Здравей Гост

Пустотата...

• 249 Отговора
  • 38737 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Пустотата...
« Отговор #240 -: Април 07, 2011, 08:31:48 pm »
преодолява ли се пустотата :(
и какъв спусък (астрологичен) би могъл да противодейства?

Дали се преодолява? Може би само се запълва с нещо/някой, но и това е временно решение.
А решението с по-траен резултат е да се работи повече върху вътрешната нагласа за пълнота и удовлетвореност, било то и от малките ежедневни неща и рутинни дейности. Научих се да релаксирам, докато чистя (така омразното чистене!), промених си нагласата към него и вече го няма предишния дискомфорт... Все дребни и тривиални на пръв поглед неща, но с това се започва.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #241 -: Април 07, 2011, 08:37:10 pm »

Спусъка е на Уран...,при него няма пустота.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #242 -: Април 07, 2011, 08:41:29 pm »
Чувствам се точно както го е описала Аурора и се задълбочава..

Научих се да релаксирам, докато чистя (така омразното чистене!), промених си нагласата към него и вече го няма предишния дискомфорт... Все дребни и тривиални на пръв поглед неща, но с това се започва.  :rolleyes:

Поработила си над Луната си :blink:
В тая връзка аз полагам усилия за разбиране с майка ми, но това не помага за прогонване на пустотата....

*

abroad

• 2187
« Отговор #243 -: Април 07, 2011, 08:46:24 pm »

Силно се надявам да си права :blink:
не виждам спасение :'( :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #244 -: Април 07, 2011, 09:08:09 pm »

Силно се надявам да си права :blink:
не виждам спасение :'( :-[

Около тебе е , просто се вгледай.... ;)....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #245 -: Април 07, 2011, 09:08:34 pm »
  По вероятно пустотата идва от липсата на адреналин...

И аз така бих я определила. Но дай, Боже адреналинът да е от положителни емоции, все пак.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #246 -: Април 07, 2011, 10:08:26 pm »
Да ви разкажа по случай пустотата - за мене тя си е просто депресия. Човек в определени моменти живее със светлина в сърцето си, в други с мрак. Сестра ми след като роди и изгледа двете си деца изпадна в такава дупка, беше стигнала почти дъното на депресията просто защото не виждаше смисъл. На пръв поглед имаше всичко: мъжът и е заможен, има две прекрасни деца, но нищо не можеше да я зарадва...нищо материално. Стигна се до там че я влачех с мен в колата по цял дена кадето ходех за да не остане сама и се сменяхме с майка ми. А тя ме питаше,дали ако полудее и започне да се нааква няма да я изоставим. Та финално....намерихме на кака работа...та беше наистина яко заета по цял ден и и мина...може би трябваше да спомена че тя е една много работлива девичка  ;D
Тази пустота се появява когато не успяваме да открием смисъл. А живота по всякакви стандартни западни схващание всъщност е безсмислен. И все пак ако успеем да живеем с максимално вътрешна светлина, която да разпръскваме и навън...и въпреки това да останем скромни вървейки по пътя и освен учители да си останем за винаги ученици...ето това е смисъла...да откриеш светлината и щастието във всеки момент и да му се насладиш.
За съжаление няма формула....а мисленето не помага, даге напротив. Не случайно много источни философи смятат че всички проблеми на западната култура се дължат на прекаленото анализиране....леле че се отплеснах :confuse3:

*

abroad

• 2187
« Отговор #247 -: Април 07, 2011, 10:26:18 pm »
Тази пустота се появява когато не успяваме да открием смисъл.

смисъл, мотив, адреналин, както и да го наречем все ще е вярно и Сатурн често го маркира, явно :-X

....а мисленето не помага, даже напротив. Не случайно много източни философи смятат че всички проблеми на западната култура се дължат на прекаленото анализиране....леле че се отплеснах :confuse3:

съгласна съм - от много мислене само помагаш на спиралата да навлезе по-надолу, в този смисъл може Уран да е подходящ за откат

но само на думи нещата изглеждат лесни :blink:
преди го допусках, но сега поради необяснима причина не ми стиска...колкото и да не вярвам в прераждания, току виж съм се преродила в още по-обременена личност ;D
« Последна редакция: Април 07, 2011, 10:37:23 pm от abroad »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #248 -: Април 08, 2011, 04:58:07 am »
да почна с нещо поизтъркано- душа, духовност - координатната ми система трябва да има 2 посоки- една земна ос и една насочена нагоре, по която надолу ще може да ми възкръсва ренесансовата глава ;D( за чудещите се не смятам, че ренесанса е мнооооооооооооооооооо духовен, а веществен)
конкретно : сатурн връз юпи и марс- тотална загуба на връзка с духовното, със смисъла, със себе си, с усещането аз- другите- обаче яко спорт ( натално положение 9 дом)- на колко интереснооо;
сатурн връз мерк ( едиствената ми планета, дето не дава да има краен диспозитор)- начало на някакви езотерични интереси, което не значи непременно духовни, но пак са по -нагоре по ординатата
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #249 -: Април 08, 2011, 02:51:19 pm »
Може би пустотата е последната площадка, където преосмисляш досегашните опитности и трябва да коригираш посоката. Тогава когато си изчистен от предишните желания е най-лесно да го сториш по нов начин. Ако не е правилния за душата ти, пак ще стигаш до това състояние на преосмисляне и така - по спиралата. И всеки път качваш или слизаш на друго ниво... Затова нека гледаме спокойно и на "лошите" моменти, защото добро или лошо е оценка на Егото, а за душата няма такива понятия. Смирено да изчакваме, като живеем само в настоящия миг, взели поуките от миналото и без егови планове за бъдещето, а само чисто намерение, за нас и за другите.