Здравей Гост

Пустотата...

• 249 Отговора
  • 38671 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Пустотата...
« Отговор #200 -: Февруари 27, 2010, 11:11:17 am »
във връзка с темата ми беше интересно къде ти е прогресивната луна?

В 17 гр. Дева е в момента, и още има да чакам цяла година преди да напусне знака.  Няма да казвам колко рутинни всекидневни грижи ми увиснаха на врата, откакто прогресира през този знак. :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #201 -: Февруари 27, 2010, 11:12:30 am »
Вижън, бъзикам са щото пустотата е вътрешно състояние и никой отвън не може да ти я запълни... ама малко хора го разбират това, пък и не че им трябва де...  :tongue2:

ей на ся се опитвам да си запълня пустотата в корема с нещо по-различно и отивам в сайта да се просвещавам  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Uran

• 6041
« Отговор #202 -: Февруари 27, 2010, 01:54:54 pm »
 Вещичка, не всички празнини се дължат на липсата на мъж или неудовлетворяваща връзка. Празнината може да е и екзистенциална.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #203 -: Февруари 27, 2010, 02:01:27 pm »
Вещичка, не всички празнини се дължат на липсата на мъж или неудовлетворяваща връзка. Празнината може да е и екзистенциална.

Уране бре, то е ясно това. наясно съм относно пускането на темата и какво седи зад заглавието. за това говори и мое мнение /беше първото, но поради технически причини след 3 опита помолих Вижън да го публикува/. просто в последствие темата взе друг обрат и затова се бъзикам... напоследък забелязвам тенденцията всяка тема накрая да се обръща на секс, мъже и дупки... и ми е смешно... и затуй се бъзикам  :19:

като се замисля май всеки проблем си има две причини - физическа и екзистенциална, но обикновено винаги физическата изпъква  :wink2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #204 -: Февруари 27, 2010, 03:39:32 pm »
Пак добре, че може да бъде запълнена с нещо, я с пари, я с мъж, я с духовна храна. Лошо би било, ако не се запълваше с нищо. Дай Боже всекиму това от което има нужда.....и не забравяй за мен.

МОЛИТВА
Булат Окуджава

Докато земята се върти, докато има светлина,
Господи, дай всекиму ти, липсващата благина.
Дай глава на мъдрия, на плахия - кон устремен,
дай пари на щастливия… И не забравяй за мен.

Докато земята се върти, нека бъде Твоята власт,
дай на властолюбивия да се навластва във власт,
дай почивка на щедрия - дори до последния ден,
на Каин ти дай разкаяние… И не забравяй за мен.

Зная, всичко можеш ти, вярвам в мъдростта твоя,
както вярва войникът убит, че пребивава във Рая,
както вярва всяко ухо на неведомите твои слова,
както вярваме и ние самите, слепи за свойте дела.

Господи мой, зеленооки мой Боже,
докато земята върти се, учудена, че все още може,
докато й е достатъчно огънят и има все още време
дай на всеки по нещичко… И не забравяй за мене.

1963

И оригиналът

Пока Земля еще вертится, пока еще ярок свет,
Господи, дай же ты каждому, чего у него нет:
мудрому дай голову, трусливому дай коня,
дай счастливому денег... И не забудь про меня.

Пока Земля еще вертится, Господи, -- твоя власть! --
дай рвущемуся к власти навластвоваться всласть,
дай передышку щедрому хоть до исхода дня.
Каину дай раскаянье... И не забудь про меня.

Я знаю: ты все умеешь, я верую в мудрость твою,
как верит солдат убитый, что он проживает в раю,
как верит каждое ухо тихим речам твоим,
как веруем и мы сами, не ведая, что творим!

