Здравей Гост

Да поговорим сериозно за политика

• 243 Отговора
  • 26128 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:да поговирим сериозно за политика
« Отговор #80 -: Февруари 21, 2010, 02:02:06 pm »
Цитат
хората са така "доволни" от положението си......
Цитат

Не, не са доволни!
Само че нека разгледаме нещата в дълбочина - какво могат да направят, като не са доволни? Какво правят в Гърция? Стачкуват. Кой ги води? Синдикатите.

Колко спонтанни протеста знаеш в Гърция, Франция или където и да било, които не са водени от синдикати или местни ръководни структури?
За да излязат, трябват синдикати. И ето че пак не масата е виновна, виновни са управляващите, синдикалните ни дейци са същите политици от татово време, сложени начело именно за да спират синдикалното движение.
Много трудно се самоорганизира маса отдолу нагоре. Пак питам - в Гърция самоорганизирали ли са се е сега митничарите стачкуват, навсякъде чета, че синдикатите им ги организират.
Тук наскоро имаше спонтанен протест и синдикатите се отграничиха от него.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #81 -: Февруари 21, 2010, 02:02:11 pm »

За да е народът дисциплиниран, трябва да има ефективни закони и наказания. Другият почин е да превъзпитаваш народа, докато стане дисциплиниран - след векове.

Категорично го смятам и винаги съм го смятала. Само с ред има държава. Лошото е, че закони има, но няма кой да следи за тяхното спазване.

Темата е безкрайна. И да я чоплим обаче ... хич няма полза.  :blink: Аз трябва да изчезвам. До по-късно.  :wub:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
« Отговор #82 -: Февруари 21, 2010, 02:05:35 pm »
Е значи пак си дойдохме на думата, че всичко започва и завършва с държавата.
И пак - да, обществото може да и повлияе, но това е да се усмихваш насила, докато вътрешно ти стане весело.
Другият начин е да се натиска държавата отвън. За наше щастие второто работи.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #83 -: Февруари 21, 2010, 02:10:40 pm »
Марая,  ще те поправя. :blink: Кариерата на Хубавото Наде тръгна ОТВЪН, все пак говорим за външна политика............

da , saglasna sam za van6nata podkrepa...fakt e!
no...., za da te xaresat ot van , nqkoi trqbva da te pokage ;D , tova napravi na vremeto filip dimitrov....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #84 -: Февруари 21, 2010, 02:15:21 pm »
Мили хора, пука им навън кого ще подкрепят вътре. Важното беше да не е червен, за да може влизането в нато НАТО да не се бави. По същата причина - външната политика, не си мръднаха пръста за медиците в Либия.  

Ей ся ще видите като влезем в еврозоната как хората отново ще загубят спестяванията си. Сменайте още сега левовете в евра докато курса не е станал 1=4  ;)

Еххх, пълно с варненци, с хора в политиката, а не искате да ме запознаете с Николай Младенов....тюююю!  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #85 -: Февруари 21, 2010, 02:16:10 pm »
Марая,  ще те поправя. :blink: Кариерата на Хубавото Наде тръгна ОТВЪН, все пак говорим за външна политика............

no...., za da te xaresat ot van , nqkoi trqbva da te pokage ;D , tova napravi na vremeto filip dimitrov....
Така е, но ако нямаш данни, колкото и  да те лансират дипломат няма да станеш.

« Отговор #86 -: Февруари 21, 2010, 02:18:25 pm »

Ще ми разкъсаш сърцето от умиление, Уран! Е, най-малкото трябва да имаш 90-60-90, нал' така?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Февруари 21, 2010, 02:20:54 pm »

az bix kazala :blink: , ako slu6ka6 she te napravim ;D ;D ;D
mn. e emozionalna i tova se xaresa navan..., priqtna viziq..., umenie za balans.
ka4estvata sa ka4estva i trqbva da badat izpolzvani.
xaresvam q.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #88 -: Февруари 21, 2010, 02:42:24 pm »
sunrain, макрото ли определя микрото или обратното... :rolleyes:
прост пример защо държавата 20 години не предприе такива драстични мерки срещу
некоректни работодатели, неплащащи социални осигуровки, аз съм потърпевша от това
безумие,защото в частният сектор това беше масова практика,ако искаш,а сега при тези глоби малцина рискуват да не регистрират нов трудов договор в 7 дневен срок всичко се свежда до ясните и категорични правила, наложени от кой- от държавата следяща за ред и дисциплина,фискална и налагаща посочените от закона наказания при неспазването им
Данъчни да водят счетоводство на фирма, и ние искаме в евросъюза,дори да изтупаме изтривалката им няма да ни допуснат,ако държавата в ролята си на регулатор на правилно протичащите процеси в обществото се държи като лъжлив циганин, обещава
коренна промяна и рязко подобрение на стандарта на живот,ама ще стане, когато видим евреин да се връща от жътва.... :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #89 -: Февруари 21, 2010, 05:54:37 pm »
когато видим евреин да се връща от жътва.... :o

малко лично се чувствам засегната!
тъжно е , защото корелация м/у нацията и еврейте е невъзможна.....,за съжаление.
за нас еврейте са важни думите , подписа няма значение. думата е над всичко....

