -: Февруари 21, 2010, 01:24:38 pm »
Не е виновен народът, пак казвам, виновна е държавата, защото тя е алфата и омегата на общественото развитие, а не машина за събиране на данъци. Защото ние нямаме държава, а паразит.

Кайли и за паразитите някой трябва да се погрижи. Трябва натиск, а не да ги оставяме да си развяват коня. Масовото туй прави, грешно е. Мога да ти демонстрирам последиците в това отношение във Варна, но няма нужда, едва ли нещо ново ще видиш или чуеш. А и Стреличка, доколкото разбирам също не подценява ролята на обществото, а ти казваш, че много точно се е изказала.
 Между другото по нейното изказване - защо трябва някой да ги накара да си вършат работата, защото се налага, докато влязат нещата в норми, както е в много други страни и там хората винаги си търсят правата.
 Ако сега беше някой на мое място, района, който обитавам и стотици други, тук щеше да бъде заведен колективен иск за огромна сума за морални щети, защото газим всеки ден кал и си трошим колите от поредния безумен проект, на който работниците се вясват от дъжд на вятър. Проверила съм специално как стои въпроса в Германия и мога да кажа, че е далечна мечта. И понеже сульо и пульо ги кефи да газят кал, лично съм разпитала, а мен не и още някои съмишленици съм решила да заведа дело, та каквото ще да става. Хайде на бас, че частната фирма, дето го позволява това следващия път ще се замисли как да постъпи.  :blink: Щом я няма общината тук да се намеси ..... ето това, което най-вече липсва и подкрепям казаното от теб, то е ясно. Въпросът е какво следва...

Смешно е да се чака на държавата само, защото държавата това сме ние, политиците това сме ние, това е манталитет, там е "каймака" на всичката простотия на която е способен българина.
 И наистина няма никакъв смисъл да се говори, а всеки да погледне какво е направил в живота си, за да живеем в едно по-добро място.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 01:38:50 pm от sunrain »

*

kaily

• 5145
« Отговор #76 -: Февруари 21, 2010, 01:50:43 pm »
Цитат
защото държавата това сме ние, политиците това сме ние
С това не съм съгласна, политиците от поколения не произлизат от народа, а от самите себе си. Те са си племе в племето и не допускат външни хора.

А че народът трябва да натиска - това е ясно. Само че ти дадох пример аз как натисках 12 години и докъде стигнах, а извинявай, ама 12 години от един човешки живот са си много време.
Обществото се пробужда трудно, французите кога направиха Великата френска революция и колко години преди това са се пробуждали?
Гърците стачкуват, обаче Гърция е родината на демокрацията.
За пробуждане на масовото съзнание са необходими ако не векове, десетилетия, никой народ не е спал и сега изведнъж тая сутрин се е събудил със съзнание за правата си.
Затова да се обвинява народа е просто загуба на време, не казвам, че не е така, казвам, че чичко Ленин е рекъл навремето, че навсякъде има едно ключово звено, едно конче, което ако поддръпнеш, ще се разплете цялата плетка.
Е, народът не е това конче, защото кондиката на вселената е такава - масовото съзнание е най-инертно. Ако искаме нещо да се прави бързо, можем да си будим народа, но да не разчитаме на него. Квото дойде оттам - добре е дошло. Но не народът у нас ще преобърне действителността бързо. А който има време да го чака, нека разчита на него.

Ако погледнеш назад, промените в последните 20 години, добри и лоши, не са правени от народа, а под външен натиск.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #77 -: Февруари 21, 2010, 01:55:27 pm »
Да, така е.
 Все пак думите ми нека не звучат като обвинение към някого, а като съжаление, че хората са така "доволни" от положението си...... Щото за мен само някоя овца или свиня в обор би търпяла това, което ние търпим и бързо заравяме глави в пясъка. А някой дори не са си и помислили да ги вадят през живота си.
А най-основното е, че ако тия, дето наричаме политици ги оставим да продължават така, е сто процента сигурно, че няма да спрат.   

*

kaily

• 5145
« Отговор #78 -: Февруари 21, 2010, 01:58:32 pm »
Не казвам, че с народа няма да стане, казвам, че народът не е прекият път!
А на нас ни трябва пряк път, щото иначе загиваме.

Тоя разговор го водя отдавна из разни политически форуми. Хората живеят различни части в света и разказват различни неща.
В Тайланд или някъде по островите един наблюдава немци на почивка. Първите дни стриктно спазват правилата, пресичат на зелено, боклука в кошчетата и т.н. Като усетят, че няма наказания, и стават бетер местните.
Друг живее в Токио и казва, че в 2,30 нощта градът е клоака - мърсотия до първите етажи, повръщано, боклуци. В 4,30 сутринта всичко е излизано.

И прочее. Разберете, ако ти е весело отвътре, лицето ти е в усмивка. Има и обратната техника - ако не ти е весело отвътре, започваш насила да се усмихваш, докато се развеселиш.
И двете техники работят, само че за едната ти е необходимо далеч по-малко време и усилие.

За да е народът дисциплиниран, трябва да има ефективни закони и наказания. Другият почин е да превъзпитаваш народа, докато стане дисциплиниран - след векове.

Държавата е тази, която трябва да държи остена и да го управлява мъдро. А това че на нея не и се занимава и затова е втълпила на обществото, че само си е виновно - от тоя постулат, по-неводещ никъде няма.
Още в ДАО се говори за управниците на народа, не си мислете, че човеците и народа са толкова много далеч напред, че те сега наопаки ще превъзпитават управниците. Това ще се случи, когато 50% от народа стане просветлен.

Природата си има закони и не е нужно да ни пращат за зелен хайвер и ние винаги да им се връзваме.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #79 -: Февруари 21, 2010, 02:00:07 pm »
А че народът трябва да натиска - това е ясно. Само че ти дадох пример аз как натисках 12 години и докъде стигнах, а извинявай, ама 12 години от един човешки живот са си много време.

Е за това ми е най-жалко и ме е яд. Защото аз познавам и други хора като теб, а мнозинството, дето дори не смеят зад тях да застанат и да се скрият, а бягат на километри да не би да се окажат замесени. Никой не цени такива личности в нашата страна, само това мога да кажа.

И моето мнение е, че нищо няма да се промени към добро в страната ни по ред показатели, а и твърдо смятам - най-вече заради нас самите.
Книга може да се напише по въпроса. А "блажени са вярващите".