Господи, мой Боже, зеленоглазый мой!
Пока Земля еще вертится, и это ей странно самой,
пока ей еще хватает времени и огня.
дай же ты всем понемногу... И не забудь про меня.
1963

*

Asol

• 4140
« Отговор #205 -: Февруари 27, 2010, 05:40:08 pm »
Екзистенциалните въпроси нямат отговор, риторичен въпрос е кога човек си ги задава. След много ровене не стигнах до никакъв задоволителен отговор. В този момент вече не търся отговори - просто се уча на безчувственост и бездушие.  :-X   - това се харчи  :unsure: Мисия невъзможна да допусна който и да е до себе си.  :lol: може да пусна ток, ако трябва  ;D
Гади ми се от толкова фалш, двуличие, лицемерие, подлости и удари иззад гърба и как това високо се цени от хората  :(  

« Отговор #206 -: Февруари 27, 2010, 07:02:35 pm »
Гади ми се от толкова фалш, двуличие, лицемерие, подлости и удари иззад гърба и как това високо се цени от хората   :(  

и това ако не са основните причини за усещането за пустота :o
истинските неща ги няма в живота ни за да го напълнят, няма човещина ,човеци,за да се усетиш жив,живеем в свят на сенки :(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #207 -: Февруари 27, 2010, 07:43:06 pm »
Мисия невъзможна да допусна който и да е до себе си.  :lol: може да пусна ток, ако трябва  ;D

Аз допускам, а после пускам ток, след като ме разочароват жестоко. След дъжд качулка.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #208 -: Март 01, 2010, 09:37:53 am »
Пустотата от години беше с мен,мислех, че е от липсата на връзка и грижи с децата,от еднообразието,подлост .....и всичко,което сте изброили до сега.Но изведнъж останах без работа,без доходи и след шока се почувствах добре.Освободена,готова  за нещто ново.Чувството е абсурдно на фона на безработицата,неизвестност и облекчение.
Нямам за сега обяснение на састоянието си.  Транзитен Плутон савпад натален Сатурн и квадрат към МС. Транзитен Сатурн съвпад Северен възел и Ис. Прогресивно новолуние в 7гр. на Стрелец.
с

*

Asol

• 4140
« Отговор #209 -: Март 01, 2010, 09:47:42 am »
Значи може да го формулираме по следния начин - пустотата най-общо казано, се явява когато не се чувстваме на мястото си или не особено уютно във взаимоотношения от всякакъв тип, които не ни импонират и когато правим нещо, защото трябва и така е прието, а не защото искаме.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #210 -: Март 01, 2010, 10:08:28 am »
Нямам за сега обяснение на састоянието си. 

А Уран..? :rolleyes:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #211 -: Март 01, 2010, 10:19:59 am »
Незнам,просто споделих как се чувствам,защото останалите ми колежкиса на успокоителни.Това са 30 жени,които повече от20 год. работят в лаборатория,аз също. Нямам друга професия и незнам как ще си намеря работа, но се чъвствам много добре. Но все пак преминах през едно шоково състояние за няколко дни. Мисля, че излизането от подобно състояние е индивидуално, или пък, когато престанеш да мислиш и усещаш пустота,приемеш я за естествено състояние, се случва нещо,което те разтърсва и после осазнаваш,че я няма, но това не е радост,по-скоро нещто се е съживило в теб, има огънче...

« Отговор #212 -: Март 01, 2010, 10:26:11 am »
Уран е в тригон с АСЦ,а Юпитер беше в квадрат към наталния Юпитер,секстил натален Сатурн,опозиция натални Венера Плутон и ми управлява 6 дом.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #213 -: Март 01, 2010, 01:26:35 pm »
Щото слушам тоз кабалиста Лайтман, та разправя, че творението е невъзможно без обединение с групата.
Човек като е сам, се е откъснал от бога, творението е едно цяло.
То не че не го знам и че не го знам отдавна, но сега може би е дошло съвсем крайно време да се научи.
Лайтман твърди, че според Кабала светът ще свърши след 270 години, и там се говори за някакъв цикъл от 5000 и кусур години.
В същото време обаче говори за последното поколение, което е нашето или това на децата ни - зависи кой на по колко години е в момента.
Всеки трябва да поеме целия свят вътре в себе си - това е и пътят към безсмъртието. Като се почне от собственото ти тяло, компа, масата, клавиатурата, стаята, къщата, улицата, града, държавата, земята, слънчевата система, галактиката и нататък до цялото творение трябва да станат не външен, а вътрешен мир. И тогава всички останали са част от теб и ти работейки със светлината не получаваш, а отдаваш, защото това е чертата на създателя - да отдаваш.
Та поради липсата на всички горни е възможно да се усеща пустота, мисля аз.
И понеже е дошъл краят на времената, това започва да излиза на преден план.