*

kaily

• 5145
« Отговор #90 -: Февруари 21, 2010, 06:00:13 pm »
Сефте разбирам, че Марайка е еврейка.
Марайче, верно е, че няма евреин миньор.
Ма остави това, от няколко дена гледам филмчета за Кабала, имаш ли нещо интересно да кажеш за нея, даже се чудих дали да не пусна тема.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #91 -: Февруари 21, 2010, 06:03:37 pm »
за Кабала най-добре питай Кабалита  ;)  тя се занимава с това от поне 10 години насам и знае много. това е сайта и http://kaballa.wordpress.com

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #92 -: Февруари 21, 2010, 06:04:59 pm »
когато видим евреин да се връща от жътва.... :o

малко лично се чувствам засегната!
тъжно е , защото корелация м/у нацията и еврейте е невъзможна.....,за съжаление.
за нас еврейте са важни думите , подписа няма значение. думата е над всичко....

Ооооо В такъв случай чувстваш ли се богоизбрана?  :rolleyes:

*

kaily

• 5145
« Отговор #93 -: Февруари 21, 2010, 06:11:48 pm »
Това изобщо не е кабалата, която ми трябва. Има няколко филмчета в колибка ком, но са на руски.
Оказа се древна, със същото учение като източните и с претенции да е наука.

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Февруари 21, 2010, 06:25:41 pm »
Сефте разбирам, че Марайка е еврейка.
Марайче, верно е, че няма евреин миньор.
Ма остави това, от няколко дена гледам филмчета за Кабала, имаш ли нещо интересно да кажеш за нея, даже се чудих дали да не пусна тема.

кайли , аз никога не съм го крила , много от приятелите ми тук го знаят. още когато се регистрирах го казах....

тези ,които са ме ниждали ,вероятно знаят за червения конец на ръката ми ;D ;D ;D
кабала е начин на живот за нас. майка ми е еврейка ,баща ми беше българин.
след кабалата идва шамбалата....,за това плеадира света на предците ми... :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #95 -: Февруари 21, 2010, 06:31:29 pm »
Е значи пак си дойдохме на думата, че всичко започва и завършва с държавата.
И пак - да, обществото може да и повлияе, но това е да се усмихваш насила, докато вътрешно ти стане весело.

Да, то спор няма. Въпросът е, че аз съм възмутена от тази липса на реакция в хората и затова го спноменах като важно. Не, че едното без другото може, просто не може.
А като имах предвид, че ние сме политиците, го казвам не точно в буквалния смисъл, в който се приема. Просто се огледайте, парламента е една представителна извадка на обществото, извадки навсякъде има, на работното място, в приятелска среда, та дори и в нашия форум.
Между другото се сетих, че форума е за пример с обратен знак. Няма ред, пък в общи линии върви.  :P С малки изключения разбира се.... моменти на изпускане на парата, което е нормално. ;) Това сега в кръга на шегата, но все пак дето викаш, че трябва просветени за тази работа, тука най-възвишените ли се оказахме.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Февруари 21, 2010, 06:36:17 pm »
Ооооо В такъв случай чувстваш ли се богоизбрана?  :rolleyes:

не , не съм богоизбрана , а част от вселената.....

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Февруари 21, 2010, 06:39:28 pm »
Цитат
парламента е една представителна извадка на обществото

Не е верно, бе мила.
Пак казвам - управляващите изобщо не идват от народа и изобщо не са представителна извадка. Представителната извадка значи да са равномерно представени всички прослойки в обществото.
Ти да си видяла депутати, представляващи селяните или работниците или ....
Всички там са представители само на българския капитал, който е мутренски.
Или поне 99% от тях.
Така че парламента и управляващите са затворена система, непропусклива отвън и нямат грам представителност.

А за форума - сигурно има просветени, де го движат.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #98 -: Февруари 21, 2010, 06:39:57 pm »
прост пример защо държавата 20 години не предприе такива драстични мерки срещу
некоректни работодатели, неплащащи социални осигуровки, аз съм потърпевша от това

Всеки е потърпевш. Сега за тези неща в никакъв случай не може да се държи отговорно обществото.

И го казвам, че не бива да се трае точно, защото няма държава, то ако имаше ....никой нямаше да троши нерви за такива глупости. 
« Последна редакция: Декември 12, 2011, 02:13:37 am от sunrain »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #99 -: Февруари 21, 2010, 06:42:08 pm »
Цитат
парламента е една представителна извадка на обществото

управляващите изобщо не идват от народа и изобщо не са представителна извадка. Представителната извадка значи да са равномерно представени всички прослойки в обществото.
Ти да си видяла депутати, представляващи селяните или работниците или ....

Друг смисъл влагам. Психологически, а не кого представляват.