Лайтман говори за избрания народ, ама това не са евреите, а как им викаше...като се сетя, ще пиша. В болшинството си са евреи де. И те имат точка в сърцето и са призвани да се обединят и да поведат и останалите в новата реалност. И понеже си питат ушите, започват толкова бедствия на цялата планета и народите на света се обръщат срещу тях - защото не си изпълняват мисията.

*

Nebesna

« Отговор #214 -: Март 01, 2010, 02:17:46 pm »
За мен пустотата е равносилна на скуката (хипостреса) или когато в моментите на хиперстрес съм неспособна на творческо мислене, а отчаяно искам да се върна в равновесно състояние и тази мисъл ме обсебва, изтласквайки възможността за творчески прозрения и убивайки способността ми да се радвам на дребните неща в живота. Скуката я преодолявам бързо, защото съм "шило, което в торба не стои" (така казваше татко). Изобщо не съм способна да изпитвам скука, винаги имам някаква цел пред себе си. Обаче имах проблематична опитност с хиперстреса, благодарение на която се научих да ценя още повече малките радости в живота.

*

kaily

• 5145
« Отговор #215 -: Март 02, 2010, 05:19:51 pm »
Цитат
Кайли, ако аз бях разведен белгиец или французин, който изпитва определена пустота въпреки работата и подреденият си живот- къща, коли, пари, големи деца, приятели, пустота.......как бих те открил, къде??...ако си ровя в нета ли, или да чакам видение някакво да ми каже да си дигна чукалата и да се кача на самолета за софия..нещо конкретно правим ли, или чакаме да стане чудо..

Съкива ли, не чакаме да стане чудо. Ако някой има вътрешна пустота и ме дири, бог ще го доведе при мен по неведомите си пътища.
...освен ако не ме светнеш за някой по-прагматичен начин.  :mellow:

*

kaily

• 5145
« Отговор #216 -: Март 02, 2010, 05:34:34 pm »
Значи малка поправка, Лайтман си говори за след 270 години, обаче май и него го стяга чепикът и мисли за днешните времена.
Много силен проводник е.
Почти Ошовите приказки, само че Ошо беше гражданин на света, а Лайтман е по-явен привърженик-евреин.

Обаче и според него май май няма време.

*

Nebesna

« Отговор #217 -: Март 02, 2010, 05:53:54 pm »
Цитат
Кайли, ако аз бях разведен белгиец или французин, който изпитва определена пустота въпреки работата и подреденият си живот- къща, коли, пари, големи деца, приятели, пустота.......как бих те открил, къде??...ако си ровя в нета ли, или да чакам видение някакво да ми каже да си дигна чукалата и да се кача на самолета за софия..нещо конкретно правим ли, или чакаме да стане чудо..

Съкива ли, не чакаме да стане чудо. Ако някой има вътрешна пустота и ме дири, бог ще го доведе при мен по неведомите си пътища.
...освен ако не ме светнеш за някой по-прагматичен начин.  :mellow:

Бог може да има други планове за теб, а може и да ти е дал знак предния път, но ти не си използвала възможността. Сега какво стана с предишния американец, че не разбрах развръзката? Ти го намери, но ....какво чакаме. Според мен искай му актуална снимка. Може да се е сбабичосал.

*

kaily

• 5145
« Отговор #218 -: Март 02, 2010, 06:09:57 pm »
Както казваш - Бог кой знае какви планове има за мен...докато това не установя, все ще си блъскам главата в стената.

*

Uran

• 6041
« Отговор #219 -: Март 02, 2010, 06:25:35 pm »
 Бог дали има планове някой да бъде крадец, убиец или най-обикновен неудачник?!